- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ClioRS
őstag
válasz
Almost01 #55722 üzenetére
Delivery fülön belül Transcoding, és ott vedd ki a pipát az Enable transcoding elől, majd Save. Én simán nézek 4K HDR tartalmat a tv-n így, a laptopom meg nem tudná lejátszani. Amikor nézegettem a Serviio-t olvasgattam fórumokat, és ha a tv több mindent tud lejátszani mint a laptop/pc amin a Serviio fut, akkor érdemes ezt kikapcsolni.
Nem garantált, hogy siker lesz, de egy próbát megér. -
ClioRS
őstag
válasz
Borisz76 #54104 üzenetére
Köszi! Tiszta sor, viszont a minőségre voltam kíváncsi, hogy jobb-e vagy sem. Merthogy egy ideig kihúzom akkor a tv-vel, aztán ha majd nem játszik le semmit sem ráérek venni valamit. A TV is HDMI-vel lenne összekötve a házimozival, szóval a hang elvileg azon se lenne szar.
-
ClioRS
őstag
Serviio-val megosztott mappákból lejátszás a TV gyári lejátszóját használva mennyivel jobb vagy rosszabb mintha egy htpc-t kötnék össze TV-vel?
Haveromnál kipróbáltam egy Samsung tv-n, ami 4K HDR-t tud, és már a sima fullhd film is szebb volt, a 4k HDR meg brutális.
-
ClioRS
őstag
Sziasztok,
Egyelőre csak gondolkodom, hogy milyen megoldással filmezzek majd itthon a jelenlegi rádugom a laptopot és filmet nézek helyett. Olvasgattam itt azért a fórumon, de inkább kérdezek.
1. pontosan mire szeretnéd használni?
4k HDR (semmi egyéb extra igényem nincs, mint pl. ilyenolyan sziperszuper hang, valószínű veszek valami nem legalja 5.1-et és azzal összekötöm), torrent, néha netezés, plusz youtube. Szinte 7/24 menne a nappaliban, nem lenne azért jó, ha rengeteget fogyasztana.
2. van-e már bármilyen komponens (pl. merevlemez, memória stb.) hozzá?
Nincs.
3. mekkora összeget szánnál rá?
Minél kevesebbet. Jól látom, hogy 100 felett lehet csak ehhez gépet összerakni újonnan? Egyelőre egy 4terás vinyóval ellennék, meg rendszernek egy 120-as ssd, jelenleg is bőven elvagyok ekkorával a laptopon. Ha esetleg játszani is szeretnék vele FullHD-ban, akkor az mennyivel dobná meg a dolgot? Mivel lesz xbox, így annyira nem must have.
4. csak új alkatrészekben gondolkodsz vagy használt is szóba jöhet?
Használt is lehet, mivel sokat nem szánnék rá.Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ford topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyomtató topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple asztali gépek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest