- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rayman15
csendes tag
válasz
matekmatika #1321 üzenetére
Hát minden segítséget örömmel veszek...
Checkbox? Az mi? Megköszönném ha leírnád részletesen a használtát.
Olyan 20 elemnél nem kéne több.... -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1311 üzenetére
1. ''aktuális'' hónapban nem lehet 800+ nap. aki ennyit nyaral az már ott laikik
2. egyénként jogos, hogy az enyémben is maximálni kéne az aktuális hónapba írt napokat.
3. a tiéd kezeli a szökőéveket?mod: ja látom igen... pedig majdnem megfogtalak ám.
[Szerkesztve] -
bartata
csendes tag
válasz
matekmatika #1307 üzenetére
Ugye minden napnak ad egy ''sorszámot'' , és a későbbiből kivonom a hamarabbit.
Ja és év hó nap formátumban használtam.
[Szerkesztve] -
febi
tag
válasz
matekmatika #1273 üzenetére
Köszi Matematika, sikerült (erre gondoltam)
-
marcee
addikt
válasz
matekmatika #1287 üzenetére
Igaz, nem a nézőkével, hanem az F4-re meghívott jegyzettömbbel (notepad) követte el az editálást.
Hexás nézetben, ami a te példádban ''00'', az a hibás fájlban ''20''. Legalábbis azt hiszem a többi stimmel. -
matekmatika
tag
válasz
matekmatika #1286 üzenetére
Javítanám magamat, idáig a biztos, hogy így kezdődnek:
00000000: D0 CF 11 E0 A1 B1 1A E1 00 00 00 00 00 00 00 00
00000010: 00 00 00 00 00 00 00 00 3E 00 03 00 FE FF 09 00
00000020: 06 00 00 00 00 00 00 00
Bocs' -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1276 üzenetére
terroristák kínoztak egy fogolytáborban. körkörös hivatkozás volt az excel-táblájukban, amiben a bomba indítókódját tárolták. heteken keresztül kitartottam, aztán Chuck megmentett végül.
-
alph4
tag
válasz
matekmatika #1264 üzenetére
Köszönöm, hogy ilyen sok időt rám szántál
Viszont a munkalapon lévő gombot és a listát sehogy sem sikerül átültetni a már meglévő bővített táblázatomba. A gombot átraktam de ugye máshol vannak a cellák és nem találtam hogy lehet megváltoztatni, a forráskodban nem láttam. A listákat már magam is tudtam csinálni (neten megnéztem hogy hogy kell), de elég rosz lett szerintem, meg olyat nem sikerült, ami egy másik oszlopból veszi ki a lista elemeket. Ha esetleg átküldöm a majdnem végleges xls-t, akkor be tudnád nekem állítani? -
alph4
tag
válasz
matekmatika #1262 üzenetére
Köszi szépen, ilyesmire gondoltam
A gombot tudom módosítani? Képletileg és szerkezetileg, ha esetleg átrendezem az oszlopokat és stb, akkor működjön tovább.
A legördülő listáknál azt még hogy tudnám elérni hogy az összes G oszlopban lévő listaelemek hozzáadodjanak, ha írok még pluszba egy lehetőséget?
Csak mert még nem nagyon értem a programot, és örültem volna ha pár dolgot leírtál volna hogy hogyan tudtam volna megcsinálni. Mert így hogy gyors megcsináltad, még nem látom úgy át. -
alph4
tag
válasz
matekmatika #1258 üzenetére
Szupi lett, csak valamint ki kellene találni hogy automatizálja ez a folyamatot, hogy kiszámolja az összeget. Mert ezer darab sornál is nehézkes állandóan végigmenni.
Nemtudom olyan lehet-e, hogy sorok számolásán végigmegy ha mondjuk megnyitom a dokumentumok, vagy esetleg egy külön gomb lenne rá. -
donw3ga
őstag
válasz
matekmatika #1250 üzenetére
köszi
közben a KERES függvénnyel sikerült megoldani -
fishernet
csendes tag
válasz
matekmatika #1250 üzenetére
Köszi!
Az első megoldás tetszik a másodikat meg nem értem (nincs legördülő lista, stb.). Ha szőrszálhasogató akarok lenni: meg lehet oldani, hogy az üresek meg se jelenjenek?
-
alph4
tag
válasz
matekmatika #1254 üzenetére
Ha havi, akkor minden hónapban hozzáad egyet a cellához, és így látszik hogy mennyinél tart.
Egy év elteltével 12 lesz a cellában. -
alph4
tag
válasz
matekmatika #1252 üzenetére
Hú, most látom hogy nem fért bele a teljes kép és nem lehetett elolvasni
Itt a kép: [link]
Így már remélem látható -
fishernet
csendes tag
válasz
matekmatika #1247 üzenetére
Alakul, de szerintem én voltam pontatlan.
Ilyenre gondolok: [link] -
fishernet
csendes tag
válasz
matekmatika #1240 üzenetére
Igen! Pontosabban úgy, hogy mondjuk csak az igazak jelenjenek meg a legördülő listában!
-
kraftxld
félisten
válasz
matekmatika #1242 üzenetére
Nekem is ez volt a gondom
Egy adatnál egyszerübb a jobb klikkes, de egy sorban 10-20 különböző tartomány van amit más oszlopokba kell másolni.
Köszi a segítséget, és praktikusabb lesz inputbox-al megoldani -
SPDeluxe1.0
aktív tag
válasz
matekmatika #1237 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ,de nem is kellett újraindítani,szét is nyitotta a táblázatokat OK-ozás után!Lehetséges,hogy ha egy olyan excel táblát nyitok meg (hálózati könyvtárakból sokat dolgozom),ahol valaki ilyen beállítást használt,az felülírta az én beállításaimat?Mert akkor ez elég érdekes.
[Szerkesztve] -
Jumbo
tag
válasz
matekmatika #1232 üzenetére
Hello!
Köszönöm szépen!Tökéletes lesz igy a táblázat!
-
Andie
őstag
válasz
matekmatika #1225 üzenetére
Szia!
Hüüüüüü, ez már nagyon pofás, köszi szépen! Igazán ügyes.
Bár eredetileg grafikonnal akartam megoldani, merhogy az a szép (akinek a szeme...), de végülis ez már majdnem grafikon style!
Kérdésedre (mivel tegnap hamar leléptem)
- Kb 15 program fut egyidejüleg/egymás után
- két fázis van. reggeli futtatás és délutáni. A reggeli átlag 3:00 kor indul, és ha nincs gond, 8:00 körül befejezödik. Ha van gond, akkor 11-ig is elfutogatnak a proggik sajna.
Délutáni 14 körül indul, és jó esetben 19 körül vége, de néha éjfélig is elpöcsölnek.
Ez lehet két külön grafikon is, a délelöttieket soha nem akarjuk a délutániakkal összevetni.
Jó lenne, ha a különbözö programok más más szinnel csikozódnának. Megoldható?
örökhála! milyen sört iszol? -
matekmatika
tag
válasz
matekmatika #1224 üzenetére
Na, mindegy. Valami ilyesmire gondoltam, csak ugye időm nem volt már rá akkor. (felülírtam a régit, a Link ugyanaz)
-
Andie
őstag
válasz
matekmatika #1222 üzenetére
Háh, ez teccik
Kicsit megkerülted a problémát, de értékelem az ötletet.
Egyenlöre igy marad, amig az a dög diagramm nem hajlandó a jóra.
Köszi! -
Andie
őstag
válasz
matekmatika #1220 üzenetére
Ha van rá idöd, megköszönném!!!
-
Andie
őstag
válasz
matekmatika #1218 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a fáradozásod, már majdnem jó!
Nekem nem balra rendezve kellene, hanem a vonalak abban az idöpillanatban induljanak, amikor maga a program, és addig fussanak amig a program is futott! Tehát minden programhoz 1 vonal tartozzon, és a vonalak egymás felett elcsúsztatva az idöpontokhoz arányosan.
Tehát valahogy igy:
|.........................................
|....................._______........
|......____............................
|.........................................
|................_________.........
|....____________................
-------------------------------------------
(a pontokat az üres helyek miatt tettem be, mert különben a fórummotor balra rántja az egészet)
[Szerkesztve] -
Po-Fa
tag
válasz
matekmatika #1215 üzenetére
Nem volt net-em a hétvégén
Nagyon szépen köszönöm!!!!
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1207 üzenetére
-
lúzer
veterán
válasz
matekmatika #1204 üzenetére
Kösz, makróból már megy, ActiveCell -el meg bárhová tehetem.
-
lúzer
veterán
válasz
matekmatika #1198 üzenetére
Sajnos valamiért nem működik.
Gondolom magyar nyelvű office alatt is ez. -
lúzer
veterán
válasz
matekmatika #1198 üzenetére
Köszönöm!!
-
tr00p3r
addikt
válasz
matekmatika #1163 üzenetére
azt hogy tudom megcsinálni, hogy ne a két felső sor legyen állandó/hanem az első 2 oszlop és a többi gördüljön??
köszi előre is -
kiskegyed
aktív tag
válasz
matekmatika #1178 üzenetére
Csak bevette a fogalmazásgátlót
-
netboy
senior tag
válasz
matekmatika #1163 üzenetére
wow
kösz szépen
meg is lesem! -
mahatma
aktív tag
válasz
matekmatika #1155 üzenetére
Hűűű, ez a durvább megoldás szerintem. Adatok/Érvényesítés része most elég lesz nekem
de kipróbálom ezt a verziót is, kiváncsi vagyok....köszönöm a segítséget.
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1116 üzenetére
ezzel szerintem el tudsz indulni: [link]
(a gomb megnyomása után kiválasztott könyvtárban lévő összes xls fájlon csinál valamit)
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1088 üzenetére
az előzőre válaszolva szerintem egyszerűen nem jó a formátum a cellának vagy nem elég széles.
másrészt ugyebár célszerű kihagyni a cellába írogatást, tehát activeworkbook.saveas.... datenow & ''.xls''
és nem véletlenül folynak össze, csak igyekszem kerülni a pöttyöket a fájlnevekben. leginkább úgyis csak arra használom, hogy mindig egyedi legyen a fájlnév. persze az alulvonásos téma kultúráltabb ha olvasgatni akarja az ember és feltételeztem, hogy megoldod -
Gh0sT
addikt
válasz
matekmatika #1084 üzenetére
Viszont valamire nem tudtam rájönni:
Ha egy adott dátumot bontok évre, hónapra, napra, akkor szeretném, hogy a hónap és nap is ilyen formában jelenjen meg 01-09 és nem 1-9. Nem tudod, hogy ezzel mit lehet kezdeni? Valamilyen speciális formázás szükséges hozzá, vagy a függvény is tudja ezeket a dolgokat? -
Gh0sT
addikt
válasz
matekmatika #1075 üzenetére
Nah, de közben rájöttem még valamire:
Ha a makródba beírod a következő sort:
Range(''A1'') = now()
akkor neked minden futtatás előtt legenerálja a dátumot. -
Gh0sT
addikt
válasz
matekmatika #1073 üzenetére
Nah, nekem működik.
Elmondom, hogy mit csináltam:
1. A1 cellába felvettem a =MA() függvényt
2. B1 cella =ÉV(A1)
3. C1 cella =HÓNAP(A1)
4. D1 cella =NAP(A1)
Ezzel ugye szétszeded a dátumot és nem kell a formátummal vacakolnod.
A2 cella értéke:
=ÖSSZEFŰZ(''C:\Documents And Settings\Könyvtár\Alkönyvtár\Fájlneve_'';''B1'';''.'';C1;''.'';''D1'')
A makró pedig az alábbi:
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _
Range(''A2'').Value, FileFormat _
:=xlNormal, Password:='''', WriteResPassword:='''', ReadOnlyRecommended:= _
False, CreateBackup:=False
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
válasz
matekmatika #1073 üzenetére
Várj, a munkafüzetet becsuktad és megnyitottad? Mert a MA() függvény csak az indulásnál generálódik újra. Asszem... bár ebben nem vagyok biztos.
-
Gh0sT
addikt
válasz
matekmatika #1071 üzenetére
Mivel függvénnyel állítod elő a file nevét, így szerintem nem lehet vele gond. Teszteld le úgy, hogy átállítod a rendszer időt és megnyitod a munkafüzetet, majd futtatod a makrót.
Szerk.: még jó, hogy nem értek a makrókhoz.
Fájl nevet hogyan generálsz? Mivel állítod elő az első részét?
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
válasz
matekmatika #1068 üzenetére
Formátum menü --> Lap --> Elrejtés
-
lordring
aktív tag
válasz
matekmatika #1063 üzenetére
Tökéletes, köszönöm!
-
lordring
aktív tag
válasz
matekmatika #1061 üzenetére
A jelölt pontok x koordinátája nem esik egybe az x tengelyen az adott értékkel. Pl. A (12:13) pont nem x=12-nél van. Az adatsorban a harmadik és negyedik koordinátát rosszul írtad be a grafikon melletti táblázatba.
[Szerkesztve] -
lordring
aktív tag
válasz
matekmatika #1058 üzenetére
kicsit alakítottam rajta, mert 2 értéket rosszul adtál meg a mellete lévő táblában, egyébként erre gondoltam és köszönöm!
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
válasz
matekmatika #1053 üzenetére
Itt egy kód ami az alábbiak szerint működik:
Beírod az A1 cellába a hivatkozást (mondjuk B1). Ide fogja a beviteli mező értékét beilleszteni. Legyen a beviteli mező az A5 mező. Nyomsz mellé egy command buttont, aminek a click eseményéhez hozzárendeled az alábbiakat:
Private Sub Futtat_Click()
X = Range(''A1'').Value
Range(X).Value = Range(''A5'').Value
End Sub
Szerk.: most nézem két munkalap... Gondolom valahogyan lehet a sheetekre hivatkozni, de passz, hogy hogyan.
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
válasz
matekmatika #1053 üzenetére
''Hogyan tudnám megcsinálni, hogy egy másik munkalapon, egy beviteli mezőbe beírt értéket, a fentebb említett cellahivatkozás szerinti helyre (AF2) íródjon?''
A beviteli mező egy Textbox, vagy egy sima cella?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest