Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SmallGreenET

csendes tag

válasz tomazin #194 üzenetére

Helló!
    Én is progmatos vagyok, idén 3-adéves.
    Adatb-t csinász? Hál' Istennek +fogadtam felsőbbévesek tanácsát és nekiálltam beadandókat írni. Így +van 5ös vizsgajegyem, s 1 vizsgával kevesebb. Az anyag értelmes részét meg majd talán nyáron áttanulmányozom...

Így globálisan az előző ~190 hozzászóláshoz:
    Progmat tényleg nem könnyű szak. A legnagyobb beugratás, hogy alacsony a felvételi ponthatár, ezért rengeteg olyan ember van itt (kezd itt :) ), akinek semmi keresnivalója egy egyetemen. Ez Mo-on 1ik legkeményebb informatikai szakja. Jópár BMEs haver van - ők szívnak elektro tárgyakkal - de mind1ikük meghajol az itteni matek előtt. :)
    Itt nem arra akarnak +tanítani, hogy tudjál adott programnyelven (vagy csillivilli varázsló, huzogatós csodában) alkalmazást írni, hanem egy magasabb szemléletet alakít ki, amit komoly alapozás nélkül nem érhetsz el.
    Ahogy olvastam megy itt a sztorizás bevprogról meg analról, linalgról. Akinek ezekkel az elején gondja van, az meneküljön innen, hogy ne vesztegessen el túl sok időt az életéből. Magasabb féléveken ezeknél nagyságrendekkel komolyabb dolgok vannak. Akinek gondja van a bevmat 1-es alapfogalmakkal (amire utána n+1 tárgyból hivatkoznak majd), az mit kezd majd egy bevmat 3 vizsgán? Linalg, anal1-2 dettó. Nekem sikerült anal szigorlat 4. félév végén, szal talán kimondhatom ezeket. Akinek van fogalma, vagy statisztikai adata arról, hogy előző mondatom mit jelent, attól előre kérem, ne vádoljon magolással és óriási szorgalommal, mert az nincs meg. :D Ellenben egy progmat elvégzéséhez kellenek elég jó képességek, szorgalom, s leginkább pozitív hozzáállás. Akik azért jöttek ide, mert konkrétan ilyen típusú képzést akartak (simán >110, 115 ponttal (még régi rendszerben)), s nem azért, mert csak ide vették fel, azokat most is látom 5. félévre ajánlott tárgyak előadásain. Akik az előbbi kritériumoknak nemnagyon feleltek meg, azok egy része már lement, nagy részük sosem fog diplomát szerezni itt, páran pedig kitartással, akarással elérik majd a célt!
    Amúgy minél magasabb évfolyamon vagy, annál több izgalmas, használható tudást nyújtó tárgy van, szal kitartást és fenn kell maradni a rostán! :)
    Bárkinek kérdése van, segítségre szorul, csak szóljon!

Új hozzászólás Aktív témák