- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30290 üzenetére
Csak a biztonásg kedvéért, asztalon állítod vagy driverben? Asztalon tudsz 23-at így.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30288 üzenetére
Tedd 23Hz-re az asztalt. De fura, hogy egyik esetben megy, másik nem.
A mozgmegjelnítésnél jól beállított szoftver-hardver kapcsolatot feltételezek. Az akadozó kép lehet egy bárhol elcsúszott beállítás. Vagy az Intel régebbi, hírhedten elképesztően pocsék driverei. Nyilván 7alvó arra enged következtetni, hogy a 760as VGA többet tud egy alacsonyabban rangsorolt VGA-nal ebben a kérdéskörben, de ez egyszerűen nem igaz.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30285 üzenetére
Persze nézz rá, nekem most nincs Severes konfigom. Vagyis elmentve van képben, de ezért nem túrnám szét a rendszert, amúgy is MPC-t használok. Gondolom a Server DX verziójától is függ, vagyis csak attól.
-
törölt tag
válasz
hétalvó #30256 üzenetére
Mozgásmegjelenítéshez végképp semmi köze VGA vs IGP kérdésnek. Óriási butaság még a feltételezés is, hogy jobb mozgás lesz normál, érintetlen 24p megjelenítést feltételezve. Néhány napja segítettem beállítani egy fórumtársunknak a GTX750 VGA-jat. Gyárilag 3 perc/frame dropot produkált! Nvidia custom refresh rate segített .976 közelébe jutni, de még így sincs, közelében sem a konkurencia APU-k 23.97605 körüli értékéhez.
Viszont a GTX760 marha jó minőségi renderehez, még 4k up-ra is, igaz 200 wattos fogyival, de pazar képminőséggel.
-
törölt tag
Hihi, végül kiderül, hogy semmi köze a Kodi kerek 24 Hz problémának az AMD-hez. Sokkalta inkább a W8.1-hez! Valószínűleg akik említettük a témát, mindnyájan 8.1-et vagy belezett 8.1-et használunk. Úgy néz ki tök mindegy Intel vagy AMD, a Kodi és W8.1 DX kezelése okozza a problémát. W7-tel 24/24 a lejátszás, de biztos olvasod a beérkező kommenteket.
Azt látom, hogy MPC-vel oprendszertől függetlenül másnak is kifogástalan. Szóval eddigi infók alapján nem az AMD-hez bibis a Kodi optimalizációja, hanem az összes eddigi XBMC kiadás plusz Kodi a W8.1-hez.
Azt furcsállom, hogy XBMC/Kodit használók innen is ilyen kevesen vették észre (vagy nem aktívak illetve elkerülte a figyelmem), mikor annyira látványos jelenség. Esetleg kevés 24.0 filmet néznek. Gondolom az összes 8.1 usert érinti VGA, IGP-től függetlenül, bár Nvidiás hozzászóló nem rémlik.
Nekem az A8-7600 és a kis Kabiniken is azonnal feltűnt, ahogy neked is, és ha jól emlékszem nálad Intel teszt is volt hasonló eredménnyel.
Legalább már tudják a valós problémát (nagyon esélyes, hogy valóban ez a hiba), vagy lesz ideiglenes patch a Helixhez, vagy csak a köv verzióban. Én meg eltántorítottam pár Kodizót ettől a kiváló APU-tól, vagy kivárásra intettem.
Minden valószínűség szerint az összes Intelen is ugyanilyen sz@r.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30248 üzenetére
Ja, és hatalmas a választék, pl PHT minden képe/kategória külön sorozat. Itt aki nem talál házat...
Árulnak Streacom és Wesena házakat, de van ott Origen is.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30238 üzenetére
Itt keresgélhetsz dizájnosabb házakat, P. H. T. fanless sorozat, de ugyanitt található több típusnál. Azóta költöztek, de tőlük jött a Wesena házam.
-
törölt tag
válasz
_Smooth #30214 üzenetére
Örülök, hogy tetszik az új masina, bár alábbi brutális ellentmondás:
Az előző (AMD) konfig folyamatosan, látványosan szaggatott, miközben 0 drop és 0 skip volt. Rém idegesítő volt. Itt most látom, hogy a skip növekszik (apránként), de egy mikronyi rezdülést nem látok a képen.
... lényeg, hogy jónak látod. Korábban láttam linkelt képet Bay-trail lapról, ahol egész pontos lejátszás volt látható skip/drop nélkül. Szóval nálad sem kéne, hogy növekedjen.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #30165 üzenetére
Ha mindenképp ATX táp kell, be quiet! Pure Power L8-300W jó választás. Még jobb egy Pico PSU+adapter.
-
törölt tag
válasz
devil-k #30147 üzenetére
Passzív lakásban ezek normális hőmérsékletek, az alaplapi PCH diódára szokták mondani, hogy 80 fok felett kell hűtésről gondoskodni, 90 fölé pedig ne engedjük. A 3340 3.5 GHz-es, ezt egyébként lehúzhatod 3 GHz környékére, vele együtt a feszültségét is csökkentve. Hozhat fogyiban és hőmérsékletben is mínuszokat. Ha nyáron ugyanebben a helyiségben nincs számottevően melegebb, OK lesz így.
MasterMark
Ok, kív. vagyok. Kicsit hülyén, vagyis kétértelműen van fogalmazva, eddig világosan leírták, hogy Kaveri APU. Most is lehetett volna min 35W TDP Kaverit írni, ha kizárólag azokon alkalmazható.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #30145 üzenetére
Közben szerkesztettem, szerintem te gondolod jól.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #30143 üzenetére
Nekem a Kaveri előtt A10-5700 volt, az már Radeon HD 7660D. A Rics pedig 8x ha nem tévedek. De közben leesett, hogy te az APU-k nevét vetted figyelembe, én az integrált grafikát.
És neked lesz igazad mert 7x APU-t ír a VGA-kon kívül.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #30141 üzenetére
A leírás szerint AMD APU: Supported on 35W or higher AMD 7x00 A-series APUs, amibe olvasatom szerint beletartozik már a Trinity-Richland vonal is.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #30134 üzenetére
Eddig igen, az Omega driverrel:
AMD APU: Supported on 35W or higher AMD 7x00 A-series APUs.
AMD GPU: AMD Radeon R9 295X2/R9 290X/R9 290/R9 285/R7 260X/R7 260PDVD Classic mode, es film inditas utan katt a display video settingsre, ott aktiválható, de csak BD (iso) lejátszáskor. Ha már ott az erő, egy jól megírt algoritmussal, ami skálázható - mint a projik és tévék esetén -, jobban jártunk volna.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30124 üzenetére
Igen, pont ezért tartottam tegnap komolytalannak gyári megjelenéssel.
-
törölt tag
Sokunknak lényegtelen, de a tábor másik fele szeret interpolálni. Nem értem miért csak PDVD, ott is kizárólag Blu-ray alatt érhető el az FM. Ahogy nézem ez a kérdés új driverrel, VGA támogatással, további APU optimalizálással sem változott. Izgalmasabb lenne, ha "normál" videók lejátszásával is elérhető lenne, szélesebb körben támogatott lejátszókkal. Csúszka maradhatott előzőből.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30111 üzenetére
Tegnap komolyan kamunak hittem,
de nem. Omega WHQL Bevált a tippem, dedikált vga-k is megkapják a fluid motiont.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30100 üzenetére
Nem nyílik meg a linked.
Felületesen átfutottam, lesz benne a Kaverihez szoftveres elérhető Fluid Motion-höz hasonló eljárás, gondolom kiterjesztve az összes AMD VGA, APU-ra. De több videós dolog is érdekes lehet, bár többségük gyengébb videóhoz, vagy eleve parasztvakító funkciónak tűnik.
(#30099) Kiskopika
A Noctua NH-L9a-val nagyon elégedett vagyok, nincs hangja, lapos házban sincs több 40 foknál az APU. Igaz ez AMD-s cucc.
-
törölt tag
Ha ez igaz és működik, kísérletező kedvű AMD userekenk jó lehet.
-
törölt tag
válasz
Plasticbomb #30047 üzenetére
Ha visszaolvasol vagy koveted a topikot, sokszor lett emlitve a Kodi-Kaveri, Kabini kapcsolat, kerek 24Hz, frame drop/skip. Lenyegeben a Kodi nem 100%-os az uj AMD-kel, mikozben MPC-HC-vel nincsenek ilyen problemak. Az mar mas tema lesz, ha az i3 sem.
Nalam szoftveres a dekodolas vagy copy-back, madVR megy GPU-bol, tokeletesesen elegedett vagyok vele. Tegnap megneztem Kodival egy 23.9 filmet, nem volt problema, par verzioval ezelott ott is talaltam. Nyilvan folyamatosan fejlesztik, emlitettuk mennyire atirtak a teljes szoftvert. BD-vel egyebkent kepe hangja is meglepoen jo volt.
-
törölt tag
válasz
Celtis #30015 üzenetére
Nagyon jó kis ár/érték masina, gyakorlatilag minden ma népszerű és fellelhető multimédiás igényt kielégít. Mivel hajtod, házhoz járt adapater?
(#30037) devil-k
Na várjál, előbb indítsd be, aztán gondolj ezt azt.
Lehet kivágod az ablakon, volt már aki váltás után ezen gondolkodott.
-
törölt tag
válasz
devil-k #30022 üzenetére
Ügyesek vagytok, jó lett. Ált. nem hiszik el, hogy házat a legnehezebb választani, pedig de. Akkor vettem volna nagyobbat, ha HDD kerül bele, ami legtöbb esetben hűteni is kell. Vagy VGA, ha erőseb rendereret használnál, mint madVR NNEDI3 image doubling, és vagy LUT, nagyobb számítási teljesítmény miatt stb. Mivel elsősorban Kodi gép lesz DXVA-val, ennek megfelelően tökéletesen rendben van. A HD 4600 madVR Bicubic75+AR, Lanczos+AR max, amit tud.
Azt sajnálom, hogy Kodi mellé egyelőre nem tudtam 100%-kal jó szívvel ajánlani az A8-at, amit megfelelő lappal APU-IGP szinten mozis felhasználásra ( az én ízlésemnek, tudásom szintjén ) a legjobbnak tartok, mind kép, mind hang szempontjából. Egy szó mint száz, kb kihoztál mindent, amit adott felhasználásra, minőségre törekedve ki lehet, minden passzol mindenhez. Később a szoftveres részt még fabrikálhatod.
Remélem este már tudod próbálni, hangjára kív leszek.
-
törölt tag
válasz
_Smooth #29952 üzenetére
Persze, mindkét oldalon van egy rakás jó lehetőség, Kabini, Kaveri, Haswell és Bay Trail, ezekre mind lehet építkezni ízlés szerint. Nem húzok ide vagy oda én sem, de ha ajánlani kell, szoftverek szerint szoktam tanácsot adni. Most Kodi mellett sem mindegy mit használunk, ahogy oprendszer szerint sem, nem beszélve ha GPU erő kell rendererhez. Mind-mind mást kívánhat...
-
törölt tag
válasz
_Smooth #29949 üzenetére
Nem akadnak az AMD-k (sem), az mindig beállítási probléma, valahol valami elcsúszik, user error. Legalábbis én még nem találkoztam akadó AMD-vel.
#29937 Melorin
HDPLEX 250W DC-ATX PSU-hoz jók a Dell adapterek, ahhoz használjuk, vagy egyéb DIY lineárist.
(#29924) Melorin
Ha bekapcsolod a DXVA-t, akkor besegít a GPU is, értelemszerűen ha offon van, a CPU dolgozik.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #29861 üzenetére
OK, akkor az egy jó kis konfig, annyi, hogy ugyanott kapni - valószínűleg jobb minőségű - FSP-t is, talán annyit változtatnék rajta.
(#29860) drdr
Lehet, hogy a Windows részlegbe kellett volna külön topikot nyitni a kérdésnek, tisztán és érthetően megfogamzott címmel. Szvsz a DXVA-hoz nincs köze a jelenségnek, aki tud róla vagy segítene, lehetésges be sem néz oda. Ahogy látom RC1 is ugyanez, szomorú. Nem tudom próbáltad-e, ue az APU MPC-vel pöccre pontos minden fps-en.
-
törölt tag
válasz
Melorin #29840 üzenetére
Szerintem minden további nélkül megoldható kényelmesen, amit szeretnél, 1 eszközön belül is. Pont olyan fórumtársaktól kaptál véleményt, akik szélsőségesen szigorúan az elérhető legjobb minőségre törekednek. Olyantól várj választ, aki Openelec témában otthonosabban mozog, illetve helyette mást ajánl.
VGA: van jogosultsága, pl ha óriási GPU számítási teljesítményre van szükség (pl renderer maxon kihasználva, vagy szélsőséges minőségi elvárások, vagy csak kéznél van, esetleg hardveres 4k), de egy XBMC-s gépen, főleg DXVA-val abszolút felesleges, nincs képminőségbeli vagy egyéb hátrány. Főleg ha úgy nézem, hogy egy GT 6x vagy GT730-nál a Kaveri modernebb multimédiában, nem is kevéssel. Kodival 5% CPU és 10-20% GPU-val elmegy, Haswell szintúgy, de a Kabini sem eszik sokkal többet. Ha van is hang és kép difi itt-ott különböző VGA, IGP-k között, szoftverrel, táppal, kábellel stb sokkal többet hozunk. Egy ventilátorral zajosított fos kondikkal (ami még fizikai zajt is okozhat) szerelt VGA, akár rosszabb is lehet IGP-s megoldásoknál.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #29814 üzenetére
MSI-nek is van vagy volt.
-
törölt tag
Igen, de nagyon nem mindegy min nézed, mi a megjelenítő és mekkora, illetve milyen nézési távolságról. Ráadásul legtöbbünk nem is néz 1080p alatti anyagot, én sem. Itt még képbe jöhet a Chroma upscaling, de az még kevésbé látványos a mai eszközökön.
(#29796) PuMbA
Épp ma néztem hasonlót, de Kodival. A saját eljárásai is nagyon észrevehetően különböznek.
Nyomsz pause-t, képskálázás menü és váltogatod őket, majd egyenként printszkrín, amit teljes képernyőn összehasonlítasz. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #29794 üzenetére
Ja, úgy lett volna pontos, ha írom, hogy plex lin.
Utálom a Darbeet, mint a .... ahogy minden hasonló parasztvakító eljárást. Természetes képért teszek meg mindet, amit tudok.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #29791 üzenetére
Ez a legutóbbi infó, amit találtam, kív lennék a mai VGA-k, APU-k miként kezelik.
Code:
Scaling | AMD | NVIDIA | Intel
--------------------------------------------------------
SD --> HD (1.5x) | Lanczos | Bilinear | Lanczos+AR
SD --> FHD (2.25x) | Lanczos | Lanczos | Lanczos+AR
SD --> 4K UHD (4.5x) | Lanczos | Lanczos | Lanczos+AR
HD --> FHD (1.5x) | Bilinear | Bilinear | Lanczos+AR
HD --> 4K UHD (3x) | Bilinear | Bilinear | Lanczos+AR
FHD --> 4K UHD (2x) | Bilinear | Bilinear | Lanczos+ARNagyon jó egyéni rendszerbe foglalta a 2. linken szereplő srác az eljárásokat, level 1-től level 5-ig, és ehhez társított millió nagyon nagyon beszédes tesztet. Csak 29 oldal, aki oylan zakkant, mint én, átfuthatja, bár tanulságom nincs. nagyon aprók a különbségek, van amit csak vásznon látok, tévén nem. Vagy tévén is, de 1m-ről. Nem beszélve 1080p vagy BD anyagról, ott nem beszélhetünk ilyen difikről.
-
törölt tag
válasz
hétalvó #29780 üzenetére
Neked hozott a lineáris a plexen, ahhoz képest, amit egy jobb Dell nyújt? Kérdezem ,hogy ennyi idő után a placebó is múlhat. Nálam egyébként semmit, de ez lehet a lin kritikája is.
Devil Kodizni fog egyelőre, semmilyen előnyt nem jelenet egy VGA, sőt. Egy Kaveri AMD vagy Haswell BD anyagokhoz több, mint kiváló.
Ha már VGA, jönnek a hardveres Darbee Edition Nvidia karik, melyek elvben videó lejátszáshoz is támogatottak, nem csak játékokhoz. Nekem lesz utoljára,
de mint érdekesség..
-
törölt tag
válasz
devil-k #29783 üzenetére
Nagyon jó kis rendszer az Openelec, de nem mozizni. MP-t kiváltani tökéletes, általános multimédia központnak. Amire majd te is használod, HD hangoktól kezdve a vetítős megjelenítésig, nem igazán alkalmas. Ide írom, hogy még..., mert adott a lehetőség, hogy minden hardveren egyforma jól működjön, most nincs még így.
-
törölt tag
Foglalkozott már valaki innen a gyári DXVA algoritmusokkal? Gondolok azokra, akik pl XBMC/Kodiznak, DXVA-t használnak.
Annak apropóján kérdezem, hogy a Kodi Helixhez elérhető némi XML buzerával (<dxvaallowhqscaling>true</dxvaallowhqscaling>), hogy lejátszás közben szabadon válasszunk képskálázás módot. Mint Spline36, Lanczos optimalizált, Lanczos komplex stb.
Eddig ismereteim szerint AMD APU-kon szoftveres dekódolással (DXVA off), és Pixel árnyékoló PS (gyorsítás menü: DXVA vagy auto helyett) beállításával volt elérhető. Magyarul most DXVA mellett is bekapcsolhatunk magasabb minőségű skálázókat.
Engem igazából nem érint az MPC Jinc scaling mellett, de érdekes téma, főleg miután kicsit utánanéztem.
Forrás1, ha valakit érdekel érdemes belenézni. Egy képpel illusztrálnám az első kérdéskört, azaz a procik gyári DXVA eljárásait, és az XBMC miként kezeli ezeket.
Kép1: XBMC miként renderel
Kép2: Gyártók (akkori állapot szerint) mit írnak a hardverbe
Kép3: Gyártók legjobb beállításai XBMC-hez.Anélkül, hogy egyenként értelmezném, megdöbbentően fos az AMD normál DXVA felskálázása (bilinear). Az Intel intelligensebb, a mdVR-nál is szép eredményt hozó Lanczos+AR-t használ. Tehát gyengébb anyagok egész biztosan szebbek Intelen, ha DXVA-t használunk.
Forrás kettő: Ezt azoknak ajánlom, akik mélyebben nyúlnának a rendszerbe, nagyon érdekes infók és mérések.
Annyit néztem meg, hogy DXVA/Lanczos komplex mennyit javít 720p anyagon, milyen minőségben skáláz, de csalódás a végeredmény. Kiemeli az esetleges szemcséket, gyengébb anyag nagyon zizis lesz, rosszabb, mint auto állásban, ami hasonlít az MPC által kapott végeredményhez.
-
törölt tag
ha kilövik a képjavítókat, akkor DXVA esetén sem aktívak. mondjuk mér a madvr is jó ideje képes hardveres gyorsításra, annak ellenére is, hogy kikerüli az evr-t. az viszont valóban szép baleset mikor az xbmc vs mpc+madvr képét hasonlítják össze, de úgy, hogy a driveres képjavítók aktívak.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #29648 üzenetére
Nekem Brazos volt az első HTPC-m, ott már biztos volt. Akkor még alapbeállításként aktívak voltak, ami középre húzott csúszkákkal elmebaj kategória. Most már nagyobb részük inaktív első telepítésnél is.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #29645 üzenetére
Jó reggelt,
úgy kezdünk telepíteni, hogy az összes képjavítót kikapcsoljuk. Alapbeállításon BD képminőségből kb divx-et csinál. Nem azt mondom, hogy nem lehet használni néhányat finoman, pl élesség, moszkitó zaj sz. - pl ha gyengébb anyagod van -, vagy élesíteni akarsz a képen ízlés szerint. Lehet kísérletezni...
Egyébként EVR-re épülő programok használják (XBMC, alap MPC+EVR), ha madVR a video renderer, nincs jelentősége.
Tehát minden létező
képjavítótképrontót kikpcsolsz, a video opciók alatt a deinterlace auto, és pipa a pulldown felismeréshez. Ennyi, majd ha igényt tartasz élesítésre vagy egyébre, nagyon finoman kipróbálod.Dinamikus vagy adaptív kontraszt is szigorúan ki.
-
törölt tag
válasz
Warter #29626 üzenetére
Igen, az is jó ötlet. Jobban szeretem a file-nézetet, ott több paneles infókkal, viszont a médiatárból indítva a filmet, eltér a file módban indítottnál, gondolok itt film közben infó logók és egyebekre, de ez is változhat skinenként. Pl aeon egy kis képet használ film alatt borító helyett, de csak médiatár nézetből indítva. Kedvencem az Ace volt, de Kodi egyelőre híján van.
-
törölt tag
válasz
devil-k #29621 üzenetére
Vegyél egy tabletet, menő HTPC táv lehet belőle.
Egyébként miket nem találok Kodiban, van az Aeon skinnek (is) artwork downloadere, extra fanart fanart, wide banner iconok és hasonlók, pl médiatár nézetben ilyesféle pofás kinézettel:
Saját magam a fájl nézetet szoktam használni, azért a nagy meglepődés
-
törölt tag
válasz
MasterMark #29613 üzenetére
Addig én sem szerettem, amíg nem lehetett "húzni" a kijelzőt. Nem tudom mi a hivatalos neve,
tehát a Yatse esetén nem kell lenézni a képernyő gombokra, jobbra húzás jobbra lép, értelemszerűen stb, duppla tapi egyet visszalép és hasonlók. Hang alapú kereséssel bemondom a filmet és elindítja, néha
-
törölt tag
válasz
Gombinyó #29551 üzenetére
A CAD, ha elcseszne valamit, a visszaállító script ott van megmentőként, tehát nem kerül semmibe próbálkozni.
Esetleg Fidelizer, de mostanában nem nézegettem ezt, és ahogy látom van már pro, azaz fizetős verzió.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #29549 üzenetére
Koaxon pl nagyobb különbségek lehetnek, mint HDMI-n.
-
törölt tag
válasz
Gombinyó #29546 üzenetére
Van, és amit említesz határ már bőven belépő mozin is. Ha pedig valakinek nem kell BD3D, minőségi video render, de főképp ha zenélő PC-t épít, akkor a Linux rendszerek is jelentősen képbe kerülnek.
Annyi buktató lehet a dologban, hogy az elérhető scriptek másként viselkednek eltérő rendszereken. Előfordulhat, hogy ezt-azt kikapcsolnak, amire hálózati (vagy egyéb egyéni felhasználástól függő funkciókat használva szükséged lehet. Tehát megeshet, hogy némi utánjárás, fórumozás szükséges lesz néhány process visszakapcsolása érdekében.
-
törölt tag
Velős és célratörő leszek, az én szememben egyelőre rakás kaki. Nincs optimalizálva minden elérhető új platformra, magyarul éles vagy kényes szemű felhasználók találnak itt-ott kadenciahelytelen (ez de szép szó
) lejátszásra utaló jeleket. Gondolok itt a Kaveri vagy Kabinire, de fórumtársunk Intel esetén is találkozott hasonlóval.
Pozitívum a régi XBMC-hez mért jobb, vagy sokkal jobb hang és képminőség, elérhető dxva hq scaling.
(#29536) windlord
MPC-HC + madVR OK, de ehhez sokkal inkább W8.1, mint 7.
-
törölt tag
válasz
windlord #29532 üzenetére
Jó hangminőséget szerettél volna, HTPC-ből nagyságrendekkel jobb minőséget tudsz kicsikarni egy médialejátszóénál. Nem beszélve a szélesebb, könnyebben kezelhető formátumtámogatásról. Képminőség terén is van tartalék, de mivel nem plug n' play eszköz, lesz (lenne) munkád vele... ez az egyik hátránya.
-
törölt tag
...Még azt kellene kijavítani, hogy beletekeréskor ne akadjon meg v. fagyjon le...
Saját tapasztalat: Ha folyamatosan frissíted a szoftvert, akkor hajlamos hasonlókra, illetve kilépéskor lefagyni. Ha csinálsz egy tiszta telepítést, van rá esély, hogy elmúlik a tekerős, ugrálós fagyás. Ilyen formán nálam többszöri helyreállt a rend.
-
törölt tag
válasz
jayjay #29410 üzenetére
HDPlex? HDPLEX 250W Hi-Fi DC-ATX Power Supply Bal menü Package Content alatt tételesen a tartozékok is. Ár/értékben jó minőségű táp, pl Dell külsővel.
A saját kérdésemre már találtam választ, létezik custom refresh is nvidia alá, magyarul közel tökéletesre belőhető, de a gyakorlati tapasztalat többet ér.
Vázolt VGA-t viszont nehéz lesz találni, egyelőre nem sikerült
-
törölt tag
Összetett kér(d)ésem lenne
Aki használ friss, utóbbi időben kiadott nvidia VGA-t HTPC-re, jó esetben madVR-t is futtat, betenne nekem egy hasonló képet, mint amit a Kaveriről magam. Kíváncsi lennék mennyire pontosak az új kártyák. Tehát erről lenne szó:
Másik nehezebb ügy. Olyan kártyát keresnék ugyanezen gyártótól, mely passzív, legalább 2 HDMI kimenetes, plusz 1db DVI. Audio out menne az erősítő felé, video out közvetlenül a vetítőbe, tehát nem AVR-en keresztül, ezért a 2 db HDMI, a DVI pedig LCD kijáratnak.
-
törölt tag
Örülök ha segített,
tévé valóban egy kalap alá veszi.
(#29376) asanotadanob
Anno kipróbáltam vele, BD50-ig bezárólag Lanczos+AR, vagy Spline AR nélkül akadásmenetesen működött, nálad az említett döntően WebDL sorozatok kezelése lehet probléma, vagy azok kódolása. Kb 10-30% CPU használat, 50-80% GPU az akkori driverekkel.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #29292 üzenetére
Pedig az Európában készült filmek döntő többsége ebben a formában adatik ki BD-n.
-
törölt tag
válasz
canniball #29289 üzenetére
Hiába koptattam a billentyűzetet.
Nemrégiben 2x féloldalas hozzászólásban
leírtam nagyjából ugyanezeket a problémákat. Ha felrakja a régi XBMC-t, azzal esetleg megjavul a lejátszás folyamatossága, de egy érintetlen Blu-ray-t már nem tud elindítani remegő kép nélkül.
Ne legyen igazam, de az XBMC abba pusztul bele, amibe anno a médialejátszók. Amíg a fő cél multimédiás tartalmak lejátszása volt, addig volt kapacitás hasonló, azaz a leglényegesebb hibákra koncentrálni, javítani. Miután millió ágra szerteágazik, szórakoztató központtá válik a szoftver, onnantól egyre kevesebb kapacitás marad a lejátszó részre, ellenben a kávét is megfőzi helyetted, ésatöbbi... azonban nem képes folyamatos képre, agyrém.
Az A8 Kaveri is ugyanezt csinálja Kodival, 24-es filmet 2-3 perc után 23.98-as sebességgel játssza, skippel szinte percenként. Szvsz nincs erőforrás az XBMC-t modernebb procikra hangolni, folyamatosan naprakészemen tartani, de még fél év távlatában sem. Bizonyíték erre, amit a DXVA részről anno leírtam, az is elqrt a Kodiban. Remélem leírhatom, hogy egyelőre, még használnám is, tetszik az új infó panel, pofásak a szkinek.
-
törölt tag
válasz
bodo753 #29066 üzenetére
Tudom, h macera, de próbáld ki xbmc-vel is, hátha valamit eltúrtak registry szinten a korábbi kodekek, beállítások. Válaszd azon belül a profi beállítási szintet, Wasapi kimenet, átengedés, majd jelöld be, hogy mindent dekódol az erősítőd. Ha így sem megy, lehet tovább nyomozni...
-
törölt tag
válasz
bodo753 #29064 üzenetére
7870-re a Catalyst által került fel a HDMI audio driver vagy Realtek? AMD driverrel működnie kéne, és elvben látnod kéne, mint támogatott audio formátum a HDMI tulajdonságok között.
Hogy az erősítő hibája-é, ki kéne próbálni BD lejátszóval, esetleg media playerrel, legalább ezt a lehetőséget kizárni.
-
törölt tag
Megmutatom mire gondolok, gyakorlatilag a Kabinidet leminősíted egy korábbi Realtek médialejátszó szintjére, ha állandó 24-en járatod a filmeket.
Egyazon 23.976Hz anyag 1080p23, majd 1080p24-en: jól látod, hogy előbbi esetben gyak. full pontos lejátszás a végeredmény, nincs képkocka korrekció. Míg 24-en a 23.976 anyagot is kerek 24.000Hz-en játssza, mely magában hordozza a 41 másodperces plusz képkocka beillesztést (amit reccenés formájában láthatsz is, ha érzékeny vagy rá).
( a képek lejátszás után azonnal készültek, az értékek később változnak, de a lényeg látható)
Ebből adódik, ha a lejátszóban megadod az 1080p23 lehetőséget, akkor az asztali beállítások alatt is ezt látod majd, míg ahogy most használod, 1080p24 lesz(lenne). Mivel amerikai filmek döntő többsége 23,9, eu filmek 24.0Hz, valahogy driver szinten is meg kell különböztetni.
-
törölt tag
Nem ökörség, hiszen miként különböztetnéd meg a 23.976 és kerek 24.000Hz-es filmek lejátszását? Ha 24-en játszod a 23.9 anyagokat, akkor a gyorsulás miatt 41mp-ként beilleszt/megismétel egy képkockát, így helyrehozván kép-hang sebességet.
A tévé helyesen ír mindkét esetben 24p-t, rendjén van, ellenben ne a Catalyst, hanem az asztali beállítást nézd, ott mindig jelen lesz az 1080p23Hz. (Asztal/jobb egér/képernyőfelbontás, vagy Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Képernyő\Képernyőfelbontás)
(#29050) Polllen
Ezt passzolom, csak érintetlen BD3D-t szoktam nézni Power DVD-vel.
-
törölt tag
Ne így állítsátok be, mert a legtöbb esetben (AMD APU-VGA, Intel IGP stb) 23Hz felel meg 23.976Hz-nek, tehát helyesen:
23.500 To 23.981 -> [23] @ 1920x1080p
23.982 To 24.499 -> [24] @ 1920x1080p
24.500 To 25.499 -> [50] @ 1920x1080p
29.500 To 29.981 -> [59] @ 1920x1080p
29.982 To 30.499 -> [60] @ 1920x1080p
49.500 To 50.499 -> [50] @ 1920x1080p
59.500 To 59.945 -> [59] @ 1920x1080p
59.945 To 60.499 -> [60] @ 1920x1080pDe! - ha már eleve madVR fut MPC-HC alatt, akkor sokkal jobb ha a renderer vált frekit, és nincs mellé beállítva az MPC teljes képernyős freki váltása. Ebben a formában:
-
törölt tag
válasz
M@trixfan #29028 üzenetére
Itt szó esik róla, Intel is tisztában van vele, de régóta semmi előrelépés. Az utolsó előtti hozzászólásban:
Audio support for Dobly TrueHD* and DTS-HD MA* is not supported on Intel BayTrail Processors.
PAVP-Audio is a platform level content protection mechanism that is to be used for HBR's output.
There is no support for PAVP-Audio on Baytrail.Utána pedig, hogy dolgoznak rajta...
(#29033) Gabesz26
Ha megtudod szólj majd. Abból a szempontból is érdekes, hogy a képet sem kéne feltétlenül átküldeni az AVR-en. Sokaknak nagy előny lehet.
-
törölt tag
....Bár a leírásból az sem teljesen világos,...
Csak erre a jelenségre koncentrálva:
Természetesen film elindítása, majd auto freki váltás után nézve, folyamatos lejátszással befejezésig pause, tekerés és léptetés nélkül (múlt heti Nightly verzió):
Kodi plusz DXVA2 Frame Drop: 0, Skip: 3-5/film hosszúságtól függően
Kodi plusz szoftveres dekódolás: Drop: 0, Skip: 0MPC-HC DXVA2 Drop: 0 Skip: 0
MPC-HC szoftveres dekódolás: Drop, 0 Skip:0Nyilván kevés, nyilván alig látható, sokak számára semennyire, de zavaró hiba.
Más:
Intel 4130T Firefoxszal és Explorerrel
-
törölt tag
válasz
MasterMark #29013 üzenetére
Nagyon minimális, pillanatnyi akadás, reccenés formájában, nem mindenki látja, vásznon feltűnőbb. :-) Legtöbb Intel proci hardveresen ilyen volt a Haswellig, most a Kodi bibis.
-
törölt tag
..... Régi AMD APU-val! (?)
Kb öten foglalkozhatunk ezzel a kérdéssel itt a fórumon, meggyőződésen legtöbb embernek fel sem tűnik 1-2 képkocka kihagyása, eldobása, de ha már összejöttünk és fórumtárs is részletesen érdeklődött ide írom... (ráadásul akármikor javíthatják és feleslegesen pánik keltek, tényleg a mai napra vonatkozik a kérdéskör) Ezért alábbiakat csak te olvasd el, uncsi lesz másoknak!
Összefoglalván,
a bibi, amit többször írtam korábban Kaveri/Kabinire vonatkozik XBMC/Kodi DXVA-val. Így valóban pontosabb fogalmazni, mint egy kalap alá venni az AMD-t.
13.2-es verzióval számos érintetlen Blu-ray remegő képpel indul, vagy remeg ha léptetsz/tekersz, de nincs képkocka eldobás olyan anyagoknál, amiket "szeret", tehát pl 720p, 1080p kifogástalan, ahogy a BD50 is, ha már elindult vagy nem lépkedsz filmen belül. Brazos ill Trinity ugyanezen érintetlen anyagokkal hibátlan, tehát a 13.2 még nincs frissítve a 2 új AMD platform hardveres dekódoló részéhez.
14-es verzió már hibátlanul indul, léptet stb, de skippel.
Azaz megoldották a hardveres gyorsítás említett problémára vonatkozó részét, de az összes anyag képkockát dobál, tök mindegy, hogy BD, 720p vagy 1080p. Szoftveres dekódolással sima a lejátszás. Azonban tudvalevő, hogy a Kodi DXVA-ba mélyen belenyúlnak, jelenleg a 2 új AMD-vel pocsék az összhang. Ahogy korábban fogalmaztam: 13 már nem OK, 14 még nem OK.
Mindezek mellett MPC-HC tökéletesen pontosan játssza a 24.000 és 23.976 anyagokat hardveres és szoftveres dekódolással is, azonban DXVA-val érintetlen anyagok esetén a kép bizonyos ideg tartó remegése szintén előjön. Szoftveresen itt sem, ebben a formában így is tökéletes.
Végeredményben egyértelmű, hogy az új platformok hardveres dekódolásához még nem sikerült az összes lejátszó programot hozzáigazítani. Kodi esetén megoldottak egy fontos problémát, helyette viszont kaptunk egy olyat, amivel évek óta nem kellett foglalkozni.
Ezután persze érdekes kérdés, hogy egy régebbi AMD APU miként viselkedik DXVA frame drop/skip ügyben az új Kodival, de ezt már nem én fogom megnézni
Sejtésem szerint ugyanúgy dobálózik, mint a Kaveri/Kabini.
Végül a legfontosabb, az egész problémakör, filózás 1-1 frissítés után okafogyottá válik, hisz a 2 lejátszó külön-külön tökéletesen működik, a kettőt kell összehozzák. XBMC-ben DXVA+képkocka pontosságot, MPC-HC LAV-DXVA mellett pedig a pillanatnyi kép ugrándozást, ami kénye kedve szerint vagy helyreáll, vagy nem. Ahogy az is egyértelmű, hogy a Keveri/Kabini hasonló hardveres dekódolást alkalmaz, eltérőt a korábbi AMD APU-khoz képest.
-
törölt tag
válasz
Polllen #29001 üzenetére
A tévék 16:9 módjai többnyire belenagyítanak a képbe, ezért 1:1 pixelnek megfelelő beállítást kell választani. Mint pl LG: levágás nélkül, Samsung: képernyőhöz igazít stb... Ezután a különböző VGA drivereknek megfelelő 0% overscan tökéletes arányt biztosít. (AMD esetében többnyire a különböző frekiket egyenként 0-ra kell húzni)
-
törölt tag
Nekem a Kaveri A8-7600 az idáig legjobb kép és hangminőségű HTPC alapja, de mivel nálad XBMC/Kodi a cél, így jelén állapotok között nem tudom ajánlani. Ahogy az AM1, úgy a Kaveri is tökéletesen folyamatos lejátszást tud, MPC-HC alatt ez 23.97605Hz-et jelent drop/skip nélkül. De ez alap dolog, Brazos és Trinity is példás volt.
Ahogy írtam korábban, XBMC 13.2 már nem teljesen tartott lépést a 2 új platformmal, a Kodi ellenben még nem tart ott, hogy hardveres gyorsításra alkalmas legyen. Kodiban a képremegtetős indulás javítva, de a folyamatos dobálás miatt teljességgel alkalmatlan HTPC feladatok ellátására. És napról napra rosszabb nightly verziók jöttek
Jelen helyzetben van 2 nagyon jó AMD alap, és nem tudom szebben írni, a Kodi egy rakás sz@r hozzájuk. Teljes mértékben még az MPC/LAV/madVR sincs hozzáigazítva, némelyik filmben (BD50) ha jelenetet ugrasz, néhány mp-ig remeg a kép míg helyreáll a lejátszás. Szoftveres dekódolással egyik esetben sincs hasonló probléma.
Nyilván egy apró javítás szükségeltetik, utána lehet nyugodt szívvel szélesebb körben használni az új AMD APU-kat.
Kényes mozis szemmel Bay Trail kieseik Win+HD audio nélkül, Openelec+Kaveri nálam nem ment mkv-ba ágyazott HD hanggal, de a kép és hangminősége sem megfelelő, BD3D és video renderer nincs.
Tehát mai napon AMD esetén vagy szoftveresen dekódolsz a 100% ráncmentes moziélmenyhez, vagy Haswell i3 4310T-t veszel, esetleg az általam tegnap említett Zotac GT 730-ra építkezel (többek között).
Szóba került még PowerDVD, nálam mint a villám Kaveri és AM1-gyel is. Szóval MPC-HC-vel és kalibrált profilokkal, nagyon jó táppal, lappal és házzal teljesen elégedett vagyok a Kaverivel, a családbarátra beállított AM1-XBMC-re pedig visszakerült a 13.2 és szoftveresen dekódol. Ha hasonlítani kell, Oppo+Lumagen minőségem van csak szabadabban, egy ideig nyugodt vagyok
-
törölt tag
Csak nekem újdonság, hogy a legutóbbi Kodi nightly már kezel BD menüt (itt-ott kicsit lassúcska, de működik), vagy régóta létező funkció?
-
törölt tag
Köszönöm uraim, úgy vélem akkor a Celeron G1840 lesz a befutó a GT-hez.
-
törölt tag
válasz
AxBattler #28962 üzenetére
Ha az ASRock H81M-ITX-ben lehet feszt és órajelet állítani, akkor OK.
Nem az enyém lesz(lenne) a gép, szinte csak házimozi felhasználás, ezért kell BD3D és HD audio. De! - vetítő HDMI és DVI LCD lesz együtt klónozva, ezért az AMD a lehetséges tearing miatt kizárva, Intel pedig driverei miatt, ezért hosszútávú megoldásként egy passzív diszkrét VGA gép lenne a cél.
Azt nem tudom, hogy pl BD3D-hez kell 4 mag vagy sem. Szinte biztos, hogy a Pentium elég lenne a GT730-hoz, de mégis...
-
törölt tag
Volt egy projektem ami kissé parkolópályára került, de lassan fel kell melegíteni,
az alapja egy passzívZOTAC GeForce GT 730 (25W TDP) lenne. Ami lényeges: Hardware accelerated Blu-ray 3D playback, illetve Advanced Dolby TrueHD and DTS-HD Audio lossless multi-channel HD audio bitstreaming. Mit gondolsz, egy Celeron G1820/1840/1840T képes lenne vele BD3D-re? Vagy ehhez Pentium, esetleg i3? Nem igazán találtam netes infót hasonló összeállításról.
Celeronnal árban kb Kaveri A8-7600, vagy a másik oldalról i3 4130T. T-s végű Pentium már drágább. Most az mellékes kérdés, hogy miért nem integrált graf egység...
-
törölt tag
Brazos és Trinity még tökéletes volt, 13-as XBMC-ig a Kabini/Kaveri gyakorlatilag full pontos.
(#28948) adodaniel
Úgy tudom, hogy az Intel elcseszte a Windows drivert és valamiért nem javítja. Vagy Win plusz licensz, nem emlékszem pontosan. De ha van itt friss tulaj, majd megerősít.
-
törölt tag
Ja, fejlődünk visszafelé.
Persze lehet offolni a hardveres gyorsítást, és kivárni a javítást (nem győzöm hangsúlyozni alfa állapotról beszélünk Kodi esetén). Mindkét platform röhögve elbír CPU erővel is mindennel. Ha pedig valaki szeret izegni mozogni filmekben, akkor szoftveresen még pontosabb is lehet a lejátszás. Nálam a Kaveri plusz MPC szoftveresen ment mindig, chroma és egyebek megy gpu-ból, a családbarát felhasználású AM1 plusz XBMC pedig DXVA-val, de azt Kodival kilőttem mert 2 szobával arrébb is zavar ha eldob egy képkockát
(#28946) PeterPH
Ha szempont, Bay Trail + Windows alatt nincs HD audio bitstream, Openelec OK ebből a szempontból. Azért említem mert kolléga ismerős HM topikból, de nem tudom milyen AVR-t használ.
-
törölt tag
De látod, nem mindig a driver hibás DXVA alatt sem. Vagy nem csak a driver, hanem a a lejátszó és driver közötti összhang. Pl a Kaveri vagy Kabini nem dobál frémet MPC-HC (madVR) + DXVA sem, míg a Kodi 14 ultrasz@ar hardveres gyorsítással (szoftveressel természetesen kezesbárány).
-
törölt tag
Ha már FFmpeg szóba került, megnéztem az új Kodi alfát DXVA-val, nálam -ami Kaveri plusz AM1 - ugyanúgy 23.9-en megy a kerek 24 anyag, 23.976 pedig skippel.
Szoftveres dekódolással beigazolódott a gondolatom, 23.976 tökéletes, 24.000 így is droppol. MPC mindkét platformon mindkét frekivel tökéletes, legyen hardveres ill szoftveres lejátszás.
Szóval Kodi DXVA mélyen elcseszett egyelőre, legalábbis AMD részről. (Win 10 ugyanaz, mint Server vagy 8.1., ha már fent volt, megnéztem azt is).
-
törölt tag
válasz
Patice #28879 üzenetére
No, nem bonyolítanám túl. A8-7600 és a legújabb Catalyst - ami 8.1-re optimalizált - mellett hiba nélkül megy a Win 10, de nem meglepő módon mozin kb nulla eltérés kép és hangminőséget illetően. Kicsit fürgébb, optimalizáltabb összességében, de ez még nagyon nem a végleges 10 (inkább 8.2), úgyhogy nem látom értelmét cserélni. 1 év múlva visszatérünk rá
-
törölt tag
Ezért szoktuk a lehető legtöbb szolgáltatást kilőni, erre léteznek kifejezetten HTPC, audiophile scriptek, melyeket egyéni igények szerint tovább lehet finomítani. Pont az lenne a lényeg, hogy megmarad a win szabadsága olyan szoftverek esetén melyek kizárólagos környezetben futnak, de az összes felesleges processt kilőve, lecsupaszítva.
Természetesen nem hitvita, nem vitáznék, nem erőltetem senki számára a vélt vagy valós igazam, mindössze ismertettem egy másik irányt, maximumra törekedve. Többnyire mindent kipróbálok mielőtt fecsegek róla, ha nem, vagy bebukok vele, azt is.
-
törölt tag
Egyébként megérkezett a Windows 10 tech prew, lesz időm a napokban, megnézem HTPC szemszögből.
-
törölt tag
válasz
banderasz77 #28859 üzenetére
Ezt már sokszor elemeztük, Win Server 2012, Win 8.1 és ezek optimalizálása igény szerint. Ne érts félre, Openelec is lehet OK, de vásznon, komolyabb HM rendszerhez szvsz kevés, és nem nyújt elég szabadságot. Akár video renderer, BD3D stb szintjén.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
banderasz77 #28850 üzenetére
Openelec szerintem rendben van. Amit emlitettem jelenlegi Kodira es Windowsra vonatkozik. Nehany hiban mar dolgoznak, ismerik, remeljuk csak ido kerdese es rendbe rakjak. Ugyanaz a hardver MPC-HC-vel folyamatos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged