-
Mobilarena
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Terrorista
senior tag
Nem a programmal volt a baj, az rendesen be volt állítva. War Thunderben mai napig használtam gond nélkül. A megoldás az lett, hogy reinstalláltam meg feltettem 1 hotfixet és 1 updatet a facetrackhez.
Teljesen jól használható Eliteben is, van némi lag de a látvány kárpótol, mikor egy csillag vagy bolygó közelében húzok el. Plusz a dogfightban is könnyebben tudom követni a targetet.
Más:
Az csapatozást próbálta már valaki? Vannak csapat küldik? Egyáltalán részt lehet venni a másik küldetésében (dogfight, bounty hunting stb.)? Ha nem, akkor a fejlesztőknek jó lenne ezekre is rámenni, mert csapatban szép az élet.Némely küldetésre elég kevés az idő, legalábbis szerintem. Amikor le kell vadászni 2-3 civil hajót 25 perc alatt, az cinkes. Eleve nincsenek fix helyen a célpontok. Keringsz a rendszerben és nézegeted a USS-eket, majd reménykedsz, hogy egy körözött Hauler a célpont. Pedig egész jól fizetne, de amennyi időt elvesz, addig más olcsóbb küldikkel többet keresek. -.-
-
Azért ne keverjük össze a dolgokat. Az hogy development kit-et nem lehet százasával rendelni és másnapra az ajtó előtt tudni, az teljesen érthető. Több mint százezer példányt toltak ki eddig (és talán 70%-ban dk2-t talán), tehát az ellátás tempója és stabilitása mindenképp sokat javult, de értelemszerűen nem fognak komplett gyárakat fenntartani a gyártására. A Development Kit nem erre való.
A consumer változatot majd nem kell félni, gyártani fogják ahogy csak kell. Azt mondtam hogy nemzetközi szintű bevezetéshez raktárak, központok kellenek. A DK1-2 szerinted nemzetközi szintű bevezetés?Az hogy a Samsungtól (is) függenek, nem meglepő, az A8-as chip-ig minden (!) Apple telefon is a samutól függött. Ilyen ez, ha van egy olyan cég, ami mobiltól a tévéken át a háztartási eszközökig mindent gyárt. Az A8-at sem biztos hogy fogja bírni a TSMC, pedzegették a pletykák hogy az A9-et ismét a Samu gyártja majd, mert olyan gyártástechnológiája amivel hatékonyan és olcsón lehet gyártani, nekik van. Nekik van beleölve sokszáz milliárd a kutatásba, nekik vannak olyan termelő egységeik, amik ezt lehetővé teszik... Szóval az hogy az OR függ a samsungtól, egy dolog, a top 100 cég szinte mindegyike függ a másiktól.
De ez üzlet... A Samu és az Apple is hiába szidta egymást vérig az elmúlt években, hiába mentek a milliárdos perek, az üzlet az üzlet alapon, amíg az Apple perkálta a szerződésben meghatározott összeget, a Samsung gyártotta a processzorokat. Ez mindkét félnek érdeke ugyanis. Itt is ugyanez a helyzet. A Facebook a megrendelő, a Samsung pedig a megrendelőkből él... -
Mezei 3d szemüveg (mint a linken) és a rendes fejmozgás-érzékelős kütyük között ég és föld a különbség. A sima 3d az csak hardver. A mozgásérzékelősökhöz komoly szoftveres háttér kell, driver és játékszinten egyaránt. Korábban is létezett mozgásérzékelős (egyedi gyártásban), de azt nem használod semmilyen játékkal, csak saját szoftverével.
-
duvi
nagyúr
Ha valakinek sikerül reputációs szintet lépni, akkor légyszi nézze már meg, hogy működnek-e ezek a bónusz lehetőségeknek! Thx!
"Reputation Types
Trade
-Increased by: selling cargo at a profit
-Decreased by: losing cargo (lost in space or sold at loss)
Smuggling
-Increased by: selling illegal cargo
-Decreased by: being detected by authorities whilst carrying illegal cargo
Piracy
-Increased by: acquiring and using or selling booty obtained through a
declaration of piracy (an explicit player option)
-Decreased by: destroying a ship without first giving the opportunity to
surrender by not declaring piracy.
Mercenary
-Increased by: successfully completing missions for factional navies
-Decreased by: failing to complete missions for factional navies
Bounty Hunting
-Increased by: killing ships that have a bounty
-Decays with time
Assassination
-Increased by: successfully completing assassination missions
-Decreased by: failing to complete assassination missions
Exploration
-Increased by: selling data (new systems, routes, resources, events)
-Decays with time
Espionage
-Increased by: performing data acquisition missions
-Decreased by: failing data acquisition missions
Prospecting
-Increased by: selling resources mined/refined from space
-Decays with time
Criminality
-Increased by: committing crimes
-Decreased by: voluntarily paying fines, successfully completing atonement
missions and events
Humanity
-Increased by: successfully performing humanitarian missions and events
-Decreased by: successfully performing opportunistic missions and events that
ran counter to a humanitarian effort" -
duvi
nagyúr
A Reputáció és a Combat Rating ugyan az???
(#2335) tikshow
Már egy Joystick-al is lényegesen játszhatóbb az Elite, mint egér+bill kombóval. INNEN letöltheted a manualt a kezdéshez. Itt pedig találsz egy részletes leírást (pdf) az egész világról és a megvalósításra váró tervekről(is):
Elite Dangerous.the Beginning. Early Game Designs. 2014 -
eCorsair
csendes tag
Nosam!
Légy szíves segíts már. Én nem találom az általad leírt elérési úton a megadott mappát.
Nálam van rendszer vinyó (C) és egy másik (D) amire az ED-t telepítettem, de sehol sem találom az "....Options\Bindings" dolgot.
Nálam a (C) meghajtón lévő "\Elite Dangerous\" mappában nincs semmi. -
Ha ügyesen menedzseli az ember a dolgokat, és minden dokkolásnál keres új küldetéseket, akkor a több helyről összeszedett küldetéseket csokorba gyűjtve 2-3 is leadható egy-egy dokkolás során.
Már Cobrával futkosok, pajzsgenerátor mellett kimaxolva 44-es raktérrel 50-60ezres küldiket tudok elfogadni.
-
törölt tag
Én ennek ellenére töretlenül optimista vagyok és szó sincs róla,hogy megbántam volna a vételt.De az vessen követ rám,aki nem ismeri el,hogy egy vétel után be van sózva az ember és ez egy instabil mentális helyzet
SC ben meg várom az AMD-s kupon beváltási lehetőséget.Szóval várásban vagyok minden szempontból a négyzeten
-
törölt tag
Lehetséges valóban,hogy az igényszintemmel van baj ( de legalább lesz egy spanod, aki támogat a véleményeidben, úgy nagy általánosságban ) és innentől engem is lehet utálni
Amúgy 1X odáig eljutottam solo módban,hogy vettem egy térképet a kezdő állomáson,de azután le is fagyott a pics-ba, ennyi volt a pályafutásom a tegnapi vétel óta
Illetve jut szembe a tutorialok mennek,szóval én sem értem mire verem itt magam,meg hőbörgök
-
Nosam
aktív tag
Az az igazság, hogy én arra várok, hogy a fejlesztők által későbbre ígért hivatalos API elérhető legyen, mert akkor visual studióban én is megírom majd saját programomat a játékhoz, viszont kézzel neki nem állok bevinni annyi adatot nevet és egyéb dolgot. Remélem, hogy max a játék megjelenése után közzé teszik, ígérték.
-
-
warcat
veterán
Láthatóan abszolút nem vagy/nem akarsz tisztában lenni a béta állapotú szoftverek,bétatesztelés fogalmával;még a kész,megjelent online szolgáltatásokon alapuló szoftvereknél sincs garantálva a folyamatos rendelkezésre állás,havidíjas MMOknál sem.
1000%-hogy itt is bele van írva a Terms of Use vagy hasonlóba,amit elfogadtál vásárláskor/hozzáféréskor.Mindezek után,hogy vered magad itt a földhöz mint egy hisztis 5-6 éves,"hogy de én fizettem!négynégy1",ez természetszerűleg zavarja a többi fórumozót,valakinél pedig kiveri a biztosítékot.
Moderátorok felesleges zaklatása és felpuffaszkodás helyett inkább nézz magadba,mire vall az,hogy nem bírsz ki pár órát egy játék nélkül.
-
duvi
nagyúr
Még senki nem látott biztosítási összegeket. Még senki nem szedett össze legalább egy Haulert, amivel már lehet érdemben szállítani. Még senki nem tudja, hogy mekkorákat lehet kaszálni egy jól sikerült felfedezéssel. Nem tudjuk, hogy az új rendszerek milyen lehetőségeket tartogatnak az eddigiekhez képest. Az egyre jobb reputációval, egyre jobb árkedvezményeket lehet szerezni. Legvégül mi értelme lenne az szuper hajónak, ha mást se csinálna mindenki, mint az Esc gombot nyomkodná. Legutóbb én is végigvittem a harcot az Anacondaval, pedig láttam, hogy rosszul fog végződni a túlerő miatt. De akkor is élvezetes volt a harc és legalább megpróbáltam. Nem hiszem, hogy egyedül lennék ezzel
Frissen indulónak egy támpont:
Aulinból - I Bootisba: Agri medicines 544 CR a Sidewinderrel.
Visszafelé fuvar, Computer coomponens 996 CR -
duvi
nagyúr
-Még nem tudjuk most hogy állnak a piacok a dinamikus árképzéssel. Nem tudjuk, hogy jelenleg mekkora átlagprofittal lehet fuvarozni. Az új pénzforrásokról meg kb. semmit nem tudunk. Nem kell látatlanban prekoncepciókat felállítani
-Most főleg a belső körben repkedek a kis hatótáv és a biztonság miatt. Próbáltam kicsit kijjebb nézni, de annyi a kalóz mint égen a csillagKb. 6-7 fuvart csináltam eddig, de mindegyiknél kirángattak SC-ből. A legtöbb esetben egy szép Cobra várt rám... Persze marad a nyúlcipő, mert nagyon hamar elolvad a pajzs és a két "ingyenlézer" nem sokat árt neki. Ha jól látom, akkor a fegyverek ára is emelkedett egy kicsit. Nem vészesen, de emlékeim szerint kicsit olcsóbbak voltak.
-Az irányítás érezhetően változott. A Sidewinder az eddigiekhez képest is fürgébb lett. Kicsit "túlkormányzott" és elég jól gyorsul, viszont a fékezésnél átvette a Cobra túlfutásos stílusát. Dokkolásnál nem árt vigyázni a gázzal és a fékezéssel! -
duvi
nagyúr
"Ha nincs trade szoftver és type6-al majd 20 milliót kell összeszedni egy type9-re akkor be is fejeztem a játékot." Relax! Még ki se próbáltuk a sok új lehetőséget! Ott vannak pl. az új küldetések, amik nagyon szépen fizetnek (pl. 50.000 CR). A felfedezésekkel is biztos lehet pénzt gyűjteni. Másrészt pedig, hova rohanunk? Nem az a cél, hogy 3 hónap alatt kijátsszuk az összes tartalmat
Azt se felejtsük el, hogy ez még mindig egy béta. Biztos eltart egy darabig a kereskedelem balanszolása is. Ne legyen túl könnyű, de túl nehéz se.
-
-
duvi
nagyúr
"az állomás és a hajóm is fényévekre van attól a galaxistól amelyben a játék játszódik." Azeban Orbitalon vagy, az Eranin rendszerben. Én is itt kezdtem (szerintem mindenki). Csak egy rövid ugrás Azeban City, ahol már piac is van ugye. De van még több állomás is a hatósugaradban
.
-
Terrorista
senior tag
Te nagyon nem vagy képben az ilyesmivel. Képzeld el, hogy egy Blizzard sem tud egy ilyen problémát megoldani mondjuk a WoW-nál. Pedig az százszor nagyobb cég százszor több bevétellel és ott havonta fizető "vendégek" játszanak. Simán becsúszhat valami, ilyen a technika.
Az, hogy nem volt rendes feedback ugyan felróható, de amikor béta státuszban van a játék ilyen minőségű elvárásokat mégis mi alapján támasztasz? Fizettél a játékért? Igen meg is fogod kapni. Fizettél a béta tesztért? Igen, tesztelheted is. Hol a probléma?
Fogadj meg egy tanácsot: Szállj le a magas lóról kicsit és nézd objektíven a dolgokat. Ez nem étterem, nem szálloda. Ez egy fejlesztés alatt álló játék. Ha ezt nem érted akkor kár erőltetni.
-
-
duvi
nagyúr
Lehet, hogy most derült ki. Gondolom most készülnek a Béta2 élesítésére és vmi. technika gondjuk támadt a jelenlegi Béta mentésével. Ezért ha nem muszáj, akkor inkább nem szívnának vele és megoldják egy full wipe-al
A szavazás állásából is egyértelműen látszik, hogy ez lesz. Mivel letiltották az automatikus piac tool progikat, ezért ha belátható időn belül szeretnénk kipróbálni az új hajót, akkor mindenkinek ajánlom Diopapa manuálissá konvertált appját
Minél többen használjuk, annál gyorsabb és pontosabb lesz az adatbázis.
(#1911) szunya1
Szerintem várd meg a Béta2-t és csak akkor töltsd le. Egyébként nem sokat foglal a jelenlegi kliens ( 2,7 GB). Viszont várható, hogy a Béta2 már több lesz, az új tartalmak miatt. Nyugodtan felteheted vinyóra is. Nem muszáj az SSD. -
-
duvi
nagyúr
Teljesen egyetértek veled. A jelenlegi formájában csak egy fokkal jobb, mint a lutri. Szép színes a trade root map, de ennél azért több kéne, hogy érdemben használható legyen. Az alapvető hiányossága, hogy nem látjuk még csak az arányát se a profitoknak (a pontos összegekről nem is beszélve). Ezért nem tudjuk eldönteni, hogy a felkínált célállomások közül, melyikre vigyük inkább az árut. Lehet, hogy rosszat választunk és keresünk 100 CR-et. Vagy mákunk van és jó állomást szemelünk ki, ahol 10.000 CR-et keresünk egy fuvarral. Ez inkább szerencsejáték, mint hatékony kereskedelem
Amennyiben nem változtatnak ezen a véglegesben (gyanítom, hogy a Béta2-ben is ez fog maradni), akkor mindenki alternatív megoldások után fog nézni. Pl. itt van Diopapa tool programja, ami már fel van készítve a manuális feltöltésekre is
-
duvi
nagyúr
Megnéztem egy mentett képen és valószínűleg igazad van. A hátsó szárnyukon a kettős csík nem látszik a hangárban. Bár ott direkt fényben áll a hajó, de valami csak látszódna belőle. A hajótest páncél illesztések viszont megvannak a régin is. Ha ez egy matt fekete festés, minimalista díszítéssel, akkor pont jó álca a világűrben
-
Terrorista
senior tag
Pedig de. Nézd meg Slopey cuccát, ott van egy oszlop, hogy az adat mikor (óra-perc) került be az adatbázisba. Tehát amikor kereskedsz és nézegeted a listát, akkor mások által feltöltött adatokat látsz. Ha hiszed, ha nem ez így van.
Ezért is volt néha meglepi, amikor a tuti bizniszre előre kiszámolt profit nem egyezett azzal amikor leszállítottad az árut. Mert pl. 5-6 órás infók voltak benne, amik azóta változtak, csak senki nem járt azon az állomáson, hogy frissítse.A kereskedésre visszatérve: Véleményem szerint lesz valami ami könnyíti a bizniszt. Ha nem is olyan részletes mint eddig, de lesz.
Másrészt szerintem valahol érthető a dolog, hogy 3-4 napi játékkal az ember ily módon rengeteg pénzre tenne szert. Ezáltal elnyomva a játék más részeit, nem beszélve az előnyökről (több hajó, nagyobb tőke stb.) Meg ugye amit fentebb is írtak, a gazdaság megborítása. -
Diopapa
addikt
Basszus ne légy már nehéz. Az én programomban is megvan minden pedig csak 2-en töltünk bele adatokat. Szóval még egyszer hogy megértsd...
- Elindítod a Slopey-félét vagy a Dio-félét. Ezek gyakorlatilag egy GUI-k meg parserek a marketdump.exe-hez
- Ezek elindítják a marketdump.exe-t
- Elindítod az Elite-et
- marketdump.exe figyeli az Elite-et
- Bedokkolsz az állomásra, megnyitod a piacot --> az Elite betölti az adatokat a RAM-ba
- marketdump észreveszi, kiszipkázza az adatokat --> kimenti lemezre egy CSV file-ba
- Slopey-féle feltölti valami sql adatbázisba, Dio-féle szétbontja az adatokat, majd összeállítja egy saját struktúrába -->feltölti az sql adatbázisombaEzek után random kuncsaft. "Hm, nézzük mennyi a hidrogen Eraninban! Megnyitod a Slopey / Dio programjának megfelelő részét, és köpi az adatokat. A háttérben mindegyik lekérdezi a saját adatbázisából. A Sajátom azt is odaírja, hogy mikori az adat. Ebből adódik a Frontiernél semmilyen adatforgalmat nem generál. Ami böki a csőrüket, hogy egyrészt külső program piszkálja azokat a adatokat a memóriában, amit az Elite írt oda, másrészt hihetetlenül megkönnyíti a kereskedést. Amit még mellé kell tenni, a Dio-félében pl kézzel rögzítve van a galaktikus átlagár, amihez képest mutatja a progam ha valami valahol számottevően olcsóbb, másrészt a rendszerek egymástól mért távolságát is kézzel kell felvenni, viszont ez is kell, ha tényleg nagyon noob üzemmódban akarod nyomni és azt akarod, hogy egy program mondja meg neked, hogy mit hova vigyél. Az enyém pl alapból csak annyit mond, hogy az általad kiválasztott rendszer között mit érdemes vinni és mennyi lehet vele kaszálni.
-
Diopapa
addikt
Látom fogalmad sincs hogyan működik ez. Nem valami nagy Frontier-es adatbázisból szedik az adatokat. Egy marketdump.exe nevű kis 200 kbyte-os program ül a háttérben, majd amikor bedokkolsz és megnyitod a piacot, akkor a memóriából kiszedi az ottani piac adatokat, majd elküldi egy adatbázisba. (Az én programom az enyémbe) Mivel Slopey-ét nagyon sokan használják azzal a best profit calculatorral meg fejelve, ezért ha a BPC megmondja a tutit, akkor mindenki rááll Type 9-esekkel és megborul a piac. Ezért fogják tiltani szvsz. Mondjuk nyilván annak sem örülnek, hogy külső program akaszkodik az Elitedangerous.exe-re.
-
Terrorista
senior tag
Nyilván nem működhet úgy a kereskedelem. Megint csak egy EVE-s példát tudok felhozni: Az ottani ingame marketen X rendszer távolságban látható a piacon lévő cuccok árai, mennyisége és vásárlási igények. Külön grafikonokkal mutatva az árfolyam változás stb. Az X-nél távolabb eső rendszerek árairól viszont csak úgy tudunk infot kapni, ha van valaki a környéken és megmondja vagy mi elmegyünk és megnézzük.
Ha valami hasonlót összeraknak, akkor nagy baj nem hiszem, hogy lesz.
-
Nem akadás van, hanem lag... nálam legalábbis az arckövetés jó fél-egy sec-et késik reakcióban (tehát oldalra nézek, várok, várok várok, és megmozdul a kép). A ledes megoldás meg nem érdekel, mert pontosan azért próbáltam egyáltalán ki, hogy mindenféle led nélkül megnézzem működik-e. Az nem érdekel, ha pontot tud követni, arra minden tracker progi képes.
-
néztem, az alapján állítottam be, de mondom, nem az a baj hogy túl sok tengely mentén megy (amit le kellene tiltani), hanem hogy egyik tengely mentén sem mozdul az életben. Tehát az appon belül igen, ott érzékeli hogy mennyi az eltolás, de nem adja tovább a VJoy virtuális joy-nak, amit amúgy ő maga telepített fel. Tehát a FaceTrackNoIR appon kívül semmi más nem érzékeli, hogy van mozgás, beleértve az elite-et.
-
Logitech C600... de nem azzal van a gond, érzékeli az arcomat meg a mozgást, csak a program nem közvetíti ezt át a virtuális joy-ba (nem mozog egyik tengelye sem), és így bindelni sem tudom játékon belül, mert a fejmozgás nem felel meg tengely menti elmozdulásnak.
Mert a módszere ugye az, hogy érzékeli a fejmozgást (azaz hát szem-száj-orr trió analitikai mozgását), levetíti x-y-z-yaw-roll-pitch tengelyekre, és azt átpasszolja egy virtuális joy-nak, ami meg úgy viselkedik játékba, mintha x mértéknyit elmozdítanánk mondjuk a fizikai joy-unkat.
A pontossága mindenesetre gyengébb (mint minden markerless megoldásnak) a markereshez képest (track ir vagy dk2), no meg csak 30 hz-en ment (hisz kell a nagyobb felbontás az arc részeinek felismeréséhez is). Tehát ez tipikusan nem a 320x240, de 2-500+ hz-en működő marker felismerés, ami a pontosabb eszközökben. Ez az olcsó alternatív mód olcsó alternatív módja
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- EAFC 25
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Eredeti játékok OFF topik
- One mobilszolgáltatások
- Crypto Trade
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest