Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peak

addikt

válasz NTX #14045 üzenetére

Elnézést, azt hittem szakmabeli vagy és érted az első 4 kép jelentőségét és értelmét. Nem akartam velük zavart kelteni, bocsánat. :(
    Tehát a lényeg az, hogy a 60Hz és a 24Hz frissítése között olyan mértékú képminőség különbség van, amely kijött ugyan ezen LCD TV-re kötve a HTPC-n kívül az alábbi lejátszókkal is:
    - Acer RevoView RL100
    - Popcorn Hour C200
    - Popcorn Hour A300
    - A.C.Ryan PlayON!HD2

Ugyan ebben a képmódban működnek a lejátszók is 24Hz üzemmódban.
    Az időzítések olyan szinten "gyengék", hogy jól láthatóan villódznak a pixelek, ha a TV direkt PC üzemmódra álliva veszi a jelet a HDMI bemenetről.
    Ha átváltom Blu-ray vagy HD-DVD presetre, akkor bekapcsol a csodaelektronika, de ebben a pillanatban már bele is nyúlt a képbe, tehát tökre nem azt látom, ami a fájlban van, hanem valami szinezett, korrigált, HAMIS képet, amit a TV kitalált, hogy az biztos tök jó lesz nekem.

A legutolsó A300-as már a menüjében is megmutatta ugyan ezt a 24Hz-es otrombaságot.

A Yosemite HD videoval olyan mértékben kijöttek a 24Hz/A300 vs 60Hz/HTPC képminőségi különbségek, hogy az volt az utolsó szög az A300 koporsójába.

A négy különböző árú HDMI kábelt is próbáltam már a C200-as kivételével mindegyik eszközzel, a TV-n, a H/K AVR460-on keresztül vezetve, Bypass és teljes kikerüléssel direkt konnektel is.
    Egyik kábelnél sem láttunk különbséget a feleségemmel se BD lejátszásnál, se fényképnél, se sima menürendszerben.

A TV hibátlan tudomásom szerint, a legfrissebb firmware van rajta.
    Dr szeretném kipróbálni a HTPC-t egy (vagy több) másik TV-n, kijelzőn, plazmán és LEDes LCDn egyaránt, csak nem sok lehetőségem van erre.
    Simán elképzelhetőnek tartom, hogy vagy a TV rossz, vagy pont hogy túl jó, és rakhatok rá bármilyen kábellel jelet. Nem tudom. :F

törölt tag

válasz NTX #14045 üzenetére

Biztos vagyok benne, hogy Peak kolléga Blu-ray filmekkel is végezte az összehasonlítást. Az Inakustik Reference egy nagyon jó kábel, ha nem látta a különbséget közte és az 1,5k-s kábel között, akkor nincs értelme tovább vizsgálódnia.

Új hozzászólás Aktív témák