Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• edari

őstag

Sziasztok
    Nézegettem ma reggel egy kis házi "szervernek" való gépet, és ezt a lapot néztem ki: ASROCK D1800B-ITX, és kicsit beindult tőle a fantáziám.

Első ránézésre tökéletes, a 10W-os fogyasztás nagyon tetszik (AMD am1 25W-al szemben), és mivel ebbe laptop ram megy, ami aprón kb 3-4 ezer ft, így kb 19 ezernél járok árban. Van a gépembe még egy fölös 500GB-os winyó, így azt nem kell vennem, kell egy kis táp, apróról lehetne azt is venni, kb 4 ezer. Házat nem tudom hogy vegyek-e, sztem egy cipős doboz is jó, ha az alját kibélelem valami szivaccsal, vagy antisztatikus zacskóval :DDD Így kb kijövök 23-24 ezerből. Lehet hogy később egy ssd is mehetne bele, de nem létszükséglet.
    Így a max fogyasztása kb 20-30W.

Ezzel a felállással tökéletes kis házi szeró lehetne, szüleim erről tudnának filmet nézni (hálózati megosztással a saját gépükről néznék a filmet, ez csak megosztaná), ftp-vel kb mindig letudnék róla húzni dolgokat, ha kell valami pl a suliba, torrent erre mehetne akár (mivel be lenne rakva kb a sarokba netre és áramra dugva - nincs monitor - vnc-vel erre töltögetnék, majd a saját gépemre telepítek). Hát komolyan tetszik az ötlet :DDD

Elnéztem valamit, hogy ez tényleg ilyen olcsón kijönne?

Új hozzászólás Aktív témák