Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Troy66

junior tag

válasz vacs #36898 üzenetére

hiszi, a búbánat.

Volt olyan esetem, hogy ismerőssel beszéltem. Láttam, hogy olvasta, de nem írt vissza, semmi reakció. 1,5 hónappal később összefutottunk véletlenül. Rá is kérdeztem, mikor mutatta a telefont, hogy valóban jelezte a telefon, hogy kap értesítést, de mikor megnézte neki üres volt.

Kiderült ez a csodálatos, "végponti titkosítás" annyira jól sikerült, hogy különböző eszközök között totálisan félre ment, és lehetett kísérletezgetni, vajon megkapja-e vagy sem. Magyarul, ha el is küldtem üzenetet, időnként kellett indikátor üzenetet küldeni, hogy "megkaptad, vagy megint szar ez a kóceráj"? Azóta a webes böngészőt nem is használom, mert pl ha onnan beléptem, akkor már nem működött, kénytelen voltam átszokni telefonra. De jött a csavar, hogy ott sem mindig működött később már. :(((

És akkor most nézem, hogy eddig volt egy "ez a személy nem elérhető" vagy profil esetén "sajnáljuk az oldalt nem tudjuk betölteni, nem elérhető már számodra" vagy vmi.

Most meg szimplán mindenhol lehetne üzenetet írni - még a messenger, adatlap oldalon sincs változás, ott a telefon meg a kamera ikonja is, mintha indíthatnád. De közben kamu az egész, mert profilt ugye nem tölt be helyette, "sajnáljuk technikai hiba történt" - ez nem technikai hiba, hanem a felhasználó hülyének nézése. :(((

Ez azért gáz, mert így:
    1. opció kerülhet az üzeneted vmi spam mappába, mert a rendszer úgy gondolja, ez neked nem fontos - vagy nem ismerőstől jött. stb.

2. Egyszerűen még nem volt ideje, elolvasni válaszolni. (ja de arra felhívja a figyelmet a rendszer, ha válaszolsz ez és ez lesz, "juj látni fogja, mikor vagy elérhető és kapcsolatba léphet veled!" )

3. Azért nincs reakció, mert ignorált, letiltott, bánat tudja.

+1 lehet csak búgós a rendszer, lásd fenti esetemet. Tehát a fb alkalmatlan kommunikációra, ennyi ismeretlen változóval.

Nagyon nem jó irányba megyünk. :(((

Ennyire álcázni kell a tiltást, hogy azonos szintre hozzuk, egy normál kapcsolattal? Erre ekkora igény van vagy ennyire eltunyultak az emberek?

Új hozzászólás Aktív témák