Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bubu79

addikt

válasz mynames #17 üzenetére

Akor nálad ezek szerint már nincs szükség a leírt procedúráre;)
    Most néztem az adataidnál, hogy eleve tuning karid van, ami valamelyest jobban teljesít, mint egy 9600 pro ( az 400/600 ha jól emléxem ), tehát nem érdemes hajszolnod a magasabb órajelet, mert már így is többet kaptál a kártyádtól, mint amit kifizettél:C
    Az, hogy már 9600-nak látja a kártyát a rendszer, valszeg azért van, mert a BIOS nem a 9550 device ID-jét tartalmazza (4153), hanem a 9600-ét (4150) /csak akkor nem értem, hogy miért 9550-nek adták el :F, lehet, hogy nem Te vagy az első tulaja, és az elődöd már módosította:F/
    Mindegy, örülj neki:D
    Nekem nem volt ilyen mázlim, mert az enyém 400/472-n jár ( egy megagagyi Manli Radeon 9550:DDD ) 5.0-ás Samsung memoriákkal:)

• Bubu79

addikt

válasz mynames #15 üzenetére

Bocs, még itt vagyok, de már nem sokáig:B
    Szal a softmod arra kell, hogy megtudhasd a fizikai határait a karidnak.
    Istenigazából megegyezik az originál Catalysttel, csak annyi a különbség, hogy ki van ütve belőle az a kódrészlet, ami felügyeli az olcsó kártyák túlzottan jó teljesítményének kiütközését (szoftveresen szemetel )
    BIOS-t akkor érdemes cserélned, ha nem akarsz minden driver frissítés után játszani az órajelekkel, ilyenkor 9550-nél érdemes átírni a Device ID-t 4153-ról 4150-re, és így a kártyát a windows 9600-nak látja, tehát a húzáshoz nem kell a softmod driver-t használnod, hanem megfelelő lesz a gyári catalyst is ( a dolog Know-how-ja megtalálható a fent említett linken, valamint itt:Bővebben: link Radeon 9550 módosítása 9600-ra thx to Rudi
    :R)
    De most már tényleg megyek, mert elkések!

Új hozzászólás Aktív témák