Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
válasz
The Easy #2173 üzenetére
Az országhatárok megnyitása képzett munkások (munkaerő) számára, akik jelenleg nem jöhetnek ide, nemcsak gazdaságilag szerencsés/egészséges/helyes, hanem lehetővé teszi, hogy David Blunkett indítványainak/beadványainak/javaslatainak maradékát a bevándorlókkal való problémákkal kapcsolatban (
?) fairnek és ésszerűnek tünjenek semmint rosszindulatúnak és elszigetelődőnek.
Valami ilyesmi.
A kérdőjeles részben nem vagyok túl biztos. -
L3zl13
nagyúr
Vagy csak szimplán, ''azt mondom'' netán ''az a véleményem'', ''szerintem''.
Pl:
Azt mondom, ne hagyd őt átgyalogolni a sziveden.
Persze mivel dalról van szó angolban sem feltétlenül szokványos a szavak sorrendje, illetve kimaradhatnak részek, vagy lehet egy kicsit fura a mondatszerkezet, magyarban sem kell, hogy szokványosan hangozzék.
Szerintem az ''én mondom'', vagy a ''bizony mondom'' lazán belefér... -
L3zl13
nagyúr
válasz
Apollo17hu #1932 üzenetére
Tőzsdéről nem sok fogalmam van, de gondolom ''blue-chip stock''-ról van szó.
Ami ismert, stabil, nagymúltú cégek részvényeit takarja, ha jól vettem ki ebből:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
parandroid #1889 üzenetére
Lehet, hogy jelen esetben nem számít, de úgy érzem nem teljesen ugyanazt jelenti a kettő...
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Predator666 #142 üzenetére
Egyedül a chuck szó jelentése nem egyértelmű szerintem. Feltehetőleg a mondat eredete amerikai, és valószinűleg régi is, tehát ezért nehéz rátalálni, hogy milyen jelentései is vannak még, de szvsz itt evés értelemben van használva.
Mennyi fát tudna egy mormota megenni, ha a mormota meg tudná enni a fát? Valami ilyesmi szvsz. -
L3zl13
nagyúr
válasz
Kuznyikov #42 üzenetére
Almost any small signal transistor will do to drive the power MOSFETs gate and the LEDs. Any P-channel power MOSFET will do as long as RDS (on) is low enough at the current rating high enough. Make sure the MOSFET's VGS is not exceeded if you use high supply voltages (The RFP15P05 used here is fine for supply voltages up to 15V). The N-channel MOSFET should have a low RDS (on) at a gate-source voltage of 5V. A logic-level MOSFET is ideal. I just browsed the Farnell catalog and selected the cheapest suitable ones...
Szinte bármelyik ''small signal transistor'' megfelel, hogy meghajtsa a ''power MOSFET'' kapuját és a LED-eket.
Bármelyik P-csatornás ''power MOSFET'' megfelel, amíg az RDS (on) elég alacsony kellően magas ''current rating''-nél. Bizonyosodj meg róla, hogy a MOSFET VGS-e nincs meghaladva magas tápfeszültség használatakor (Az itt használt RFP15P05 15V-ig megfelelő). Az N-csatornás MOSFET-nek alacsony RDS (on)-jának kell lennie 5V-os kapu-forrás (gate-source) feszültságnél. Egy ogic-level MOSFET az ideális. Én csak átfutottam a Farnell katalógust és kiválasztottam a legolcsóbb megfelelő darabokat...
A szakkifejezéseket nem fordítottam. Illetve a ''current ratingben'' sem vagyok biztos.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
-=Sawtooth=- #2 üzenetére
Szerintem inkább ''but the sun is shining already.'' a vége. Ez sem biztos, csak valahogy jobban cseng a fülemnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Mobil flották
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Bestbuy játékok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nintendo Switch 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest