Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hazitroll

csendes tag

Én vettem ilyen telefont, már a cikk megjelente előtt. (volt olyan opció, hogy az én készülékem lesz kölcsönadva a teszt miatt) A négyest is megvettem volna, de amikor telefonváltás mellett dntöttem, már bejelentették az 5-öt.
    Redmi Note 5 volt az előző telefonom, használtam szűk 4 évig, egyszer ejtettem le, akkor a kijelzőt cseréltetni kellett - de épp nyár volt, a szervíz is félházzal ment, bő egy hétig nem volt nálam a telefonom. (meg azért factory resettel adtam be, szóval az is macera volt, hogy mindent visszapakolni, stb) Ott kiderült, hogy a kijelzőt tartó valami elem is repedt, abból egy darab volt már nekik a gyári szervízben, szóval épp lehetett még javítani, pedig tökre nem akartam én azt ám cserélni. Azóta a rávett tok kb szétmállott, és nem tudok venni tokot a régi, nekem még használható telefonomra.
    Úgyhogy tök valid, hogy élő ember Magyarországon, magyar fizetésből olyan telefont szeretne, aminek a főbb komponenseit otthon tudja cserélni. Nekem ez (is) érték.
    Sőt, az is valid, hogy az előző 3/32-es hardverű telefonomra simán találtam vevőt, de igazából az is elketyegett még, navigálás, podcast hallgatás, e-mail, youtube, messenger, ezekre használtam. (40 felett nekem elég volt) Az akksija kezdett már tönkremenni, vagy vettem volna azt, vagy továbbadtam ismerősi körben, és vettem Fairphone-t.
    Hogy nem ezzel a telefonnal váltom meg a világot? Az biztos, de attól még nem érv ez az ellen, hogy a saját fogyasztói döntéseimmel ne próbáljak meg valami picit hozzátenni ahhoz, hogy a gyerekeimre csak rossz, de ne borzalmas jövő várjon.

Új hozzászólás Aktív témák