- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Snoop-y #33719 üzenetére
Szia!
Az alábbi tömbképlet remélhetőleg megoldja a problémádat.
A képletet a B2 cellába kell beírni, feltételezi, hogy az adatok a 2 sortól kezdődnek a Sheet1 lapon:=IFERROR(INDEX(Sheet1!$F$2:$F$5;MATCH(1;((Sheet1!$C$2:$C$5 & Sheet1!$D$2:$D$5<=$A2&B$1)*(Sheet1!$C$2:$C$5 &Sheet1!$E$2:$E$5>=$A2&B$1));0));"")
A tartományok végét, ami nálam most az 5. sor, a saját listád végéhez igazítsd, fontos, hogy mindegyik vége egyforma legyen.
A tömbképletet Shift+Ctrl+ Enter billentyű kombóval lehet bevinni, az Excel kapcsos zárójelbe teszi, a szerkesztőlécen igy látod.
Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
Snoop-y #28671 üzenetére
A D1 cellába beírja az összeget, szűrt állományban is.
Sub valami()
Dim ter As Range, CV As Range, osszeg
Set ter = Columns(1).SpecialCells(xlCellTypeVisible)
For Each CV In ter
If CV.Row > 1 And Cells(CV.Row, "B") > "" Then osszeg = osszeg + CV
Next
Range("D1") = osszeg
End Sub -
Snoop-y
veterán
válasz
Snoop-y #28666 üzenetére
Erre esetleg valaki?
Osszeszedem akkor hogyan is nezne ki:
A oszlop szamait kellene osszegezni ugy hogy csak azokkal szamolunk ami mellett a B oszlop cellaja nem ures viszont ha filterezek akkor is a helyes osszeget mutassak
( A SUMIF/SZUMHA fuggveny mindig a teljeset (termeszetesen a B oszlop kriteriumot figyelembe veve ) mutatja akkor is ha filterezek )
-
be.cool
csendes tag
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Snoop-y #28286 üzenetére
Én kivárnám amíg megtudunk több részletet, minek lövöldözzünk vaktában.
Köztünk Delila az aki úgy szokott komplett megoldásokat adni, hogy a hiányzó információkat legenerálja
(És még csak nem is haragszik, ha újra és újra át kell írnia a megoldást a csöpögtetett információk alapján)
A CONCATENATE-tal szerintem az lesz a gond, hogy ha a másik munkalapról átvett adatokkal mondjuk számolni akarunk a Munka 1-en akkor az nehézségekbe fog ütközni. De persze ezt is csak feltételezem
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Snoop-y #28284 üzenetére
Teljesen jól látod én csak egy elméleti mintát adtam. Egyenlőre azt sem tudjuk hogy a Munka1 munkalapon /nála biztosan nem ez a neve/ hol kéne megjelennie a másik munkalap cellaértékeinek.
Egyébként az INDEX-MATCH párost rengeteg szakmai fórumon ajánlják a VLOOKUP kiváltására mert sokkal flexibilisebb.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Snoop-y #28275 üzenetére
Talaltam egy olyan makrot amivel tudok sort torolni viszont nem tudom hogyan hivatkozzak az ures cellara
Ha a B oszlopban teszt van akkor szepen kitorli a sort. Nekem az kene hogy az ures sort talalja meg es torolje ki. ( viszont ne kezdje el torolgetni a tobbi ures sort mert akkor vegtelen ciklusba fog kerulni
Probaltam csak igy "" illetve hasznalni az IsEmpty-t de nem akar mukodni. Hogyan lehet megtalalni az elso ures ( aminek a B oszlopa mondjuk ures mint az alabbiban ) sort es kitorolni?
Sub Rowdel()
Dim i As Integer
For i = Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Row To 1 Step -1
If Cells(i, 2) = "teszt" Then Cells(i, 1).EntireRow.Delete
Next i
End Sub -
lappy
őstag
válasz
Snoop-y #28265 üzenetére
alapnak ezt tudom ajánlani
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Snoop-y #23732 üzenetére
Szia!
Ha nem írod, hogy milyen nyelvű és verziójú excel verziót használsz, akkor bizony ilyen előfordulhat. Mivel a fórumon általában magyar nyelvű excellel találkozunk, ezért a magyar nyelvű függvényeket szoktuk megadni (kivéve makró).
De tudjuk ám az angol nevüket is....Üdv.
-
alfa20
senior tag
válasz
Snoop-y #21514 üzenetére
nem a legelegánsabb megoldás, de majd jön Delila_1 és majd megoldja profin
Sub keres()
Dim keres As Variant
keres = InputBox("Keresendő szöveg, szám:", "Keresés")
Cells.Find(What:=keres, After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt:= _
xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False _
, SearchFormat:=False).Activate
MsgBox ActiveCell.Address
End Subés meg is jött
-
Delila_1
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged