Hirdetés
- Kiegészítőkkel készül karácsonyra a Xiaomi
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nagyon jól néz ki a Nothing Phone (3a) limitált kiadása
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Minimális változásokat hozhat a Google Pixel 10a
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
torkis
csendes tag
válasz
Oszilaci
üzenetére
Közben találtam egy másik cikket is, ahol fogyasztási adatokat mérnek, ráadásul PicoPSU-val (sajnos francia):
[link]Ebből egy grafikon alább látható. Szerintem az üresjárat és az MPC-HC értékeket érdemes nézni, mert a többi már nem egyenértékű. Sajnos G-s Pentium nincs benne, csak egy G1840-es Celeron. Egyébiránt nekem az Asus H81T + G1840 + 1SDD + 1HDD film nézéskor mostanában átlagban 30-32W szokott lenni, 130W-os notebook táppal. Megnézem majd 65W-ossal is, mert olyan éppen van itthon.
A gép egyébként nagyon hasít, a boot egészen a Kodi képernyőig most 3 másodperc, az eddigi 10-ről. Biztos a média adatbázist frissítette eddig, azért volt hosszabb ezelőtt. 1080p-s film nézés közben (+ torrent) a CPU 7-10% terheltséget mutat mindkét magon. -
Ribi
nagyúr
válasz
Oszilaci
üzenetére
Nem valószínű, hogy érdemes lecserélni. Ha annyira zavar a fogy, vedd visszább a procit.
Amúgy mint írták a táblázat azért nem jó, mert maxra terheli a procit és míg a j1900 elvégez x feladatot, addig a celeron 2-3x annyit.
Filmnézés közbeni fogyit kellene mérni.
De amúgy is írtad, hogy szinte csak filmezés közben megy.
Akkor meg nem is értem a problémát.Amúgy nekem is olyan 24W körül eszik a j1900, de nincs benne csak SSD. Cserébe be tud akadni weboldalakon, és egyszerre ha sok mindent csinálok is érzem, hogy be tud lassulni. G proci nem belassulna, hanem többet fogyasztana és megcsinálná akadás nélkül ugyanazt.
-
Polllen
félisten
válasz
Oszilaci
üzenetére
raspberry pi < raspberry pi B < raspberry 2 Már ha erre gondoltál a butításoknál. Itt nincs butítás, így fejlődött a lap.
Fogyasztásnál nézd meg, hogy mekkora lenne a különbség, úgy óránként 5-10W (lehet sokat is mondok)? Na az úgy éves szinten, ha 24/7-ben megy a géped 3500-4000 forint. Ha csak a felében, 2k...
Nézd meg a váltás költségeit és döntsd el, hogy csak a fogyasztás miatt érdemes-e. Arra tippelnék, hogy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Metal topik
- Kiegészítőkkel készül karácsonyra a Xiaomi
- Le Mans Ultimate
- Xbox Series X|S
- Elektromos autók - motorok
- Milyen egeret válasszak?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Háztartási gépek
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nagyon jól néz ki a Nothing Phone (3a) limitált kiadása
- További aktív témák...
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- LED Happy Birthday felirat USB áramforrás / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest