Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
Szerencsére tegnap felhős volt, de este is alapban olyan nyugtalan volt a légkör hetek óta, hogy ihajja. Azé szerencsére mert sem időm sem semmi. Pár napig gépem sem nagyon van. Bár van másik kőccsön. Gazdájának elvileg mostanában nem lesz rá szüksége, de ezek a sztorik mindig másképp végződnek
Ráadásul van összehasonlítási alap, mikor pár hónapja dumáltunk, hogy szerintem fura hangja van a zárnak, de műxik és jó ég tudja van-e baja, az már előjel lehetett. Evvan. Ennyi cucc mellett már nehéz kiszúrni, de a mostani AIIIaknak kicsit más. Közben egyik G9 is fennakadt, de akku csere megoldotta
Haver kezében meg az S5 IIX, de az még a kezemben sem volt, csak ránéztem, szóval mostanában aki teheti kerüljön el, mert lehet átadok valami rontást (A7, G5, A7-III....)
A K100 szolenoidot lehúzom a listáról, az nem is hiba hanem szimplán csak állapot
Annyi előny akad, hogy G5nek arra már értéke sem volt semmi, ritkán használtam és megy tovább elektromosan. -
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Örülök egyelőre ha lapjával összehajtva befér :-D Hosszabb táv kialakul, de néhány spaniferrel megtámogatva teherbírásába belefér a nagyobb pakkom is, városban az kilométeres hatótáv, szóval a végén még elgondolkozom ha a 101 Klubba vagy valahova menni kell intézkedni. Szerencsére nyár és csend van, maradjon is így mert nem éppen strandra járok vele
-
Jahno
veterán
válasz
-igu-
üzenetére
Nem ismertem a számot, de tuti valami kockák, meghallgatom rendesen a többi alkotást is, abból baj nem lehet, ez bejövős.
Szerintem ezekkel a figurákkal én már valahol összefutottam az S8-Riff-Egyéb darabban legfeljebb nem mindig tudjuk, hogy ki kicsoda. A legfrissebb DJ-nk aki betársult keményvonalas technó vonalra nyilván a LastPassnál melózik, már meg sem lepődök ilyesmiken, lassan egy világbirodalmat lehetne építeni a klubból. Vagy majd valami kutatáson kibukik, mint kockázati tényező ha mi ennyien ilyen fura helyekre a világ minden részéről összejárunk akkor jajj ott mi lehet a sörön kívül. Hát, még több sör meg elektronika:
Múltkor ez a csóka köszönt be csak úgy és kért fellépési időt. Kapott: [link] Még Wikipédia oldala is van. Állítása szerint próbált már "rendes" zenét alkotni, de az szar lett
Ő pld. eléggé Kraftwerkes stílus, erre a napra elektronikusból változatos és jó felhozatalunk lett. Most csináltuk végig az elhalasztott előszilveszteri bulit [link] Err vakarózhatok, mert évi kb. 1 alkalmat szerettem volna bevállalni, így ha decemberben is lesz előszilveszter, akkor ez idénre alapban kettő a másik három mellé :-/
Majd valami kialakul, én ennyi fellépőt sem hoznék, sok szálon megy a dolog.
-
-igu-
veterán
-
blueboi69
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Olyan strandkocsiból egy ennél bivalyabb van nekünk, szélesebb kerék és dupla is mind, homokban sem süllyed el. A mondeo csomagtartóba befért egy az egyben kinyitva, úgyhogy standra úgy vonultunk le, hogy nagyautóból ki a kisjárgányt, aztán úgy le a partig

LEgutóbbi iskolai főzésre is vittük, a fél világ belefér, én imádom. -
npera
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Neked egy Zeiss Planar 50 mm f0.7 kell...
-
válasz
npera
üzenetére
ismerőssel parlamentnél találkoztunk, ő a naphegyről jött. a tizenpárperces utat sikerült majdnem félórásra nyújtani, kétszer megkerülte a fél környéket, majd a leány mondta végül, hogy ő akkor most kiszáll, és inkább gyalog megy tovább. miközben vártam, sorban érkeztek a taxik meg a civil autók a helyszínre, szóval valahogy mégis meg lehetett volna oldani.
aztán az egycsillagos értékelés miatt visszahívta, hogy dehát neki most emiatt fegyelmije lesz és jaj és nem tehet arról, hogy nem lehet közlekedni a városban. -
WiZARD
veterán
Allegro-n rendeltem 1 db 0-val elárazott terméket. 4 óra után törölték rendelést, pénz vissza. Sorry hibás volt az ár, következő rendelésből 10% kedvezmény.
Pedig jó lett volna 489k helyett 48.9-ért a termék.
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo
üzenetére
Bekerült egy durva Pentax obi a körforgásba. Persze ilyenkor, mikor sok év nem használat után felszámoltam az adapterem, szóval most olyan kellene ami nyilván senkinek nincs
Nova összemérhetné a Pana kontra Oly vonalat, hátha nagyon elfogult vagyok. GXre meg haversrác mozdult rá, mert gyereknek keresne valami kicsi egyszerűt, ez meg pont olyan sorozat. -
Grillo
őstag
válasz
-NoVa-
üzenetére
Nekem nincs nagy obiparkom, meg pláne nem a drágábbik végéről, de szólj, ha valami kéne kipróbálni (Meike 9, Pana 25 F1.7, 12-60, 14-43, 14-140, TT 40 2.8, 45-150, 100-300, meg valami 15 F8-as Oly kupak), itt laksz a szomszédban, tegnap óta úgyis Rákospalota-Újpest az új Nyugati...
A GX8 is azért van csak meg még, mert nagyon ritkán jól jön a 2 váz, nagy pénzt úgysem kapnék érte, meg ezzel az ezüst-fekete burkolattal, sok tekerővel szép ipartervezési műtárgy.
-
Grillo
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Meike egyébként korrekt volt, mivel kb.azonos áron volt kingkongból a gyári új, meg az aprós használt, így újat vettem. Leadtam online a rendelést, majd írtak, hogy akkor írjam már meg milyen gépre fogom rakni, mert érdekli is őket (hol lehet ez a hungária?), meg hogy biztos jó bajonettel kértem-e. És szerintem héten belül itt volt.
Makróban még mindig vennem kéne egy Oly 60-ast, már csaj at AF miatt is, és akkor a váz szépen készítene sorozatot, össze is fűzné, és akkor milyen fasza, MF TTArtisannal meg meg kéne tanulnom szoborrá válni, ja, meg idő is kéne.
MOst a majdnem tökéletes vádlimat megint meghúztam egy rossz mozdulattal, úgyhogy a tekerés is csúszik el a faszba.
-
eattila
őstag
Ma is mentunk egy 24-es kort. Ez beer run volt, mert fele uton letoltunk egy mort subite -ot. Aztan go haza.
-
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
Összeszednek mindent és lehetőleg személyes tárgyakat, aztán míg le nem buknak, addig bármit be lehet hazudni és azzal zsarolni Izraelt, hogy életben van és mik a követelésük a túszért cserébe... Üzleti ajánlat, aztán ahogy gyűlnek az információk, később annak függvényében robbantanak rájuk ezt-azt, lezárva az üzletet.
-
Jahno
veterán
Pakolás közben megborult az agyam, hogy folyton egyesével kell emelgetni meg logisztilázni és kinéztem egy repülős konténert, aminek pont jó a mérte, alulra mehetnek a keményebb cuccok egymásra kockában, aztán tetejére dobozban a sallang. A köztes méret pont befér hosszában a kocsiba, csak kihúzom, lábra állítom és.... És nem jő el a világbéke, mert 300ezer pénz az ára és terepen elég nehézkes húznivonnitolni:

Utána legózhatok azzal is, hogy 2 emeletet ide-oda toszogatva miképpen jut le a pincébe, aztán vissza.
Most lett állandó parkoló, csak nincs portás, vagy összevissza kerülök, pakolok, vagy valami messze van.
Nincs rossz pakolási útvonal, vagy túl gyenge kutya, gyorsan lőttem egy ilyet, amibe minden is befér:

Lerakom a kocsit, onnan 5 perc séta és letojom a világot, nap végén meg vissza. Persze spanifereket éppen nem találom semerre, abból kell pár különböző kivitel és méret. Idén itt még kb. 3 buli lesz, majd megoldódik az is.
-
Jahno
veterán
Ja, Nektek se legyen jobb, mint nekem.
Tegnap haversrác megmarkolta ezt a zenei alapot, megtámogatva egy erősebb méllyel és minden istenharagját is alákevert, de ízlésesen. Abba, Rammstein, Metallica, Bon Jovi, Leila K, meg amit nem bírtam rendesen számolni.
Erre megjelent egy hawaii inges, rózsaszín keretes napszemüveges hidrogénezett hajó sót csávó, aki az Alphaville koncert után maradt itt és teljesen odáig volt, hogy fákin jó és állítólag magyar felmenői is vannak, de Ő már nem tudja de ez a fákin magyar buli atom fákin és ehhez hasonló a környéken nincs :-D Kedvünkért megtanulta azt, hogy kö szönöm. Bár elsőre nyelvi- és alkohol problémák miatt nem tudta kimondani, szóval elszaladt 2 percre, hogy újra a szájába adják. Később valamelyik lánybúcsús brigádtól szerzett egy pillangós-unikornisos koronát, így szép az élet.
Szóval a tegnapi buli érdekes lett, jött egy csomó trapézgatyás, hawaii inges figura, meg flitterek és csilligó vackok, megjelentek néhányan járókerettel, kerekesszékkel és azt mondtam, hogy igazuk van, tojni le a világot akkor ha ez a háttérzene alapja [link]
Gömbibának le is adtam a drótot, hogy még éppen láttam élőben Sabrinát, akinek van hangja de még mindig a megcsinált cicikkel próbál érvényesülni
-
Jahno
veterán
válasz
-igu-
üzenetére
A kérdés jó, többit nem tudom, hogy ki kezdte, honnan melyik eseményt számoljuk és így lehet-e megállítani, vagy más módszertannal.
Valahol itt kezdett magasabb szintet lépni a történet és akkor fordíthatjuk magunk felé is az asztali lámpát, hogy mennyire beleztük volna ki egymást mikor mondjuk éppen rajta kapom az arcokat amikor kiherélték a kocsim, vagy mennyire korreál ez egy ilyen hullarablással és kereskedéssel, kinek milyen jellegű megtorlást kellene a szájára pattintani és miért:
Utólag sem lehet okosnak lenni, ha Irán lebassza az atomot akármire, mert nem csak szóban fenyegetőzött. Fasznak fenyegetőzni? -
-igu-
veterán
-
npera
addikt
730 SEK volt a taxi egy irányban a reptérről. Megnéztem, hogy mennyi 2 hétre a hosszú idejú parkoló a reptéren. Fedett majdnem 1600 SEK, nyitott picit távolabb termináltól (7 perc gyalog) kábé 1000 SEK.
Szerintem akkor a taxi kábé veszített is.
Az effendi bácsika tegnap este a következőket művelte:
- teljesen sporadikus indexelés
- néha erősebb gázadás a semmire
- körforgalomban indexel befelé (nem kell), kifelé nem (kellene)
- a szellőzést nem tudta kezelni a KIA EV6-ban. Alap állapot lekapcsolt szellőzés, venti sem (!), aztán pár percre 17-fokos klíma. Majd vissza lekacsolt ventire.
- néha sporadikusan nyomott egy féket, gondolom így az FPV kamikaze drónok túlfutnak rajta és nem találják el. Vagy valami.
- az utcánkban vannak eltolt járdaszigetek, amik lassítják a forgalmat, én csak sikánnak hívom őket. A bácsi nem vette észre őket és majdnem felfutott rá. Ha nem szólok neki, akkor ütközünk. 2x is.Bámulatos. Lehet már 27 órája volt műszakban, nem tudom.
-
npera
addikt
Kimaradt 1 hét és még egy pici, megpróbálok olvasni vissza.
Ha minden jól megy csütörtökön vagy pénteken becsinálják a csatornát. Utána le lehet húzni a WC-t, lehet tusolni, mosni és mosogatni.
Tegnapma reggel fél 1-kor érkeztünk vissza.Mivel nem vagyok sikeres ember, ezért tömegközlekedtem Hidegkút-Törökbálint viszonylatban. Anyósomtól mentünk át fiammal (és 2 bőrönddel) Hidegkútra. Asszem kábé 10 óra előtt 20 perccel indultunk el. Majdnem 10 perc gyalog a megállóig (Idősek Otthona Törökbálinton), onnan mentünk busszal be Kelenföldre. Ott 4-es metró Móriczig, onnan 61-es villamos Hűvösvölgybe, majd mivel 17 perc múlva indult volna a 257-es haláljárat, ezért inkább felhúztuk a bőröndöt gyalog anyámig Hidegkút felsőbb sarkába.
Tippeket kérek, hogy mennyi időt vett igénybe a menet. Minden járat jött pár percen belül a 257-est leszámítva, tehát alig kellett várni 1-2 percnél többet. Hmmm? Hmmm?
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa-
üzenetére
", mint szobor, tetszik,"
Van pár motyóm így idehaza, legfeljebb más kategóriában :-D
" de ha ilyet akartam, hát na."
Ennyi, én is szoktam mondani, hogy ezt vagy azt nem tenném, nem venném ha célhoz kell eszköz, de ha másképp meg tudod indokolni, mert mondjuk tetszik és letojom, hogy egy félhomályos konferenciateremben nem csinál képet mert csak, akkor legyen úgy, nem kell mindenhez nagy körítéssel ideológiát gyártani.
Fuji is hasonlóképpen jött a házhoz, csak az a célra is alkalmatlan volt, együtt meg már nem vicces. Ilyen Olyval meg közepes szinten megoldottam egy esküvőt, szóval valamire csak jó.
Na, ez mobilos kép, minnyá előveszem a rendesebb gépet, pfejj. Gyárban ráértem összecsomagolni a "szobor, tetszik" de azért használható cuccaim is, igazi csöves módszertannal, míg kitalálom mi lenne jó és egymást se verjék össze:
Funkciójának megfelel, némelyiknél kattintásonként 700 forint a számláló. Enpera kipróbálta a gazdaságos módszertant, 700 forintért 15-20 expó, csak még várunk a hívásra.Viltroxot előbb mondod adok egyet, volt mindenféle, de szerintem egyik szarabb, mint a másik vagy csak én vártam túl sokat tőle. Akkor már inkább M42 meg hasonló rettenet manuálok, de a végén még kiderül, hogy jobban jársz egy ZFCvel és békebeli Nikkorokkal. Lehet nézegetni és funkciókban is elég beteg:

-
blueboi69
őstag
kertrészlet, kaputelefonnal

-
-NoVa-
veterán
válasz
Jahno
üzenetére
Kicsit ócsóbban, mint a rajta lévő objektív ára. Természetesen a kinézete miatt, mint szobor, tetszik, az meg, hogy mellette amúgy fotózni is tud, csak előny. 1000%, hogy valami Sony / Pana cuccal jobban jártam volna technikában, meg ez 8 éves típus, de ha ilyet akartam, hát na. Az mkIII-ban van egy extra gomb, ami használhatóbbá tette a régi, elborult mélységű menürendszeres szívásokat.
Persze igen nagy a kísértés, hogy egy Viltrox EF-M1 / M2 adapterrel elblicceljem a platformváltás mókás részét, ha már amúgy jó üvegeim vannak a vitrinben. Az M2 speedbooster érdekes, azzal letudom a fényerős teleobjektív igényem a 85 meg 100mm cuccommal.
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa-
üzenetére
Ja, EM10? Mennyiért volt? Igazából nyújt annyit, mint a G9, de az utóbbit jobban bírom és használhatóbb, nekem pár dologra Olynál az agyam sem állt rá, viszont jól néz ki és lehet vele hipszterkedni :-D Előtte lévő M10et, 1es meg 5ös sorozatot nyomkodtam jobban.
Most melókhoz jött A1-IIes. Teljesen más liga és őszig esküvőzik ész nélkül, de nem látom át, hogy nekem mivel nyújtana többet. Néha megappixelből ki lehetne váltani a 100mm-es obimat egy jó vágással, de a különbözetből jutna 2. vázra, obira meg b. 1500 gombóc fagylaltra vazzz...
Mellékesen bazi nagy nyerseket gyárt és ha vért hányunk azzal, hogy 5-7-10 gigányi adagokat miképp juttatok el időben, itt meg sokszor nagyobb nyersanyagról beszélünk, pláne nincs értelme.
Ha úgy adja ki, akkor makrót meg valamit tudok adni az Olyra, hogy kipróbáld. Nálam a 14-140es obit kell kicsit még tesztelgetnem, néha valami nem tetszetős benne, egyre többet megy félre, takony a képe, érzi már a végét rendesen aztán lassan tényleg le kellene százalékolni. Amilyen marharépa vagyok veszek egy ugyanilyet használtan, mert nekem a vázakhoz ár-értékben is legjobb cucc a világon. Másnak meg más :-D
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa-
üzenetére
Meikében Grillo utazik, az is jóféle állat.
Mindegyiknek ott van a maga jelentősége.
Idén még kimegyek a rétre, ezt szerintem mutattam, csak így bele is lehet nagyítani. Ennél is csak kicsit kell küzdeni a manuálissal és különbség van a 40-60mm közt. TTartisan 100ast még nem próbáltam és innentől sok felé rezeg a léc. M4/3 40mm macro: [link]
Ennél jobbat/könnyebben a 90es Laowával lehetne ami megint 7-10x ennyibe kerül. 250ezres körül fent van a képzeletbeli Ekcelemen és akkor megint az a kérdés, hogy szórakozásra költene-e az ember, vagy melóra az adott keretből és utána miképpen számol amortizációt.
Már szervezem a makrós sorozatom, majd meglátjátok ha lesz belőle valami.
Virágokkal kicsit hadilábon álltam, nem sikerült rendes kompozíciókat összerakni, Érden a Duna mellett meg többnyire simán kitobival rontottam mindenre is. Az hasznos túra volt, mert jó nagy kört mentem, végül 1.5 négyzetméteren letelepedtem kb. 2 órára és 170 leválogatott kép után sem jutottam előbbre :-D
Jövő hétre fotós műszaki hümmögni valóból lehet két meglepetésem is akad, ha sikerül A Terv.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Jahno
üzenetére
Engem most rávitt a 7Atrisan meg TTArtisan, Meike meg Laowa M43 obik nézegetésére az AI, veszélyes. Jah, ha már annyi éve nem változott az E-M10 szériához a hozzáállásom, egy mkIII -at lecsaptam kevés expóval, M.Zuiko 14-42 -vel játszani. Ha sikerül alulmúlnia a telefont, majd eladom. Levirágzott a kaktusz, a Canon letapadt mechanikájával nem tudtam rendesen dokumentálni, maradt a telefon teleojjektíve:
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Meg aztán vannak más nyelvi modellek, ott is attól függ melyiket és mire. Zalában a moziban is 8-10 éves kölkökel volt kerekasztal beszélgetés, arról, hogy kell helyesen promptolni és használni, azon időnként pislogtam rendesen.
Volt amivel kitöltettük a céges kvízt és elég jól összeszerelte a válaszokat. Egyszerűbb, volt, mint Kuglizni és nem számított a következmény. Utána meg mond valami marhaságot és teljesen félremész, azt sem tudod, hogy jó-e az irány, mire a hitelességét ellenőrzöd lemegy a nap, ha meg alapban bizalmatlan vagy, akkor minek használni....
Igaz én minden hasonló újítással így vagyok, eddig egy szem thingiverse modellem sem volt jó és működőképes, pedig nem kellettek nagy dolgok. Több helyről ajánlott, jó értékelés, több link az elvileg szakmai nemzetközi meg csoda Reddites csoportokban, és.... És szar lett.
Jó 2 hónapja megszaporodtak a környékemen ilyesmi intelligenciás dolgok ám :-D Különböző színvonalon és szinten. CsetGPT még a háztartási kommersz vacak kategóriákban is az alja. Közepe valahol ott van, mikor valami laborban vagy olyan npera-féle mérőszobákban megetetik egy csomó paraméterrel és kidolgozza meg összefüggéseket keres. A tetejét, na azt a tetejét nem sejtem hol van, azért még meg kell dolgoznom mert most a héten is késett a koreai delegációm akikről nem sejtettem mire képesek végül el is maradt a mostani megbeszélés. Meg erről csak annyit lehet írni, hogy valahol volt valamilyen delegáció, de lehet igaz sem volt
Hogy hol és mi történt, az meg sem történt. -
Sipi-
őstag
válasz
eattila
üzenetére
cool 
Nem voltál ballagást fotózni?
Én (bár nem értek hozzá) elővettem a Canon EOS M MILC gépemet és azzal fényképeztem. Holnap megnézem milyen lett
Előrejelzés alapján úgy látom, hogy jövő héten nagyon korán kell majd kelnem, hogy megelőzzem a biciklizéssel a kánikulát
-
-igu-
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
ez lenne az elso alkalom, hogy hasznalom
es nem vagyom raleginkabb azt szeretnem megtudni, hogy melyik Garmin orahoz tartozik 48mm-es szijrogzito tengelytav.
Bringara akarok oratarto konzolt Coros Vertix 2-hoz, de amit 26mm-es Quickfit-kent arulnak, az kicsivel nagyobb. Probalok Garmin tipus alapjan keresni, csak tudnom kellene, melyik rendelkezik ugyanezzel a merettel. -
blueboi69
őstag
Jahno, egy Supermicro X9SBAA microserver 8Gb ram-al mennyit érhet szted? El lehet adni vagy inkább menjen a kukába?
-
blueboi69
őstag
ha már sisak

-
-igu-
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
fogadjunk, hogy te tudod, mi a hivatalos angol neven annak a tengelyszeru biszbasznak az oran, amire a szijat kell fuzni
3D nyomdazos modellt keresek ora rogzitesehez a bringa kormanyara, es ennek a ket izenek a tavolsaga egy fontos parameter
viszont fogalmam sincs, hogy keressem -
Jahno
veterán
válasz
Samott
üzenetére
Kicsit nyögvenyelős, de ja. Nézz meg egy régebbi Airbusost, az nem műszaki megoldás, hanem ehhez képest még szánalmasabb. Meg aztán engem sem kell félteni, mutogatják szépen, hogy ez ilyen és akkor bedobom a kérdést, hogy az utasoknak mindkét oldalon van kijárat, de akkor mi a matek, ha erre az oldalára dőlt a gép vagy egyéb akadály van?
-
Samott
addikt
Hogy mik vannak: Boeing 747-400 Flight Deck/Cockpit Escape Hatch Instruction Video
-
blueboi69
őstag

-
hobizoli
nagyúr
-
Jahno
veterán
Ezek a mormon hittérítő diákmelósok egész Pestet elárasztották, vagy csak mindig arrafelé járnak, ahol én?
-
zetor2000
addikt
Ezt nperának speciálba:
Tökéletes tetoválás nem lé...
-
zetor2000
addikt
válasz
2-More
üzenetére
Én ilyen YT videókban láttam, hogy van a húsfeldolgozókban szalagfűrész is. Ott is láncos kesztyűt használnak, ha jól emlékszem.
Nekünk ilyen "vágásbiztos" védőkesztyű van. A helyi munkavédelmis az előadására hozott klf. kesztyűket, meg "sniccert", hogy lássuk / tapasztaljuk meg, mi a difi a sima melóskesztyű meg amit nekünk adtak, meg a 2-3 másik közt. A sima melós bőr (?) kesztyűt a szike simán el/átvágta, a többit 2-3 vágásra, a "vágásbiztost" 5-6 próba után elengedtem, nem vágta el. Flexszel nem estünk neki, az lehet, kajak átvágja.
Amit mostanában használunk, az ha megfelelő méretet választ az ember, akkor egész jól használható, akár finomabb műveletek elvégzésére is.
Emellé van még fehér cérnakesztyűm is, hogyha olyan helyen kell dolgozni, ahol vigyázni kell a falra / álmennyezetre... ritkán kellett.
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
" az iv tetejen karcoltam volna be a huvelyt"
Én ilyet nem csinálok, térdembe is vágtam volna. Éppen elég volt kigépészkedni pár dolgot a konyhában. Az is íves kemény istenverése volt.
" akkor rendelunk lanckesztyut,"
Ez érdekes. Lehet összekevertek a húsiparral, vagy valami másfelé fejlődött, amiről nem tudok :-O
-
2-More
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Fura, nekem úgy rémlett, hogy lánckesztyűt csak húsiparban használnak ahol pengével dolgoznak, és ahol ilyen flexes-korongfűrészes faszkodás van, ott van valami kevlárszövetes istenverése. Na abból láttam olyat, igaz, az asztalosüzem volt, hogy ember megfogta tenyérrel a láncfűrészt, és ahogy elkezdte széttépni a kesztyűt szálakra, az szépen elakasztotta a láncot.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
blueboi69
üzenetére
a sima "pottyos" kesztyu nem ved meg a flextol, foleg ha vagokorong van benne
arra lanckesztyu kellene
bal kezemen van egy 3cm-s vagas, egy pneumatikus flex-l sikerult elvagnom a hamreteget ugy hogy az inak nem serultek
nem verzett mert elegtek az erek
egy aluminium hutohuvelyt kellett bevagni/bekarcolni, hogy kiscsavarhuzoval szetfeszitve le lehessen venni, annelkul hogy alatta hutohuvely vizjaratait osszenyitodnanak, es csokkene a huvelyhutes hatasfoka miatta
satuba befogtam az alkatreszt a pofak koze ugy, hogy a teteje szabadon maradjon, kesztyu szemcsi fel ahogy kell, az iv tetejen karcoltam volna be a huvelyt, lecsuzsott az ivrol korong es bal kezem ahogy a satu tekerojen volt ott megutotte a korong
neztem is, hogy hm, hogy belevagott a kesztyube...kicserelem egy masikra
kesztyu le...a jofajta vagokorong ugy atvagta a vedokesztyut, mint a foscht
ÜB jegyzokonyv...uzemorvosi, korbe kenegettek fertotolenitovel meg bekotottek + vegyek fel ra egy sima "orvosi" gumikesztyut...de nem verzett semmit
na, azutan mondta a kedvenc maaaaaaaaaaaaaargitunk, hogy jaah, akkor rendelunk lanckesztyut, es akkor lett az is
monnyuk latni meg nem lattam azota sem a termeket, pedig o meg mar vagy 5-6 eve nyugdijba is ment, szoval ez meg elotti sztori, de allitolag "van"
kb fel ev mulva jott egy level nekem is a miniszteriumi levelezesukrol, neztem is miaf4sz, na ott mar olyan atkoltott estimese volt leirva az eset leiraskent, hogy nem ismertem fel a sajat balesetemet
neztem is eloszor, hogy en miert kapok arrol levelet, hogy vki elvagta a kezfejet... -
WiZARD
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Akkor fotóztam (nagylátóval) ezt amikor kész lett a garázs és először rá lehetett lépni a padlóra és még full üres volt

Azóta már nincs sok hely (meg ilyen tisztaság se), tervezem is hogy a kert végébe kellene valami szerszámos bódé amibe minden szart ki lehetne pakolni. -
WiZARD
veterán
válasz
2-More
üzenetére
üveggel nem dolgozok, csak a rozsdamentes acélt finomítom. túl vagyok 30 000 darabon, ha nem többön

szépen porlik az acél+gumikorong, meg a polírozó pasztában is mittudomén mi van.Komolyabb órás/ékszerész munkapadokban is van elszívó. De én a garázsban görnyedek a sámlin

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xbox Series X|S
- Május 4-én érkezik a Steam Controller
- TCL LCD és LED TV-k
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Haver kezében meg az S5 IIX, de az még a kezemben sem volt, csak ránéztem, szóval mostanában aki teheti kerüljön el, mert lehet átadok valami rontást (A7, G5, A7-III....)
Annyi előny akad, hogy G5nek arra már értéke sem volt semmi, ritkán használtam és megy tovább elektromosan.

cool