- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peppo
őstag
válasz
Leslie33 #49383 üzenetére
A Guardian modulokat nem kell fejleszteni. Ha megvan egy module blueprint, plusz még az a pár cucc, amit össze kell hozzá szedni, akkor kiváltod a guardian tech brokernél, és aztán simán meg tudod venni mind az öt méretben bárhol (ahol lehet kapni
). Vehetsz belőlük akármennyit, csak kreditbe kerül onnantól.
Mérnökölni nem lehet őket.Összesen hat modul van, ami kiváltható így. Hat module blueprint meg pár egyéb material. Aztán oda nem is kell menni többé.
Van még 3 guardian vadászgép meg egy csomó fegyver, ezeket másik bázisokról lehet összekaparni, de az eljárás hasonló (a vadászgép egy kicsit trükkösebb, érdemes azt a végére hagyni, mikor már van rutinod benne.). Ha egyszer kiváltottad, akkor utána már bármikor megveheted kreditért.
Ez a jó a guardian cuccokban. Ha egyszer az ember kiváltja őket, többet oda sem kell menni. Míg az újabb tech brókeres cuccok, amik az utóbbi 1-2 évben jöttek, jellemzően olyanok, hogy minden darabért külön ki kell csengetni a materialokat. Igaz, a material farmolás is lényegesen egyszerűbb ma, mint régebben volt.
-
Peppo
őstag
válasz
Leslie33 #49380 üzenetére
Nem vettem észer semmi előnyt Duke fölött. De azért kihúztam, csak, hogy meglegyen ez is.
Annak idején még gyorsan ment. Talán a Ngalinn még most is jó, de lehet, vannak jobbak. Olyan jó viszont tuti nincs, mint a régi Ngalinn volt.
A Cutter jó cucc. Ha el tudunk tekinteni a lassú fordulástól, minden másban eléggé ott van.
Más kérdés, hogy az új hajók megjelenésével szép lassan elavulnak a régiek. (És nem kell hozzájuk rang sem!!!) Közepes méretben pl. már mindenre meg van az új hajó. Kicsiknél is a Cobra V szinte mindegyik feladatot el tudja végezni. Esetleg a DBX meg a Vulture aminek még nem jött váltás, de ezeket is el lehet engedni. Én valahogy mindig úgy voltam, hogy minek használjak kis hajót, ha a medium is le tud szállni ugyanott. Felszereltségben egyértelműen jobbak a nagyobbak, a pénz meg kb. az első pár órában számít, utána már megvehetsz bármit.
Bár ennek kicsit ellentmond, hogy a CobraV-öt mégis használom, de ez tényleg nagyon jól sikerült kis hajó, és pont megfelel arra, amire nekem kell (material farmolás). Esetleg ha még jönne pár kicsi, ami tényleg ennyivel jobb az eddigieknél, akkor lehet, hogy vevő lennék rájuk.
De jobban örülnék, ha a nagyobbaknak jönne a váltótársa. Egy Corvette vagy Anaconda II meg tudná dobogtatni a szívemet!
Legalább a Panther már biztosnak tűnik.
-
Peppo
őstag
válasz
Leslie33 #49361 üzenetére
Pulse wave-et én csak core mining esetén használtam.
Prospector minden aszteroidába, aztán amiben van olyan, ami neked kell, azt lézerrel kinyalogatni belőle.
És ahogy feljebb írták, 20% alatt nem nagyon éri meg az időt pocsékolni rá. Hacsak nem valami ritkább cucc kell. És lehet prospector nélkül is, de akkor nagyon hamar kimerül az azsteroida, és alig jön belőle cucc.Az szerencse, mert miközben ozmiumot kerestem, összejött vagy 300 tonna platina is. Nem volt szívem otthagyni a sok 50-60%-os aszteroidát. Gondoltam, csak ér valamit.
Asszem, a Python elugrik a piacra hamarosan. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Leslie33 #49361 üzenetére
Csak a prospector. Ennek van egy olyan hatása is hogy több kis anyagdarab fog kijönni belőle. Ha a pénz kell és nem konkrétan egy bizonyos fajta dolog, akkor metallic gyűrűben olyan kövekre szabad elkezdeni lőni a lézerrel, ahol a painite legalább 20%. Mondanom sem kell: többszörösen átfedő painite hotspotban.
-
Peppo
őstag
válasz
Leslie33 #49358 üzenetére
Ha pakolsz rá tűzerőt, akár harcolni is lehet vele. Nekem egy hatos Prismatic Shield van rajta, és ha telepakolom shield boosterekkel, akkor simán kibírja, míg felaprítok pár kalózt. De ha valaki pajzs nélkül, plusz egy limpet controllerrel nyomja, az úgy kicsit veszélyesebb.
De láttam olyat is, aki állig felfegyvertett T10-essel bányászott Res Site-on, és a legfőbb problémája az volt a kalózokkal, hogy folyton szétlőtték a limpeteket. Magukra a kalózokra rá sem fordult, a lézertornyok szétszedték mindet.
Még ami esetleg megéri, mert jó harcos/bányász hajó tud lenni, az a Corvette vagy az Anaconda. Raktér tekintetében rosszabbak, de legalább tudnak fordulni, és fegyver is fér rájuk bőven.
De ha nem számíthatunk különösebb ellenállásra, szerintem a Cutter a legjobb. Tegnap összeszedtem vele annyi ozmiumot, hogy a tech brókertől megvehessem a mérnökölt bányászlézereket. Lehet, sosem lesznek használva, de ki tudja.
-
5150head
senior tag
válasz
Leslie33 #49303 üzenetére
Ha megnézed ship builderben:
Ha csak az FSD-t mérnökölöd maxra, és leveszed a felesleges modulokat, a core modulokat kisebbre veszed, akkor is 65 felett ugrik a Mandalay, guardian booster nélkül, szóval ezért sem érdemes arxért venni, ha van ingame credited.
Az más, ha az ember nem akar várni 3 hónapot és mire megjelenik creditért az új hajó, mint most a Corsair. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Leslie33 #49296 üzenetére
Ha jól látom (toggle details) SEMMI extra cucc nincs rajta, csak azok amiket így bemész a boltba és megveszed. Akkor már az Asp, ami még olcsóbb, és tele van mérnökölt modulokkal, plusz a Guardian FSD booster!! Arx-t fizetni akkor van értelme, ha valami olyat kapsz ami sok időbe kerülne feloldogatni, megszerezni, összegrindolni rá a matikat stb.
#49295 buke: most pont egy építkezés közepén vagyok, így nem tudom ellenőrizni, de nagyon nem hiszem hogy egy ilyen bug sokáig meg tudna maradni.
-
5150head
senior tag
válasz
Leslie33 #49282 üzenetére
Véletlen egybeesés.
Régóta fenn áll a probléma, teljesen random, hogy mikor hol. Kaptam stuttert harc közben, állomáson, sc-benm úgy hogy csak soloban nyomom. Pár másodpercig laggol aztán 0,5-1 óráig megint semmi, de van h sűrűbben előjön.
Egyik top voted issue a trackeren: [link] -
buke
tag
válasz
Leslie33 #49269 üzenetére
Leslie33: Szia, az LTD-t a bányász npc hajók szállítják, régebben ez sokat ért a többi bányászható ásványhoz képest. Ha egy ilyen hajót ki tudott fosztani a játékos, akkor az jó pénzt jelentett, hiszen akkoriban az LTD 1,6m volt az ünnepnapi ára. A lopott 0,75 szorzóval persze csak. Ha egy pl. Type-7-est elkapott az ember, benne lehetett 50-150T -ig. Elég jól lehetett vele kaszálni és nem volt unalmas. Amúgy az LTD mindegyik kitermelési módban bányászható a jég aszteroidákban. A híres vagy inkább hírhedt varázs tojásból is ezt termelték ki.
UI: 3 dolgot kellene tenni, hogy ismét élvezhetőbb legyen ez.
1. a szállítmányok tartalmazzanak más, jelenleg értékes ásványokat. (musgravite, stb.)
2. növeljék az aktív szállítási időszakot.
3. Lehessen üldözni a hajót rendszereken át, addig, amíg újra nem törvényesbe ugrik. -
Peppo
őstag
válasz
Leslie33 #49181 üzenetére
Mostanában nem játszottam nagy hajókkal, de emlékszem, az automata dokkoló és a T9-es rendkívüli páros voltak.
Hihetetlen, mit tudtak művelni egy Coriolison. Különösen a levélbedobó rés okozott nekik problémákat, de néha a grillrácson is úgy végighúzta, hogy hálát adtam magamnak, amiért raktam rá pajzsot.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Leslie33 #49181 üzenetére
Talán egy hordozóra ki tudod rámolni, és onnan a kis hajóval apránként leadni. Ehhez egyeztetni kell a tulajjal, hogy előbb megvegye tőled, aztán eladja. Ha hozzám közel vagy, én vállalom.
--
Dropokról, mai 1 PM leállásról itt írnak, dev postok.
Csak azt nem, hogy meddig fog tartani... -
5150head
senior tag
válasz
Leslie33 #49149 üzenetére
Igen. Elvileg jó profitot ad a hajó a nyersanyagért, így az számít, hogy hol veszed meg az adott cuccot.
Ha vége lesz a CG-nek akkor ez még szerintem sokat fog könnyíteni a dolgon:
Brewer Corporation has committed to deploy a new trailblazer megaship for EACH TIER reached within the initiative. These megaships will be deployed at the edge of the core systems and will be stocked with commodities critical for colonisation efforts.Egy spacetruck (790 cargo) cutterral elvileg 30-40 forduló az első állomás.
Nekem is piszkálja a csőrömet, lehet, hogy mégis belevágok, csak elég macera jó rendszert találni. (Mahon környékén nézegettem Pristine rendszereket.)
Ha sikerül valahol letáborozni beírom ide aztán nyomhatjuk, továbbá én is szívesen talicskázok más PH-snak, akinek van már rendszere. -
5150head
senior tag
válasz
Leslie33 #49147 üzenetére
Most este nekem a sima ugrási töltés is megnőtt. Nem bírják a szerverek.
Próbáltam értelmes rendszert keresni Mahon környékén, de igencsak foglalt elég sok rendszer a bubi szélén. Durva, h egy nap telt el kb és ennyi foglalt rendszer lett. Mondjuk kérdés. hogy mennyien fejezik be a 4 hét alatt.
Mondjuk én várok még 1-2 patchet, mert vannak bugok. Volt akinek simán eltűnt a foglalása a rendszerről, meg már elkezdték hordani a nyersanyagot aztán egyszer csak elugrott a kolonizáció hajó. Egyik nyersanyagot már buffolták is, mert egyszerűen annyira megnőtt az igény, hogy sehol nem volt.
Gondolom a szerverek is izzanak.Szerk: Bocs Leslie33 nem neked akartam válaszolni.
-
válasz
Leslie33 #49077 üzenetére
Én mindent maxra tettem a Mandalayban. Összes modult, fegyvereket, mérnökölve, stb.. Így is 50Ly felett ugrik. Nekem ez elég is így.
Viszont nem tetszett, a korlátozott előre lefelé kilátás, ami ugye exobióhoz nagyon kell. A FOVot állítottam öttel nagyobbra (mintha hátrébb tolnám az ülést). -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Leslie33 #48744 üzenetére
No problemo
--
Aktuális idevágó tudnivaló: megint vannak dropok, Halloween tematika, a szokásos 4 hajóhoz.
Most épp pl ez a csatorna. -
buke
tag
válasz
Leslie33 #48739 üzenetére
Leslie33: Igen, én az a Buke vagyok, de néha nem igazán jól jön ki a lépés a videózásban. Pont, amit néztél ott nem néztem rá az "asztali" hangra... és persze nem ment
az OBS frissítés miatt.
Meg néha balul sül el a feladat, de ebből is talán lehet tanulni.
Még nem tettem fel a YT-ra. Szóval jó dolog a sztreamelés, de igencsak fárasztó is egyben, mindig van valami probléma.
Ja, igen szvsz a [HUN]NIMROD kolléga, aki szokott rendszeresen közvetíteni.Másokat is látni néha.
-
mumtaz
senior tag
válasz
Leslie33 #48710 üzenetére
Én most tértem vissza egy kis felfedező kiruccanásból Vaka-ra. 313 rendszert látogattam meg és lecsaptam szinte mindenre, ahol még nem járt előttem senki. Volt, ahol 390000Ls-et utaztam egyetlen mintáért.
A végösszeg a begyűjtött mintákból ~1.7 milliárd. De amennyit kajtattam, az után most egy darabig biztos nem ugrálgatok. Főleg, hogy az általánosan használatban lévő Pythonommal teljesítettem (max 39Ly) és nem a viszonylag hosszabb távú ugrásokra felszerelt ASP Exploreremmel (~56Ly). -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Leslie33 #48699 üzenetére
Én azt nem értettem, miért vannak így honorálva a fajok.
A legdrágább faj a maga 20M-val 1000m-ről már renderelődik, ahogy az 1M-s bacik is. Egy HMC-n, ha van kettő faj, 80%, hogy a 2. Tectonicas lesz. Leszállni melléjük gyerekjáték.
Annyira nem ritkák a HMC-k, hogy ez annak legyen betudható.
De a gombák, amik -bár messziről láthatóak- sziklákon, szar helyen vannak, mégse érnek, csak max általában 3-5 M-t.
Egyedül a Frutexa Falmmasis-t találtam méltónak a maga 16M-ra, mert az kb 150m-ről lesz látható, ha nem kevesebb, és nyílt telepen nem jelenik meg, inkább a lejtőket-domboldalakat kedveli. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Leslie33 #48477 üzenetére
Kérdés hogy legutóbb mikor volt ilyen eseted. Mert ha ez egy új "feature", akkor valamelyik frissítéssel érkezett ki tudja mikor. Én utoljára már több mint egy éve csináltam azt hosszú hetekig, hogy egy telepen belül logoff/on hogy a harc újrainduljon (Merc rang farmolás), és akkor még az volt hogy ott születtem vissza az épületek között ahol kiléptem és kezdődött a következő csata.
A végtelen lépcsőhang, sötétedés szerintem a hálózati kapcsolat lassúsága miatt van. Úgy értem, nem biztos hogy a TE neted lassú mert minden más működhet gyorsan, hanem az ED szerverekkel bizonytalan az összeköttetés, vagy nagyon le vannak terhelve, tipikusan nagy tartalmi bővítések után, amikor sokan rámozdulnak újra.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Leslie33 #48443 üzenetére
Hát igen, ott van a kutya elásva. Nem bug, hanem glitch kategória ha pontosak akarunk lenni, mondja is, el kell távolodni annyira hogy a fák eltűnjenek, mert azokba beleakadnának a limpetek (ha jól értettem).
Még így is "érdekes", hogy a talajról felkapják tönkremenetel nélkül. Az aszteroidák közt is hullanak, mert buták és nem kerülik el az ütközést.Peppo: persze, ha amúgy is megy a gép, akkor OK. Mondjuk én mindig tudok valami olyat csinálni, ami félszemmel is megy, de messze többet hoz mint az AFK. T10 a király, ja.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Leslie33 #48430 üzenetére
Ez felemás, mert ha csak neked van, neki nincs, akkor elhúzol, de fordítva meg sokkal messzebbről is rá tudnak csapni az emberre. Ha meg minkét fél ezt használja, akkor lekövet, és amikor abbahagytuk a turbózást, a régi módon kiszed. Igaz, hogy nem egyszerű célon tartani, mert erősen imbolygunk. Éppen ezért szvsz OC+ID együtt lehetetlen.
VikMorroHun: ha lenne az A osztálynál is, akkor minden előny egyszerre érvényesülne. Ezt direkt nem akarják, és meg is tudom érteni.
-
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Leslie33 #48340 üzenetére
Meg kell látogatnod egy olyan Tech brókert, aki a Guardian cuccokat adja, és ott ki tudod nyitogatni a modulokat, a megadott számú mati/adat segítségével. Arra nem emlékszem, hogy ebben a kategóriában van-e olyan modul, amit példányonként itt lehet kikérni, a legtöbb mindenképpen csak megnyílik, és onnantól outfittingben kell keresni és kreditért venni.
-
5150head
senior tag
válasz
Leslie33 #48340 üzenetére
This sector is one of several anomalies found throughout the galaxy. For reasons unknown, hyperdrives refuse to lock on to the stars in this area of space, effectively making it impassable to deep space travellers. Pilots are thus required to either avoid this area or to plot a course above, below or around it.
What may be found within this restricted area remains a mystery for the time being. There are however some speculation that whatever it is, may be tied to the mystery of the ancient 'Guardian' ruins, since the vast majority of the ruins that have been discovered to this date, has been located in the areas surrounding Regor Sector.
Regor was one of the first of the restricted sectors to be discovered by pioneer explorers.
In april 3301, a survey by the First Great Expedition succesfully mapped the borders of the restricted sector using the groundbreaking new technologies of EDDiscovery and EDSM. -
Peppo
őstag
válasz
Leslie33 #48305 üzenetére
Mindenképp érdemes a blueprinteket összeszedni. A Guardian modulok közül szinte mind használható, és az FSD Booster kb. kihagyhatatlan.
Ha thargoidokra is akarsz vadászni, akkor a fegyverek közül is érdemes párat (mindet) összeszedni.
A vadászgépeik meg szimplán tök jól néznek ki, de amúgy nem is rosszak használhatóság tekintetében sem.Persze azt azért nem ajánlanám, hogy mindezt egyszerre meg is csináld, elég monoton. Én is vagy 6-8 kör alatt gyűjtöttem be az összeset.
Tény, hogy nem magyarul, de sok jó videó van fent, amelyekben pár perc alatt végigmutogatják a lényeget.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Annyiban érdemes, hogy nagyjából ez az egyetlen olyan tartalom, ami felfogható egy nagyobb, előre programozott küldetésnek. Olyannak, amit "végig lehet játszani". Magyar videóról nem tudok, a keresőszavak "Ram Tah missions". Sok olyan Guardian cucc is feloldható, amik szinte kötelezőek, pl FSD booster.
Itt most nem írok róla azonnal egy kisregényt, kicsit próbálj kutakodni, aztán tegyél fel nyugodtan célzott kérdéseket.
Ezt találtam: https://photonique.hu/guardians/ és https://photonique.hu/guardians2/ -
duvi
nagyúr
válasz
Pho régen csinált egy részletes leírást az egyik guardian küldetéshez: Ram Tah küldetés
-
buke
tag
válasz
Leslie33 #48247 üzenetére
Leslie33: Szia, egy trükk biztos van, de gyors robbanás ellen már nem jó, kipróbáltam. Szakítsd meg a net kapcsolatodat mielőtt felrobbantana a delikvens, majd egyből lépj is ki a játékból. Ilyenkor nem tudom ő mit lát ebből, de egy biztos, a játék állása elmentődik egy régebbi pár másodpercnyivel előbbre és innen indulsz újra. Ez működik, persze fárasztó mindent helyre tenni.
Nem ezt hívják combat lognak ? Én sosem játszom Openben ezek miatt a zaklatások miatt, de amikor tanultam a több accuntos kereskedést akkor használnom kellett a próbák miatt.
Közösségi vágyaimat inkább az FC-vel történő utasok szállításában élem ki,(szolóban persze) akkor is, ha ott is előfordul troll hajlamú delikvens és még el tudom képzelni, hogy ezek egy része magyar sajnos. -
Djuree
félisten
válasz
Leslie33 #48235 üzenetére
ez mondjuk még a korrekt kalóz fajta. ez elviselhető.
én mostmár eve online-t tolok, ott sajnos kiszednek a picsába hajóval együtt, nem bajlódnak ilyenekkel, pedig simán adnék ezt azt inkább, ha meg kilő tulajdonképpen még a cucc nagyrésze is odalesz a robbanásban, vérdíj nincs rajtam így semmit nem ér, még haszna se nagyon lesz.
ezért is nyomom soloban és kerülöm a többi játékost mert engem a békésebb dolgok érdekelnek nem a pvp, arra se időm se kedvem kitanulni... -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Leslie33 #48224 üzenetére
Az nem derült ki, hogy miért pont itt csinálod? Merthogy az olyan helyeken ahol nagyobb a népesség, jobban el vannak terjedve és sok település van, mindig lehet célpontot találni.
Az is lehet hogy itt meg mindenhol ahol gyéren laknak, egy időben egyetlen településre koncentrálódik minden legenerált küldetés, ezért halott néha, mert kapott olyat is ami az újraindítás. -
buke
tag
válasz
Leslie33 #48219 üzenetére
Leslie33: ez egy hiba, mert ha azt mondja, hogy itt és itt vannak közben nincs ott a cél frakció, akkor mi más lenne.
Korábban ennek a végére jártam hol is lehetnek, ők ?
Az adott bolygó roncs helyein, (impact site stb.) abban az esetben, ha magasabb threat számú a feladat akkor jönnek a buckalakók és ezek között elvétve találni cél személyeket. Lassan,de ki lehet lőni az összeset, főleg, ha relogban gondolkozunk. A materiál miatt nem adtam vissza csak a feladatokat. Ezenkívül elvegyülve más bázisokon is lehetnek, de ilyet kevesebbszer találtam. Nem érdemes ezzel bajlódni.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Leslie33 #48219 üzenetére
A frakciót nevezi meg vagy a települést?
Mert ha csak a csoportot, akkor azokat más környező rendszerekben is meg lehet találni (https://inara.cz/elite/nearest/ kinyitni a további opciókat és legalul Minor faction present).
Amúgy meg lehet egyszerű hiba is. -
VikMorroHun
őstag
válasz
Leslie33 #48189 üzenetére
Olyan bázison tudod kifizetni a büntetést, ahol van InterStellar Factor. Ott is csak akkor, ha nem vagy notórius bűnöző. Tehát, ha pl. egy kalóz támadásnál halomra lövöd a kalózokat, majd egy hülye rendőr véletlenül beleszáll a lövésedbe, úgy, hogy előtte a hajója 99%-át már szétlőtte egy kalóz, akkor notórius bűnöző leszel, mert lelőttél egy rendőrt.
Ennél már csak az volt viccesebb, amikor véletlenül megkarcoltam egy hajót, amit nem kellett volna, ezért kaptam 400 credit vérdíjat. A rendőrök onnantól kezdve nem foglalkoztak a több százezres vérdíjjal repkedő kalózokkal, nekik az én 400-as vérdíjam kellett, hiszen "bűnöző vagyok", el kell tüntetni a rendszerből az ilyen törvényen kívüli elemeket...
-
buke
tag
válasz
Leslie33 #48189 üzenetére
Leslie33: szia, az 1. kérdésre nem tudom a választ, de nálam
revers is megjelenik a probléma a bázisokon-- gondolom nincs szinkron a bgs és a mission kiírás között.
Sabathius lájvjaiban többször láttam hogy kilövés előtt scanneli a delikvenset. Ennek mi haszna van azt még nem fedeztem fel. --Majd itt a fórumon valaki megmondja
A wanted-séggel nem kell annyira foglalkozni az ODY-ban ; a gyorsabb kifizetés szvsz a börtön választása, mert a normál kifizetés csak ott lehet, ahol nincs olyan frakció akár 1%-ban is amelynél wanted vagy. Egy jó materiál csomagot adó küldetést el kell vállalni mindenképpen független attól hogy illegális vagy nem. A növekvő hírhedtség esetén pedig vándorolni kell, amíg le nem csökken, de közben is farmolhatsz máshol inkább akkor anarchiás helyeken. -
[HUN]NIMROD
senior tag
-
Peppo
őstag
válasz
Leslie33 #48117 üzenetére
Ahogy bármelyik bázison, úgy a FC-en is 40 hajód lehet bedokkolva maximum. A FC rakterének telítettségétől függ, mennyibe kerül az ugrás. Ha fullon van, kb. 130 tonna tríciumot zabál meg egy 500-as ugrás, de üresen kb. a feléből is megvan. A max. 25000 tonnás raktérbe csak az ott található rakomány ill. a FC moduljai számítanak bele (tehát a bedokkolt hajók nem). Ha egyedül magadnak veszed a FC-t, egy csomó nagy modult, mint pl. shipyard kihagyhatsz, mert az a szolgáltatás a tulajnak mindig jár.
Világot látni vele csak akkor érdemes, ha már van pár milliárdod pluszban, amit elkölthetsz. Ilyenkor televeszed tríciummal, aztán kb. elmehetsz vele a galaxis túloldalára meg vissza. De persze vehetsz is útközben néhány helyen (piszok drágán) vagy bányászhatsz is üzemanyagot.
Kereskedni lehet vele, ill. pénzt is keresni, de időigényes. A FC nem annyira a profitról szól, igazából viszi a pénzt rendesen. A gazdagok játékszere. De ha már van egy rakás pénzed, ez az, amire tényleg érdemes költeni. Én nem bántam meg egy percig sem, hogy megvettem. A fenntarftási költsége ki van fizetve pár évre előre, szóval nem kell aggódnom miatta.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Leslie33 #48117 üzenetére
Nekem sincs FC-m, de kb mindenkinek bejön, aki vesz, ezek a tapasztalatok, amiket redditen olvasok.
Igen.
Igen.
Max 500ly, nagyjából 20 percenként. Ennek a költsége 100.000 credit ugrásonként, és az üzemanyag, ami az FC-nek trícium. Az 1000t-s tank kb 10-15 ugrásra elég(itt kicsit homályban vagyok) , függően a távolságtól és a az összsúlytól. Ebbe beletartozik a trícium, a hajók és a 25.000 (huszonötezer) max rakomány. Elvileg tríciumot venni egyszerűbb és gyorsabb, de a Bubble-on kívül a direkt emiatt felállított FC-k meg megashipek aranyáron mérik(azt valaki tényleg odavitte meg kibányászta, lásd lentebb, lehet -e vele keresni). Bányászathoz kell egy icy ring ideálisan trícium hotspottal, meg egy lézerbányász(és subsurface) hajóval. Nekem van erre egy type-9-em szóval ezzel nem lesz bajom.
Hetente, csütörtökön fizetsz, ami kb 5 Milliótól indul(fapad) , kb 15-20M-ig. Ha belépsz, ha nem, fizetsz!!! A költség függ attól, mi működik a hajón, lehet ez Vista Genomics, Universal Cartographics stb.
Az ezen leadott anyagok a saját hajódon kevesebb pénzt(87,5%) , de ugyanannyi rangot adnak, más CMDR FC-jén ez 75%.
Ennek oka, hogy 12,5 % a FC tulajáé, 12,5% meg megy az FC bankjába. Itt bajban vagyok, hogy ezt eléri-e az FC, amikor fizetni kell, vagy hogy is van. Majd kiderül. Vagy valaki itt felhomályosít.
Ha nincs pénzed vagy a bankba, egy ideig mehetsz negatívba, aztán megy a MÉH telepre, te meg magkapod a lóvét, ha minden igaz.Ha beállsz egy forgalmas helyre vagy valamelyik oldalra feltöltöd a pozíciódat, akkor lehet vele keresni , szerintem jó helyen a fenntartási költségeket is. Van market, amire te szabod az árakat.
Én a térképek alapján kihaltabb helyeket tervezek vele felkeresni, ahol nem kell feszt fosnom, mikor b@szom oda a kis hajókámat, és vesztem el az összes adatomat.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Leslie33 #48115 üzenetére
Köszi szépen!
Azért sok időbe telt, kicsit ki is vagyok tőle, de még megtolom a Coloniáig a szekeret(A Gagarin Gate-en adtam el ezt az adagot).
Addigra szerintem összejön a 15 Milliárd, ott meg veszek egy FC-t(hogy miért ott? csak mert), aztán bolyongok egyet, de akkor már a fll flottámmal, amit adhozatok a világ összes pénzéért.
Melyik tankos lenne az? -
-
duvi
nagyúr
válasz
Leslie33 #48097 üzenetére
Szia,
Az a baj az X52-vel (és az összes alsó/középkategóriás hotassal), hogy ha intenzíven használod, akkor pár év után megadják magukat. Nekem 2db sima X52-m volt a 6 éves ED pályafutásom alatt és azok még jobb anyagból és jobb minőségben készültek. A mai darabok általában a gari lejárta előtt megadják magukat, ha napi szinten használod. Ehhez képest piszok drágák (60K körül indul a sima X52). A Pro verzió annyivall jobb, hogy fém rugófeszítő tányért kapott a műanyag helyett, illetve régen adtak mellé többféle erősségű rugókat, de ez utóbbit már megszüntették. Egy kicsivel olcsóbban (46K) meg tudod venni a Thrustmaster T16000M Space SIM duo sticket, ami Hosas rendszerű (2 joy van benne) és ez is tud annyit (sőt, ha megszokod, még jobb is, mint az X52.) -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Leslie33 #48074 üzenetére
Ebben a mappában találod azokat a billentyúzet-beállításokat, amiket a játékban látsz:
C:\Users\YourName\AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Bindings
Ha ezt átmásolod, akkor működnie kell
(leszámítva hogy néha hülye-tegnap játszottam, hosszú idő után végre egy állomásra értem, de a csillaghoz érve hívott a szebbik felem vacsorázni. Kiléptem, majd vacsora után el akartam menni a bolygóra leszállni, de már nem jött elő az FSS a gombnyomásra, egyszerűen elfelejtette, mint utólag kiderült. De csak azt..)
@ [HUN]NIMROD
Ha sok exobio adatot adsz el, neked is összeomlik a játék?
Tegnap eadtam kb 3,5 Milliárdért, összesen 3 oldalnyi adatot.
Rákíttintok: írja, hogy 266Millió, rábökök a redeemre írja hogy extra +1,6milliárd, mert első voltam. Szuper.
Nyomok, hogy akkor kövi oldal, erre összeomlik. Írtam bug reportot, újraíndítom, 2. oildal, ugyanez... -
5150head
senior tag
válasz
Leslie33 #48000 üzenetére
Az a baj, hogy egy idő után unalmassá válik a játék és már az is fájni fog ha ugrani kell a géppel...
#47997[HUN]NIMROD
"Szóval nem halott a dolog. Az lehet, hogy volt korábban egy olyan játékosszám-csúcs, aminél most kevesebben vagyunk, de még így is masszív a tömeg."
Hát a steam statisztika szerint az a "masszív tömeg" az utolsó 30 napban átlagosan 3700 ember... Gyanítom, hogy az epicen meg a többi platformon sincsenek sokkal többen. -
buke
tag
válasz
Leslie33 #47976 üzenetére
Leslie33: a slotok számát upgradeléssel tudod növelni. Egy vásárolt G3-as ruha, fegyver esetén 2 slot van. A G5-ösökön meg már 4 van. Az upgradelés ott történik a boltnál.
A mérnökök által modosított tulajdonságot már nem cserélheted fel mással, azaz nem lesz újra üres a slot. Viszont a feladatoknál a materiál jutalmak megoszthatók társult játékosoknak, hasonlóan mint a cargo küldiknél. Tehát 5 egységből maximális team esetén lesz 20 egység, amit 30 napig lehet felvenni és persze átadható és eladható annak aki éppen gyűjti. Fleet Carriereken néha van ez-az , de ritkán sikerül bármit is venni ott. Nekem azért sikerült mert 5 perces adat volt és egy ugrással ott voltam. -
válasz
Leslie33 #47972 üzenetére
Szerintem ellenséggé vált a bázis üresen is, és ezért annak közelébe nem száll le távirányítással a hajód.
Én nem küldöm el a hajót, hanem eleve messzebb parkolok, ahol még nem érhet el a bázis védelme. Ha van egy domb, szikla az mögé.
Utána átszállok a kerekes járműbe, ezzel kilövöm a skimmert. Ha jönnek katonák azokat is.
Majd a járművel a város közelébe parkolok (épület mögé, a lövegektől védve), és befejezem lábon az öldöklést (tudósok, stb.). -
Munkas
aktív tag
válasz
Leslie33 #47947 üzenetére
Ha emiatt cserész, a 3060 talán a lehető legrosszabb választás. Az Elite nem támogatja RTX-et és a 12 GB VRAM-ot sem fogja kihasználni (Ha 3060 Ti-re gondoltál, 8GB-al, az OK.)
Fórumokon azt írják, hogy a RX kártyák a legköltséghatékonyabbak hozzá. Saját tapasztalat is az, hogy a nem VRAM kell ennek a játéknak, hanem CUDA mag. Bár én is Nvidia kártyákkal használtam/használom, de régebbi GTX-ekkel (most pl. 1070-el).
Abban az árkategóriában biztos jobban jársz egy RX6700-al. Gyorsabb és olcsóbb is.
Low budget megoldásnak meg szerintem elég, ha valami régi 4-6 GB-os kártyát veszel. Pl. használt 1060 6GB-al 35 eFt körül van. Avval az űrben 60-100 fps lesz max grafikán, és még a földi harcoknál a bázisokon is el lehet rohangászni, 30-40 fps körül. Az i3, viszont videokártyától függetlenül kevés az Elite-nek. Használtan egy 6. gen. i7 se túl drága, az rendesen megy együtt a 1060-al, és akkor maradhat az alaplap is. A +8GB RAM lesz a legolcsóbb. -
gabranek
senior tag
válasz
Leslie33 #47947 üzenetére
Esetleg nézz rá a Geforce Now szolgáltatásra, ha normális neted van. Nekem azon gyönyörűen futott max grafon (amikor RTX konfigot osztott ki nekem). Egy nyűgje volt és végül ezért is nem fizettem elő rá: minden elindításkor újra kellett telepíteni a teljes Elite könyvtárat (érdekes módon a beállításokat megjegyezte), ami 4-5 perccel megnövelte a logolási időt
Lehet azóta ez már rendbejött, egy ideje nem néztem rá...a mostani Ody már az asztali konfigommal is játszható, medium beállítások mellett.
-
scyllafren
senior tag
válasz
Leslie33 #47753 üzenetére
Hosszan a Q-t es az ottani menubol. Ha nem megy, ugyanabbol a menubol hivj egy Apex-et, es repulj fel egy urbazisra. A vegso megoldas, ha semmi mas nem megy: lepj ki jatekbol, es inditsd el Horizon-kent (ne a Legacy-t, az mar egy masik tukoruniverzum), akkor egybol hajoba rak vissza.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Leslie33 #47702 üzenetére
Ebben az a jó, hogy van hova fejlődni
Hidd el, nagyon szórakoztató lesz, amikor már kenni-vágni fogod minden csínját-bínját a településeken csinálható dolgoknak.
De előbb járj a végére a grafikai problémának, ez elengedhetetlen, sok apró részletnek kell a helyén lennie, hogy minden jól működjön. Gépednek bírnia kellene? Driver? stb -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Leslie33 #47572 üzenetére
SRV erre alkalmatlan, tehát nem csak kevesebb pénzt hanem konkrétan semmit sem lehet vele exobio adat szempontból szerezni. Nem is nagyon hiszem hogy bármilyen szkennelést tud csinálni a növényekre.
Munkas: kis pontosítás ehhez, növénye válogatja, hogy mekkora az a táv, ami már elég neki. Egy füves területnél a gyaloglás is tud a leggyorsabb lenni, mert a háromszög olyan kicsi. Ezt kivéve egyébként szvsz az űrhajó a leggyorsabb még a ki-beszállással együtt is. Na persze egy jó kicsi és gyors, kedvencem a Diamondback Explorer, ez az optimális mindent egybevéve (ugrótáv, modulok, sebesség).
-
Munkas
aktív tag
válasz
Leslie33 #47570 üzenetére
3 minta kell egy növényből, de csak akkor éri, ha legalább több száz méterre vannak egymástól. Az meg gyalog sokáig tart, űrhajóval meg fel és leszállás miatt szintén. Ezért én SRV-vel szoktam csinálni:
Leszállok az "erdő" egyik szélén, odamegyek az első "fához" az SRV-vel, kiszállok intázok, visszaszálok, és továbbmegye kb. háromszögben megyek egy "kört" (áhormszöget), a két távolabbi csúcsánál véve a párhuzamos mintákat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- Gmail
- Villanyszerelés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest