Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
-
Mobilarena
A legnagyobb közösségi hálózat a világon: Facebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
flash-
üzenetére
Üdv,
Az e-mail-címed megváltoztatásához először el kell távolítanod a fiókodhoz tartozó e-mail-címet, majd meg kell adnod egy újat.
Jobbra fent Menü -> Beállítások és adatvédelem -> Beállítások -> Fiókközpont -> Személyes adatok -> Elérhetőségek, majd az eltávolítani kívánt e-mail-címre. Koppints a Törlés gombra, majd ismét a Törlés gombra a megerősítéshez. Elképzelhető, hogy a Facebook-jelszavadat újra meg kell adnod ehhez a lépéshez. Add meg a jelszavadat, majd koppints a Folytatás gombra.
-
törölt tag
válasz
flash-
üzenetére
Full kamu, már a megfogalmazásból tudni, nem is kell a többit ellenőrizni.
Azt tudja valaki, hogy a keresőből a Bejegyzések menüpont miért tűnt el? Az egyik leghasználtabb funkcióm volt, mert beírtam a megfelelő keresőszavakat és kiadta minden ember nyilvános posztjait, nyilvános csoportokét is aki megemlített engem, munkahelyem, lakóhelyem stb. Most meg nincs ott a menüpont, se PC, se telefon.

-
ledgeri
nagyúr
válasz
flash-
üzenetére
Helymeghatározás van engedélyezve?
Ha nem is ismerős ismerőse, de ismerős ismerősének az ismerőse lehet?
Korábbi iskola/munkahely lehetett? Közös Iskolatársak, munkatársak?
Ha nem is a facebookon ismerős számít, nagy esélyel ha benne vagytok valakinek (inkább jópár valakiknek) a telefonjában, telefonkönyvében, az az adat is kb megakadályozhatatlanul már fent van. Hiába van 100 emberből 1-5, aki nem akarná osztogatni adatait, Marcsi néni vígan bokdös a "mit üzennek ebben az órában a csillagok" appokra. és tolja fel amit csak kérnek...
2-3 milliárd reg már fent van... abból könnyű már dolgozni!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
flash-
üzenetére
Ha észben tartod, hogy legyen mentésed az Aegis (bármely TOTP-féle) dologról, akkor az sokkal de sokkal jobb, mint az SMS!
Az SMS-hez kell az aktuális hálózat, kell a hálózaton előfizu. Ha külföldre mennél lehet, hogy bajos, mert akkor más hálózat. Ha gonosz vagyok, van az az ügyfélszolgáltatos, és neki az a pénz aki megcsinálhatja, hogy úgy fekszel le, hogy tied a szám, de úgy ébredsz, hogy már nem.
Ezzel szemben a TOTP egyszeri szerveres kapcsolat (beolvasás) után csak az időn múlik. Mindegy, hogy az app az az Aegis, a keepass, vagy ha olyanod van bitwarden, esetleg pl ez a weboldal, ha tudod a seedet, és az idő pontos, akkor megkapod a belépési kódot arra a fél percre. Ha már az aegis-t említed, akkor simán vagy ki-backup-olod általa, vagy kiírod belőle füzetbe (bármely bejegyzésnél ha rajta tartod az újjad, akkor tudod szerkeszteni a ceruzával, majd megnyitva, és láthatóvá téve láthatod a seedet, ez pl authy-ban, google, vagy MS authentikátorban nincs benne), ami megy pl széfbe vagy egy másik pl fiók mélyi, már net nélküli , vagy rokoné telóba bele-QR-kód-olvasod egy másik aegis-be (vgy bármibe), vagy átírod a PC-den lévő kepass-ba , vagy valami hasonló: te tudod, hogy hova került, a fenti mind offline is megcsinálható, és máris kész a "ha ezzel a telefonnal baj lesz, akkor mi lesz vele?" kérdésre a válasz!A hardveres kulcs jobb mint a többi, mert ezt nem tudják kicsalni tőled "hasonlónak kinéző" oldalon, mint bármelyik beírósat.
Ezt funkcióitól függően eléggé sok helyen lehet használni: 150 fiókomból 24, mint 2fa támogatja, 12, mint passkey (mert olyanom van). De pl a yubikey-nek van egy oldala, ahol láthatod, hogy melyik funkciót melyik oldal támogatja... ja és a fenti telefonos, és a működési elv miatt, minimum 2 kell belőle (1 használós, 1 backup)A simpleloginos átirányítgatást meg majdnem beírtam alapból
:
Annyi, hogy külön dolog az email-cím és az email-fiók!
A címre küldenek dolgokat, de ezt te a fiókban látod!
A simplelogin annyiban módosít az alap felálláson, hogy azon a szolgáltatáson keresztül lesz 10 extra emailcímed (ingyenes csomag, vagy megtartósra végtelen, fizetőssel), ami ugyanúgy a beállított emailfiókodba érkezik. Ha az aktuális fiókod támogat alapból alias-ozást, akkor ezt házon belül is meg lehet oldani, de ha pl már unod azt, vagy váltanál, vagy ilyesmi, akkor így is úgy is egyszer váltanod kell címet, így akkor már ajánlom a simplelogint, mert akkor -ha előfizetsz, blackfriday-kor 20, alapból 30 dollárt, akkor meg mindent külön tudsz válogatni.
Amióta megcsináltam már volt egy szolgáltatás amit feltörtek, így csak annak a címét kellett változtatni. 1 év alatt bőven át lehet állni másra, és csinálhatsz végtelen mennyiségű címet ,így csináltam én is 160 accouta 270 címet, így hosszabb távon is lesz extra újnak, vagy cserélni... Csak azért nem csináltam többet, mert uncsi naponta csak azért belépdesni, ha épp mást meg kellene csinálni
(aztán azóta meg volt egy kuponkód protonpass-plus-ra, ami ugyanazt a rendszert használja, szóval megint van egy évem)Szóval aegis: ha van backup ami nem azon a telefonon csücsül akkor jó vagy, és bőven jobb mint az SMS!
Jók a kulcsok csak kell tudni a funciókat, nem kritikus, elég jó a totp, de jobb a kulcs.
Simplelogin: Annyira kritikus fiók, mint az alap emailfiókod, de ha az nem szolgáltat aliasokat, akkor is jó 7-8 vagy végtelen szeparálásra!#34076 flash- Ne azt, elég egy alias! Minek egy külön fiókot kezelni, mikor csak a címet kell váltani + a proton nem szereti, ha valakinek egynél több ingyen accountja van!
-
válasz
flash-
üzenetére
Ez ugyanúgy egy FB űrlap, amire vagy ránéz egy ember, vagy nem. Automatikusan ilyenre biztosan nem indul eljárás. Ilyen bejelentést az érintett tehet a rendőrségen, csatolva a kinyomtatott FB postokat például, de érdemben ezekkel még celebek, politikusok esetén sem nagyon szoktak foglalkozni.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
flash-
üzenetére
Az appos ajánlott, androidra appból az aegis, iOS-re a ravio. Csak legyen az app mellé egyszerhasználatos backup, vagy ami jobb készültekor, vagy -jobb appokkal- utána alapkód-backup, mert ha a kijelző törik, akkor abból már nem nyersz ki kódot könnyen (backup lehet másik telón, vagy PC-n is egy ugyanolyan kódgeneráló, és azért jobbak a fenti appok, mert ezekből kinyerhető az alapkód!). Viszon backuppal rendelkezvén hálózatfüggetlen vagy, ha be kell léped, és van net, akkor azt bárhol teheted!
Vagy az ultimate: 2 darab fizikai biztonsági kulcs... csak az jobbféléből 50kHUF... De annál jelenleg nincsen jobb... (és persze az is többfelé használható) -
válasz
flash-
üzenetére
Igen, az SMS-hitelesítéssel kapcsolatos aggályokat én is olvastam már.
Mindamellett, hogy utálnám, ha a tizenx éves Fb-fiókom menne a levesbe, kíváncsi volnék, hányan férnek hozzá olyan eszközökhöz, rendszerekhez, amivel ez probléma lehet: "a telefonos rendszerek SS7 (vagyis Signaling System #7) protokolljának sérülékenységei lehetővé tehetik azt, hogy illetéktelenek hozzáférjenek az SMS forgalomhoz." -
-
válasz
flash-
üzenetére
A funkció mögötti kódban volt biztonsági rés, amit kihasználva könnyen át tudták venni az adott profil felett a rendelkezést arra jogosulatlanok. Gondolom túl bonyolult/időigényes/költséges lett volna befoltozni, ezért inkább letiltották az egészet. Aztán jó pár hónappal később visszajött a funkció, de már csak azt lehet megnézni, hogy a Nyilvános profilod hogy néz ki. Régebben volt arra lehetőség, hogy név szerint le tudtad kérdezni, hogy az adott user mit lát a profilodban és mit nem, ami egyébként szerintem hasznos funkció volt, főleg, hogy egyre bonyolultabb és összetettebb a jogosultsági rendszer a FB-on.
Itt írtak róla anno. -
-
Fruityloops
tag
válasz
flash-
üzenetére
Párom most jön haza a munkából, mobilnet sincs! Telekomnál van, nincs mobilnet, viber nem megy se semmi, most hívott normál hívásba, itt valami rohadt nagy geb@sz van..!
Csak wifin ment a viber neki a munkahelyén, úgy írtunk idáig, mobilnetre átváltott, nincs mobilnet se a telekomnál!
Én vodafonenál vagyok, nálam van mobilnet, de telekomnál nincs...se face, se messenger nem megy, se semmi..és nem csak nálunk..hanem globális szinten..
Update: a semmiből most jött meg a mobilneten küldött üzenete, amit 10 perce írt..meg akkor hívott viberen, és most jelzett telefonom, hogy hív..az igen..valami nagyon késik..
-
válasz
flash-
üzenetére
A Facebookra való feltöltéskor a fényképeidet automatikusan átméreteződik.
Próbálkozz az alábbi tippekkel, hogy fényképeid a lehető legjobb minőségben jelenjenek meg a Facebookon:
Méretezd át a fényképedet az alábbi támogatott méretek valamelyikére:
- Normál fényképek: Legfeljebb 2048 képpontos szélesség
- Borítóképek: 851 képpont x 315 képpont
- A képet JPEG formátumban, sRGB színprofillal mentsd. -
válasz
flash-
üzenetére
Én ghostery + ublock origin kombot használok Chrome alatt. Ha kikapcsolom akkor halál. Így viszont tűrhető. Nálam i5 2540M + 16gb ram + ssd. Itt már a hálózat is számít néha. Én Process Explorerel néztem az erőforrás használatot görgetés közben... Jól látszik mennyire ganyolas a Facebook.
-
BandiHUN
veterán
válasz
flash-
üzenetére
Azért van,mert "újítás",hogy alig tölt be többet,mint amennyit látsz épp.Mindenen szaggat,ha gyorsan görgetsz,látod is,hogy felépül az oldal.Ha már betöltött,görgethetsz.
Logikus volt,hogy meglépik,mert így a csak ide-oda kattintgatók rengeteg potya adatforgalmat generáltak. -
BandiHUN
veterán
válasz
flash-
üzenetére
Erre lenne elméletileg,ha működne ez a szar,hogy bal oldalon a menüsávban felül a Hírfolyam mellett jobbra van egy kis lefelé mutató nyíl,ott átváltod a Legfontosabb események-ről a Legfrissebbek-re...
...ami megintcsak bugos nálam ebben a szarban,mert míg a legfontosabbak-ban megjelenik vagy 30 dolog mondjuk 2 napos intervallumra keverve,átrakva megjelenít ötöt,alul vár a ha többet akarsz látni,vegyél fel új ismerősöket köcsögség,és az 5ből is a legalsó 2 napos.
De valaha működött.
Egyébként meglepő,de telóról sokkal jobb a hírfolyam,valahol eldugva ott is át lehet állítani,ott még nem ütköztem ebbe a darabszám-korlátba,igaz nem tudom,hogy pl.az asztalit befolyásolja-e nekem,hogy én Face-bétatesztelő vagyok...de ez már elég régóta ilyen sz@r... -
törölt tag
válasz
flash-
üzenetére
A normálisabbja megérti, elnézést kell kérni, véletlen volt ennyi, viszont tényleg sok bonyodalmat okozhat a tetszik gomb, szerintem azzal csinálhatna valamit a facebook, hogy ne lehessen olyan könnyen megnyomni.
Egyébként 1 kicsit megint változott a facebook, észre vettétek?
-
válasz
flash-
üzenetére
A sms beléptetés remekül működik, habár lehet használni kód generátort is, azzal kiküszöbölhető az esetleges kód-késés. De tapasztalatból mondom, hogy sms-t minden esetben küld (hacsak nem változtattak ezen mostanában, nem jelentkezek ki-be mindennap új helyekre/ről...)
-
HuMarc
veterán
-
Üdv,
Ebbe olvass bele, ha érdekel a téma:
Ismeretségi hálózatHa megnézted a linket, akkor láthatod, hogy elég sok helyről lophatta az iwiw és a facebook is az "ötleteit".
#7296 Fred23
Egyszer biztos kiderül, hogy milyen elven működik. Meglepődnék, ha lenne bármi logikus működi elve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír A Facebook Európában is háttérbe szorítja a híreket
- Hír Fizethetünk, hogy reklámmentes legyen a Facebook?
- Hír Teljesen felforgatja a Facebookot és a Messengert az AI
- Hír Beszáll a Facebook-hirdetésekbe a generatív AI
- Hír Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Hír Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honda topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Parkside szerszám kibeszélő
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Asztalos klub
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- GOPRO MAX 360 szett + 2 akku + duplatöltő + tartozékok
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Logitech POP Keys mechanikus vezeték nélküli billentyűzet - Kailh Speed Bronze Switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i5-4590,16GB DDR3,256GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Tüzes Ezüst! CTO! MacBook Air M5 24GB 1000GB Garancia! SILVER TÖLTŐVEL!!!!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 146 - 147 - 167 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

:
(aztán azóta meg volt egy kuponkód protonpass-plus-ra, ami ugyanazt a rendszert használja, szóval megint van egy évem)
Éppen annyi, mint mikor itt a fórumon hülyéznek le valakit. Attól még nem lesz hülye a másik, csak leírta valaki a véleményét.

krizmo_