- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
Valamennyit lehet alkudni.
Rákérdeztem és modnták, hogy aktuális euro függő is, illetve nyilván valós vásárlási szándék kell hozzá.
Úgy vettem ki , hogy valahogy a nepperes / chrono24-es, illetve a lista ár közötti árat lehet kialkudni.
De tuti bolt és modell függő is. Nyilván egy hiánymodellből nem fognak engedni, ami meg régóta rajtuk áll, abból meg többet, mint az átlagból. -
jookomak
őstag
Nekem is bb58 van, ráadásul a fekete. Én is sokat vaciláltam, hogy ez legyen, vagy a kék, de úgy voltam vele, hogy ennyi szín kell az életbe, holott a ruháim nagyrésze a kék világban van, ráadásul semmi más aranyat nem hordok, de egyáltalán nem bántam meg.
Mikroállítás nincs, csak a 3 lyuk. Ha lesz is modellfrissítés, akkor beletehetik azt a csatot, amit az újabb modellekbe, de ez hivatalosan sehol nem lett kimondva. -
lenox
veterán
-
Azert a dolog nem ennyire egyszeru. Ahol olcson latsz 70-80 ora jarastartalekot, ott altalaban 3hz-es szerkezetekrol beszelunk. Ugy nem nagyon dolog. Chronometer szintu 4hz-es szerkezet 70 oraval bizony nem olcso mulatsag, alig tudja ezt par gyarto hozni meg a 10ezer ejros szegmensben is. Ha ilyen igenyek vannak es nem jo a Rolex, akkor csak a Tudor marad. Nagyjabol senki mas nem fog ilyen jo aron adni ilyen jo orat.
-
Macyke82
tag
A 70h+ járástartalék több márkánál is jelen van pl. Seiko vagy Tissot is, de ezek nyilván nem presztízs márkák és nem is ezt keresed. Ahogy írtad 1 órát szeretnél mindenre, én ebben az esetben csakis automata órát vennék, mivel mindig azt fogod hordani.
Az általad írt paraméterek alapján, összeg, méret, járástartalék kb. tényleg a BB58 ami ezeket tudja és szerintem ez is a legjobb ebben az szegmensben. Ha "jobbat" akarsz akár egy OP36 vagy használt OP39 az jóval zsebbe nyúlósabb történet. De írhatnám az Omega-t is azoknak is rohadtul elszálltak az áraik..... -
Megvennem ujra, mert ennyi penzert szerintem megeri. De ha csak egy oram lehetne, akkor nem ez lenne az. Egy oras kollekcionak biztosan valami olyasmit vennek, ami minden helyzetben megfelelo. Rolex OP/Datejust/Explorer, Tudor BB36 vagy valamelyik klasszikus GS, bar azok nekem altalaban nagyok. Mondjuk en nem vagyok egy kimondottan nagy diver rajongo.
-
bigmasterg
addikt
Értéktartás?
Vagy állj be a sorba egy új Rolexért, vagy vegyél 1-2 éves használt órát.Oris-nak van 40mm retro diver vonala is. sixty-five
Ebből is van calibre 400. -
Nekem a 29-es van, ami uez kek szamlappal, bar az esetek 99%-ban feketenek latszik. A csatzarral nekem nincs problemam, kimondottan tetszik rajta pl. a GS logo. A szij az mar egy masik kerdes. Nyilvanvaloan ez az ora leggyengebb resze, de majdnem minden GS modellnel ez a helyzet. Ennyi penzert szerintem meg elmegy, egy 3-4 millios GS-nel mar jobban zavar, hogy csak ennyi sikerult. A micro adjustment annyira nem hianyzik nekem, bar nyilvan jo lenne. Szerencsere legalabb felszemek vannak, igy eleg jol sikerult beallitani.
A merettel kapcsolatban en arra tippelek egyebkent, hogy ez a fem lunetta es az eleg agresszivan domboru kristaly huzza szet a szamlapot. Egy kicsit szelesebb fekete/kek keramia lunettaval sokkal aranyosabbnak hatna. De ahogy mondtam, azert igy is szeretem. Mindig ehhez allitom be a tobbi oramat, mert gyakorlatilag 0s a jaraselterese miota megvettem.
-
Macyke82
tag
Norqain és Oris pl.
Előbbi ugyanazzal a 70 órás Kenissi szerkezettel szerelt mint a Tudor az Oris pedig in-house fejlesztés 120 órával. (A kezdeti problémákat a Cal 400-on javították, ha valaki ilyen vesz érdemes megnézni, hogy a CAL400-2 verzióval vegye).Tudom ez mindegyik nagyobb, mint 39 mm (Norqain esetén a 40 mm kb. ua., az Oris-nál pedig biztosra veheted, hogy a 41,5 mm-es méret nem lesz nagy)
Nekem volt Aquis-ból 39,5 mm és rohadt picinek éreztem, mondom ezt úgy, hogy most 39 mm-es a BB58-am. Más a két óra összképe teljesen. -
Hol probaltad a BB54-et? En mar regota vadaszom ra, de meg sehol nem volt belole.
Az uj AT-kat probaltam par honapja es bar nagyon szepek, szerintem ennyi penzt nem ernek. Gyakorlatilag Rolex OP-t lehet kapni ezen az aron.
Az SBGN027 kicsit azert mas stilus mint a tobbi amit nezegettel, de egy brutalisan szep ora. Viszont hiaba 39mm, szerintem nagyobbnak hat a kristaly formaja es a lunetta kialakitasa miatt. Talan azt is mondanam, hogy szamomra kicsit aranytalanul nagynak tunik a szamlap a tokhoz kepest. Ettol fuggetlenul imadom.
-
Macyke82
tag
Szerintem először is azt kell eldöntened, hogy automata vagy kvarc órát szeretnél és, hogy mennyit szeretnél rászánni az órára összegben (tól -tól-ig).
Ha a szerkezet nem lényeges számodra és hosszú távú használatban gondolkodsz, akkor az általad említett órák közül a GS-t választanám, annál jobb kidolgozást a tokot, mutatókat stb. illetően egyik egyéb általad felsorolt óra esetében sem kapsz.
A Tudor vonalon egyetértek veled, szerintem a BB54 nagyon eltalált óra, különösön az új microállítós zárszerkezet lett nagyon jó amit a jelenlegi BB58 órámnál én is nagyon elfogadnék. Mérete viszont a 37 mm-el már nagyon kicsi, ami különösen annak jegyében domborodik ki, mert búvár óráról van szó. Ez a méret egy dress watch esetében teljesen más összképet mutatna értelemszerűen.
A BB58 van kék színben is, ha csak a fekete/arany miatt nem jön be az összkép akkor ezt még érdemes lenne megtekinteni.
A Longines Zulu szerintem képeken sokkal jobb, mint élőben, de persze ez egyéni ízlés kérdése, plusz az értéktartása sem lesz a legjobb, ha véletlenül meg szeretnél válni tőle.
De ha a márka(presztízs) és a szerkezet részedre nem annyira fontos, akkor ebben az ársávban amikben most nézelődsz van pár jó alternatíva szerintem. -
bigmasterg
addikt
Nekem BB58-ból a kék jött be.
Kisebb méretben az Omega seamaster planet ocean 39,5 is megér egy próbát. Az is elég viselhető méret. Igaz nem túl vékony, de szerintem azon az órán nem zavaró.
Sima black bay esetén nekem zavaró volt a vastagság, a nagy tömb szerű, egysíkú oldal profil.
BB58 vastagsága viszont pont jó. -
vadászcsiga
félisten
Email? Vagy az sem? Tól-ig összegekkel nehéz kalkulálni, főleg semmi tapasztalat alapján mondja be valaki. Mellesleg kevesen jutnak el az első szervizig, még azelőtt túl adnak az órán, sőt sokan épp amiatt.
Ha mégis úgy döntesz, hogy közvetlen forrásból tudod meg az árakat, érdemes rögtön a bécsit is megkérdezni. -
bigmasterg
addikt
A tudor névkonvencióján még lenne mit csiszolni.
A legtöbb BB klasszik' búvár forma forgatható lünettával, de a BB 31/36/39/41 már kicsit letisztultabb irány.
Te melyiket nézed? A lünetta alapján gondolom a sima BB-t.
Illetve Longi-ből mit?BB-ből lehet amúgy arany nélküli sötétet is találni.
BB dark
Kerámia
Ezüst-szürke -
bigmasterg
addikt
"Longi-ban modositott ETA-k vannak szemben a Tudorral"
A "smiley" tudorokban is módosított ETA van. Igaz azokat már blackbayben, újonnan nem nagyon kapni, de pl az 1926-okban és glamour date+day-ben még az van. (Calibre T601, T603 )
De most nézem, hogy a Royal-okban is eta alapú szerkezet van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Milyen házat vegyek?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Google Chrome
- PlayStation 5
- Formula-1
- Spórolós topik
- Synology NAS
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Eladó Honda Forza 125
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest