Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bozsozso

őstag

válasz Fferi50 #41569 üzenetére

Hát nem nagyon boldogulok.a Termék munkalapról az index-hol.van fügvényekkel megtalálom a megfelelő értéket, de arra nem találok megoldást, hogy hogyan lehetne összeadni az eredményeket.

Tehát van egy termékek adatlap amin megvan, hogy a termékekhez milyen anyagmennyiség tartozik(T01,T02, T03 stb.-termékek ,A01, A02,A03 stb - anyagok) pár cellát elrejtettem mert azok nem fontosak.

Van egy rendelt munkalap aminek első sorában csak a termékek(T01,T02, T03 stb.) vannak az A oszlopban pedig a dátum. A rendelt mennyiség kézzel kerül kitöltésre minden nap minden termékre.

Amelyik munkalapon pedig számolni szeretnék az a felhasználás adatlap Első sorban az anyagok A01, A02,A03 stb) A oszlopban dátum.

Itt szeretném pl.: a B3 cellába ha összeszorozná a rendelt munkalapon található mennyiségek
    anyagfelhasználását.

A termékekhez tartózó külön anyagfelhasználást azt ki tudom íratni ezzel a 2 függvénnyel, de azt nem sikerül megoldanom, hogy az A01 anyagnál adja össze a T01,T02, T03 stb. termékek A01 anyagfelhasználást megszorozva a termékből rendelt mennyiséggel.

A minta képeken több tizedes jeggyel szerepelnek anyag felhasználások ezért más számokkal itt leírnám.

Ha T01-nek A01 anyagtartalma 1
    T02-nek A01 anyagtartalma 2
    T01-ből rendeltek 10-et 2015.01.01-én
    T02-ből pedig rendeltek 20-at 2015.01.01-én

Akkor A01 anyagfelhasználás (10*1)+(20*2)=50 Ennek kellene a B3 cellába kerülni és így sorba a napokon anyagokon.

Ami még fontos, hogy nem minden terméknél van minden anyag felhasználva.

Lehet kicsit túlmagyarázom.

Új hozzászólás Aktív témák