- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz79
őstag
-
olloczky
senior tag
-
Stirlitz
senior tag
Vatera? Vagy honnét? Grat hozzá! CD&DVD nyomtatás nem izgatt, de csak azért mert még drágák az ilyen lemezek. Viszont a fotó része nagyon érdekel, majd tudósits please! Viszont multiban gondolkodom, mert régi fotók is megfordulnak a kezeim között, de kevés helyem van, ezért ragaszkadom az all in one megoldásokhoz.
-
Stirlitz
senior tag
Tudok a fúvoka számok különbségéröl, ezért is írtam, hogy gyorsabb valamivel, illetve a példányszám állitás lehetősége miatt írtam a több funkció-t. Csak teljesen home felhasználásról írt, ezért nem tartom fontosnak a drágábbak beszerzését. De odaírtam, ha van rá zseton, nem fog rosszul járni vele, ha a drágábbat veszi.
Amúgy szerelmes vagyok egy FW600-ba. Persze nincs rá zsetonom, de hát álmodozni jó
Majd egyszer az új fényképezőgép után, talán lesz lehetőségem egy komolyabb multiba beruházni.
-
Kuter
senior tag
Hi. Kis tapalsztalat ,haver is vett egy sx 105. ,jött az első patroncsere,szól hogy minden ok,de a kéket nem nyomtatja,elmondtam neki mindent amit kell ilyenkor csinálni lehet,(fejtisztitás,levegöztető szabadá tevés, patron ki-be)még sem megy,végűl mondtam neki vegye ki a patront és néze már meg az alját ,és ott volt a bibi.a védő fólia ugy szakadt át hogy nem engedte kifólyni a tintát a patronból csak ép hogy kézzel finoman leszedte a fóliát és egyből jó let.Na ilyen hiba is előfordulhat.
Üdv: Kuter -
Stirlitz
senior tag
Ém ritkán tisztitok fejet, vagyis összesen eddig 5ször volt fejtisztitás. akkor hagyom a fenébe az egészet, bár eddig se volt sok kedvem hozzá, de most még megis nyugtattál
Mondjuk elöző gazdi nem tudom menyi fejtisztitást végzett. (egy kedves barátomnál ott rohad egy dx3800as multi, 3éve kapta a ballagására tölünk. És azóta elhasznált 4csomag patront összvisz. a szkenner részét használja szinte csak. Na azt kénemegszerezni )
-
Stirlitz
senior tag
Egyetlen egy patron áráért kiderül az igazság. Egyszerűen nem tudok más magyarázatot. Ráadásul a tézisem indokolja a tapasztalatait. Elöször azt írta ide, hogy ha berakja a feketéket, tilt a nyomtató. Másodszor azt írta, hogy ha berakja a kékeket, akkor tilt a nyomtató. (ez azután volt, hogy mindketten javasoltuk neki, hogy egyesével rakja be őket, és kikapcsolt pc melett) De, anyira biztos vagyok benne, hogy, ha most megutáltad a nyomit, megvenném. (egyszerűen ezek a patronok, így ebben a felállásban nem férnek őssze)
-
klac
aktív tag
Igen,. így ránézésre ilyen valami volt.
A chipje V5.0 volt egyből lehetett resetelni és ahogy írtam még a benne lévő tintával nyomtatni is tudtam, de hamar jelzett hogy kifogyott.
Akkor levettem róla a chipet és áttettem a tölthető patronom tönkrement chipje helyére, reseteltem és egyenlőre azóta is nyomtatok vele.
Azt viszont továbbra sem tudom mitől ment tönkre a 3.1 es sárga szín chipje, mivel mindegyik színen azonos verziószámú chip volt, tehát egyforma utántölthetők, ráadásul azonos gyártmányúak is, és csak ez adta fel a többivel nincs gond, lehet elfelejtettem resetelni? azért. Nem tudom ... -
klac
aktív tag
Még folytatom azzal, hogy a 17 éves Lányom hétvégeken és szünidőben mikor nálam van rengeteget nyomtat, nem csak házi feladatot sőt szerintem az a legkevesebb, és hiányzott Neki a nyomtató.
Pedig csak most, egy hétvégén nem üzemelt a hiányzó chip miatt.
Mikor mondtam lehet nyomtatni, hát nagy volt az öröm, amikor meg látta hogy a színek milyen szuper minőségűek, egyből azt kérdezte, apa talán vettél drága eredeti patronokat.
Most is kinyomtatott vagy 20 A4 es képet a kedvenc énekeseiről, meg CD, DVD borítókat.
Az biztos hogy a gyári patronokat én nem győzném pénzzel, meg az is biztos hogy nálam nincs ideje beszáradni a nyomtatófejnek.
Jelenleg csak pigmentes tintát használok Printy Max tól, 8.000 Ft volt 400 ml azaz színenként 100 ml jó minőségű pigmentes tinta szerintem megérte, mert kiváló a színminősége, nem csíkoz, tökéletes szineket ad.
Lehet máshol van olcsóbb, de én még csak Tőlük vettem kb. egy éve töltögetek. -
klac
aktív tag
Már miért ne hallgattam volna Rád. Hiszen a privátodat is megköszöntem, és azon felül a [link] saját tapasztalatomból hozzászólásomban is megköszöntem a segítőkészségedet.
Azért a chipet raktam át, mert ez olyan patron volt ami két külön részből áll, most találkoztam először ilyennel, a belső része a tartály, ami a gyárihoz hasonló bonyolult labirintus rendszerű és ugyanúgy fóliával borított csak átlátszó a fólia, a külső burok részen van a chip.
A két külön rész a nyomtatóban lévő helyzetnek megfelelő állásban felfelé széthúzható illetve lefelé összenyomható.
A benne maradt tintával még resetelés után tudtam nyomtatni egy darabig, de hamar kifogyott, mert többször resetelnem kellett egymás után, mire folyamatosan látszódtak a tesztcsíkok.
Általában a tintafeltöltés helyett a szükséges színű patront resetelni szoktam, mert úgy vettem észre így csak a resetelt patronból tölt, vagy kevesebb tintát pazarol.
Az én meglévőmőn meg eredeti töltőlyuk van, így ezt találtam jobbnak.
Na mivel ketten is írtatok így meggyőzőbb voit, hogy nem kell radaszkodnom az azonos verziójú chipekhez. -
klac
aktív tag
Nem is olyan rég járt erre, és rövid, tömör, a használat folyamán bevált megoldást kaptam tőle, [link] amit ezúton még egyszer köszönök neki.
Csak egy más által kidobott üres utántöltött patron chipjét V5.0 raktam át a tönkrement V3.11 helyére, és újból gond nélkül működik minden. -
maxxum120
csendes tag
Szia !
Nem zaklat engem sem az a kis k..... .
Elkanyarodtam a nyomtatóktól , sajnos a tudatlan embereket nehéz felvilágosítani .
Áttértem a navigációk , láncfűrészek világába .
Sajnos az a rész is telített de sebaj én úgy gondolom még én is elférek .
Láttam az aukciós oldalon a nyomtatót amire licitáltál , sok szerencsét hozzá !
Tuti siker , ritka az olyan eladó aki megengedi hogy kipróbáld , és ha nem látod jónak otthagyod .
Ha nyomtatókon kívül másra is lesz szükséged keress !
Talán a jövő héttől már monitorok is lesznek , használtak de hihetetlen áron . -
Stirlitz
senior tag
Ebbe a 170grammos papirba, amit most használtam el, nekem is húz egy nagyon vékony csíkot a papírtovábbitó görgö. Míg a 220grommos epson papírba nem. Akkor tévedtem, amikor azt hittem azért, mert nagyon "puhának" érzem a papírt. Lehet, hogy piszkos a görgö?
(Lamináláshoz mekkora befektetés kell?
)
-
Stirlitz
senior tag
Ahogy komolyabban beleástam magam most a témába, azt vettem észre, hogy a papír tömege, azaz hány gramm, az nagyon számit.
a drágább papírok mind kivétel nélkül 200-240gramm
És amit Kuterral ketten javasoltok az is ebbe a kategoriába tartozik tömeg ügyileg.
Thx a tippeket, most már tudom mit nézzek egy foto papiron leginkább, amit én vettem az csak 170gramm.... -
Kuter
senior tag
Hi.Nem fóliázott,sima műanyag doboz,mikor belefigyeltem a tűvel a tűt simán lehetet mozgatni jobbra balra ,semi akadályozást nem vettem észre.lehet pont jó választás volt ilyen szempontból,akkor mégis csak szétszedek egyet ha majd kifogy ,mostmár csak kiváncsiságból is.
-
Stirlitz
senior tag
Megjöttek a resetelök, nagyon elégedett vagyok az IT-Media-val. Nagyon gyorsak és korrektek voltak, enyire jó tapasztalatom még nem volt csomagküldésel kapcsolatban.
És akkor a tapasztalatok: yxd968 resetelő, ezt írják az újabb patronokhoz, csont nélkül nulláza a t61x-es patront is. A másik To-1000 is müködik, ezt a t61x-es patronhoz ajánlják. De ezt még nem tudtam kiprobálni t71x-es patronal. Viszont szerintem a két resetelő egy és ua.Tök ua a müanyagház, yxd968 és a TO-1000 resetelőn is ugyanúgy állnak az érintkezők, mindkettőhőz a segéd vezető müanyag is ugyanaz. És ugyanúgy villog a led is rajtuk, a belsejében lévő kis leírás is egyezik. Aztán fogtam és szétpattintottam őket, a kis elektronika is ua. Jövő héten lesz t71x-es patronom amivel kiprobálom, utángyártott és eredeti is, de merek fogadni rá sok pénzbe is, hogy a régebbi resetelő az ujabb patronokat is nulláza. Majd jelentkezem, addig is a nagy Reset Isten tartsa meg az Epsonok jó szokásait!
-
Kuter
senior tag
Hi.Hát szerintem ebben nincs szivacs,mert nyomtam bele 1mili tintát és megrázogattam és lögykölödöt a tinta benne,de majd egyet feláldozok azt szétszedem,hogy milyen belűl.
Meg egyből a pigmnetes tinta nyomta volt.A hp 45 feket patronban sincs szivacs pár hete még ilyet töltötem az is csak egy tartály fejjel egybeépítve. -
Kuter
senior tag
Hi. én a kinai oldalon néztem a gyártonál ott írták.Más.Ki fogyott a fekete utángyártott patronom kiszivagyuztam,kiráztam belöle a tintát,és bele nyomtam a pigmentál feketét,hát nagyon király lett feketeileg szinte megegyezik mot már az eredetivel,söt a színek is kontrasztosabbak lettek ,csak a feketét cseréltem pigmentálra nagyon meggyözö lett az összhatás,ugy hogy maradok az sima színes és a fekete pigmentál keverékénél,A fekete egyből elindult tökéletesen + fejtisztitás nélkül is.úgy hogy marhára meg vagyok elégedve vele,
ui: az or-inkes patronba csak 9 mili tinta ment bele a forgalmazó oldalán meg az van írva hogy 13 mili ,modjuk mindegy mert így is frankó. 9 mili is több mint a 3,5 -
Kuter
senior tag
HI.Hát én nem tudom mert a sablon ami van hozzá az a kis műanyag ami gyárilag van rajta azt nem vettem le és ugy nyomtam hozzá a 9 éritkező patront és simán ki resetelte.
resetelő ledje felfelé áll a kezemben a patron kiőmlő nyilása is felfelé áll,igy nyomom hozzá a patront és simán jó, ez az alap felállás,ha forditva akarom hozzá nyomni le kell venem a müanyag pozicionálót.De ugy nem jó mert probáltam eredeti patronal és csak sürün villog a piros,ha meg a normális állásban meg 2-3 villog pirosan utána zöld.A lényeg az hogy a műanyag pozicionáló ha fent van csak egy féle kép tudom rányomni a patront és az ugy ki is resetteli a t07xx szériát simán.(or-ink utángyártott v.6.) -
Stirlitz
senior tag
Írtad, igen. Hogy forditva kell tartani, de ez nagyon fontos info volt amit most írtál, és eddig nem láttam sehol, pedig olvasni szoktam leginkabb és nem írni. Hogy az újabbik jó a régebbiekhez is. Kellene egy összefoglalót írni már az utángyártott patronokrol és resetelökröl. Na, akkar az egyik megy a vaterara szinte azonnal.
-
Kuter
senior tag
Hi.Köszi az linket ,megérkezett a resetelő.
Egy kérdesem lenne,olvasgatam itt hogy ha nem reseteli le a patront akkor meg kell forgatni.,ennél is vagy ennél jó alapból. Patron tip. 0711-714-ig utángyártott v.6. 13ml-is
Még félig van az utángyártott patron és már most kétszer annyi lapot nyomtatam ki,mint az eredeti 891 sorozattal. -
lamiki
senior tag
Elég alapos volt amúgy a fej átmosása?
Én addig nyomtam mindig 1-1 ml zöld bogároldós ablakmosót a csonkokon keresztül a fejbe amíg elszíneződött az fej alá helyezett papírtörlő, amikor már csak nagyon halvány az elszíneződés akkor jó, addig kell mosni átfelé. Belenyomsz 1 ml-ert, majd visszaszívod, csinálsz pár ki-be pumpálást a fejbe. Ha jól illeszkedik a csonkra a mipolán cső akkor vákuum keletkezik ilyenkor a fejbe, és habos tintát szív vissza. Ezt megcsinálod párszor minden csonkkal sorjában és lehet nem fog csíkozni. Volt már olyan bogároldós ablakmosós tisztítás után, hogy 1-2 tisztítás elég volt szoftverből, olyan is volt, hogy egy teljes patron ráment mire tökéletes lett -
Gabi822
csendes tag
-
Kuter
senior tag
Hi. Csak azt szeretném megkérdezni,hogy a fekte patronba pigmentál tintát lehet e tölteni,nem fog tönkre menni a fej,mert az utángyártott fekete hát fekete,de nem olyan mint az eredeti,szerintem nem pigment fekete van benne ,hanem valami más ,a színesekkel elégedet vagyok,azt nem piszkálmám.
Előre is kösz a választ.
-
Zebu
addikt
Ez megnyugtató!
Jah nem volt olcsó, 43 volt szállítással együtt a pixmánián. 2 év garival. Remélem a héten megjön!
Igazából a hálózati elérés volt még fontos nekem. Remélem színhelyes lesz az egész, mert korábban lézerrel (Canon IRC4080) próbáltam fotókat nyomtatni és nagyon béna lett. Túl vörös lett az egész és nem sikerült összelőni a gépezettel.
Ez a reseter és töltés téma hogyan működik?
Papírból milyen javasolt?
-
mr_ricsi
veterán
Az, hogy valami még nem fordult elő, nem bizonyítja, hogy nem is fog soha.
Ha kifogsz egy olyan patront, ahol csak nyílás van a tetején, és egy vadi új kicsit túltöltött szivacsos, vagy amiben lötyög a tinta, máris folyhat belőle.
A 4 db celluxot 30mp alatt ráteheti bárki, míg a tintatakarítás ennél jóval időigényesebb dolog. -
mr_ricsi
veterán
"Próbáld ki, hogy fordítsd fejjel lefelé a nyomtatót, és rázd meg jól"
Ez előtt ragasztószalaggal célszerű leragasztani a patronok szellőzőnyílásait.
"A nyomtatót tárolás és szállítás közben nem szabad megdönteni, oldalára vagy felfordítva elhelyezni. Ellenkező esetben kifolyhat a tinta a patronokból." <- benne van a kezelésiben is. -
lamiki
senior tag
annyi kiegészítés még, hogy pont a DX4400-nál is találkoztam már olyannal, hogy nem ismerte fel az új patronokat, csak a második behelyezéskor, ennek a nyomtatónak elég sokat el tud mozdulni az érintkező tüskesor ami a chiphez ér, lefelé és felfelé, magyarul picit lötyög, lehet ezért nem ismeri fel rögtön, nem tudom biztosan.
A T0711-714-es patronoknál lehetőleg a patroncserét kihúzott USB kábellel csináld mindig, számítógép nélkül, és csak akkor dugd vissza, ha gond nélkül felismerte a patronokat mert az Epson Status monitor bekavar szerintem és letiltja a chipet, utána már nem szól érte. -
mr_ricsi
veterán
"Egy kis levegőtől, meg biztosan nem sül meg a piezo a fejben, mivel itt nincs fűtő szál,"
Az Epson feje 2-3W-tal több villanyt fogyaszt, mint pl. egy hasonló évjáratú tintaforralós Canon.
Ez a fejek méretét, és a teljes nyomtatók 10W körüli fogyasztását figylembe véve elég jelentős különbség.(Már úgyis hetek óta készülsz rá, hát tedd meg végre, hogy többoldalas nyomtatás után közvetlenül megtapogatod az Epsonod fejét)
-
sadams
tag
Voltam ma a Nyomtassolcsón üzletben, elhoztam a patronokat. Teljes garnitúra berak, először a sárgát nem akarta elfogadni, de olvastam, hogy ilyenkor ki/be kell kapcsolni a nyomtatót és okés lesz, így történt. Elfogadta, betöltötte. Csináltam egy fúvóka ellenőrzést egyből. Sárga egyáltalán nem látszik, többi oké. Kivesz, berak, megigazgat, ok, újra fúvóka ellenőrzés. Látszik a sárga. Ezután az összes létező szín fúvókájában volt összesítve több sornyi hiba. Próbáltam fejtisztítást, nyomtatni színekkel sehogy sem lett jó. Visszatettem a gyári patron. Kevesebb a hiba a csíkokban, de ez még így is igen durván sok. Próbáltam fejtisztítást is. Fekete gyári és utángyártott patronnal is hibátlan.
Nyomtató egy Epson Stylus SX405. EzPrint T0711-4 az utángyártott patron neve.
Mi történt?A nyomtató pont ma volt egy hetes, megpróbálom gariztatni holnap.
Ha nem sikerül a garancia érvényesítés, akkor a nyomtassolcsón üzletet igencsak megfogom keresni kártérítéssel kapcsolatban. Az rendben van, hogy saját felelősségre vállalom a garancia elvesztését, de az nem normális, hogy szétb@ssza a fos patronjuk a nyomtatót.
(Gyári patronnal nyomtattam 3 teljes oldalas színes képet, valamint legalább 100 oldal fekete szöveget hibátlanul.)
-
keger
csendes tag
Köszi a választ."Front printer cover open
Paper is loaded in the sheet feeder and the front printer cover is open.
Close the front printer cover. "ez a hiba jelenség.Amiket irtál már végig csináltam,azellemlámpázást,oldalleszedést is.A két led egyszerre villog.Az ajto alatt a cd nyomtatáshoz lehajthato elölapot értheti-gondolom. -
keger
csendes tag
Bocsi a késöi válaszért de nem voltam net közelben.A fejtisztitást,és fejcserét megcsinálja ,de a ellenörzö nyomtatást nem ,kimegy a jobb oldalra a kocsi és villog a két led .Ez a gépkönyv szerint:" elülső fedelél nyitva"hibát jelez.de a fedél csukva van.A számlálo nullázást is elvégeztem ,a helyzet ugyanaz.
-
sadams
tag
"igen ez így van, a T0711-14-es patronokból most jött ki a V6.0-ás chipes változat, pl a 2009 márciusa után gyártott SX100-200-400-as nyomtatók már csak ezzel működnek, a március előtt gyártottak meg a V5, V5.1 és V6-al
A tiédnek a V5-ös chippel szerelttel biztos mennie kell"Vásároltam nemrég egy SX405-t és szeretnék hozzá elég sok utángyártott patront rendelni. Olvastam erről a v5 v6 chip változásról. Megnéztem a nyomtató alján a gyártási dátumot. 4 egymás mellett levő 1 centis körben a következő számok vannak
1. 07, 08, 09, 10, 11, 12 (nyíl 09)
2. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 (nyíl 1)
3. 0,1,2,3 (nyíl 0)
4. 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 (nyíl 7)Ez alapján értelemszerűen 2009. januári gyártásúnak tűnik. A korábban írt hozzászólás alapján ehhez jó a v5.0, v5.1, v6.0-os patron is. 3-4.es karika mindegy milyen számra mutat?
Ilyet rendelnék hozzá: [patron]
Megtudja valaki erősíteni, hogy tuti jó lesz hozzá? Illetve miben jobb a v6.0-ás chip?
-
mr_ricsi
veterán
Az első nyomtatómat a munkahelyemről vettem (mono tintás Canon), és a pót patronokat is megvehettem fillérekért, mert már nem volt hozzájuk nyomtató.
Így aztán eredeti Canon kellékanyagot használhattam, míg a printer egy viharos éjszakán ki nem lehelte végleg a lelkét.
Ó, azok régi idők, amikor még eredeti patronokkal bagóért lehetett nyomtatni... -
mr_ricsi
veterán
"Na majd megnézem már nyomtatás után milyen meleg a nyomtatófej"
Nem tudom, azóta megnézted-e a melegedést, de pl. ezt találtam az SX200 kezelésijében:
"Ha egy hosszabb időintervallumban folyamatosan nyomtat, akkor a papíradagolás átmenetileg szünetelhet, vagy a patrontartó egy rövid időre leállhat. Ez azért van, hogy lelassuljon a nyomtatás, és hogy ne melegedjen túl, illetve ne károsodjon a nyomtató mechanikája." -
lamiki
senior tag
annyi kiegészítéssel, hogy a tisztítás után nem árt sűrített levegővel kifújni az érintkezők tüskéiről, meg a fejből is a bennmaradt ablakmosót, nehogy valami zárlatot csináljon esetleg. Ha nem fejhiba csinálja a kihagyásokat akkor biztosan elmúlik az alapos átmosás hatására.
A fejbe ki-be pumpált 1-2-3 ml ablakmosó (szinenként) szinte csodát tesz, csak ha nem tudod kiszerelni könnyen a fejet, akkor mindig cseréld a fej alatt a papírtörlőt, mert telefolyik a nyomtató ablakmosóval. -
Hali!
Amit írtál azzal egyetértek, ha valami nagyobb értékű nyomtatóról lenne szó, akkor nyilván van értelme rendelni, de egy max 6-7000 Forintot érő nyomtató esetében nincs nagy értelme..
Akkor inkább 16-18000k-ért vesz az ember egy lézert, aztán az kitart jó ideig(olyan használat mellett persze, amit korábban említettem)Fire.
-
Hali!
Köszönöm a válaszaid!
Ahogy írtam kb 2 évet bírt ki, max 2 havonta szoktam karbantartást végezni, mert csíkozott, szemetelt, stb, meg általában annyi idő bírtak ki a patronok is, tehát akkor muszáj volt...
Amit javasoltál(SSC) sajnos nem támogatja jelenleg, olyan billentyű trükköt sem találtam hozzá...(bezzeg más típusokhoz meg annyi van, hogy győztem olvasni..)
Fire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Gaming notebook topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- PlayStation 5
- iPhone topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest