- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
válasz
tigipuf #9381 üzenetére
Én már elmondhatom hogy szinte mindennel találkoztam.
Ha veszel Média Playert, csak Sigma chipeset érdemes venni, mert ott jobb a kép mint a Realtek chipeseknél. És 720p-ig észreveszel külömbséget a HTPC-kel szemben is, mert a Sigma chip-es lejátszók feljavítják a képet(WD TV, Popcorn, stb).
Ha csak filmnézésre kell gép, esetleg youtube, akkor WDTV Live. Ha kel torrent, Yamj, boritókezelés, HD hang, akadásmentes filmnézés/zenehalgatás, kódolástól függetlenül, rohadt jó support-al, akkor Popcorn A-200/210.Ha viszont akarsz játszani, torrentezni, fényképeket szerkesztgetni, videót vágni, Neten böngészni, és nem zavar hogy egér/billentyűvel nézel filmeket kényelmes távirányító helyett, akkor HTPC. Azok közül is az AMD Brazos alapra építve. A képminőség a filmeket tekintve nem rossz, de nincs meg az AVI feljavítás, tehát ott rosszabb a kép. 720p/1080p-nél nem látok külömbséget. 2 nap totál szívás volt nekem, hogy gyors is legyen a rendszer, és a filmek se akadjanak, de minden beállítható. Én már nem mennék vissza a media playerekre.
Persze lehet itt is kiegészítőket venni, pl a Rii mini
[link] -
GerykO
aktív tag
válasz
tigipuf #9381 üzenetére
Már vagy háromszor linkeltem be a topikba képminőségről szóló teszteket. A képminőség elég szubjektív, nem egy egzakt tudomány, függ a kijelzőtől, függ a szoftvertől, függ a hardvertől, függ a beállításoktól. Vedd a fáradtságot és olvass vissza. Nézd át a teszteket, mérlegelj, és dönts.
Media-lejátszó kategóriában a PopcornHourt istenítik, de arra is panaszkodtak már több helyen. Brazos előnye, kapsz analóg 5.1-es kimenetet, így nem kell lecserélned az erősítőd, ha csak olyan bemenet van rajta. Tud egyszerre több monitort kezelni, akár két filmet is visz egyszerre FullHDban. Egy ssd-vel, vagy pen-re telepített live XBMC-vel hangtalan is -de ha az éppen nem jön be, rengeteg más front-end van, ha értesz hozzá, te is csinálhatsz témát; olyan távirányítót teszel mellé, amilyet csak szeretnél-, ha NAS-ról nézed a filmeket. Ha meg akarod nézni a leveleid, nem kell átülnöd az asztali gép elé, csak pár katt, és a tv-n olvashatod, ha tönkremenne a fő géped, akkor lesz esélyed erről fórumra irogatva segítséget kapni. Ha egy médialejátszón annyira szabadon kalibrálható lenne akár a képminőség beállítása, senki nem gondolkodna HTPC-ben.
És akkor csak néhány különbséget említettem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Windows 10
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Enermax 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i7-6820HQ I 8GB I 256SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 2TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 850W
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő