- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
honda 1993 #40969 üzenetére
-
-
canniball
nagyúr
válasz
radi8tor #40902 üzenetére
Nem nagy elvárás, csak azon csodálkozom hogy ezen csodálkozol.
Hiszen azt eddig is tudtuk, hogy nincs HD hang. Korábban BayTrail-en sem volt aztán egy új driverrel megoldották, reméljük itt is ez lesz.
Amit nem tudtunk az az hogy a 3D megy-e, ez volt most a teszt lényege s mint kiderült nincs vele gond. -
canniball
nagyúr
válasz
gjanner #40874 üzenetére
Mindenkinek mások az igényei így nyilván nem mondom hogy nincs értelme...de én nem szoktam a nézetet váltogatni; be van állítva a scraper ami tölti az infókat, a fanartot és a borítókat, az automatikus frissítés óránként ellenőrzi a fájlokat és így fanart (filmek) és médiainfó (sorozatok) nézetben minden pipec.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
mivamma #40800 üzenetére
Ha használt akkor Brazos (E350) az apróról, ha új akkor AMD AM1 vagy BayTrail (pl. Asrock Q1900) a boltból (esetleg ennek az utódja a Braswell (pl. Asrock N3150), de ezen nincs dsub, így adapter is kell hozzá).
Nem okoskodásnak szánom, de megvan már a ház/miért kell az a kijelző? -
canniball
nagyúr
válasz
tlaci72 #40764 üzenetére
Hogy mivel csatlakozol rá az teljesen mindegy, a gép és a router közti kapcsolat a lényeg.
A mPCIe megoldás ahogy Patice is írta megfelelő körülmények között valószínűleg jobb vételt biztosít, cserébe drágább.
Az usb-s megoldás olcsóbb, de én pl. az asztali gépemnél úgy jártam, hogy a gép seggébe dugva nevetséges sebességet produkált a vevő (cca. 1Mbps), ezért rádugtam egy hosszabbítóra és pár centivel arrébb máris megugrott (30-40Mbps gond nélkül elérhető vele). Hátul valószínűleg valami zavarta/leárnyékolta, így hosszabbítózva viszont ugye nem különösebben esztétikus látvány.
Lényeg a lényeg: ez egyrészt HTPC-független kérdés, csupán úgy kell választanod mint bármely más PC esetén; másrészt neked kell látni milyenek a körülmények ahová a gép kerül. Ha számít az anyagi része és olyan a helyzet hogy adott esetben el tudod rejteni az usb-hosszabbítót, akkor én azt venném. Ha viszont ez nem lehetséges akkor elgondolkodnék a másik verzión.A megosztáshoz nem kell semmiféle "szerver program", a Windowsban régóta megtalálható a megosztás lehetősége.
Már ha Win lesz...de tuti Linuxon is van ilyen opció, az OpenElecben pedig nemrég írta itt valaki hogy van. -
canniball
nagyúr
válasz
chesterboy #40736 üzenetére
Állítom a TV-n a hangerőt bekapcsol a gép.
-
canniball
nagyúr
válasz
misimagaki #40646 üzenetére
Berakhatod indítópultba is, vagy van a Launcher4Kodi amit úgy is be lehet lőni, hogy a WinGUI helyett egyből a Kodi indul (ezzel is gyorsítva a bootolást).
-
canniball
nagyúr
válasz
Oszilaci #40507 üzenetére
Nekem kb. ugyanennek a 2GB-s verziója volt a "nemB-s" laphoz, semmi gondom nem volt vele. Próbáld meg
- a másik foglalatban
- másik táppal
- házon kívül.tom_tol!
Úgy értettem a hw-igénnyel nem vagyok képben.paler!
Manuálisan és kiegészítővel is lehet mentést készíteni a beállításokról; de mivel gondok vannak én a friss telepítés után maradnék a "kézi beállításnál", nehogy a beállítások importálásával a gondok is visszakerüljenek. -
canniball
nagyúr
válasz
kokosmith #40498 üzenetére
Nem tudok ilyen OS-ről. Van kifejezetten NAS-OS, kifejezetten "HTPC-OS", de ami ezeket összegyúrná...
Ha ennyire fontosak a NAS által nyújtott lehetőségek én a helyedben azt meghagynám és csak a másik két funkciót egyesíteném.Én nem háromdézek, erre majd a többiek megadják a választ.
-
canniball
nagyúr
válasz
kokosmith #40496 üzenetére
Ha találsz olyan szoftvereket amelyek ezt tudják PC-n akkor működik a dolog. A megosztás ugye nem gond, a letöltéshez úgy tudom van Kodi-kieg. (gondolom torrentről van szó), a felhő szolgáltatások nem tudom jelenleg hogy működnek nálad de Dropbox kliens van PC-re biztos GDrive-hoz is akad.
A video és audio station nem tudom mit takar.Rosszul sejted, csak egy sima szoftverről van szó. Nézz rá a Kodira!
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
Probert75 #40461 üzenetére
Ha volt ilyen az nagyon régen lehetett, az XBMC 11 óta használom a szoftvert és nem emlékszem ilyenre.
_Smooth!
Nem jól sejted. Nálam is passthtrough van beállítva s mint írtam úgy tűnik max. DTS megy ki a Win-ból, pedig az erősítő HD képes (de legalább lekeverve megszólalnak a HD hangok). A BayTrail-nél is volt korábban ilyen probléma de ott már megoldotta egy driver frissítés, Braswell-hez a jelenlegi állás szerint ez még nem érkezett meg. -
canniball
nagyúr
Tudja. Ha nem tudná gondolom ezen hangsávok alatt néma maradna.
Én nem tudom, hogy a DTS mellé és TrueHD esetén ki kéne-e írnia bármit.
Viszont közben csekkoltam Win-ban a hang tulajdonságokat és az erősítő mellett a DTS a "legnagyobb" ami fel van tüntetve, szóval lehet hogy a HD hangokat az OS/driver keveri le. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
JohnnyCash74 #40424 üzenetére
-
canniball
nagyúr
válasz
Sándor -P20- #40324 üzenetére
Ahha, akkor ott tényleg "trükközni" kell...
-
canniball
nagyúr
válasz
Sándor -P20- #40322 üzenetére
Az erősítőn nincs HDMI?
-
canniball
nagyúr
válasz
Sándor -P20- #40317 üzenetére
A kütyüt közvetlenül az erősítőre kösd!
havri1!
Ugye médiatár (és nem fájl) nézetben próbálkozol? -
canniball
nagyúr
válasz
rayoliviero #40275 üzenetére
Értem. Ez így pattnak tűnik...
-
canniball
nagyúr
válasz
rayoliviero #40272 üzenetére
Ezek szerint érzékeli a gép, hogy ki lett kapcsolva a monitor. Akkor nekem csak annyi jut eszembe, hogy a képet direktben küldd a monitorra, a hangot pedig másik "kijáraton" juttasd el az erősítőbe; így független a kettő egymástól és működnie kell annak amit szeretnél.
-
canniball
nagyúr
válasz
rayoliviero #40259 üzenetére
Ha kikapcsol a HDMI akkor egyértelmű hogy nem lesz hang sem. Csak egy ötletem van (aztán vagy működik vagy nem) : kikapcsolod az említett energiatakarékos funkciót és ha nem kell a kép akkor a monitort is de manuálisan.
-
canniball
nagyúr
válasz
Probert75 #40024 üzenetére
Úgy tűnik kicsit bumm bele módon vágtál neki, egy "sima" (nem thin) ITX lappal egyszerűbb lett volna a dolog...de remélem a többiek által adott tanácsok alapján megoldódik a dolog!
Nem tudom tudsz-e róla, de van valahol egy topikunk ami ilyen témával foglalkozik (mármint PC építése régi eszközök házába), ha gondolod nézz be oda is!gjanner!
Azért nem száz százalékos a dolog, nekem a legutóbbi reinstall után kihagyott pár filmet, ne lepődj meg ha néha ilyen is előfordul! -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
gjanner #40016 üzenetére
Az nfo-nak nincs köze hozzá (gondolom arról van szó ami a filmmel együtt jött), a Kodi ilyen okos.
A javasolt elnevezési metódus akkor jön jól ha nehezen beazonosítható filmről van szó, de amíg megtalálja a filmeket addig nem kell az átnevezéssel szórakozni.
A scraper(eke)t megtalálod a kiegészítők között. -
canniball
nagyúr
válasz
parkasz #39910 üzenetére
A tápról, az IR-vevőről és (mivel elég zárt a ház) a szellőztetésről ne feledkezz meg!
Ha van androidos eszköz (és megfelel úgy) arra is lehet billentyűzetet varázsolni a klaviatúra helyett. És/vagy ha csak YT-ra kell, akkor a YT és a Yatse app segítségével is megoldható a dolog. -
canniball
nagyúr
válasz
LLKobe #39731 üzenetére
Neked kell tudni, hogy megéri-e a felár a +1 év garit.
A tápot így már értem. Amit eddig én láttam az úgy nézett ki, hogy kábellel ment a hátlaphoz a csati; de most már tudom, hogy ilyen is van.
róland!
Azzal bajosan, mivel a szóban forgó házba (Chieftec IX-03) semmiféle bővítőkártyának nincs hely. -
canniball
nagyúr
válasz
gurabli #39719 üzenetére
Értem. Ha elég alacsony a lapon lévő borda, akkor ez valóban megoldás lehet.
ll-kobe!
Az úgy nem fog menni. Nekem is kb. a képen látható megoldás van (már ami a meghajtó rögzítését illeti), SSD-vel kivitelezhető mert annak mindegy, de a HDD-nek kell a fix rögzítés.Igen, a ház seggén lévő két lyuk a táp kivezetéséhez van. Nekem a pico simán elért oda, szerintem a paneltáp kábelével sem kéne probléma legyen, hiszen a ház méreteiből adódóan nem kell messzire vezetni. Persze kérdés mekkora pontosan a kábele.
-
canniball
nagyúr
válasz
LLKobe #39716 üzenetére
Az a rész így néz ki.
gurabli!
És hová szerelted fel a ventit? -
canniball
nagyúr
Hogy mennyit tudsz spórolni a használt cuccokkal és hogy emellett teszed-e le a voksod azt neked kell tudni.
A 3,5"-os helyre be lehet tenni a 2,5"-os lemezt (sőt kettőt is), legfeljebb (ha nem adnak a házhoz) venned kell hozzá egy adaptert (filléres tétel).
Hogy a 2,5" a jövő azt így nem jelenteném ki, jó ideje fut együtt a kettő. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya; szintén neked kell tudni, hogy nálad merre billen a mérleg nyelve. -
canniball
nagyúr
Így egyben valóban nem kevés. Én jó ideje nem építettem 0-ról gépet, csak egy-egy alkatrészt cseréltem, úgy nem kellett ennyit belefeccölnöm ezért engem is kicsit meglepett a végösszeg... De szerintem sehol nem vitted túlzásba.
Ha spórolni akarsz a Harmony, az egyik RAM és az SSD lehúzásával meg tudod tenni, ezek nélkül is lehet élni...az más kérdés, hogy megéri-e.
Illetve a meghajtók mellett a házat is veheted használtan, az is elő szokott fordulni az aprón. -
canniball
nagyúr
válasz
Totheground #39635 üzenetére
Én csak a méditárat látom, mire/milyen addonra gondolsz?
Sholom!
Táp? -
canniball
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AudioQuest Boxer SUB kábel - 2 m (197cm)
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Canton CD 1 SC Aktiv-Subwoofer + 2db Canton CD 10 + Canton CD 20 center
- FiiO K9 AKM DAC/AMP szinte új közel 2év garanciával eladó
- FiiO FT3 350ohm-os fejhallgató szinte új 22 hónap garanciával eladó
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest