Problémás a kék szín megjelenítése HDR tartalmakban az OLED kijelzős iPadeken

A hiba mindkét új iPad Pro tabletet érinti, az Apple már dolgozik a javításon.

Május 15-től kerülnek forgalomba az Apple új táblagépei, két új iPad Air a már ismert LCD technológiát használó Retina kijelzőkkel és a két új iPad Pro az Ultra Retina XDR fantázianévre hallgató tandem OLED panelekkel. A tandem struktúrájú OLED kijelzőben két OLED panel van egymásra építve, ezzel emelve és az egész kijelzőn egységesítve a kibocsátott fénysűrűséget. Az iMore tesztje szerint viszont problémás az új OLED kijelző, amikor HDR tartalomban kellene kék színt, specifikusan indigókék és tengerészkék árnyalatokat megjelenítenie.

A karakter vállánál jól láthatóak a fehér foltok, amiknek nem kellene ott lennieA karakter vállánál jól láthatóak a fehér foltok, amiknek nem kellene ott lennie A karakter vállánál jól láthatóak a fehér foltok, amiknek nem kellene ott lennie (forrás: iMore) [+]

A tesztben írtak és mellékelt fotók alapján az iPad Pro az említett két szín kiemeléseit nem tudja kezelni, ezért kiég a kép egy bizonyos része és fehérrel kevert foltok jelennek meg, vagy teljesen elmosódik az adott része a képnek. A tesztben tapasztaltakat a cikk szerint Samsung televízión, iPhone 15 Pro telefonon, illetve OLED kijelzős Steam Deck gépen sem tudták reprodukálni, ahogy korábbi, M2 processzoros iPad Pro táblagépen sem. A teszthez a Netflixen keresztül játszották le a Stranger Things egyik részét (s3e5) Dolby Vision HDR formátumban.

Valószínűleg az új M4-es SoC-ban található képfeldolgozó motor zavarodik össze a kék színű csúcspontok ábrázolásakor. Az Apple reagált az esetre, azt nyilatkozták, hogy tisztában vannak a jelenséggel és dolgoznak a javításon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés