Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 - azt nyújtja, amit ígér
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei P50 Pro - emlékkép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
"Huawei kapcsán volt ilyen hír, hogy szétszedtek valami eszközt és találtak olyan chipet, amit lehet TSMC gyártott, és egy Sophgo nevű kínai cégen keresztül szerezték be, állítólag."
Ennek lett a következménye.
"
Nem kellett sokat várni a konkrétumokra, a hétvégén kiderült: az USA elrendelte, hogy a TSMC függessze fel a fejlett chipek szállítását a kínai ügyfelek részére. Olyanokról van szó, amik AI-célokra bevethetőek. A kereskedelmi minisztérium korlátozása a 7 nm-es és modernebb megoldásokra terjed ki, azokra, amik AI-gyorsítóba vagy GPU-ba szerelhetőek.
Minderre hetekkel azután kerül sor, hogy a TSMC arról értesítette az USA kereskedelmi minisztériumát, hogy az egyik lapkáját Huawei AI-processzorban (Ascend 910B) találta meg a Tech Insights. Ez az exportkorlátozás megszegésének számított, ugyanis a Huawei tiltólistán van, speciális engedély kell hozzá, hogy valamilyen terméket, technológiát kaphasson. Miután kiderült, hogy a kínai Sophgo chiptervezőtől került a TSMC lapka a Huawei-hez, az ügyfél kiszolgálását leállították.Tehát az ügynek az lett a következménye, hogy nem csak a Huawei, hanem minden kínai ügyfél kapcsán megtíltották a 7nm én kisebb csíkszélességű chipek szállítását. Legalábbis nemekem ez jön le az általam vastagon kiemelt szövegrészből
A mostani beszélgetés meg a TSMC 3nm-es gyártókapacitása kapcsán kezdődött, mert a fórumtárs azt írta ", de azok nem a legmodernebb, jelenleg 3nm-es gyártósorokon gyártattak".
Erre írtam hogy bizony vannakgyártók amiknek a csúcs készülékeibe ott kézült lapkák kerülnek.
Elvileg ezek után már nem kaphatnak belőle, ezért írtam hogy felszabadul valamennyi gyártókapacitás a TSMC-nélA Snapdragon 8 Elite most a forgalomban lévő legújabb 3nm-es lapka, amita TSMC gyárt.
Pár kínai gyártó (a teljesség igénye nélkül) amik jelenleg ezeket építi ba a csúcs készülékeibe
Xiaomi: 15, 15pro
Honor: Magic 7, Magic 7 pro
One plus:13A többi 7 nm alatti snapdragon chipet használó készüléket most ne vegyük ide mert a beszélgetés a TSMC 3nm-es gyártókapacitásáról szólt. Ettől függetlenül nem kis pofon a kinai gyártóknak az intézkedés.
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
Nem abból az egy hozzászólásból fog kiderülni, hogy milyen ez az SoC. Márpedig nem rossz, semmiképp sem, minden releváns helyen ugyanezt mondják. Ha problémás lenne, attól zengene minden. De nincs így. Ugyanennyi Snapis, meg Dimensitys mobilt is lehet találni, ami "dobálja a vonalat és melegszik" (azért mert aligha az SoC hibája), de iPhone-ból is egy rakást.
[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
Céges kártya van/volt a telefonjaimban(S9+, S20+5G, S23U) és nem csak dísznek. Elhiheted, ha hívásproblémák lettek volna, akkor váltottam volna.
S24-gyel nincs tapasztalatom, így erre nem tudok mit mondani.@vicze:
Én is használom a telefonjaim, és nem éreztem, hogy mennyire lassúak. Játék nuku, az meg hidegen hagy, hogy 0,2 másodperccel később nyílik meg valami, vagy alacsonyabb az Antutu (vagy bármi más eredmény)Persze, bizonyos fokig értem a felháborodást, de tények, és gyakorlati tapasztalat hiányában ne temessük már azt az Exynost, amit "élő ember nem fogott még a kezében". Értem én, hogy nem alaptalanok a várakozások, de amíg élünk, remélünk.
Van 2 átlagJóska kollégám, és tökéletesen elégedettek az S22U-jukkal.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest