- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom_tol
addikt
Mesterek!
Frodo 12.2-t használok és nem megy a BD, 3DBD iso fájlok lejátszása. Felében vagy harmadában egyszerűen abba hagyja. Nálatok ez rendben van ? Ha "mountolom" (ezt hogy kell helyesen írni) akkor nincs ilyen gond. -
tom_tol
addikt
-
tom_tol
addikt
AMD Mesterek!
Adott egy HD7970( azért mert játék is van hébe-hóba) és nem tudom beállítani a 23.976-os filmeket teljes képernyő méretre (XBMC). Ha elindítok egy ilyen filmet, kb. öt cm-el kisebb lesz a kép. 50, 60Hz-s filmeknél nincs ilyen. Mi a teendő?
(Megjegyzem Nv-vel soha nem volt ilyen gondom.)
Kösz. -
tom_tol
addikt
Mesterek!
Elképzelhető, hogy XBMC alatt jobb minőségű képet kapok szoftveres lejátszással, dxva nélkül vagy csak elhülyültem. Mindegy, hogy milyen vga. -
tom_tol
addikt
Próbáltam HD4000-t, XBMC alatt semmilyen frame drop nem volt. Valóban kukák az intel driverek, viszont pl. amit a laphoz (Asus M5E) adtak az teljesen jól működik. MPC-HC+madVr közepes beállításokon elmegy, Jinc-t nem bírja sajnos.
regger Lehet szükségem lenne egy AMD fejtágító tanfolyamra mert engem kikészített.
Az egyik ami nagyon zavart, hogy nagyon vibrál a plazma AMD karikkal. A másik, hogy soha nem sikerült normális méretű képet kicsalnom a TV-n. Ha sikerült is az csak az első újraindításig működött.
HD5870 és HD7970 voltak az "alanyok".Ezért pillanatnyilag egy GT630-at használok teljes megelégedéssel. Nem tud csak 23,973-at de legalább minden más szempontból rendben van.
-
tom_tol
addikt
Mesterek!
Kinél hogy vált be a win8 már ha használjátok. Lecserélném a win7-t, de nem vagyok biztos a dologban.
Kösz. -
tom_tol
addikt
-
tom_tol
addikt
válasz
bajnokpityu #22320 üzenetére
-
tom_tol
addikt
Most már értem. Na erre nem alkalmas. Image uppscaling csak bilinear beállítással nem akad, minden más nem igazán jó.
Ez eddig valamiért eszembe sem jutott, SD-t, 720-t csak xmbc alatt néztem, ott meg ugye nem probléma.
Elnézést kérek mindenkitől, akit akaratlanul, de "átvertem". -
-
tom_tol
addikt
Intel pártiaknak
-
tom_tol
addikt
Mostanság Xbmc iso lejátszás komoly gondokkal küszködik nálam Ez nagyjából annyit tesz, hogy kedve szerint abba hagyja a lejátszást, mintha vége lenne a filmnek. Tippek ?
Szerintetek valahogy össze lehetne hozni evvel a harmony-t ? Nyilván elsőre nem, de talán második nekifutásra
Ez csak azért kérdés, mert ha bármilyen vezeték nélküli akármit akarok csatlakoztatni a géphez összedől a Harmony működése.
-
tom_tol
addikt
-
tom_tol
addikt
Persze lehet kölcsönözni de nincsenek korlátok ? (Adatmennyiség, le-fel sebesség)
Más. Mindenkinek.
Tegnap beleszaladtam egy felirat problémába. Xbmc-vel beállíthatatlanul , mpchc-vel megközelítőleg beállíthatóan el volt csúszva, vlc-el viszont alapból a helyén volt. Ennek mi lehet az oka? -
tom_tol
addikt
A kérdés az lett volna hogy van é valami extra szolgáltatás az AMD APU-n, Intel+dedikált vga-val szemben, ami csak az apu-n megy és szerepet játszik a lejátszás minőségében vagy akármi.
Én nem építettem htpc-t, csak próbálgatom a pc-s lejátszást. (minőség, kényelem, stb.)
Lehet csendes gépet építeni eatx házban is, persze nem tenném a TV alá. Eddig nekem a legnagyobb előnyt a hálózati lejátszás kényelmetlenségeinek megszűnése jelenti. Az általában ajánlott megoldás egy AMD APU+NAS+jóféle router. Erre nekem így nincs szükségem és nem hiszem hogy az előbb felsorolt kombináció jobban teljesítene. Nálunk nagyon megy a kölcsönzés, másképpen nem is jutok magyar nyelvű anyaghoz, és ha jól tudom a kölcsönzés meglehetősen korlátozott lehetőségekkel bír egy NAS-n. Azt nem tartom jó megoldásnak hogy pc-n letöltök aztán hurcolom a merevlemezt ide-oda.Köszönöm a lehetőséget de nagyon messze vagyunk egymástól.
"Nvidia mintha nem tudna 24p"
23,973-t írnak a különböző progik. [link]
Melyik vga tud 23,976-t? -
tom_tol
addikt
Ok. ez nem htpc konfig.
Még mindig próbálgatom (NV,AMD,Intel) és nem döntöttem el hogy htpc vagy média player, bár xbmc nagyon tetszik. De az biztos hogy a táp lenne az utolsó amin takarékoskodnék.
Ja és még valami. Jobban járnék komplett AMD konfiggal ( a fogyasztás nem érdekel) kizárólag a lejátszási képességeket nézve ? Kicsit idegenkedem AMD prociktól, nem is emlékszem mikor volt utoljára.
-
tom_tol
addikt
Ez adott esetben nem egyszerű feladat. Talán zsola32 által ajánlott megoldás segíthet, de ebben az estben is előfordulhat hogy a fő asztal a dvi monitor lesz, de az asztali ikonok a másik kijelzőn maradnak.
Nálam volt olyan is hogy amíg a hdmi kábel be volt dugva a vga kariba addig a monitor csak akkor kapcsolt be amikor már betöltötte a os. az amd drivert. -
tom_tol
addikt
válasz
Warter #21391 üzenetére
Működni kéne alapból, még a mi kis csoda kütyünk is használható.
Talán próbáld meg engedélyezni ( persze ha nincs csak akkor) a winLirc-et vagy állítgasd be kedvedre a billentyű parancsokat.cekkk
Még nem próbáltam xbmc alatt de alapból a PowerDVD gyorsabb.
Elég sokat tököltem a 3D BD lejátszók próbálgatásával, nem tűnik jobbnak a TMT, és nekem nagyon bejön a Cinema mód, bár ez elismerem ízlés dolga. -
tom_tol
addikt
-
tom_tol
addikt
Xbmc tudorok!
Azt nem lehetne megoldani hogy egy felugró ablakban lehetne lejátszót választani?
Arra gondolok hogy ha integrálom pl. a MPC-HC-t akkor az adott pillanatban választhassak mivel szeretném lejátszani. -
tom_tol
addikt
Esetleg erre valaki?
-
tom_tol
addikt
Megtudnátok mondani hogy, az XBMC hol tárolja a film információkat?
-
tom_tol
addikt
Mesterek!
Hogyan lehetne megoldani a következő problémát.
Renszer:
OS: Win 7 64. Vga: Nvidia GT 630. Monitor+TV kiterjesztett asztal.
Xbmc-t beállítottam hogy a TV-n jelenik meg. Ha a monitoron bármit teszek a TV-n megjelenik az win logo, ismét kattintani kell az xbmc ikonra ,akkor visszajön.
Megoldható ?Üdv
-
tom_tol
addikt
válasz
canniball #21160 üzenetére
Mindenre reagál, a Harmony-ra is, csak hiába állítom be hogy az OK gomb legyen az enter, akkor is csak a táv alján lévő E-enter gombra reagál.
Ezzel együtt lehet élni csak nem igazán kényelmes.
Sokkal jobb lenne ha a dedikált gombok működnének, pl. a close, backspase, esc csak a Harmony kijelzőjén működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest