- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
válasz
mandju #18787 üzenetére
Így, hogy végre sikerült normálisan belőnöm a Harmony-t, azt mondom rendben van.
Abban viszont még mindig nem vagyok 100%-ig biztos, hogy megérte-e.
Ahogy nő a médiatáram (filmek és zenék) borítókkal és leírásokkal együtt, kezd belassulni kicsit az XBMC.
Belassulás alatt a böngészést értem és a borítók betöltési idejét.
Úgyhogy ha médiatárként is használnád (nem csak szimplán lejátszásra, arra tökéletes), akkor az sem biztos, hogy elég a Brazos.Ha tényleg csak ennyi az igényed, amit írtál (full HD lejátszás, BD ISO, zene, torrent... 3D nem téma..., akkor szerintem ne cseréld le.
Ha netezni is szeretnél + vágysz az egyéb, PC nyújtotta szolgáltatásokra, akkor ok.Ha az anyagiak engedik, akkor rakj össze egy HTPC-t, használd egy darabig, de addig ne add el az A210-et, amíg saját tapasztalatodból azt nem mondod, hogy neked jobb a HTPC.
Akárki akármit mond, kurvajó kis médiajátékos az A210.
Sokan az utódjai miatt csalódtak a Popcorn-ban, de az A210 (ami a lejátszást illeti) perfekt.
Ja és 8-10 Mb/s nettel a torrent is tökéletes.Ha gondolod, gyere el hozzám, nézd meg.
-
-
TCr
veterán
Megvolt, köszi.
Naszóval...Devices: 4 részre van osztva a kijelző
Activity: a jelenleg használt activity nevét mutatja (HTPC), semmi más nincs a kijelzőnHa fent a "more activities" gombra nyomok (kijelző felett), akkor mutatja a választható activity-ket, kettőt mutat egyszerre (összesen 3 van, lapozható a kijelző), középen egy vízszintes vonallal elválasztva.
-
TCr
veterán
válasz
canniball #18675 üzenetére
Azt hiszem amikor az activity-ket látod, akkor valóban csak 2 activity jelenik meg a kijelzőn, vízszintesen elválasztva.
Ha megnyomod a kijelző alatti funkciógombot, akkor vált az eszközökre (devices), azokból valóban 4 látszik a kijelzőn.
Vagy félrebeszélek és nem erre gondolsz? -
TCr
veterán
Köszi!
-
TCr
veterán
válasz
Askformore #18556 üzenetére
Asztali médialejátszókra nem lehet XBMC-t tenni.
Pont tegnap érkezett meg az usb IR vevőm (2.800 Ft) a Logitech Harmony 600-hoz, tökéletesen jó párosítás az XBMC-hez.
-
TCr
veterán
válasz
mandju #18533 üzenetére
Megírom ide, 45-ért adtam el úgy, hogy vidékről Bp-re szállítottam és segítettem nagyjából beállítani a vevőnek.
Más, főleg Canniball-nak írom ezt: megjött Kínából a HP vevő a Harmony-hoz, beállítottam, most már pont ugyan úgy tudom használni XBMC-hez, mintha billentyűzet lenne.
Zenénél és filmnél is belepörget, nem ugrik, nem vált következőre, stb...
Egyelőre még a vétellel vannak furcsaságok, lassan veszi be a gombnyomást, 2x veszi be a gombnyomást, ilyenek.
Ez gondolom "delay" gond, nekiállok átnyálazni, hogy hol tudom ezt belőni. -
TCr
veterán
A kis Brazos-on is érdemes havonta feltenni az új driver-t, vagy teljesen felesleges?
-
TCr
veterán
Mert valószínűleg a jelenlegi igényeit tökéletesen kielégíti az A210, írta is, hogy csak kíváncsiság.
Ha azt mondaná, hogy netezni is akar, meg ráengedni a torrentre a 80 Mbit-es kábelnetet full sebességgel, akkor azt mondanám, hogy ok, de így teljesen feleslegesnek tartom. -
TCr
veterán
válasz
mandju #18291 üzenetére
Szia!
Ha csak ennyi az igény és már megvan a PCH A210, akkor NE cseréld le!
Ha viszont még nincs meg, akkor olcsóbban kijössz a HTPC-vel, feltéve ha már van Harmony-d, mert ugye az tovább drágítja az árat.
Ha XBMC-t akarsz használni, a Harmony-hoz ilyen IR vevő kell, hogy tudjon vele kommunikálni. -
TCr
veterán
-
-
TCr
veterán
válasz
bigdady #17965 üzenetére
Azt nem tudom, hogy mihez képest mennyivel jobb / rosszabb, de
- HD filmekre (nekem eddig 1080p mkv volt a max, amivel etettem, de azt mondják a BD50-et is simán viszi)
- zenehallgatásra (nagy felbontású, akár többcsatornás FLAC is)
- webböngészésre (FB-os Angry Birds már megakasztja)
- torrentezésre (jelenleg is fut 40-50 torrent, amit HD filmek alatt sem kell kikapcsolni)tökéletesen megfelel.
-
TCr
veterán
válasz
canniball #17799 üzenetére
De ha a billentyűzetre rá lehet varázsolni valahogy, pl. "A" billentyű (ha azon alapértelmezettként nincs semmi), akkor az MCE keyboard-ról már gyerekjáték azt beállítani a Harmony-ra.
Ha a Chinavision van eszköznek beállítva, akkor a CV távos gombjait látod "kioszthatónak" a Harmony programjában.
Ha az MCE Keyboard van eszköznek kiválasztva (ennek érzékeléséhez kell az RC6 vevő), akkor a teljes pc-s billentyűzet billentyűit látod kioszthatónak (A-Z, F1-F12, Insert, Delete, Tab, stb-stb...)
-
TCr
veterán
válasz
canniball #17779 üzenetére
Hát éppen ez az, amiért IR6 vevő kell, mert a Chinavision nem képes mindenre.
A Chinavision teljesen kiesik a képből, azt törölni kell a Harmony-ból, ahelyett kell a Harmony-nak eszközként megadni az "MCE Keyboard"-ot és egyesével minden, a sima billentyűzeten (amivel tökéletesen kezelhető az XBMC) megtalálható hasznos gombot ráprogramozni.
Így már világos? -
TCr
veterán
válasz
rigo88 #17764 üzenetére
Jól mondod.
Csak azért írtam ezt le, mert Canniball IR vevőjéhez (és most már az én vevőm is, tanulópénz) nem lehet a "MS keyboard"-ot használni, ahhoz RC6 (formátumú, kompatibilitású, szabványú?) vevő kell, hogy ezt a Harmony-ra beállítva kommunikálni tudjon a PC-vel.
Természetesen a Harmony-ra be tudod állítani a keyboard-ot gond nélkül, csak épp ennek a pici fekete kocka távosnak a vevője nem fogja érzékelni a jelet. -
TCr
veterán
válasz
canniball #17760 üzenetére
Működik, de sajnos ezzel nem lehet úgy bekonfigolni a Harmony-t, mintha a billentyűzettel irányítanád.
Így néhány extra funkció kiesik.Tegnap rendeltem a Harmony-hoz egy ilyen RC6 vevőt, "ezzel" rá lehet lőni a Harmony-ra a Microsoft MCE Keyboard-ot, így bármelyik billentyű gombot be lehet állítani a távosra, vagyis teljes értékű irányítást kap.
-
TCr
veterán
Az XBMC (Eden - Aeon Nox) miért állítja vissza magát állandóan 1920*1080-ról 1366*768-ra?
System / System / Video output / Resolution
A desktop 1366*768-ra van állítva (net és uTorrent miatt), ez szólhat bele?
-
TCr
veterán
Használ valaki Logitech Harmony távost, ami harmóniában van az XBMC-vel?
Szeretném használni az advanced dolgokat is (pl. feliratváltás, audio sáv váltás, stb...), de az istenért nem tudom beállítani. -
-
TCr
veterán
válasz
canniball #17270 üzenetére
Köszönöm, ezt elmentettem.
Én a kisebbik, fekete távost rendeltem tőle, már csak az van neki, ahhoz is jó lesz ez?
Ha beállítom egy ilyen távosra, attól még lehet a gombjait kusztomizálni?
Pl. felirat váltás, hangsáv váltás, XBMC zenénél fullscreen, belepörgetés, ilyesmi... -
TCr
veterán
válasz
canniball #17263 üzenetére
Szia Canniball!
Úton van már az általad ajánlott infra vevő (a kis fekete távossal) és a Logitech Harmony 600.
Azt sejtem, hogy az erősítő, tv, stb távjait hogyan fogom tudni "bekalibrálni", de a pc-nek hogyan álljak neki?
Van hozzá "custom" beállítás is, nem csak "létező" távosok beállításai? -
TCr
veterán
Mindenki "AMD-zik" itt, mégsem tudja senki megmondani, hogy a Youtube videókon miért jelentkezik v-sync probléma, csíkozódás?
Illetve nem a miért a lényeg, hanem az, hogy hogyan lehet megszüntetni... -
TCr
veterán
Srácok, rendelném a Logitech Harmony 600 távost, kérlek linkeljetek nekem valami jó és olcsó megoldást, amivel tudom majd használni a PC-hez (XBMC) is.
Tudom, hogy volt már téma, de semmi konkrétat nem találtam. -
TCr
veterán
Nem voltam egyértelmű, a 2x4 GB RAM-ra gondoltam.
-
TCr
veterán
Hülyeséget beszéltem, nincs a routernél 220V a falban, az aljzatok kb. 1 méterre vannak tőle és felfelé mennek a kábelek a falban, nem vízszintesen.
Egyébként TP Link TL-WR841ND.
-
TCr
veterán
válasz
slashing #17056 üzenetére
A router jelszóval védett.
A laptop wifi antennája további 3 wifi jelet lát.
Szomszédok, de kertes házban lakom, azok messze vannak.Kikapcsoltam a HTPC-t, ami kábelen van és megtáltosodott a laptop, most arról írok.
Ha a HTPC be lenne kapcsolva, el sem érném ezt az oldalt, szerintem 99%, hogy azzal akad össze, na de hogyan és miért? -
TCr
veterán
Valaki megmondaná kérem, hogy ha a HTPC be van kapcsolva, akkor a laptopon miért lesz gyötrelmes a webböngészés?
Router mögött van mindkettő, a laptop wifi-n, a HTPC kábelen.
Az ip-ket fixre állítottam.
Torrent, vagy egyéb netes alkalmazás nem fut.Ha csak a PS3 van a laptop mellett bekapcsolva, az nem okoz ilyet.
Az is kábelen van. -
TCr
veterán
Valaki kérem magyarázza el nekem, hogy ha belépek a music menübe, ott vannak a szép borítók, belemegyek egy albumba, rányomok egy zenére, elindul a zene... idáig gondolom világos...
Hogyan kell beállítani az XBMC-t (illetve be lehet-e), hogy azonnal az a teljes, szép OSD ugorjon elő, mint amikor zenére indítva kimegyek a főmenüig és rányomok a "fullscreen" menüpontra?
A zenét leállítva pedig ismét a zenék között találjam magam.(Aeon Nox skin)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Xbox Series X|S
- Fejlesztői videón a Destiny 2 - The Edge of Fate
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Sorozatok
- Medence topik
- Magisk
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest