Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dunkel

őstag

válasz Patice #45992 üzenetére

Az i7 zenén akkor jön jól, ha valaki pl. HQ Playert használ és mindenféle szűrőt rak a zenei átalakítás folyamatába, amivel akár CD felbontásból DSD256 vagy DSD512 számolható és így etetik a natív DSD képes DAC-ot.
    Kíváncsi lennék hány ember csinálja ezt és milyen láncban. Valamint, hogy a valóságban ez mennyire hajtja ki a processzort.

Azaz ha "emberi léptékű" lineáris tápot akar valaki egy audio/video PC-be, akkor elég egy i5 vagy i7 és nem kell dedikált VGA. Ezeket még meg lehet táplálni lineárisan (~100W alatti teljesítmény kell).

Azt sem tartanám kizártnak, hogy egy-két elvetemült tag nagy Broadwell CPU-t kért a HTPC-jébe, mert abban elég erős az IGP közepes MadVR-hez és mindehhez csak 65W TDP társul. Cserébe k.drága a proci.

Ott bukik meg az elmélet, hogy az az IGP sehol nincs ahhoz, hogy egy komoly szűrőt fhd-ban elvigyen, nemhogy felskálázzon majd utána le.

(#45993) bajnokpityu
    3. nagy frekin hajtott ramok csak nagy késleltetéssel tudnak nagy frekit.

A ciklusidejük viszont kb. ugyanaz lesz mint kisebb frekin kisebb késleltetéssel.

• bajnokpityu

félisten

válasz Patice #45992 üzenetére

semmilyen módon nem látom létjogosultságát intel integrált IGPs moziPCnek. driverek gyengék, képminősége gyengébb, drágább, mint az amd integrált. i7esnél meg totál feleslegesen kifizet csomó lét, amit jobban el lehetne költeni. Egy A8 IGPvel jobb képet ad, mint egy i7es, ugyanannyira hajthatóak lin tápról. (MZperX féle táppal ugyanúgy mindkettő képes elfüstölni)

sabrevel én nem hallgatnék zenét komolyabb szinten, a többi chipnek meg nem létfeltétel a DSD, PCMből is jó zenét képesek csinálni. akkor minek dsd512?

PCben a legnagyobb késleltetést sztem az alábbiak okozzák, sztem fontossági sorrendben:
    1. HW kompatibilitási ráhagyások.
    2. oprendszer szinten kompat ráhagyások, és a tengernyi fölös processz.
    3. nagy frekin hajtott ramok csak nagy késleltetéssel tudnak nagy frekit.
    4. tápok zaja, CPUn belüli késleltetések.
    ezért érzem úgy az i7-et zenélni, mintha egy százlukon beázó hajóból merni kiskanállal a vizet.

a duplázás majd visszakonvertálás tisztán VGA dolga, ebből a procinak kb annyi a dolga, hogy kiosztja a feladatokat a VGA szálainak. Ehhez az A10 kb 20% erőforrást használ.

konkrétan most próbáltam ki a melós PCben az i7-4790K: xbr150:11% CPU, NGU high 13% CPU,ekkor már erősen dolgozik a VGA. 8szorozástbekapcsolva nem nő a proci terhelése egyetlen százalékot se.

dunkel: Ott bukik meg az elmélet, hogy az az IGP sehol nincs ahhoz, hogy egy komoly szűrőt fhd-ban elvigyen, nemhogy felskálázzon majd utána le. pontosan így van.

Új hozzászólás Aktív témák