- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulupeti
senior tag
Erről lemaradtam, köszi az infót. Magyarul akkor Snapdragon chipet és semmi olyan chipet nem adhatnak el kínai cégeknek, ami 7 nm-nél kisebb és náluk készül, ez még viccnek is rossz. Kb. kinyírják az összes telefongyártót, nem is marad senki. Le kell szokni lassan a telefonhasználatról úgy tűnik, Samsungot meg Applet pedig biztos nem veszek, mégiscsak vannak az embernek elvei.
A kereskedelmi minisztérium korlátozása a 7 nm-es és modernebb megoldásokra terjed ki, azokra, amik AI-gyorsítóba vagy GPU-ba szerelhetőek.
Mondjuk ezt nem teljesen értem, nem a GPU van beletokozva a chipbe, a CPU mellé? Mi az a megoldás, ami a GPU-ba kerül? -
Ricardo
titán
Anno így volt. De ez egy friss intézkedés. Gondolom azért tiltják a kínai partnereket (nem neveznek meg cégeket, és nem egyes kínai partnereket írnak), mert ahogy ez a shopgo nevű cég továbbadta, más kínai cég is megteheti. Semmiféle garancia nincs rá, hogy nem adják veszik egymás között. Gondolom így akarják rövidre zárni. Ezért szigorítottak. Nekem ez jön át a cikkből. ne legyen igazam.
-
tasiadam
veterán
A TSMC tiltast leginkabb amiatt kapta par kinai ceg, mert kepesek AI gyorsitot es halozati eszkozoket gyartani. Ugye ez a huawei es a ZTE. Ezek kozul a huawei volt a fajdalmas, emiatt oket tiltottak el foleg. Egyedi ARM, GPU es NPU design van nekik, mig a xiaominak pl halal egyszeru megvasarolt SoC-je. Ha ok is egyedit terveznenek, valszeg oket is eltiltananak.
-
Ricardo
titán
"Huawei kapcsán volt ilyen hír, hogy szétszedtek valami eszközt és találtak olyan chipet, amit lehet TSMC gyártott, és egy Sophgo nevű kínai cégen keresztül szerezték be, állítólag."
Ennek lett a következménye.
"
Nem kellett sokat várni a konkrétumokra, a hétvégén kiderült: az USA elrendelte, hogy a TSMC függessze fel a fejlett chipek szállítását a kínai ügyfelek részére. Olyanokról van szó, amik AI-célokra bevethetőek. A kereskedelmi minisztérium korlátozása a 7 nm-es és modernebb megoldásokra terjed ki, azokra, amik AI-gyorsítóba vagy GPU-ba szerelhetőek.
Minderre hetekkel azután kerül sor, hogy a TSMC arról értesítette az USA kereskedelmi minisztériumát, hogy az egyik lapkáját Huawei AI-processzorban (Ascend 910B) találta meg a Tech Insights. Ez az exportkorlátozás megszegésének számított, ugyanis a Huawei tiltólistán van, speciális engedély kell hozzá, hogy valamilyen terméket, technológiát kaphasson. Miután kiderült, hogy a kínai Sophgo chiptervezőtől került a TSMC lapka a Huawei-hez, az ügyfél kiszolgálását leállították.Tehát az ügynek az lett a következménye, hogy nem csak a Huawei, hanem minden kínai ügyfél kapcsán megtíltották a 7nm én kisebb csíkszélességű chipek szállítását. Legalábbis nemekem ez jön le az általam vastagon kiemelt szövegrészből
A mostani beszélgetés meg a TSMC 3nm-es gyártókapacitása kapcsán kezdődött, mert a fórumtárs azt írta ", de azok nem a legmodernebb, jelenleg 3nm-es gyártósorokon gyártattak".
Erre írtam hogy bizony vannakgyártók amiknek a csúcs készülékeibe ott kézült lapkák kerülnek.
Elvileg ezek után már nem kaphatnak belőle, ezért írtam hogy felszabadul valamennyi gyártókapacitás a TSMC-nélA Snapdragon 8 Elite most a forgalomban lévő legújabb 3nm-es lapka, amita TSMC gyárt.
Pár kínai gyártó (a teljesség igénye nélkül) amik jelenleg ezeket építi ba a csúcs készülékeibe
Xiaomi: 15, 15pro
Honor: Magic 7, Magic 7 pro
One plus:13A többi 7 nm alatti snapdragon chipet használó készüléket most ne vegyük ide mert a beszélgetés a TSMC 3nm-es gyártókapacitásáról szólt. Ettől függetlenül nem kis pofon a kinai gyártóknak az intézkedés.
-
kcsa
veterán
Erre a kérdésre már szeptemberben megírtam a választ
-
gulupeti
senior tag
És kik ezek a gyártók? Mediateknek van 3 nm-es chipje, amit a TSMC gyárt, őket nem hiszem, hogy letiltották volna, lévén, hogy ők is tajvaniak. Huawei kapcsán volt ilyen hír, hogy szétszedtek valami eszközt és találtak olyan chipet, amit lehet TSMC gyártott, és egy Sophgo nevű kínai cégen keresztül szerezték be, állítólag.
-
tasiadam
veterán
Hidd el, aki a telefont arra hasznalja, hogy telefonaljon es bongesszen, pont tojik ra, hogy egy SMIC SoC van benne, vagy egy TSMC csucs SoC, vagy egy Samsung foundry Exynos. Barki is gyartja azt, ha van mellette eleg RAM, barmelyik megfelelo. nekem van kozepkategorias TSMC 695os SD-m, es egy uj A55-om exynossal, es egyiket sem erzem jobban vagy rosszabbnak. A regebbi 12nm-es mediatekes Note 9 redmim sem csereltem volna le, ha 3 helyett 6gb rammal vettem volna.
-
Ricardo
titán
Nocsak. A TSMC fogja gyártani az Exynos chipeket? [link]
-
hapakj
őstag
hááát, én amúgy abszolút nem követem a témát aktívan, de feltűnően amúgy Exynosról hallani ilyesmi problémákat, de még az eléggé Exynos származék Google Tensorokkal kapcsolatban is olvastam.
Btw személyesen eddig Snapdragont, meg apple cuccokat használva én nem tudom mit takar ez a "dobálja a vonalat és melegszik" téma.
-
doooo
veterán
Nem abból az egy hozzászólásból fog kiderülni, hogy milyen ez az SoC. Márpedig nem rossz, semmiképp sem, minden releváns helyen ugyanezt mondják. Ha problémás lenne, attól zengene minden. De nincs így. Ugyanennyi Snapis, meg Dimensitys mobilt is lehet találni, ami "dobálja a vonalat és melegszik" (azért mert aligha az SoC hibája), de iPhone-ból is egy rakást.
-
hapakj
őstag
válasz
balpeter04 #65 üzenetére
Az hogy egy OS több száz vagy több ezer threadet tart nyitva egyszerre, nem jelenti azt hogy mind terheli is a CPU-t. Abba még egy akárhány magos CPU is összeroppanna.
Videódekódolás az dedikált hw, az már rég baj, ha CPU-t eszik. Messenger pop up az push notification, nem egy mag pollolja folyamatosan a dolgot.
Viszont a legtöbb alkalmazás tapasztalatom szerint még mindig úgy van megírva hogy 1 vagy jó esetben 2-3 threadet terhel igazán. Itt abszolút az egy szálas teljesítmény fogja meghatározni a reszponzivitást. A több száz meg ezer OS meg backgroud thread kiszolgálására teljesen jó néhány low perf efficiency core.
-
balpeter04
aktív tag
Lévén több száz vagy akár ezer thread is dolgozhat párhuzamosan, ez az egyik legfontosabb mérőszám, főleg úgy, hogy már az osztott képernyős megoldásokkal valós időben lehet 1080p videótartalmat fogyasztani, Google Spreadsheetet szerkeszteni és még egy resource zabáló Messenger "úszó fejecske" is beugorhat bármikor.
Abban igazad van, hogy csak a pontszámosdi alapján hülyeség telefont venni vagy akár csak erre hagyatkozva rangsorolni őket, de a párhuzamos feldolgozási képességek a döntőek az utóbbi években (és a következő években is).
-
doooo
veterán
Amíg egy E2400 erősebb GPU-ban, többszálú CPU-tesztekben pedig kb. ugyanott van, mint egy A17Pro, addig nem kell úgy beállítani a dolgokat, mintha nem csúcskategóriáról beszélnénk. Mintha nem olyan csúcskategóriáról beszélnénk, amit csak 4 cég tud megtervezni és csak 2 tud legyártani.
-
hapakj
őstag
Mondjuk talán nem csúcstelókban kéne tesztelniük.
- Ez az egyik, de szerintem az még jobb lenne, ha egy típusos belül nem kevernék az SoC-kat. Egy adott típushoz fixen egy tartozna.Bár őszintén szólva tényleg nem értem hogy nem sikerül áttörés elérni ezekkel az Exynosokkal, biztos köze van annak is, hogy a Samsung saját gyártástechnológiája gyengélkedik, s mondjuk TSMC-vel gyártva sokkal jobb lenne.
Amúgy tök vicces, hogy az első iPhone SoC-ket teljes mértékben a Samsung tervezte
-
Viktor77
titán
Abban mindenkinek igaza van, hogy rosszabb mint az SD.
De ebből is van jobb, rosszabb. Csinálgassák, egyszer talán jó lesz, megértem ha nem adják fel.
Mondjuk talán nem csúcstelókban kéne tesztelniük.
Exynosból is volt jobb (az S7-ben lévő nagyon jó volt), míg SD-ből is van/volt rosszabb (8Gen 2 jó, 8Gen 3 rosszabb). -
hapakj
őstag
lol, a kolléga tényleg egy szóval sem írta, hogy az aktuális exynost kell keresni
Amúgy nincs amellett nagyobb érv, hogy valszeg tényleg szar az exynost, minthogy maga a Samsung se használja exklúzívan
Számomra érthetetlen a Samsung vergődése ezzel a több SoC használatával.
Valami low-end Samsung A16 jött ki 3 fajta SoC-val
Aztán majd fog menni a rinya, hogy jajj szegény Samsung hány telefonra és hány SoC-ra kell optimalizálnia a rendszerét. lol.
-
Szena67
aktív tag
Alig várjuk, hogy meglepj bennünket fogyasztókat, hogy nem a szokásos lehúzás jön Európába és akkor nem kell sem személyeskedned sem pedig magyarázni a samsung bizonyítványt. Ha valami jó minőség azt az emberek megveszik, de ha folyamatosan hülyének vannak nézve azt nem szeretik.
-
doooo
veterán
Miből vegyek vissza? Azt hiszed, hogy a trollkodásod, meg az ócska haterkedésed megengedett mindenhol, minden mennyiségben? Meg a személyeskedéseid?
Pedig elég sűrűn eltűnnek a kommentjeid, odafigyelhetnél erre, mert a végén jöhet a Szena68.
Most is csak terelsz, mert szénné égetted magad megint. Ultragáz. -
Szena67
aktív tag
Szemüvegben sem látom az exinost a listán.
[link] -
doooo
veterán
Dehogy hitelesek. Elég lenne ugyanerre a témára visszakeresni a korábbi tweetjeire. Mindig össze-vissza beszél, aztán minél közelebb kerülünk a premierhez, annál jobban kezdi finomhangolni ezeket. De minden más leakster is ugyanezt csinálja.
Se a kamerákkal kapcsolatban, se semmiben nem szokott hitelesebb lenni másoknál. -
doooo
veterán
Minek a konkrét számai? Miről beszélsz? Most először látsz korai gyári tesztről készült benchmarkot? Mert ha nem, akkor illene tudnod, hogy semmiféle konkrét számok nincsenek itt.
GSMArena cikk végén ( [link] ):
"As far as the scores are concerned, we suggest you don't read too much into those. This is obviously a pre-production sample, so comparisons against the Dimensity 9400 and Snapdragon 8 Elite chips are pointless at this point."Snapiról is, Dimensityről is voltak korai számok, amik nagyon nem olyanok voltak, mint a mostaniak. Mindig ugyanígy van.
-
janeszgol
félisten
Kizártnak tartom. Már ott tartunk (sőt, ez mindig is így volt), a Xiaomi hamarabb kifizeti az SoC-t, mint a Samsung.
Biztos vagyok abban, hogy Európában Exynos lesz az S25 és az S25 Plus is. Azért, mert a kihozarali arány idővel javul, és ha a bejelentés napján még nem, de pár hét csúszással megjelennek majd a telók, ott is nyert a Samsung az időn picit. -
so_ha
senior tag
Ice Universe szivárogtatásai a leghitelesebbek:
-
belashx
senior tag
Céges kártya van/volt a telefonjaimban(S9+, S20+5G, S23U) és nem csak dísznek. Elhiheted, ha hívásproblémák lettek volna, akkor váltottam volna.
S24-gyel nincs tapasztalatom, így erre nem tudok mit mondani.@vicze:
Én is használom a telefonjaim, és nem éreztem, hogy mennyire lassúak. Játék nuku, az meg hidegen hagy, hogy 0,2 másodperccel később nyílik meg valami, vagy alacsonyabb az Antutu (vagy bármi más eredmény)Persze, bizonyos fokig értem a felháborodást, de tények, és gyakorlati tapasztalat hiányában ne temessük már azt az Exynost, amit "élő ember nem fogott még a kezében". Értem én, hogy nem alaptalanok a várakozások, de amíg élünk, remélünk.
Van 2 átlagJóska kollégám, és tökéletesen elégedettek az S22U-jukkal.
-
dnelb
veterán
Nem kis ovis vagyok, aki azt se tudja, mi fán teremnek a műszaki dolgok. Olyan vagyok, aki mindennek utánajár, pontosan tudja mi-mit jelent, és mit kap a pénzzéért,
dehát nem tudod, különben nem írnál ekkora hülyeségeketEz nem csak marketing, hanem az exynos tényleg hulladék a snapihoz képest, lásd exy2200 széria. Melegedés, throttle hamar, térerő gondok, gyenge modem. Az exynos 2400 jobb lett, de még mindig a snapi alatt van mindenben. Mindezt azonos áron. Ezért mondom, aki ennek tapsol, az hülye. Adják olcsóbban, úgy lenne korrekt.
-
belashx
senior tag
Sértegettem én bárkit is?
Nem őriztünk együtt libákat, szóval légy kedves hasonló hangnemben fogalmazni legközelebb. Nem kis ovis vagyok, aki azt se tudja, mi fán teremnek a műszaki dolgok. Olyan vagyok, aki mindennek utánajár, pontosan tudja mi-mit jelent, és mit kap a pénzzéért, valamint nem sír a vásarlás után, hogy ez se jó, az se jó.
Úgy alakult, hogy 2010 óta Samsung telefonokat vásárolok pár évente, mert tetszik a rendszer, megszoktam az általuk nyújtott szolgáltatásokat, így nem volt okom elpártolni tőlük; cserébe tudom, mire számíthatok. Van, ami papíron jobb, szebb, de nekem tökéletesen elég, amit a Samung nyújt. Ha íg, lesz,.majd keresek másikat.
Azok vajon mennyire dőlnek be a marketingesek maszlagjainak, akik csak azt nézik, melyik gurít többet Geekbenchben, Antutuban, melyiknek több pixeles a kamerája, melyikben van több memória...? Róluk mit mondanál?
. -
vicze
félisten
Nem múltak el. S22-ről csak ezért váltotamm 23-ra...
Tök hidegen hagy a teljesítmény."Nem tudom, mit csinálnak ott a háborgók a telefonokkal"
Használjuk...Ez ez nem a kinek nagyobb dologról szól, hanem hogy milláért egy lényegesen gyengébb terméket kapsz, hogy a hülye vásárlókon csináljon extra profitot.
USA és Dél-Korea miért is kap kizárólag SD-t?
-
gulupeti
senior tag
Valóban elmúltak volna?
Az aktuális generációt is érinti, de még ha nem is érintené sem lehet figyelmen kívül hagyni azokat a tényeket, hogy azonos vagy drágább áron kapsz egy gyengébb hardverrel szerelt telefont, ami jobban melegszik, többet fogyaszt, rosszabb lesz az üzemidőd, stb.
-
adamklark
senior tag
Én sem értem ezeket a visszatérő toposzokat. Nekem s8 óta semmi bajom ezekkel. Inkább azzal hogy a snapi és exynos ugyanannyiba kerül pedig objektíven több dologban jobb a snapi. Nekem volt exynos és snapis Samsung telefon és snapis egyértelműen jobb (a legtöbb esetben) de nem olyan szinten hogy minden egyes Samsung topicba végig kell sírnom az életem.
-
belashx
senior tag
Azok az idők már elmúltak szerintem.
Az S20+ már nem csinált ilyeneket, sőt, szerintem az S9+ sem. S7e még idegesített vele, de ott se térerő probléma volt, "csak" jött az sms a nem fogadott hívásról.Nem tudom, mit csinálnak ott a háborgók a telefonokkal, de ez a teljesítmény is mindenre elég lesz. Persze nem mondhatják el a tulajok, hogy az enyém a legnagyobb, a leggyorsabb, az én apukám erősebb, stb...
Persze nehéz megszabadulni a régi beidegződésektől. Ez olyan mint autóknál a "3 F"-es szabály. Vagy abban van valami? -
Lajmund
őstag
Legalább az ultrába a rendes lesz a többi nem számít
-
vicze
félisten
válasz
Kacsakompot #18 üzenetére
Nem tudja, csak miután állandóan szétkapcsol, szakadozik szar a térerő és nem vesz többet Samsungot...
-
Kacsakompot
kezdő
Dehogy. Az emberek 90%-a biztosan nem tudja és fogalmuk sincs milyen CPU van a telefonjában. Ennek meg a 20%-a azt sem tudja mi az a CPU egyáltalán eszik vagy isszák.
Rohadtul nem fogja befolyásolni az eladásokat eddig sem tette.
Az meg nem számottevő, hogy itt fórumon egy páran nem vennének Exynosal telefont.... -
Szena67
aktív tag
Ha jövőre Európába jönnek jó áron, akkor nagyot tarolnak a Vivo/Oppo/Realme/Oneplus/IQOO/Xiaomi csúcsmodellek snapdragon és meditek vassal. Csak a mazochisták vesznek majd exinost.
-
gulupeti
senior tag
Az ilyet büntetni kellene világ szinten, hogy ugyanazon a néven eladnak egy terméket különböző hardverrel. Szégyen. Mi ez, ha nem a vásárló tudatos átverése? Samsung már tizenéve is ezt csinálta a tv-jeivel is. Volt benne saját panellel szerelt verzió és AUO paneles is, a különbség csupán annyi volt, mint a Trabant meg a Mercedes között...
-
janeszgol
félisten
Ha nem is jo az Exynos 2500 kihozatali aranya, annyira biztos jo, hogy a ket kisebb csúcs csak Europaban azt kapja.
Amugy a cikkben levo szamok eleg gyengek. Most kijonne ezzel a cpu teljesitmennyel az S25, ami indul mondjuk 350-370 ezerrol, hat az S24 FE jobb vetel 300 ezerert. Alig gyengebb es joval olcsobb. -
vicze
félisten
-
TomPack
őstag
Egyébként meg az idei S24FE-be is lecsavart órajelű Exynos 2400-ak kerültek!
Semmi sem megy a kukába, a tavalyi rossz kihozatalt ilyenkor dobják piacra. Így születik, és nyer értelmet az FE-széria! -
TomPack
őstag
Az a baj, hogy a csúcsszériából sok-sok millió darabot adnak el! Most nem akarom kiguglizni, de iPhone darabszámaival van egy nagyságrenden a dobogó tetején a Samsung!
Náluk minden más gyártó jóval kevesebb csúcsmobilt értékesít!
Szóval a szűk keresztmetszet a TSMC gyártókapacitása, mert ő sem tud végtelen darabszámot legyártani... Főleg ha az Apple többet fizet a kapacitásért!
És igen, lehetne máshol is gyártani, de mint a cikk is említi; az Exynos-al is szenvednek a Samsung saját gyártósorain, nagyon sok a selejt.
Taiwan és a csipgyártás nagyon ott van a szeren, nem véletlen fáj rá Amerika és Kína foga is.
Egyelőre a Samsung is rá van szorulva.
Ha csak SD lesz, akkor biztosan nagy áremelés lesz!Szerk; mondjuk ha nagyon rossz marad az Exynos kihozatali aránya, akkor a selejtet is ki kell valakinek fizetni! Vagy lehet eladják majd Celeron 2500-nak az A-szériába?
-
babkukta
senior tag
Persze hogy nem, drága az SD Elite, jobban megéri a sajátot bele tuszkolni
Egyébként szerintem alapvetően nem rossz ötlet, hogy nem szállnak ki ebből a bizniszből, csak nem a csúcsszériát kellene ezzel szétbarmolni. Igaz, eddig is vették az Exynosos cuccokat is, még ha nem volt túl jól sikerült, akkor is. Igazuk van
-
pusszycat
nagyúr
Na mi van, soha nem adják fel?
-
vicze
félisten
Hát ez szomorú, főleg hogy most gigantikus szakadék lesz a két SoC között.
-
doooo
veterán
Jéé, pedig itt mindenki elhitte, hogy márpedig nem lesz ilyen, mert "nagyon rossz a kihozatal a saját gyártósorokon"...
Aztán most meg lehet, hogy mégsem. Érdekes, nagyon érdekes. -
Szena67
aktív tag
Reszkess EU, exinos újratöltve.
-
Fecó 11
tag
Nem azt közölte a Samsung hogy az S25 széria minen tagja Snapdragont fog kapni? Vagy rosszul emlékszem, vagy megint a szokásos....
-
Pro Shop
csendes tag
Pfuuj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest