Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b0bcat

    addikt

    válasz Hasaggymeg #13349 üzenetére

    "Ki lehet találni egyedi szabályokat minden szóra,de ha az nem alkalmazható másra,akkor az csak kivétel lesz."

    A megszámlálhatóság általános szabályát (= valaminek a legfőbb mennyisége egysége a darabszám) alkalmazzuk ebben az esetben, amikor azt látjuk, hogy a pénz értéke nem függ a pénz darabszámától. Aki ezt nem érit, az nem érti a megszámlálhatság alapfogalmát az angolban.

    Persze nem kötelező elfogadni ezt a magyarázatot. Nyilván jobb magyarázat az, hogy a pénz fogalom, vagy azt, hogy a pénz azért megszámlálhatatlan, mert "sok van belőle". :P A végeredmény ugyanaz: tudni kell, hogy a "money" normál esetben (az esetek 99%-ában) megszámlálhatatlan köznév.

    "Marha logikus ez a nyelv..."

    Nem tudom, miért fáj neked, ha mások látnak logikát abban, amit tanulnak. Szívből sajnálom, hogy te sosem láttad ezt a logikát, aminek következtében minden valószínűség szerint komolyabb nehézséget okozott számodra eme nyelv elsajátítása, mint amit kellett volna neki. Talán ezért vagy ennyire frusztrált a témában. :P

    Tanárként célszerűnek látom a diákjaim figyelmét az összefüggésekre és a rendszerszerűségre felhívni, hogy ezzel megkönnyítsem a tanulásuk pszichés hátterét.

    Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r

Új hozzászólás Aktív témák