- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #34607 üzenetére
ismerősi körben volt, aki rosszabbnak mondta az SSD-t,mint egyszerű külső USBs háttértárat. Bármi lehet.
HAsonló furi tapasztalataim nekem is vannak, de ph-n avx-en már nem lehet ilyen témákról beszélni.ugye upnp sreamelek lassan egy éve, és ugye úgy álltam hozzá, hogy nah,végre nem kell drága usb kábel. lett helyette új változó, hogy nas oprendszer, hálókártya tipusa, stb...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #34203 üzenetére
ki fogom majd próbálni, de annyira jól beállitottam itthon a dolgokat, hogy nincs igényem rá.
amikor projin mozizunk, akkor madVRt indítom, mindent belőttem már távra,ami kellett, a csajok meg kodin néznek TVn mesét.ugye a felskálázásnak nagyon nem mindegy, hogy 720ról kellene felkonvertálni, vagy 1080ra. tökömnek se lenne ide-oda állítgatni filmenként, mit az, amit még elbír a gép.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
PeterPH #33436 üzenetére
Bár jogos, hiszen felismerte a hardvert.
ha kodi, akkor állitsd úgy be, hogy ne direktbe menjen ki a hang, és csak sztereot kaphasson.
nálam nagyon stabilan működik, egy szintén nagyon régi samu LCD a géppel. Sőt, még újraindítást sem igényel.viszont csak wasapin, és csak a közvetlen átengedést kikapcsolva, sztereora lekonvertálva ad ki hangot.
-
bajnokpityu
félisten
jólvanna, még jó,h vannak hozzáértőbbek.
de milyen már, h se dual, se 1866... és amd van ráirva. -
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #32186 üzenetére
R7 250 környéke van a 7600 7800as AMDkben. R7-240nél tényleg gyorsabb, kipróbáltam.
Kicsit nyűglődök, hogy miért nincs, v macerás az OSX, de szerencsére nem PCről megy már a zene, így túlélem. De annyival jobb szvsz az OSX hangja, hogy ha még zenélnék, akkor nem érte volna meg nekem az OSXet feladni a madVR okoskodás miatt. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #32182 üzenetére
inkább megpróbálnám összehozni OSX alatt a videolejátszást. ez pénzbe nem, csak időbe kerül. és ugyan butább a kodi alatta, de jobb a képe, mint windows alatt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #32180 üzenetére
Semmi komolyabb rendert nem bír el a hd4600, még skálázás nélkül sem. HD4600 csak a legalapabb rendereket bírja el madVR alól.
Kodihoz való az intel beépítettje, és azzal nagyon jól együtt tud működni. a madVR persze a legalapabb renderrel is jobb képet tud, de ott még szvsz nem éri meg feladni a király menüket. Egy picivel természetesebb képet lehet összehozni, de azt a részletességet, amit a komoly renderek tudnak, azt nem lehet komoly teljesítmény nélkül
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dunkel #32171 üzenetére
sztem csak a csatlakozón kellhet moddolni, amúgy hajrá. HP töltők között is találtam olyat anno, amikor kerestem a PSU elég olcsó tápot. Csak a Dell olcsóbb volt, ezért vettem én is, meg más is Dellt.
És, mivel jó cucc,ezért nem is kerestünk mást.
Patice: 7800asra váltottam 4330ról, és van a difi. legfőképpen azért, mert sokkal nagyobb a teljesitménye a GPUnak, szért lehet komolyabb rendereket használni.
-
bajnokpityu
félisten
harmony 600hoz tudtok valami usb-s infra vevőt ajánlani?
Alapvetően bármely MCE vevő jó, hiszen a harmonyt is úgy programozok, ahogy akarom, csak nem akarok a rossz minőségű vevőkkel szopni, és célozgatni. -
bajnokpityu
félisten
Ne viccelj, három hétig nem volt használva. Mi van, ha ezért elkent a mélyem?
amúgy furi dolog emonak hivni ezt a procit. ez éppen emo logot kapott, de 2 másik nagy névvel 3asban fejlesztették. Részleteket nem tudok, de a gen1 az még gyanús, hogy nuforce néven is kapható. (sokkal gyengébb dac chipekkel)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dunkel #32076 üzenetére
A 4308 véleményedtől függetlenül nem alsó-közép. a hangfalkábel inkább,hamég kimber
ha hallom előre, hogy ennyire nincs, vagy minimális a difi,akkor nem tökölök vele ennyit, és pláne nem ölök a projektbe pénzt. Vagy 45rugó volt anyagáron...
ha nem raksz bele később komolyabb VGAt, akkor elég a dell laptoptöltő, VGAhoz már nem ajánlott. Elbírja, de szvsz nem érdemes 80%on hajtani folyamatosan semmit.
mondjuk én már nem zenélek PCről, tehát azt nem tudtam kipróbálni, hogy mennyit hoz. Sztem ott komolyabb előnye lehetne a lin tápnak, de hdmi filmen nem érte meg.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #32067 üzenetére
mondtam már, h bekötöttem a diy lin tápomat a PC elé?
Bevallom elfelejtettem lesztesztelni a dell ellenében. de orbitális különbséget nem láttam. hangban meg nemrég váltottam, szóval azt se tudom, hogy megérte-e az árát.viszont mostantól a trafóm 150Wja a limit, úgyhogy ide a nagy teljesítményű vidkarival
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
kinek működik még a legrégeben épitett full passziv gépe?
csak nekem mániám, hogy minimális levegőáramlat érje a feszszabikat?
hiába egyre jobbak ezek minősége, valamennyi hőt akkor is disszipálniuk kell. vizhűtéses koromban megtnaultam, hogy egy pici venti mindenképp kell a proci környékén. -
bajnokpityu
félisten
válasz
canniball #31657 üzenetére
hja, mert a kodinak meg valami olyan baja van,hogy nem tetszik neki, a két gépre kötött különböző felbontású megjelenítő. és pl egérrel nem lehet irányítani.
én küldtem ide, nekem elfogytak az ötleteim. egyik programmal hang van,de irányíthatatlan, másikkal meg nincs hang...
-
bajnokpityu
félisten
kintről bentre léghangot gátolsz, a gépben meg testhang van, mikor rezeg a hdd, a venti meg léghang.
A HDDk azért hangosabbak a Fractal házban,mint az Antecekemben, mert a Fractal belső burkolata léghang-gátlásra jó. A testhang-gátlás trükkösebb, ott az ész többet számít,mint a súly. Nézz meg egy finite elemente master állványt. egyik legjobb állványnak mondják, és könnyű, csak trükkös.
Ez a dupla giszkarton nekem is új volt, néhány éve egy akusztikus ismerősöm házánál tanultam meg, hogy jobb megoldás,mint a tégla.
bzoley:sajnos tudom, h miért nem jó műszakilag sem az optikai kábel (hifire), ezért, amikor hallottam is, nem csodálkoztam, hogy gyenge. spdif átvitelnél nincs nagy adatforgalom, sem GHz, ellenben a hifiben használt optocsatolók rémesen rossz jitterrel bírnak, ami hifiben problémát okoz.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
a súllyal nem oldod meg az elcsatolást, csak odébb hangolod.
számitás szerint meglepő, de a kitöltött dupla gipszkartonfal lineárisabb akusztikát tud,mint a tégla. súlyuk alapján nem kéne igy lennie.meg el kellene különiteni a léghang-gátlást, a testhang-gátlástól. két külön akusztikai fogalom.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #31188 üzenetére
sok embernek jó vetíteni, nem? nemtom hányszor néztem egyedül a vásznat...
Patice: a hdplex PSUnak nem kell külön venti, feltétlen. nekem legalábbis a max 90W fogyis gépemnek nem kellett, elég volt a rajta levő borda. Így tényleg csak a 600as fordulatú CPU hűtőmnek lehet hangja. Azt a 9db-t meg ha a nyitott ház fölé állok se hallom.
Régebben viszont úgy csinálták a lappokat, hogy a feszszabikat a procik köré tették, hogy a prociventi hatásából ők is kapjanak. Szóval teljesen passziv gépet sztem nem érdemes csinálni, rizikós hosszabb távon.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
JohannZimu #31162 üzenetére
kéne elé tápszűrő meg valami rendes tápkábel, máris finomabb lenne
György úr horkolása ellen csak a diópálinka véd.
Amúgy, ha ráfeküdnél,akkor valszeg nem aludnál, tehát akár működhet a dolog... -
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #31147 üzenetére
fractalt csak akkor ajánlom, ha nem lesz benne HDD. nem értem az okát, de akár a csíftekhez, akár az ezer éves Antecemhez képest is jobban kihallani a HDDket az R4esből.
gumiágy mindegyik, R4 meg ráadásul belül párnával hangszigetelt. és mégis. ugyanaz a gép a hangosabb Fractallal.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #31046 üzenetére
én még nem láttam 16-235öt, de semmisem elképzelhetetlen.
no, ilyen galádságok nincsenek az cym esetén.
-
bajnokpityu
félisten
van 02 is és 03 is. anno olcsó volt, egyikben a dacom lakik. a magasabbik. akkor se,most se találok legalább ilyen szép, és jó megépitettségű készülékházat, ezért maradt a dac benne..
az persze szivás, hogy most, amikor VGAt keresek, csak az LP jön szóba,de a dac jóval több helyet foglal,mint a pcm.i3-ról végül amd a10-7800ra váltottam. már nem kell OSX támogatás, mert zenét nem PCről játszok. ugyan xbmc jobb képű osx alatt,mint win alatt, de hd hangot nem tudtam összehozni, valamint 8.1-madvr full beállítás megveri osx-kodi kombot.
fogyi adatok APU kb 60% kihasználtság mellett 1 db ssd, 0 hdd, dell laptoptöltőn mérve: 65W TDPn:65-70W
45Wra állitva 55-60W. idle meg 25 és 20W.intelt nem adtam el, mert ki tudja mit hoz a jövő, egyelőre NASként funkcionál. kicsit overkill i3-4330as nasnak használni, de minimserverhez jól jön a teljesitmény.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
mivamma #30843 üzenetére
van az a pénz, hogy megváljak a fekete kijelzős csiftekemtől.
sztem az kijelző lesz. olyan verziós kijelzőset vegyél, mint pl az imon. annak van egy minimális támogatása, és kiirogadja, h mit csinálsz éppen. (amúgy egy napig tart az élmény, utána az órát iratod ki vele)
gabesz: 96rugó volt ezeknek a házaknak a normális ára. ennek megfelelő felépítéssel. de másfél éve elfogyott az összes a szlovákoknál.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #30829 üzenetére
mpc-hc esetén van egy tök jó kis androidos alkalmazás, amivel 1mp alatt tudod tologatni a képet. mpc remote a neve. filekezelőből be is tudja hivni a filmeket, egy klikk a sub, és audiováltás.
vagy be lehet bindelni másik billentyűre, mert az alap kombinációt én pl a rádiós logi billimen elő se tudom hivni
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #30363 üzenetére
Vga cserénél sokkal többet hozott nekem az rgb színtérről cyan alapúra átállni. Ahogy az oppo is ettől lett sokkal élvezetesebb. De másnál meg pont fordítottja igaz. Így értem, h kicsit hozott.
Ár értékben sokkal jobb volt az 5 kattintás
Az a pc azért magunk által építve sokkal olcsóbb lehet. Ez pont nem meggyőző érv. -
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #30289 üzenetére
De nem engedi 23hzre tenni. 24re állítva meg 24,000lesz.
Furi, mert régebben volt 23hz az asztalnál. Mintha lett volna. Lehet csak újraindítás kellett volna kombájnra is.Nekem utolsó intel driver van, volt. Freki kb tökéletes vele is. Lehet valami nüansz volt, de ettől még megoldódott.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #30286 üzenetére
pedig hd4600ról 6450re váltásnál pont ebben vettem észre én is különbséget. 23,976 megvolt mindkettővel,nagyon pontosan, és mégis darabosabbnak hatott az intel. magyarázatot nem találtam rá, de nem foglalkoztam vele.
hogyan lehet egyébként azt megcsinálni, hogy fixen 23,976on menjen desktop, film,minden? gyakorlatilag csak ilyet nézek, és lehet megoldaná a gondomat az mpc-hd+madVR esetén.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #30283 üzenetére
Megnézzem serveren mi a helyzet? keresek valami 24Hzes filmet, mert ilyet keresnem kell.
elvileg a server nagyjából egy 8.1, bár épp most járt le a 120napos verzióm, és 8.1re akartam váltani a megfizethetősége miatt.mpc-hcvel nekem egy jókora problémám azért akadt,de azt tudjuk be a lámaságomnak, mert TVn a mozikombájnon keresztül remekül ment a 23,976. (de proji+kombájn és direktben TV szintén nem jött össze,mindig 24Hzet tolt ki)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #30123 üzenetére
pénz(powerDVD) beszél, ezért csinálták igy, szterintem.
Amúgy régen az Omega driver egy olyan drivert jelentett,amit egy ATItól független fejlesztőbanda készített.Akkoriban mentek a csalások, hogy driver figyelte, h milyen benchmarkot inditottál el, és annak megfelelően előre letárolt benchmark képkockákat dobott ki a képernyőre, így csináltak másfélszer akkora FPSt,mint amit tényleg tudott a kártya. Omega driverek meg jelentősen kisebb drivermérettel bírtak, mert minden ilyen csalás ki volt belőlük irtva, csak a szűz drivercsomag maradt benne. Gyakran emiatt gyorsabb is lett a kártya valódi használat mellett.
Namost ehhez képest sztem ez az omega nem az az omega. driver mérete ugyanaz,mint a catalisté, AMD adja ki,stb... Ez egy becenév lett sztem, ami szerencsétlenül egy régi 3rd party drivergyártó "márkanevével" lett fémjelezve.
-
bajnokpityu
félisten
procihűtőnek nekem alapvetően bevált a big shuriken 2b is.
10cm magas chieftech hifi házban van. 9db a zajszintje koppra levéve a fordulatát (500). nálunk este a szúnyogot méterről hallani, itt van azért hangja, de ezt meg nem hallottuk volna a régi lakásunkban.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
krichd1 #29816 üzenetére
igen,ilyesmit. de én leszoktam az akkuról,megvan annak is a hangminőségi hátránya.én ezen túl tudtam lépni a saját tápommal. sima is, dinamikus is,és felbontásban is tudja,amit kell. cserébe nagyon rossz a hatásfoka,és nem jó mindenhova, és drága.
ahogy elnézem komolytalan stabilizációt jelent ez az dacnak való usb port. semminél jobb,de éppcsak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #29813 üzenetére
egyébként csak a giga csinál ilyen okositott usb csatikat?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
krichd1 #29810 üzenetére
ugyan, nem pont giga cuccként, inkább saját kivitelezésben csináltam ilyesmit. (sztem sokkal komolyabban,mint a gigáék csinálhatják, ha nekik highend a nichicon BP kodér).
hallható, tényleg, még olyan cuccon is, ami lekapcsolja a tápot zenélés közben (tabla). a tápvezeték ugyanúgy létrehozza az usb kábelen belül a saját elektromos terét, és ez tisztább,mint a sima usb táp. ráadásul akkoriban diamond usb kábelem volt, ami meg szintén létrehozza a saját "erőterét", tehát még annyira nem kellett volna hallani, és mégis.hogy mennyit ért? az akkori lánchoz képest kb árral arányosan javult, ha nem kell sokat fizetni érte, akkor én ilyet választanék, de tizezet már nem adnék érte, akkor inkább csinálok megint egy saját tápot, és az usb bővítőkártya is arról ehetne. (2rugós kártyám van, ez kb ugyanannyit hozott,mint a táp)
xmost használó usb dacok szinte mind usbről táplálkoznak (nagy a fogyasztása az xmos chipnek, ráadásul nem annyira érzékeny a táp minőségére)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest