- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
Celtis #24496 üzenetére
"...mert alapból bármelyik billentyű lenyomásra indulnia kéne, de végülis jó."
Szerintem ha billentyűzeten ütsz le egy gombot akkor indulni is fog, de szvsz a bill. és a távrángató gombjai nem teljesen "kompatibilisek". De jobb is ez így, ha véletlenül tenyerelsz rá a pálcára akkor nem indul el a gép, csak ha direkt az az egy dedikált gombot nyomod."Kerülő megoldás USB/PS2 átalakító használata lehet..."
Nekem volt olyan tapasztalatom (igaz csak egy lapon próbáltam), hogy PS2-ről ébredt a gép, de PS2 adapterrel rákötött USB-s bill.-ről nem."De egyszerűbb a készenlét használata teljes kikapcsolás helyett."
Ahogy mondod. -
canniball
nagyúr
válasz
Joseppe210 #24486 üzenetére
De ez nem "házi szerver", hanem Home Theater PC (magyarul: HáziMozi PC) topik...
-
canniball
nagyúr
válasz
Joseppe210 #24483 üzenetére
-
canniball
nagyúr
válasz
MasterMark #24400 üzenetére
Jaja, valami ilyesmi.
t-bali3!
Ha AMD-d van, akkor a Catalystban kapcsold ki a képjavítókat! -
canniball
nagyúr
"... a TV-ket, erősítőket is lehet már wifin keresztül vezérelni."
Nálam egyiket sem lehet és egyhamar nem is lesz pénzem cserélni...meg csak emiatt nem is szívesen költenék erre..."Az IR távokkal le is állt a Logitech, ha jól tudom."
Az egész Harmony üzletág eladásáról volt korábban szó, ha erre gondoltál. -
canniball
nagyúr
válasz
Celtis #24390 üzenetére
"Ez a távirányítóról ki/bekapcsolás elég macerásnak tűnik."
Nálad. Nekem ilyen távrángatóm van, úgy látom a vevő azonos csak a pálca más, de szerintem a hasonló gombok hasonló parancsokat küldenek. OpenElec alatt ugyan már nem emlékszem pontosan hogy működött (csak egy rövid próba erejéig használtam) de ilyen problémára nem emlékszem. Windows alatt pedig be tudtam úgy lőni, hogy power gombra (bármiféle menüben való turkálás nélkül, csak gombnyomásra) készenlétbe küldi a gépet, újabb gombnyomásra pedig ébreszti. -
canniball
nagyúr
válasz
atesss #24350 üzenetére
Értem a problémád és szívesen segítenék de nem tudok, mert nem értek a linuxhoz...mint ahogy nagy valószínűséggel az itt lakók többsége sem. Ez nem HTPC probléma, inkább az Ubuntu topikban kéne rákérdezned.
Vagy keresd ezek között a megoldást. -
canniball
nagyúr
válasz
radi8tor #24334 üzenetére
Szerintem nem egy olyan terjedelmes téma ez, hogy ne férne el egy topikban. Néhány kivételtől/fellángolástól eltekintve nincs itt különösebb pörgés, úgy vélem felesleges ezt több topikban tovább aprózni. Maximálisan egyeterték a korábbi javaslattal: legyen egy gyűjtőtopik a házimozi szekcióban oszt jónapot, ha pedig valakinek valami nagyon extra mondanivalója akad ami mégis off itt akkor legfeljebb nyit neki egy blogot.
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #24324 üzenetére
"Igen, de a szoftveres rész taglalásával sokszor elzavarnának"
Nem hiszem, régóta van itt hw, sw, minden egy helyen."Ráadásul ez a topik is rossz helyen van..."
Keresd fel a nagybetűsöket a javaslatoddal, s lehet imáid meghallgatásra találnak.Merthogy tényleg van benne ráció...
-
canniball
nagyúr
válasz
bajnokpityu #24319 üzenetére
Ééértem. Egy linket azért majd tegyetek közzé.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
rbalint88 #24170 üzenetére
Meg kézügyesség, ami nekem nincs. Jó pár ezres elmenne a próbálkozással...
Ráadásul ha sikerülne is kérdés a felfestett feliratokból látszana-e valami, illetve hogy mutatna a szálcsiszolt alu előlapon (úgy vélem nem szépen).
Inkább valamiféle eltakarásra gondoltam tippeket kérni, már ha lehet ilyet egyáltalán az említett feltételekkel. -
canniball
nagyúr
A korábbi erősítős problémám megoldódott, köszönet néked ó nagy INTERNET!
Most már csak egy bánatom van vele: ezüst színű, így sötétített szobában mozizva (a fekete dolgokkal ellentétben melyek "elvesznek" a sötétben) böki a szememet. Egy ilyesmi állvány egyik felében lakik azzal a különbséggel, hogy teli a háta és a polcokat kivettem. Van valakinek valami ötlete miként lehetne eltakarni úgy, hogy közben előrefelé megmaradjon a szellőzés (csak erre tud mozogni a levegő) és adott esetben odaérjen hozzá a jel?
-
canniball
nagyúr
válasz
atesss #24063 üzenetére
Nem tudom ki hogy van vele, de én nem is igazán értem a problémád. Mi az hogy nem tudod a "médiát beimportálni"? Milyen szabályokat adsz meg?
Megadod neki az útvonalat és fájlkezelőként működik (mivel gondolom nem filmekről van szó nem médiatárazol).A videók automatikus egymás utáni lejátszására van lehetőség, lásd videók - lejátszás: első menüpont.
-
canniball
nagyúr
válasz
TazLeacher #23990 üzenetére
Az XBMC Launcher-rel beállítható, hogy egyből az XBMC-t töltse, de egy kicsi win így is lesz, azt hiszem a win indítása rész; ha kikapcsolás helyett készenlétet használsz akkor ennyi sem. Ha mégis szükséged lenne a PC-s használatra akkor az XBMC-ből történő kilépés után fogja tölteni a win GUI-t.
Logitech Harmonyval vezényelhető.
A BD-nél azt hiszem a menüvel van problémája (valami jogi kérdés miatt), de ez ha jól tévedek kiküszöbölhető azzal ha külső lejátszót használsz (talán a PowerDVD-t meg a TMT-t szokták ez ügyben emlegetni).
Torrent-kliens van hozzá, de hogy mennyire működőképes azt nem tudom.
Egy egy normál erősítő méretébe valószínűleg egy mATX lap fog beleférni.
-
canniball
nagyúr
válasz
BullZeye #23999 üzenetére
"az S01 megnevezésű mappa felettébb muszáj?"
Azt nem tudom, máshogy nem is próbáltam. De szerintem a fájlok nevei nem/sem tetszenek neki, próbáld meg (a mappa nevének változtatása nélkül) azokat átnevezni így:
S01E01Escape to River Cottage (1).avi, S01E02Escape to River Cottage (2).avi
vagy így:
1 x 1 Escape to River Cottage (1).avi, 1 x 2 Escape to River Cottage (2).avi
A lényeg hogy a fájlok nevében benne legyen melyik évad melyik része. -
canniball
nagyúr
válasz
BullZeye #23993 üzenetére
Ott nem a tvdb-vel van gond... Nálam a következő módon vannak a sorozatok (konkrétan a RC nekem nincs meg, de a példádnál maradva):
/The River Cottage
/S01
/S01E01.avi, S01E02.avi ...
/S02
/S02E01.avi, S02E02.avi ...a The River Cottage mappába el kell helyezni egy tvshow.nfo fájl benne a sorozat (nem évad!) tvdb-s linkjével.
Nekem eddig mindent rendben megtalált, még a "kis" magyar sorozatokat is.
De ha jól emlékszem még így is működik a dolog:/The River Cottage
/S01E01.avi, S01E02.avi ... S02E01.avi, S02E02.avi ...Az egyes részek nevében az S01E01 és a .avi közé írhatsz bármit.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
XBMC+Transparency skin; beállítottam a kijelző igazítása a filmhez (vagy ilyesmi) opciót és az lett az eredmény, hogy
1. a film szélei kilógnak, a tegnap nézett filmnél 0.96-os nagyítási aránynál volt teljes a kép. A menüben a beállítások között lévő képernyő kalibrálásnál frankó a dolog, csak lejátszás közben nem.
2. Az OSD menük még durvábban kilógnak, kb. harmaduk hiányzik.
Más nem tapasztalt ilyet? -
canniball
nagyúr
válasz
kiss_gee #23882 üzenetére
Nem ez sajna nem segít, ilyen ágankénti bontást kéne tudni. Jobb esetben megadja a gyártó, rosszabb esetben lehet máshol keresgélni...
-
canniball
nagyúr
válasz
drew86 #23809 üzenetére
Értem; akkor amennyiben a HD a legnagyobb igényed elég lehet egy integrált (Ion/Brazos) lap is, ahhoz elég a ház-táp amit linkeltél, olcsó és kellően halkra belőhető. Ha nem zárkózol el a használt termékektől nézz körül az aprón is, hátha akad valami jóárasított darab.
-
canniball
nagyúr
válasz
drew86 #23807 üzenetére
Az ismerősöd helyzetét tekintve jól olvastad, külső forrásból származó hangokat (egy-két kivételtől eltekintve) a TV-k csak stereoban továbbítják. Pontosabbat talán a márka LCD topikjában tudnak mondani.
Ami téged illet: amennyiben a jelenlegi géped tudja amire szükséged van akkor felesleges még egy gépet összerakni, a legolcsóbb ha besuvasztod ezt a TV mögé vagy veszel neki egy olyan házat amit el tudsz képzelni a TV mellett.
-
canniball
nagyúr
A kinézett paneltáp a 12V-os ágon csak 48W, az kevés lesz.
A szervered más tészta: egyrészt nem mindegy milyen szerver, másrészt a picoPSU-k valamivel jobbak 12V-on...cserébe drágábbak. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
XBMC "kollekciós probléma": bepakoltam a Halálos iramokat egy mappába, az első öt részt szépen gyűjteménybe teszi de a hatodik részt külön kivágja a többi film közé; tudja valaki mi a probléma oka és/vagy megoldása?
-
canniball
nagyúr
válasz
okiman #23684 üzenetére
Valóban legtöbbünk XBMC-t használ (és így nyilván ezt ajánljuk mert adott esetben ebben tudunk segíteni), de "merev elutasításra" én senki részéről nem emlékszem.
A kolléga postjával pedig nem az a probléma hogy az XBMC nem tetszik neki, hanem hogy a HTPC létjogosultságát kérdezi meg. És pont ebben a topikban... -
canniball
nagyúr
válasz
mpierre #23656 üzenetére
Köszönöm!
Attas!
"Én valami AUDIO konténerre gyanakodnék."
Ahogy gorbep is írja médialejátszóval is recseg."Azt próbáltad már, hogy nem optikán kötöd össze?"
Sajna máshogy nem tudom."...érdemes lenne pl a tv-re kötni közvetlenül a hangot... Próbáltad már váltani a "Hangfal kiépítés"-t. Stereón is recseg?"
A másik gépemen HDMI-n megy a hang a monitorba, ott nincs vele gond. De ez nem jelent semmit, mert ha az erősítőt átállítom stereora akkor azzal sincs."Az beazonosítható mi az ami recseg?"
Mindegyik csatorna. De ugyanúgy recseg akkor is ha az erősítőből fülesre küldöm a hangot.hétalvó!
Köszönjük, leülhetsz, egyes. -
canniball
nagyúr
válasz
gorbep #23641 üzenetére
"a porvédő lap..."
Tudom mi az (pl. az alaplapon is ilyen van), csak azt akartam jelezni hogy az erősítőn nem ilyen van."Ha poros, vagy egyéb ok miatt ( rossz csati, megtört kábel) lecsökken a fény intenzitás pont így szokott viselkedni, az opto lelassul, kevés a beinjektált foton, lecsökken a bekapcsolás meredeksége. ha alacsony az adatsebesség, akkor tökéletes, ha megnő az adatsebesség, akkor a tartalomtól függően egyre többet hibázik."
Na de kódolás-független a dolog: van hogy a kisebb bitsűrűségű sz@r, míg a nagyobb tiszta. Illetve ez miként magyarázza, hogy csak a magyar hangsávval van a gond (és ott sem mindegyikkel)? A másik topikban is linkeltem pl. ezt - a magyar hangsáv AC3 5.1 640Kbps és végig halkan serceg, az angol hangsáv DTS 5.1 1536Kbps és hibátlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Ford topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Régebbi játékok profilját frissíti az új GeForce driver
- Mafia: The Old Country teszt
- Medence topik
- Hálózati / IP kamera
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Meta Quest 3 akkumulátoros fejpánt
- Seagate IronWolf Pro 4TB 3,5 Recertified HDD
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest