- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
válasz
Fferi50 #33718 üzenetére
Elore is koszonom
Itt egy pelda es benne a keplet ami csak a date range -t nezi (nyilvan ezert nem helyes az eredmeny mert nincs kriteria a userre megadva)
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok a kovetkezo problemara keresem a megoldast (angol nyelvu excel 2013)
Sheet1
C oszlop: (nevek) D oszlop (start date) E oszlop (end date) F oszlop (Tag)
ember1 2017.01.01 2017.01.06 HOL
ember1 2017.05.01 2017.05.01 BUS
Sheet2
A oszlop (nevek) B oszlop - AF oszlopig (datumok 2017.01.01 es igy tovabb)
ember1
A feladat az hogy a Sheet2 B tol AF oszlopig beirjuk a Sheet1 F oszlopaban levo Tag erteket pl HOL.
A Sheet1 peldajat kovetve ezert Sheet2 -n a kovetkezot szeretnem latni ember1 -nel:
A B C D E F G H
Nevek 2017.01.01 2017.01.02 2017.01.03 2017.01.04 2017.01.05 2017.01.06 2017.01.07
Ember1 HOL HOL HOL HOL HOL HOL uresAmeddig en eljutottam az az hogy egy adott datumot meg tudok keresni egy range-ben (lasd Sheet1 D es E oszlop) ha az a range csak egyszer szerepel az adott Sheet-en. A problema az hogy nem tudom az adott range-et az Ember1-hez kotni es ha a range tobbszor is ismetlodik csak mas emberrel akkor nem mukodik illetve a Sheet1 -en is tobbszor szerepelhet az adott ember csak mas tag-el (de nem ugyanazzal a date range-el
=LOOKUP(2,"1"/('Holiday IGBS'!D:D<=B1)/('Holiday IGBS'!E:E>=B1),'Holiday IGBS'!F:F)
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Az alabbiban kernek segitseget (Angol Excel)
Vannak az alabbi oszlopaim:
Date.............Day.........Week number
01/01/2016.....Friday..........1A kovetkezo oszlopba szeretnem kiiratni a het elso datumat a ra kovetkezobe pedig az utolsot
vagyis ezt kene kapnom:First day of the week.....Last day of the week
01/01/2016.............................03/01/2016Elore is koszonom!
-
Snoop-y
veterán
válasz
Snoop-y #28666 üzenetére
Erre esetleg valaki?
Osszeszedem akkor hogyan is nezne ki:
A oszlop szamait kellene osszegezni ugy hogy csak azokkal szamolunk ami mellett a B oszlop cellaja nem ures viszont ha filterezek akkor is a helyes osszeget mutassak
( A SUMIF/SZUMHA fuggveny mindig a teljeset (termeszetesen a B oszlop kriteriumot figyelembe veve ) mutatja akkor is ha filterezek )
-
Snoop-y
veterán
válasz
Delila_1 #28656 üzenetére
Koszonom szepen
akkor hogy megis ravasz legyen:
Meg lehet ezt csinalni ugy hogy ha filtereznek akkor csak a megjelent sorokat szamolja? Termeszetesen most is ervenyes az hogy ha ures a mellette levo B oszlop akkor azt ne szamoljuk.
Filternel a subtotal tud ilyet ha jol emlekszem de azzal valahogy nem akar osszejonni az ures cellas kitetel
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Fogos ravasz kerdes:
Van ket oszlop.
A oszlopban minden sorban vannak szamok. B oszlopban elkepzelheto hogy az adott sorban nincsen.
Ossze kene adni a szamokat A oszlopban ugy hogy azokat a szamokat ki kell hagyni amik mellett B oszlopban nincsen szam.
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Olyan kerdesem lenne hogy a Conditional formatban megadott fuggvenyeket lehet hasonloan masolni mint pl egy normal fuggvenyt? ( itt arra gondolok hogy ha a fuggvenyben az A1-re hivatkozunk mikor lejjebb huzom automatikusan az A2-re fog hivatkozni )
-
Snoop-y
veterán
válasz
m.zmrzlina #28287 üzenetére
Ha jol latom akkor az szoveges megjegyzes ( ezert hasznaltam concatenate fuggvenyt )
Leirasban J es K oszloprol van szo es mindket lapon az A oszlopon van amire keresunk szoval this should do the trick
Ha van egyeb kriterium akkor az az info hianyzik teljesen. De majd emberunk megmondja a tutitHjam kozben az en bajomra mar kitalaltam a megoldast nem kell rajta porognie senkinek:
Az elso ures cellat keresem meg az adott oldalon es azt a sort ki is torlom szepen.
Iderakom hatha masnak is hasznos:
Sub Rowdel()
'Step 1: Declare Your Variables.
Dim LastRow As Long
'Step 2: Capture the last used row number.
LastRow = Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Row
'Step 3: Select the next row down
Cells(LastRow, 1).Offset(1, 0).EntireRow.Delete
End Sub -
Snoop-y
veterán
válasz
m.zmrzlina #28285 üzenetére
Na jol van nalam mukodik rendesen az alabbi
Munka sheeten vannak a gyumik amiket keresunk
Alma
korte
barack
banangyumolcsok sheeten vannak az A oszlopban a gyumolcsok amiket keresunk ismet
AAlma
korte
barack
bananJ es K oszlopban pedig a jellemzoik
=CONCATENATE((VLOOKUP(A2,gyumolcsok!A:K,10,0))," ",(VLOOKUP(A2,gyumolcsok!A:K,11,0)))
-
Snoop-y
veterán
válasz
m.zmrzlina #28282 üzenetére
De neki mind a ketto oszlopbol kell az ertek ha jol ertem ez meg csak egyiket adja. Vagy mar nagyon pentek van es en nem ertem
-
Snoop-y
veterán
válasz
be.cool #28280 üzenetére
Hat pedig ez pont azt csinalja:
=FKERES(A2,excel sheet neve ahol vannak a J es K oszlopaid!A:K,ide ird azt a szamot amelyik oszlop erteket akarod kiiratni,0) J a 10. K a 11. k oszlop az esetedben
Most hirtelen nem jut eszembe mas metodus amivel ezt egyben megcsinalhatod.
Kiveve ha elobb azon a lapon ahol van a J es K oszlopod csinalsz egy L oszlopot ahova a ket oszlop erteket osszemasolod a concatenate fuggvennyel osszerakod es akkor az L oszlop erteket iratod ki mikor hasznalod az fkeres-t. -
Snoop-y
veterán
válasz
be.cool #28278 üzenetére
Ez vlookup fuggvennyel megoldhato. Ha jol tevedek az magyar excelben fkeres nevre hallgat
Mondjuk A oszlopban keresel akkor igy fog kinezni a fuggvenyed:
=FKERES(A2,gyumikosar!A:B,2,0)
A2 az az A oszlop 2. cellaja ( itt van az elso erteked amit keresel az elso oldalon ) a gyumikosar az a masik excel sheet neve ahol keresed az ertekeidet a masik excel lapon A:B oszlopig keres ( tegyuk fel hogy a B oszlopban van az a leiras. Nalad ez a J lesz pl. 2 az az oszlop szama az elso kijelolt oszloptol peldankban az A -tol ahonnan ki akarod iratni a megjegyzest. A 0 pedig azt jelenti hogy teljes egyezes kell mikor keresunk.
A tobbi sorra csak szepen le kell huznod a fuggvenyt. -
Snoop-y
veterán
válasz
Snoop-y #28275 üzenetére
Talaltam egy olyan makrot amivel tudok sort torolni viszont nem tudom hogyan hivatkozzak az ures cellara
Ha a B oszlopban teszt van akkor szepen kitorli a sort. Nekem az kene hogy az ures sort talalja meg es torolje ki. ( viszont ne kezdje el torolgetni a tobbi ures sort mert akkor vegtelen ciklusba fog kerulni
Probaltam csak igy "" illetve hasznalni az IsEmpty-t de nem akar mukodni. Hogyan lehet megtalalni az elso ures ( aminek a B oszlopa mondjuk ures mint az alabbiban ) sort es kitorolni?
Sub Rowdel()
Dim i As Integer
For i = Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Row To 1 Step -1
If Cells(i, 2) = "teszt" Then Cells(i, 1).EntireRow.Delete
Next i
End Sub -
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Na mar majdnem jo csak egy problemam van akkor is letrehoz egy lookup sort ha a tablazatban nincs uj sor.
Igy lesz egy ures sorom a vegen egy lookup-al. Hogyan lehetne rabirni arra hogy csak akkor mukodjon ha uj sor van a tablaban?A tabla az A-L -ig van es a P sorban van a lookup
Sub copyformula()
Dim usor1 As Long, usor2 As Long
usor1 = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
usor2 = Range("P" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Range("P" & usor2).Copy
Range("P" & usor2 + 1 & ":P" & usor1).PasteSpecial xlPasteFormulas
Application.CutCopyMode = False
End Sub -
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Excel 2010 ( angol )
Van egy linkelt ( sharepoint lista adatkapcsolat ) tablazatom az egyik excel fulon ( sheet )
Minden tablazat sor mellett az utolso oszlopban ( ez nyilvan nem resze a tablazatnak ) van egy lookup fuggvenyem is.
Azt szeretnem elerni hogy amikor uj sor kerul a tablazatba akkor legyen mellette automatikusan a lookup. Ne kelljen kezzel lehuzogatni vagy az elso sorra kattintva megtenni ezt.Valamilyen otlet erre hogyan lehetne ezt automatizalni?
Most ez jo parasztosan ugy van megoldva hogy a lookup le van huzva tobbezer soron keresztul. Ezt szeretnem megszuntetni valahogy.
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
A kovetkezoben kernek segitseget:
Van 3 oszlopom es a negyedikben szeretnem megjeleniteni ezek eredmenyet a kovetkezokeppen:
Ha elso oszlop nem ures akkor annak az erteket
Ha ures akkor a masodikat ha az is ures akkor a harmadikat. -
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Az alabbiban kernem a segitsegeteket:
Stacked chartot szeretnek csinalni de kicsit bonyolultabban/reszletesebben mint amit alapban lehet vele.
Probaltam megcsinalni de nem nagyon jutok elobbre
Azt szeretnem latni eredmenykent amit az E oszlopba belerajzoltam a kis kezemmel.
Vagyis az oszlopnak 60 magasnak kellene lennie es tartalmaznia kellene melyik szinbol mennyi van.
A konnyebb erthetoseg kedveert mindegyikbol ugyanannyit raktam a tablaba ( szinenkent 20 )
Viszont arnyalat szerinti bontasban is szeretnem latni ugyanazon a charton. ( tehat a jobb oldali megoldas nekem nem jo mert az kulon oszlopot csinal )Nyilvan az adat elrendezes sem jo szoval szivesen varom az otleteket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest