Hirdetés
- Apple Watch
 - Apple iPhone 16 - ígéretek földje
 - Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
 - Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - Mobil flották
 - Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Yettel topik

- 

Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!

Új hozzászólás Aktív témák
- 

kojak007
csendes tag
válasz

band1103

üzenetére
						huhh srácok döbbenten állok az aktív segítőkészségetek előtt!!!

egy bajom van csak, hogy a felénél elvesztettem a fonalat...

leszűkítve a szélesedő nyitott kérdéseket...
ha jól látom két megoldás van, ami három
1. Média lejátszó + szerver gép/vagy NAS
2. pici HTPC (nem kell több vinyós) + szerver gép/vagy NAS
3. WD TV + USB HDD
szóval a szerver/NAS gépnek az eltávolítása megoldható lenne sztem. Persze attól függ, hogy az arhívált Blu-Ray és DVD filmek nézéséhez elég a Wi-fi hálózati kapocs vagy patch kábellel kell összeköttetésbe lennie a média lejátszóval?
kérdéseim:
1. Alex91 a "4603"-as írásodban azt írtad, h ha az erősebbet veszem akkor tovább jó lesz és másra is használható...mire gondoltál, h másra? játékra? vagy h más formátumot arhíválok rajta? mit lehet még csinálni a NAS-szal?
2. Ez a WD TV szimpi. kicsi és designos. Semmi köztes perifériával nem lehet hálózati kommunikációra bírni a kis dögöt egy szerver géppel? Ez tudná olvasni a Blu-ray/HD formátumot is (MKV) és az ISO-s DVD formátumot is? több ilyen USB-s HDD dobozt nem lehet rákötni bővítés céljából?
3. BUTA kérdés következik: egy valamit nem értek: a HDD-n ott figyelnek mondjuk az ISO-ba betömörített DVD-k, vagy MKV-s HD filmek. Egy ilyen média lejátszó hogyan tudja ezt illabereknádakerek beolvasni és játszani? ez egyszer egy mountolást jelent betöltést és lejátszást... és mind ezt hálózaton? és honnan tudja hogy mi hol van? elóször be kell importálni a saját filmkatalogizáló adatbázisába?
4. még valami ugye ezekbe a WD TV-Popcorn-DVICO ezeknek saját (úgymond beégetett) oprendszerük/kezelőfelületük van. Ezek gondolom sokkal rugalmatlanabbak mint egy HTPC. Viszont gyorsabbak is? gondolom itt nincs boot idő stb...
Én valami olyanra gondoltam, h bekapcsolom a TV-t, meg a front gépet (ami jelenesetben egy média lejátszó) és pikk pakk egy menüben találom magam, ahol távkapcsoló segítségével bemegyek a film adatbázisba, szűrhetek akár (mint egy nokia teló telefonkönyvébe mondjuk) vagy rákereshetek egy filmcímre. rábökök egy OK-val a filmre és megy a moviezás.
A DVD-nek sztem egy nagy előnye van....nem is a menü illúziója, hanem az, h ha akarom berakom a magyar hangot, de ha akarom nyomom eredeti angolllal, vagy némettel vagy orosszal, feliratot váltok..stb...
Ezt a HDD kapcsolgatós szitut nem igazán láttam át...de sztem első körben a villanyszámlával ne foglalkozzunk...
Viszont valami windowsos gépre amúgy szükség lesz passzívként, h rátölsem a dolgokat a HDd-re, módosítgassam a dolgokat....
Azt is hagyjuk ki hogy van a HDDnél is adat vesztési kockázat...ez tény...ezt én is számítsába vettem...ez valóban egy nagy kockázat...mert nagyot lehet bukni egyszerre...de a DVD-k meg szépen lassan de biztosan elkopnak...

Még mindíg nem vágom h mit kéne választani az én esetemben... látom nem olyan egyszerű ez a dolog... lehet, h túl nagy fába vágtam a fejszém?

Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?

- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman T4 PLUS 400W
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3551,100% Akkumulátor
 - Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
 - Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
 - Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest