- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
Nézd, anno 10/7800 mellé kipróbáltam r7/250 et, ddr5 el, mit hoz madvr alatt, és hybrid crossfire esetén is. Gyakorlatilag tök ugyanazt tudták, minimális különbséggel. Nem lehetett jobb renderelést választani, ahhoz kéne vagy 30% plus erő.
Tehát,hogy játékban hogyan optimalizáltak, trüköztek azt madvr esetén nem tudod figyelembe venni, csak a nyers erő számít. És az bizony max 10%.
És mértem fogyit, nem csak olvasgattam.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #38604 üzenetére
önmagában nem fontos, ha 41ms alatt marad 24p anyag esetén, akkor elég idő alatt állítja elő a képkockákat, hogy folyamatos legyen. valóságban filmenként eltérő, ezért nem érdemes totál kimaxolni a rendszert 1 filmhez, nehogy meg tudjon akadni egy másiknál.
Annak nincs értelme, h egy erős kártyát 3-4ms rendes időre szedálunk. Azaz, ha valaki gyakran teker, ugrál a filmen belül, akkor van értelme.
-
bajnokpityu
félisten
a bőven erősebb az 5-10%, ahogy látom a mérések alapján.
szvsz ez nem fér bele 100W tápba. mivel van számításigény, sztem fel fogja tekerni a vga-t maxra, és a közepes fogyi helyett majd örülsz, mert a renderidőd lesz alacsony.
Inkább tekered le a frekiket, leveszed a teljesítményét, és akkor a fogyi is csökkkenhet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #38192 üzenetére
Én meg mindig meglepődok kínai van a micsuban. Pedig kizárt, h jobb vetíto lenne, mint Tiéd. Valszeg másra vagyunk erzekenyek. Nem mondom, van előnye a lin tapnak, De kb azonos áron a vga nekem többet hozott. Nomeg Nem nagyon rossz kapcsitapot használok.
Ventit ugyanúgy Nem hallani.
-
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
sugarforce #37806 üzenetére
én rohadtul nem akartam hallani. olcsón jött, kipróbáltam, hogy a hálózat melyik feléből hallgatom a zenét, egyik 2 egymás utáni routerből jött, másik meg egy komolyabb switchen keresztül. egyszerre futott mindkét hálózat, mindkét gép, váltogatni lehetett, hogy melyik gépről streameljem a zenét. nem lehetett nem hallani.
hogy mi az oka, nem tudom, de majd megfejtik pár éven belül nálam okosabbak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37800 üzenetére
upnp esetén nem egészen.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37796 üzenetére
Mit jelent a tökéletes?
átmennek a bitek? tök hasonló, mint az USBs dolog, csak egy másik szinten folytatódik.
én se tudom, miért erre a megoldásra épitették őket. Abból kiindulva, hogy enyémnél még IPt se lehet fixálni, egyetlen hálózat irányú hibaüzenetet tud kiadni (Network error, aztán oldd meg) , jó eséllyel az egyszerűsége miatt használták. Nomeg, mondom, nálam van némi hangminőségi előnye az upnp-nek a sambaval szemben. Nem nagy, de van.
Filet lehet velük játszani, de azt is upnpn keresztül, ha a server támogatja.
Az olcsóbb streamerekben van smb, stb lehetőség. de azok nem szólnak úgy, mint a nagyok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37794 üzenetére
vagy nem jó a hálózat/streamelő program.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37792 üzenetére
nálam nincs erre lehetőség. ez csak egy félét tud. már az is nagy szám,h van rajta usb aljzat, amire dugott hdd-t meg tud magának osztani.
olyat viszont csináltam, hogy foobarba upnp-vel és SMBvel is behúztam számot, tehát más az elérés módja, és jobb volt a stream, simább, analógosabb. nas ugyanaz, lejátszó oldal ugyanaz, és volt difi.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37790 üzenetére
Nem, a routert switchként használtam.
Az enyém úgy működik, h ha rádugom a hddt, akkor csinál b egy stream megosztást, és azt streameli. Semmiképp nem fileként. Legjobb tudomásom szerint. -
bajnokpityu
félisten
válasz
sugarforce #37788 üzenetére
streamelésnél azért van difi a wifis olcsóbb router (10e) és a drágább (140+) ipari switch között hangban.
még akkor is jobb utóbbi, ha annak kapcsi tápja van, előbbinek meg böszme trafós. ezt kipróbáltam. persze nem adtam érte százezreket, éppen elbontottak egy ilyen hálózatot, és fillérekért megvettem. -
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37765 üzenetére
nálam 2. nap óta egyszer sem fagyott. ennek kb egy hónapja. minden gépemen áttértem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #37463 üzenetére
ezek nem képjavító szűrők. ezek pontosabb renderelési eljárások.
Ribi:azért nagyon szép volt a képi zaj a lin táppal. ha léteznének 4-500Wos lin tápok, akkor abba az irányba mennék. De ezek gyakorlatban nem kivitelezhetőek. Ott kezdődik, hogy kéne minimum 7-800VA trafó, alacsony zajjal. És akkor még a zajelnyomás által termelt hőről nem beszéltünk. De ettől még jobb megoldás lenne, ha lenne.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #36617 üzenetére
Mármint lin tápom van, de az nagyon drága, és külső.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MasterMark #36616 üzenetére
ezüst
-
bajnokpityu
félisten
valaki nem akar éppen venni egy chieftech hifi htpc házat?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gery2123 #36482 üzenetére
belenézek majd, h mik indulnak el fölöslegesen. ssh, torrent, smb pl pont nem indul el alapban Mint esetén, ugyanúgy fel kell őket telepíteni.
ezzel együtt 2 debian, 3 fajta ubuntu telepítés után végül a mint marad meg, mert némi utánaolvasással egy nap alatt mindent maradéktalanul meg tudtam oldani, ami nekem kell a NAShoz. de abból kiindulva, hogy mennyivel kevesebb fagyás, érthetetlen működés volt vele,mint a debi és ubival, én ha linuxos htpc-t épitenék, valszeg vele is tennék próbát.
de, miután madVR nekem mindenképp kell, ezért a htpc az win marad nálam. inkább vettem kulcsot hozzá..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gurabli #36479 üzenetére
annyit még hozzátennék, hogy a mint linux-al is ugyanazt meg lehet csinálni, mint debiannal, vagy ubuntuval, de egy kicsit könnyebben. még egy kicsivel több munka van benne, esetleg jobb választás.
nem kell nagy dolgokra gondolni, szinte ugyanazok a menük is,mint ubuntunál, csak egy kicsit kevesebb a gond vele. és gondolom ugyanúgy rámegy a kodi erre is,mint a kodibuntu esetén.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #36477 üzenetére
biztosan nem gyengébb a purple.
szedtek már szét adatmentős haverok, 1:1ben red, csak a firm más.lassabb, direkt, hogy hosszabb életű legyen nonstop használat esetén. egyébként mindkét hdd nagyon alacsony százalékban került hozzájuk. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #36474 üzenetére
24/7ben használt hdd-nél nem kell sok parkolás.
egyébként sok a 300ezer.
egyszerre vettem NASba purplet és redet. majd szólok, ha vmelyik kidöglött. greennél mindenképp jobbnak gondolom. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #36468 üzenetére
nem értettél. 7/24ben ezek közül csak a purple kap nonstop terhelést.
a nasban nem szokott nonstop file művelet történni. és igy irta a kollége, hogy 7/24 kell.
nem csak bekapcsolva, hanem működtetve. ezt meg a purple tudja. ott ugye másodpercenként kap menteni való adatot. -
bajnokpityu
félisten
válasz
windlord #36172 üzenetére
minden megvan. egyik programmal tudok indítani, de kényelmetlen (kodi remote), a másikkal meg nem tudok indítani, de amúgy meg nagyon jól kezelhető.
Utóbbi irta ki a hibát, amikor a médiatár tallózása közben indítani akartam. Tehát látja az adatbázist, csak az indítási parancsnál hibát ír ki.
-
bajnokpityu
félisten
Kore esetén mi az az unable to connect média server?
Messze ez az eddig látott legjobb remote, de indítani nem tudok vele filmet az adatbázisból.. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #35958 üzenetére
csikszélesség váltás miért eredményezné, hogy kisebb frekin azonos teljesitmény?
azt gondolnám, hogy csikszélesség váltáskor ugyanazt gyártják, csak kisebb méretben, tehát maximum pici optimalizációval kéne gyorsabbnak lenni. De nem értek hozzá, nem vitázom, csak kérdezem. -
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #35762 üzenetére
sztem 3 eldobott képkockát nem vennék észre...
amig TVről néztem, negyedóránként eldobott egyet a régi intel,és engem nem zavart.ennél jobban zavar (most már TVn is) a judder. Nem értem, hogy a rákba lehetett 24Hzes szabványt létrehozni, amikor pl CSben simán észre lehetett vennimikor 60Hz helyett csak 30-35FPSel birta a gép.
-
bajnokpityu
félisten
uptime nekem akár linux, akár windowsos gépen hónapos időtartam volt, csak mindig jött egy áramszünet
bármiből lehet stabil rendszert csinálni, sztem.és azt se mondanám,h a linux olyan lehetetlen rendszer,csak meg kell találni a logikáját
volt olyan problémám, amit 4 nap alatt informatikussal karöltve nem tudtam windows alatt megoldani, mig linux alól nagyjából 5 perc volt.
-
bajnokpityu
félisten
imént kérte el a 8.1em az emailcimet, ahol értesitenek, mikor frissithetek ingyé a 10esre. tehát nincs kész.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Oszilaci #35237 üzenetére
eddig a kiadás előttiről nehézkes olt a váltás a véglegesre.
meg bevallom, nem hajt a dolog. Mi van, ha gyengébb, mint a server, vagy a 8.1?
Vagy még bugosabb a catalist?várok majd pár hónapot, mire mindenki felteszi, végigszivja a problémákat, aztán, mire azokat megoldják, majd akkor...
1-2 hete beleolvastam a win10es topicba, másról sincs szó,mint ahogy eznemmegyaznemmegy...
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #34807 üzenetére
újra elolvastam a HSZed, és tök ugyanazt mondjuk. csak elsőre félreértettelek. elnézést.
HA jól emlékszem nem fullHDs a plazma, tehát jó eséllyel skálázni is kellene, azt nem is biztos, h birná a a 4600.Képzeld, az új BE+madVRel a hibrid crossfire jobban működik, mint a régi verzió. Nndis 32 node, quadrupe-val fix 22ms.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #34806 üzenetére
Nemrég még azt beszéltük, többen, különböző megjelenítővel rendelkezők, hogy akármit csinálsz, egyszerűen azonos beállítás mellett is jobb az mpc,mint a kodi. Akkor 14.1es kodi volt a menő.
Nagyobb a szintere, és valósághűbb, kevéssé mesterkélt az mpc. Tehát nem csak a filter számit.Nálunk ez nem gáz, a lányok csak rajzfilmet néznek vele.
jinc+ar-t intel csak nativ felbontáson tudja, és csak kis FPSen (24Hz BR még belefér, de 60Hzen már nézhetetlen)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #34798 üzenetére
azért nincs ilyen, mert tök más a teljesitményigény, ha nativ felbontásban számol, mintha fel kell skálázni.
mármint én pl felszorzom a felbontást 4el, ott rendereltetek, majd visszaosztom. Így a textúrák sokkal jobbak lesznek, élethűbb lesz az egész. Nah, ezt a gépem simán bírja 1080as felbontáson, de, ha 720as filet kellene megcsinálnia, akkor 1FPS lesz belőle. és ezt még az A10-7800 + R7 250 hibrid crossfire-ben se tudja.Ezért van,hogy amikor apával néz a család filmet, akkor mpc,madVR olyan beállításokkal, amit éppen elbír (1x beálítottam, most már nem kell szöszölni), amúgy meg a lányok kodiznak a TVn. így mindenki jól jár.
Viszont rohadt bonyesz autómatika kellene, hogy az első 5mp-ban belövi neked a setupot, hogy mi az, amit még éppen elbír a gép az adott felbontáson.
Vagy sima bicubicot beállíthatod, mint pl a kodi, (már ennek is jobb a képe, mint a kodinak), azt meg még egy intel 4600 is elbírja, bármely felbontáson, 70% GPU terhelésen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Goddess of Victory:Nikke
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NBA és kosárlabda topic
- Formula-1
- BestBuy topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged