-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bati0501
őstag
Sziasztok!
2010-es excel ezt írja ki, amikor pivot táblát akarok csinálni: "A kimutatás egyik mezőneve érvénytelen. Kimutatás létrehozásához lista vagy feliratozott oszlopok formájában rendezett adatokat kell használnia. Kimutatásmező nevének módosításakor be kell írnia a mező új nevét."
Lassan fél órája próbálkozok, átszerkesztettem az oszlopok nevét is már, mert eddig volt benne egy jó pár cellaegyesítés is, de nem oldotta meg.
Most így néz ki, még több oszlop van, csak az már nem fért ki a képernyőre, de az most nem is érdekes:
Tudnátok tanácsot adni, hogy mit csináljak?
-
Bati0501
őstag
válasz
dellfanboy #37569 üzenetére
Igen, próbáltam ezt is, csak sajnos az az átlag, ami nekem kell már ki van számolva, és az a cella, ahova ki lett számolva, az egy olyan oszlopban van, ahol még van két másik átlag is, így nem tudtam kiszedni a nekem kellőt.
(Ezért se jó ez a táblázat, amit adtak nekem.) -
Bati0501
őstag
válasz
dellfanboy #37562 üzenetére
Köszi szépen!
Az átlagokat sajna még így is kézzel kellett másolgatnom, de a pivot táblával sikerült a szállodaneveket megoldani, így fele annyi meló volt csak, és nem is tartott olyan sokáig.
Köszi. -
Bati0501
őstag
Sziasztok!
Magyarul nyelvű 2010-es Excelt használok.
Egy utazási irodának készítem el a múlt szezonbeli szállodaértékelések kiértékelését.
Megkaptam egy táblázat formát, amiben az eddigi évek alatt gyűjtötték össze 1-1 szállodára az értékeléseket/átlagokat. Én is ez alapján készítettem el az alapot, amiből majd lehet számolni, csak az a baj, hogy nem valami jó ez a táblázat, a további számításokhoz nem megfelelő.Ezért azt szeretném megcsinálni, hogy készítek egy egyszerű táblázatot, egyik oszlopban lennének a szállodák nevei, és mellettük lenne adott szálloda vendégek által adott "főátlaga". Külön kérdőív van azoknak, akik a nyaralásukra busszal, repülővel vagy egyénileg mentek. Mindegyik kérdőíven 5 olyan kérdés van, ami most releváns. Utazási módonként és persze szállodánként leátlagolom egyenként az 5 kérdést, majd ezeket az átlagokat beírom az összesítő táblázatba. Ezután kiszámolom utazási módonként az egyes kérdések átlagát, majd így erre az egészre is számolok egy átlagot, és kijön a "főátlag" arra az adott szállodára. Remélem sikerült valamennyire érthető módon leírnom.
Én ennek a sok átlagolásnak annyira nagyon nem látom az értelmét, persze látom benne a logikát, de a gyakorlati értelmezhetősége/használhatósága szerintem nem túl jó, mert pl. nincs így semmilyen súlyozás, és van olyan szálloda, ahova 400-an mentek és így jött ki egy 8,2-es átlag, míg vannak olyan szállodák is, ahova 1 ember ment vagy csak 4-5 és így jön ki egy bizonyos átlag... szóval nem túl összehasonlíthatóak, de ha az iroda eddig így csinálta, akkor én megcsinálom így, de gondolkozok, hogy hogyan lehetne javítani a dolgot.
Csak az a baj, hogy több száz szálloda van, így nem szeretném kézzel egyenként másolgatni a szálloda neveket és főátlagokat - bár lehet, hogy annyi idő alatt, míg ezt a hsz-t megírom ezzel a másolgatás módszerrel már majdnem kész lennének.
Szóval abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy arra van-e valamilyen függvény, hogy ebből a sok szállodából kimásoljak mindegyikből egyet és a hozzá tartozó főátlagot?
/Az összesítő táblázatban 5 cellánként vannak egymás alatt a szállodák nevei és jó pár oszloppal odébb a főátlagok (ezek is 5 cellánként), csak a főátlag sorában és oszlopában is vannak átlagok, sajnos nincs külön oszlopa...
A szállodák megtalálhatók a kérdőíves lapon is, nem csak az 'átlagos' lapon./
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest