- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
hááát, én amúgy abszolút nem követem a témát aktívan, de feltűnően amúgy Exynosról hallani ilyesmi problémákat, de még az eléggé Exynos származék Google Tensorokkal kapcsolatban is olvastam.
Btw személyesen eddig Snapdragont, meg apple cuccokat használva én nem tudom mit takar ez a "dobálja a vonalat és melegszik" téma.
-
hapakj
őstag
válasz
balpeter04 #65 üzenetére
Az hogy egy OS több száz vagy több ezer threadet tart nyitva egyszerre, nem jelenti azt hogy mind terheli is a CPU-t. Abba még egy akárhány magos CPU is összeroppanna.
Videódekódolás az dedikált hw, az már rég baj, ha CPU-t eszik. Messenger pop up az push notification, nem egy mag pollolja folyamatosan a dolgot.
Viszont a legtöbb alkalmazás tapasztalatom szerint még mindig úgy van megírva hogy 1 vagy jó esetben 2-3 threadet terhel igazán. Itt abszolút az egy szálas teljesítmény fogja meghatározni a reszponzivitást. A több száz meg ezer OS meg backgroud thread kiszolgálására teljesen jó néhány low perf efficiency core.
-
hapakj
őstag
Mondjuk talán nem csúcstelókban kéne tesztelniük.
- Ez az egyik, de szerintem az még jobb lenne, ha egy típusos belül nem kevernék az SoC-kat. Egy adott típushoz fixen egy tartozna.Bár őszintén szólva tényleg nem értem hogy nem sikerül áttörés elérni ezekkel az Exynosokkal, biztos köze van annak is, hogy a Samsung saját gyártástechnológiája gyengélkedik, s mondjuk TSMC-vel gyártva sokkal jobb lenne.
Amúgy tök vicces, hogy az első iPhone SoC-ket teljes mértékben a Samsung tervezte
-
hapakj
őstag
lol, a kolléga tényleg egy szóval sem írta, hogy az aktuális exynost kell keresni
Amúgy nincs amellett nagyobb érv, hogy valszeg tényleg szar az exynost, minthogy maga a Samsung se használja exklúzívan
Számomra érthetetlen a Samsung vergődése ezzel a több SoC használatával.
Valami low-end Samsung A16 jött ki 3 fajta SoC-val
Aztán majd fog menni a rinya, hogy jajj szegény Samsung hány telefonra és hány SoC-ra kell optimalizálnia a rendszerét. lol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest