- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Nekem is ez volt az első gondolatom, már a thumbnailből is sejtettem, hogy csalódás lesz.
Vajon meddig súlyosbodik, és tart majd még ez az elmebaj? 5-10 éven belül/múlva jönnek majd a billzetre nem vonatkozó garancia és barátai, esetleg majd lecserélik érintőgombosra a történetet, és akkor már végképp befejeződött a notebookok létének értelme. -
GoodSpeed
addikt
Az előretelepítés az, hogyan zajlik?
-
-
GeryFlash
veterán
Amugy rohadtul erdekelne, hogy akkor amikor 512GB SSD 10 ezer, 1TB SSD 20 ezer FT-ert is kapni akkor 2023-ban mik ezek a 256GB-os bohockodasok. Ezt korubelul az osszes notebook gyartonak feltennem.
-
GeryFlash
veterán
Macbook Air arban linux, sikerre van itelve.
-
-
"Nekem még nem sikerült találnom olyan USB wifit amit a linux rendesen tudott volna használni."
Nálam Debianon (de feltételezem a többi disztrón is) a TP-Linkes cuccok mind működnek. Valami TP-Link Archer belső wifi kártya Intel chipsettel, az is megy, meg egy nem mai gyerek, szintén TP-Link Aetheros chipsetes USB stick szintén. Meg kell találni a nekik megfelelő firmware csomagot és telepíteni. Ha a kernellel nem megy alapból a hardver, akkor ezt az utat csak egyszer kell kijárni, majd valahol tárolni a telepítő fájlt, esetleg felírni a csomag nevét és onnantól el lehet felejteni.
Ne haragudj meg rám, de user error ez inkább, nem pedig a Linux hibája. Tény, hogy Windows alatt minden IS könnyebben telepíthető (még a vírusok is
).
-
kpityu2
őstag
Nekem még nem sikerült találnom olyan USB wifit amit a linux rendesen tudott volna használni. Elindul talán nyögvenyelősen a firmware csomagban lévő driverrel de épp csak a kötelezőt hozza. Vagy lehet szerencsétlenkedni a githubról összekeresgélt tíz féle dkms forrással, hogy melyik az ami működik is
#15 Rowon: Az a baj, hogy túl sok energiát fecsérelnek el a csicsára, miközben alap dolgokkal probléma van. Pl. nagy fájlok pendrive-ra másolása. Azután meg ott a sok desktop, a szoftverforrásokban nincs szétválasztva, hogy a progi melyiket szereti, beránt maga alá mindenféle függőséget és a végén ott van a teleszemetelt rendszer vegyesen KDE, Gnome, Qt elemekkel.
-
-
kpityu2
őstag
Rendes drivereket is írnak a benne lévő eszközökhöz?
-
"Ha már DOS, például a Trónok harcát DOS 4.0 alatt futtatott WordStar szövegszerkesztő segítségével írta a szerző"
De komoly.Otthon kíváncsiságból felrakom WM-re ezt a FreeDOS-t, csak kipróbálni. Szerintem utoljára általános iskolában láttam DOS-t, mert egyszerűen nem volt rá később szükség, sőt, már akkor sem.
-
FLATRONW
őstag
Kipróbáltam, nem volt rossz,viszont eléggé rosszul kezelte a wi-fit (a többi disztró is) .
Pl. a Windowshoz képest felezett sebességgel másolt az asztali és laptop között (10 MB helyett csak 5).
Volt még 1-2 zavaró dolog.
2018-ban váltottam 8.1-re, azóta ugyanaz a rendszer van rajta, meglepően fürgén fut, egy kicsit lassabb, mint a Mint, de legalább rendben van a hálózat.
Kíváncsiságból már tesztelni sincs kedvem az újabb verziókkal, főleg, hogy már nincs is 32 bites változat belőle. -
ddekany
veterán
És mint szinte minden notebook-on... elmeroggyant designer billentyűzet! És ezek minden évben csak egyre rosszabbak.
-
Dhampir
félisten
A FreeDOS és egy desktop Linux között van különbség felhasználóbarátságban és futtatható szoftverek tekintetében, de az előbbi sem rossz, ha valamilyen régebbi programhoz kell.
Ha már DOS, például a Trónok harcát DOS 4.0 alatt futtatott WordStar szövegszerkesztő segítségével írta a szerző:
DOS-on íródik a Trónok Harca -
CapriBoy
tag
Nekem kicsit gagyinak tűnik...
-
Dr. Akula
félisten
Feles kurzor, Power gomb a Del helyén... Ránézésre valami konzumer vacak lehet.
-
Yodafon
őstag
fuha eloretelepitett linux, vigyaztam!
Az en gepem anno FreeDos-al arultak 2008-ban megse volt rola hir
-
vottokar
senior tag
Lehet rája windowsot telepíteni?
Amúgy komolyan, tetszik a szerkezet.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest