- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
earthy
újonc
válasz
Delila_1 #28209 üzenetére
Sziasztok!
Hála Nektek, sikerült beillesztenem a képletet a saját táblázatba is. Miután itt nem az első oszlopba várom eredményül a sor utolsó értéket tartalmazó cellájának tartalmát, így a
=HAHIBA(INDIREKT(CÍM(SOR(J2);HOL.VAN("";J2:JA2;-1)+9));"üres")
képletre írtam át, hogy a 9. oszlop a kimeneti cella, és ezzel bővítettem a vízszintes tartományhosszt is.
Csak még egy kérdés, habár így is tökéletes, azt tapasztaltam, hogy amennyiben kizárólag számokat írok be, úgy figyelmen kívül hagyja a képlet az utolsó cellát, mármint azt amiben számadat található... Egyszerű megoldás, hogy a cellát szöveges tartalmúra formáztam - habár gyanítom ez a barbárabbik módszer...
Mindenesetre köszönöm a segítségeteket!
-
earthy
újonc
válasz
alfa20 #28205 üzenetére
Szia Alfa20! Nagy vagy, működik!
Kipróbáltam, minden sorra érvényesül, és működik rendben!
Ha van még rám pár perced megkérhetlek hogy a miértjét is leírd majd, mert bár ezt várhatóan át tudom majd ültetni a végső táblába, szeretném megérteni a miértjét is...
=HAHIBA(INDIREKT(CÍM(SOR(B2);HOL.VAN("";B2:J2;-1)+1));"üres")
Köszönet mégegyszer!!!!
-
earthy
újonc
Sziasztok! Új vagyok itt, engedelmetekkel segítségért fordulnék hozzátok!
Egy jókora excel táblázatban fogok dolgozni, amely vízszintesen változó számú adatot fog tartalmazni. Pillanatok alatt át kell látnom, hogy az adott sorban az utolsó adatot tartalmazó cellába mit írtam. (szöveges)
Ezért kellene azt megoldanom, hogy a mellékelt kép szerint pl. az első oszlopban képlettel folyamatosan jelenítse meg, hogy az adott sor utolsó adatot tartalmazó cellájában mi szerepel.Makróval megoldottam úgy, hogy a lépéseket végrehajtva letároltam, mármint egy cella jobbra, ugrás a sor végére, másol, vissza, beilleszt... - ezzel az a gondom, hogy minden sorra egyesével ki kell adni, másrészt manuális futtatást igényel. Ezért gondolkodtam az FKeres és hasonló függvényekben, azonban tapasztalat hiányában nem tudtam úgy megalkotni, hogy működjön. Feltöltöttem egy egyszerűsített példa táblát, ez lenne a cél.
Kérlek segítsetek ha tudtok ebben. Köszönettel: Csaba
/dl/upc/2015-08/24/567624_b5olidopdu6mcv5z_alaptabla.jpg
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged