Hirdetés
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #31896 üzenetére
Facebook:
https://www.facebook.com/groups/1573406196286107/
Leírod, hogy:
KERESEK!
Aztán ide a hasfájásodat, hogy milyen keró kellene, minimum milyen felszereltség, maximum milyen áron. Jó eséllyel kapsz értelmes kommenteket. Vagy azt, hogy no way, vagy egy halom ajánlatot!
Előtte: menj el a Decathlonba, nézd meg, hogy melyik keró hogy tetszik. Vagy a kerekpardiszkont.hu-n is fent lévő bringaboltba, ott is halom készlet van, nagyon segítőkészek. Persze, sokszoros ironman az összes eladó, de attól még egy városi trekkingben is javítanak defektet és nagyon segítőkészek!
Út közben akár bejöhetsz hozzánk is, felülhetsz egy 52-es, meg egy 56-os országútira, hogy melyiket hogy érzed.
Egyáltalán, tudod már, hogy milyen bringát szeretném? Mármint, hogy milyen kategóriát?
-
Bujdy81
aktív tag
F1, plíz
Érdekelne, hogy a faluba bejövő autók közül hány transit forgalom és hány nem. Ezt hogyan lehetne mérni?
Van három út, ami metszi a falu határát.
Ha egy-egy kamerával felvennénk reggel 7-10 között a forgalmat, mindhárom helyen, majd végignézve felírnánk a rendszámokat és a time stampeket, abból simán ki lehetne számolni. De ezt jó lenne automatizálni.
Egy alkalommal kellene, nem folyamatosan. Tudtok olyanról/cégről, akinek ehhez van infrastruktúrája?
Három db Excel tábla lenne az elvárt output. Nyilván szívesen lennénk referencia, de bizonyos határig akár fizetnénk érte valódi pénzzel is...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #31597 üzenetére
Azért 15 év fölött is lehet ám a gyerekkel lenni!
Csak már most kondicionáld az agyad, hogy ha van 3 gyereked, akkor lehet, hogy nyolcan mentek nyaralni, mert a gyerek 18-20 évesen már hozza a párját. És akkor pl. két egymás melletti apartman, közös terasszal. Sokat lehet együtt lenni, de már nincsen összekötve a brigád. Annak is megvan a szépsége.
Én anyósékkal is voltam közös nyaraláson, mikor asszony 19 éves volt, meg anyámékkal is voltunk, mikor asszony 20 éves volt. Mindkettő tök jó volt!
-
-
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
#09908736 #31175 üzenetére
"Racionálisan végiggondolva az Audi lenne a jó választás." Biztos?
- ha az egy versenyistálló és a gyerek nincsen benne a top 25-30%-ban, akkor örökké frusztrált lesz,
- ha az Audi egy sznob suli, akkor biztos akarjátok, hogy egy sznob pöcs legyen a gyerekből?Ha jól emlékszem, triatlonozik a kölök. Ahhoz alázat és szerénység kell, nem pedig vetítés/arc. Ha megfelelő ennek, akkor jó eséllyel inkább illik a jó nevű, kéttannyelvű magyar iskolába a "szerény jó tanuló/jó sportoló" karakterbe, mint a másikba.
Egyikőtöket sem ismerem, csak annyi infóm van, amit itt kaptam!
-
Bujdy81
aktív tag
kétszer 90 fokos háromszögről hirtelen csak két dolog jutott eszembe:
- Bolyai geometriában a párhuzamosok a végtelenben találkoznak, ergo lehet két derékszöge a háromszögnek és kijön a 180 fokos belső szögösszeg is, valamint
- gömbgeometriában akár három derékszöge is lehet a háromszögnek.Nem biztos, hogy mindkét dologra 100%-ban jól emlékszem, régen volt a 7. osztály…
A győri suliválasztás témához azt kell mondjam, hogy ők már eldöntötték, a választásuk sem rossz suli, hajrá!
Dudunak az egyházi/alternatív iskolák lesajnálását firtató mondatához két adalék:
- pont most akarják kinyírni a Waldorf, stb. sulikat, szóval olyat választani necces, valamint
- egyházi iskoláknak több a forrásuk, jó eséllyel jobb az oktatás is, mint egy sima állami iskolában... -
Bujdy81
aktív tag
válasz
ncc1701 #30794 üzenetére
A szabadgörgő jó cucc, de amatőrnek elég nehéz rajta elkezdeni az edzést. Ha nagy leszek, lehet, veszek én is egyet.
Meg azon nem tudsz watt alapú edzést csinálni, tehát az inkább hobbi tekerés, mint edzés a szabadgörgőn. Ellenben a bal-jobb egyensúlyt szépen fejleszti!
-
Bujdy81
aktív tag
Sokan vannak, akik azt mondják, hogy bírnia kell a váznak.
Testsúly, erő függvénye is. Én mindig erős testalkat voltam, gyerekként elhíztam, 12 évesen, 64 kilósan kezdtem karatézni. Ott fogytam, de erős lett a lábam. Aztán elhíztam 130 kilóig. Onnan jövök lefelé, de megint erősebb a lábam, mint az ironmanen 15 órát teljesítő átlagnak. Szóval nekem a 105 kg plusz csúcsban majdnem 1000w mellé bátorság lenne betenni a Cervélót a fix görgőbe.
Vagy vegyél egy görgőzős kerékpár, egy sima acélvázasat, vagy egy olyan fix görgőt, ami nem teljesen fix (Tacx Neo).
Én vettem egy acél váz+karbon villas országútit, az megy a Tacx Fluxba. A Flux tervezési hibás, de van rá öt év gari. Szóval ha szétesik, akkor veszek helyette egy Neot.
Ha lakásban használnád, akkor mindenképpen direkt hajtásút vegyél, mert a dörzshajtásos görgők iszonyat hangosak!
Szerk: Asszem a BMC és a Speci már írja a user's manualban, hogy a karbon vázat tilos fix görgőbe fogni! Amit viszont kevesebben gondolnak, hogy a tetőcsomagtartóra rögzítésnél is hasonló erők érik a vázat, szóval a karbon BMC-t ne szállítsd tetőn sem!
-
-
Bujdy81
aktív tag
A klasszikus iron táv 3,8 km úszás (most elmérték és kb. 4,1 km volt), 180 km kerékpár (most csak 172 km volt, 656 méter emelkedést mért a Garmin) és egy maraton a végén.
A kerón bolyozni tilos, de persze mindig vannak csalók. Én azért sem csalok, mert nem tudok bolyozni.
Brutal szél volt és hozzá pára, de felhő legalább egy sem. 27,3-as átlagot mentem. Elég hurka (én 6:17-et tekertem, a győztes 4:13-at), de most ennyi volt bennem...
-
Bujdy81
aktív tag
Még csak a szombat esti kommenteknél járok, de látom, mindenkinek kellemes napja volt.
Mi Nagyatádon voltunk. Reggel 7:30-kor mártóztunk egyet a gyékényesi tóban, onnan áttekertünk Nagyatádra és a környéken csoportos tájnézést és kátyúkacskaringót tartottunk. A végén egy kis délutáni/esti kocogással vezettük le a napot, immáron csak 34 fokban. De szerencsére tudtunk kocogni aszfalton és egész nap egyetlen felhőt sem láttunk az égen. Cserébe kb. 70% volt a páratartalom és a bringázás alatt kb. mindig szembe fújt a szél.
A végén viszont kiderült, hogy Bujdy immáron háromszoros Ironman!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #29531 üzenetére
Hogy ott mi van, azt nem tudom.
Hogy itthon nem az igazi, azt tudom, halom én is.
Mi Pákozdon kb. 10 km-Tűzoltóságtól. Mikor bejött a 112, akkor kérdeztem egy tűzoltót, aki szabadidejében a sövényt nyírta a szomszédban, hogy mit tegyek, ha tűz van. Azt mondta, hogy vágódjak be a Toyotába és hamarabb tudni fognak róla, ha személyesen megyek be, mintha telefonálok a központba.
Egyébként pedig vegyek egy tűzcsapkulcsot, két fecskendőt és pár tömlőt. Nem nagy összeg és jobban járok vele, mert 30 méter a tűzcsap...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
zetor2000 #29285 üzenetére
Ebben mi a poén?
1.000.000 font a tömeg, az kb. 460 tonna, igaz?
Apám mondta, hogy Komlón a szénosztályzóban néha a lecsurgott szenet úgy szedték fel a sínek mellől, hogy két bányász odatolt egy tehervagont (műszaki okok miatt a pálya kb. tökéletesen vízszintes volt), belelapátolta a szenet a sín mellől, majd tovább tolta és lapátolt tovább. Ezt egészen addig legendának hitte, amíg ki nem próbálta!
A vas-vas surlódás annyival kisebb, mint a gumi-beton/aszfalt, hogy az itteni fórumtagok nagy részéről látatlanban mondom, hogy el tudna tolni egy 20 tonnás vagont egyedül.
Erre jön még rá, hogy a tapadási surlódást nem egyben kellett a Fordnak jó eséllyel legyőzni, mert szint tuti, hogy "lazára" volt kötve a szerelvény, azaz egyszerre csak egy kocsi mozdult meg, gurult pár centit és utána mozdult a következő. A hetvenes években a 424-es gőzössel ezzel a módszerrel csinálták a 2000 tonnás tehervonatok indítását...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-NoVa- #29240 üzenetére
Látod, nem vagyunk egyformák. Neked hátrafelé dől a nyereg, nekem előre.
Most ilyen a Cervélo:Egy hardcore TT-snek a nyereg kb. 15-20 centivel magasabban lenne, a kormány meg kb. vízszintes lenne...
@Blueboj, tényleg gyere át, beállítjuk a kerót, hátha az segít. Plusz a sok gyakorlás, ahogy Nova mondja...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #28256 üzenetére
Sőt, a törzsidő nem is 8 óra, hanem kevesebb, különben nem lehetne rugalmas a dolog.
Nálunk is sok projekten 9-15h között van a törzsidő, azon kívül a megbeszélés nehezebben szervezhető le. Nyilván a 16 órakor kezdődőre bemegyek, ha éppen nem kell rohannom haza, de a 17 órásra már nagyon húzom a számat...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli #28041 üzenetére
Nem voltam gyorsulásin, így nem tudom, pontosan milyen az, tippjeim, ami ellene szól:
- nagy hanghatás, sokkal nagyobb, mint egy bringaverseny (de pl. nagyobb-e, mint amikor az F1-es autók parádéznak?)
- végtelen erejű autókat kiengedni az Andrássyra azért nem lehet jó, mert mi van, ha műszaki hiba van? Hogy fér el a mentő/tűzoltó? Hogyan lehet telepíteni olyan erős átmeneti korlátot, hogy egy kitörő autót megfogjon?
- hogyan gumizzák fel előre a pályát és szedik le gyorsan a verseny végén?Amúgy nekem azzal sem lenne bajom, ha pl. a gyorsulási lenne a Belvárosban, mert az is egy buli, ha az elsőre sokan kimennének, akkor utána lehetne belőle hagyomány...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #28002 üzenetére
A demokrácia lényege, hogy a többség ugyanúgy nem nyomja el a kisebbséget, ahogy a kisebbség sem nyomná el a többséget, ha meg tudná tenni.
Te semmi mást nem propagálsz, mint azt, hogy NEKED van egy értékrended és akinek nem tetszik, annak kuss. Ez nem demokrácia.
Kiváló példa a mostani Pride időszak. Én nem szeretem a felvonulásukat, mert nem értek vele egyet. De évi egyszer férjen már bele, hogy elsétálnak innen-oda, csinálva egy kis közlekedési káoszt, egy jó előre tudott napon!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #27681 üzenetére
"Reszemrol mindenki menjen a picsaba aki masokat a tevekenysegevel korlatoz.
Ha biciklis, ha motoros, ha gordeszkas, stb...
A futo meg foleg huzzon ki a varosbol
A bekes egyutteles hive vagyok."Mit jelent, hogy valaki valakit a tevékenységében korlátoz?
Miért van több joga az autó forgalomnak 364:1-ről 365:0-ra módosítani az autók/bringások arányt a városban, mint a bringásoknak 0:365-ről 1:364-re?
Amúgy már a TDH, a Magyar körverseny is 180 országban volt közvetítve pár szakaszon (a szakaszok végei), szóval ennél olcsóbb reklámot nem nagyon lehetne csinálni az országnak…
Persze, menjenek a Hortobányra kerózni, igaz? Aztán a szakasz végén a 6-800, netán 1500 embert el tudjuk szállásolni a méltán hires Hortobágy Superior ***** hotelben. Oh, wait, az még nem épült meg...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
ncc1701 #26061 üzenetére
Ha ennyi hely van, hogy érdemes jobbról előzni, akkor miért nem engedted el?
Én ilyen esetben meg tudom tenni, hogy a kamion felénél indexelek jobbra, kimegyek a lukba, majd szinte azonnal vissza. Érdekes, de 95% eséllyel bejön, hogy kapcsol a mögöttem jövő és gázt adva megelőz...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
ezittketto #25431 üzenetére
Beszélgettünk. Doki első blikkre nem nézte ki belőlem, hogy sportolok és attól is lehet.
-
Bujdy81
aktív tag
Voltam ma irányított véradáson.
Kiderült, hogy magasabb a hemoglobin szintem, mint a referencia tartomány.
Kérdezte a doki, hogy nem vagyok-e beteg? Mondtam, hogy nem érzem magam annak. Kiderült, hogy nem csak betegség, hanem átlag feletti állóképesség is okozhatja. Nem nézte ki belőlem.
Mikor kérdeztem, hogy mennyi idő alatt heverem ki a fél liter mínuszt, mert jövő szombaton verseny, akkor nem mertem megmondani neki, hogy milyen távon Indulok...
-
Bujdy81
aktív tag
Az kemény. A boj sokat érhet ott!
Egy egész jó országútis logja a Milánó -> San Remoról:
Ez pedig Flander Marci logja a tavalyi Nagyatádról:
Tavaly előtt fél órával jobbat ment, de akkor nem volt még wattmérője.
Ami érdekes, hogy a Milánó -> San Remon 1800 volt a szint, Nagyatádon pedig 800. Naesen 226 Wattot tekert átlagban, Marci 236 Wattot. Naesen átlaga 42,3 a sokkal szintesebb pályán, Marcinak 36,4.
Naesen bojozott, Marci nem. Durván sokat számít a bojozás ezen szinten már...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #25093 üzenetére
A megkereséseknél beszéltetek pénzről is?
Mert ha pl. most keresel 10k EUR-t egy hónapban, akkor az évi 120k. 220 nappal (munkavállalóként szabi, ilyenek) máris 545 EUR/nap jön ki. Ha van most bónuszod, egyéb, akkor még több.
Nem tudom, hogy neked a szakmádban mik a napidíjak, de 800+ EUR napidíj a mi területünkön már nagyon ritka. Namost kérdés, hogy napi 200 EUR megéri-e, hogy kimenj a mostani tutiból a bizonytalanba...
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
Új projekt van, a Dózsa György úton.
A napi 1200 Ft-os parkoló megtelik, mire megyek, marad az óránként 300 forintos.Tegnap már tele lett a tököm. Letettem a kocsit a kápolnásnyéki P+R-be, vonat 708 Ft, átszállójegy 530 Ft. Irányonként. Időben hazafelé kevesebb volt, mintha kocsival szopnék a dugóban a városban, reggel befelé kicsit több volt, de ha nem a 20-as szállok a Keletinél, hanem a 30-asra, akkor kb. pariban lett volna...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #24428 üzenetére
Egy sima karbonváz elbír egy 120 kilós bringást is. Egy jó acélváz simán el fogja vinni annak a kerónak a súlyát. Nekem az 1000 W teljesítménnyel van bajom. Anno a 970 wattnál rá kellett hajolni az időfutam kormányra, hogy eszébe ne jusson elemelkedni az első keréknek. Szóval egy egyenes derékkal ülő muki ha húz egy kövéret 1000 Wattal, akkor csak arra figyelj, hogy forogjon a kamera!
-
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Grillo #24239 üzenetére
Falkutatás? Azmiaz?
Most a műemlékes előírta (asszem ő), hogy 120-130 centi magasságig újra kell vakolni, mert vizesedés, meg koszos. Utóbbi igaz, mert pár évtized alatt azért elhasználódott a vakolat, de porszáraz minden, szerencsére!
Csak ez ilyen kőfal, szóval van ahol 10 centi vastag volt a vakolat.
-
Bujdy81
aktív tag
Ez pontosan így van!
Viszont így a baráti társasággal csapatépítettünk, a két óra SAP szakértés árát meg fordítjuk anyagköltségre!
Plusz még mindig izomlázam van pár helyen, ráfért az ülőmunkában elcsüggedt és csak pár izmot terhelő szervezetemnek egy ilyen egész testes edzés! -
Bujdy81
aktív tag
Mi tegnap munkával ünnepeltük a munka ünnepét…
A faluban összejöttünk hatan-heten és beletettünk pár órát a templom felújításba.
Én nettó öt órán át véstem le a vakolatot a bő 300 éves kőfalról egy kb. 20 kilós Hiltivel. Utána nem kellett este ringatni…
-
Bujdy81
aktív tag
Közeledek Európához.
Melóhoz kellett csinálni egy Visio ábrát, erre nem torrenteztem, hanem vettem egy használt Visio 2016 Professional kulcsot és éppen most telepítem a programot. Sic transit Gloria mundi...
-
Bujdy81
aktív tag
Outi hajtóműből alapvetően három féle van a földi halandóknak, mint mi:
- sima: 53/39
- kompakt: 52/36
- ennek nem tudom a nevét, főnököm csak "női" névvel illeti, neki is ilyen van: 50/34A 48/36 szerintem nem jó választás, főleg ha lesz egy 12-32-es sorod hozzá.Túl kicsi az eltérés a kicsi és a nagy tányék között elől. Persze a profik is van, hogy még kisebbel mennek, Konán (180 km / 1700 szint) is volt, aki 54/44-gyel indult...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
ncc1701 #23795 üzenetére
Na, van itt azért pár dolog, amit korrigálnék, ha szabad!
Hirtelen azt találtam, hogy Rigoberto Uram a Tour egyik szakaszán (2017, 9. szakasz) 181 km alatt 219 wattos átlagot produkált. Én tavaly Nagyatádon a 180 kilométeren 163 wattot. Ami jelentős difi és főleg szintes pályán számít, az a watt/kg mutató. Nekem az 1,5. A menő triatlonistáknak 4.0 körül van, fenti példában Uramnak sem lehet sokkal kevesebb...
A sprinterek valóban tudnak 2000+ wattot csúcsban (nekem pl. 970 a csúcs pillanatnyi, 845 W 5 másodpercig és 532W 1 percig), de a pályakerékpárosok sokszor 20.0 fölötti watt/kg-mal tolják, azaz 1800-2000 wattot leadnak 20 másodpercig!
Nekem 50/34-es a hajtómű az időfutam gépen, 50/11-nél, 90-es pedálfordulattal 50-nel megy. Nem vagyok erős, lejtőn mértem ki…
Továbbra is javaslon nperának a tripla hajtóművet, akkor lehet állatkodni lejtőn is, és fel is megy a dombra.
(saját adataimat nem felvágás célból írtam, csak kevés embernek van wattmérős hajtóműve és ebből láthatjátok, hogy mit tud egy átlagember a top versenyzőkhöz képest)
Érdekesség:
2018-ban Konán a Hawaii-I Ironmanen 181 km-en 322 wattot ment a győztes.
Aztán futott rá egy 3 óra alatti maratont, mert kipihente magát a kerón, hiszen csak 1700 méter volt a szint... -
Bujdy81
aktív tag
Vettem egy kerót!
Az acélvázas vagy 52-es, vagy 54-es méretű és nekem kicsi.
Ezért vettem egy 56-os méretű alu vázas, karbon villas csodát.
Shimano 105-ös szettel, npera imádná!
SH 5600-as, tripla hajtómű. Szóval országútis bicaj, de a 11-25-ös hátsó sorhoz tartozik egy 52/39/30-as hajtómű. 30-25-tel még én is felmegyek a falra is...
-
Bujdy81
aktív tag
Ez a két csapágy belemegy ugyanabba a vázba?
Mert nekem a 30+ éves acélvázasban egy 2x7-es hajtáshoz teremtett 105-ös szett volt, olyasmi csapággyal, mint a fenti kép, a 2010-es Cervéloban pedig olyan a csapágy, mint az alsó kép.
Viszont a Power2Max hajtómű belement mind a két vázba, mindkét csapágy rendszerhez...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Gabibácsi #23139 üzenetére
Amiből a hátsó sor kopó/fogyó, tehát érdemben csak a hátsó kerék volt cserélve.
Amit éedemes lehet cserélni egy 30+ éves kerón még az a nyereg, ha nem kényelmes. Sokat fejlődött az ergonómia, ha nem kényelmes a nyereg, lehet jobbat találni. Ha kényelmes, akkor mázlid van!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
qnadam #23076 üzenetére
2016. 11. 19. - K&H mozdulj! Balaton félmaraton - szombat
03:09:20
1000 induló volt, 1000. lettem.
(igen, ez félmaraton volt!
)
2017. 11. 25. - K&H mozdulj! Balaton maraton - 2 nap, 2 szakasz
04:02:46 - ez nem sima maraton, hanem két félmaraton összege
Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
zetor2000 #22994 üzenetére
Én most számoltam, hogy öregszem.
Az elmúlt héten alig futottam, pedig kellene, hogy menjek a mázsa alá...
Mondjuk előtte 15 nap alatt lement három maraton, úgyhogy inkább úszni mentem utána.
Jelentem, leúsztam 33 métert gyorsban! Vagy Instásan: new PB on FS swin @ 33m! <3 vagy valami ilyesmi…
-
Bujdy81
aktív tag
Én az októberi 100 km-esre!
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
#09908736 #21907 üzenetére
Ez most lehet, hogy gonosz lesz, de vállalom.
Mit szeretnél? Mert - ha jól vagyok képben azzal, hogy mit csinálsz/mihez értesz - ha hazajöttök, akkor itthon lazán lesztek a felső pár százalékban. És akkor Ti lesztek azok, akik olyan suliba járatják a gyereket, ahonnan felveszik bárhova, mert megtehetitek…
Aztán egy jó suliból, néhány nyelvet tudva kinyílik ám előtte is a világ, innen is.
A mi lányaink még csak első és második osztályosak, de egy kéttannyelvű 12 osztályos gimibe járnak, már most látszik, hogy mennyivel előrébb járnak az állami, nem elit iskolába járó volt ovis csoporttársakhoz képest.
Persze nekünk (főleg asszonynak) is van benne meló, de pl. a Zrínyi matek verseny egy jó fokmérő volt
Lehet, naív vagyok, de ha itthon bekerül a kölök a szakterületében legjobb egyetemre, akkor onnan azért van nemzetközi kilépési lehetőség is...
Persze lehet, hogy máshogy látom.
ui.: itthon most kezd felfutni UP szinten a triatlon, OV fogorvosa a szövetség elnöke...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
FőDudu #21902 üzenetére
Jó, de mi használjuk is a kerót!
Tényleg, hogy állsz a súlyoddal? Nekem a metformin nem hozott jelentős súly csökkenést…
Igaz, múlt hétvégén elég sokat is ettem. Kellett a kalória a Fél Balaton Szupermaratonhoz.
Két nap alatt 95 km-t futottunk. Vasárnap konkrétan 20 fok volt, felhő semmi, szél semmi. Jó kis mentális tréning volt.
Sokat erősödtem (fejben) és sokat tanultam. Ja, meg a bő 12 óra alatt volt időm gondolkodni is az élet nagy dolgain…
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
#09908736 #21840 üzenetére
Lehet, elsőre meredeken hangzik: hazatérés nem opció?
Én az ilyenek miatt fosnék kimenni külföldre tartósan. Meg azért is mert nem tudom lefordítani pl. a lebbencset.
Viccet félretéve: miért mentetek Svájcba? Mindenképpen ott akarnátok élni? Másik külország? Németország? Mondjuk más nem jut eszembe, mert ha jó szakemberek vagytok, akkor Ausztriában sem élnétek sokkal jobb életszinvonalon, mint itthon...
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Jogász topic
- Wise (ex-TransferWise)
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Garmin tactix Delta Solar okos óra eredeti Garmin titan szíjal
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AM 5 lapok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest