Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Olifat

újonc

Sziasztok,

Szeretnék segítséget kérni egy táblázattal kapcsolatban. Szóval van egy excel táblázat (Office 2007), ami egyfajta rangsorként szolgál és amit folyamatosan bővítek. Tehát egy szimpla pont táblázat, ahol az összesített pontok alapján rangsorolom az embereket. Vagyis az első oszlop (A) tartalmazza a helyezést, a második oszlopban (B) vannak a nevek, a harmadik (C) oszlopban (Pontszám) pedig az összpontszám, a negyedik (D) oszloptól kezdődnek a részpontszámok amelyek ugye a harmadik (C) oszlopban vannak összesítve. A probléma ott kezdődik amikor rendezni akarom a legnagyobbtól a legkisebbig, vagy akár fordítva mert úgy sem működik. Az A és B oszlopot megfelelően rendezi viszont a C oszlop értékei változatlanul maradnak és valamiért a rendezés után eltolódik egy-két sorral felfelé az egész. Azért idegesítő ez a probléma mert korábban már szerkesztettem egy ugyanilyen táblázatot és ott soha nem történt hasonló, mindig sikeresen és hibák nélkül tudtam rendezni az adott oszlop értékeit a legnagyobbtól a legkisebbig úgy, hogy a nevekhez tartozó sorok is együtt rendeződtek az "öszpontszámos" oszlop értékeivel.

Mellékelek egy képet és az excel fáljt is, hátha valaki rájön mi is a gond. Mindig úgy szoktam rendezni, hogy kijelölöm a C4-es cellától egészen a C77-ig és nyomok egy adatok rendezése Z->A -t ami eddig minden egyes alkalommal működött!

Íme a problémás táblázat:
    [link]

Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák