- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
Topikgazda
Szép cicáim vannak?
-
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #63860 üzenetére
Ez több dologtól is függ, leginkább attól milyen postával kéred, bár ha nem egy hanem több cuccot veszel együtt akkor az is kérdés, hogy az egybe csomagot tudod-e kérni "áfamentes" szállítással.
EU Priority Line
European Direct Mail
Ezeket keresd a szállítási módoknál, ezekkel van esélyed megúszni. Nem 100%, de ezek elvileg átcsúsznak. Érdemes bepipálni ha ilyen értékben rendelsz a szállítási biztosítást is a szállítási mód alatt. Ezt keresd: "Shipping Insurance ". Ez pénzbe kerül de ha baj van akkor e miatt sem ugathatnak.
Ennél többet nem tudsz tenni azért, hogy esetlegesen megúszd a vámfát -
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #63850 üzenetére
Végre egy lámpa ami itthon reális külföldi áron van
Azt azért figyeld, hogy nem 200USD hanem 200 AUD azára -
WestBam
Topikgazda
Ledlenser újdonságokat találtok ITT.
Egyelőre sehol nem találtam bővebb infót a termékekről, szóval lehet, hogy a hazai importőr szivárogtat a leghamarabb az újdonságokról információkat -
WestBam
Topikgazda
válasz
maglew #63838 üzenetére
Ha gagyi lámpát vettél nem lesz gond, mert nincs meghajtva a LED benne rendesen. Amúgy hamar észre lehet venni, mert ha maxon járatva 5 perc után foghatatlan a lámpád akkor mégiscsak meg van hajtva, akkor majd a kezed lesz a hővédelem és visszáb fogsz venni alacsonyabb fokozatra
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #63833 üzenetére
Ebben a méretben a 18650 akkussal sem lennék előrébb. Az SC5w fénye is OK, de nekem a felhasználói felület nem fekszik bárhogy állítgatom. Ma is magammal vittem pont ezt a lámpát, használtam is, a fénye jó is volt de ez a kattogás
Osztódással szaporodnak a kinézett LL-ek
-
WestBam
Topikgazda
válasz
papucsiga #63829 üzenetére
Egyetértek.
Szerintem többet én sem fogok rendelni tőlük. Nem rossz alapvetően a termék, de én nem vagyok annyira oda érte, mint más lámpáimért. Ráadásul hétvégén FBLLMAG fórumtárs ismét rámmelegített legalább egy Ledlensert , pedig még a többiről sem írtam meg a cikkeket, de már bent vannak a megvásárolandó listában -
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Tomi_Sci #63751 üzenetére
Tanulságos, remélhetőleg a gyártó észreveszi a hibát és javítja, ha már ekkora tervezési bakikat követett el. Mondjuk ez a nem válaszolás dolog elég bosszantó, legalább egy sablon választ dobhatnának, hogy köszönik a leveled de a covid miatt nem kapsz többé választ, vagy valami, de így ez a legkevésbé ügyfélközpontú, ahogy csinálták/csinálják.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
peestike #63666 üzenetére
Persze, hamar belecsaptam a lecsóba és vettem is két Spydercot, meg egy Gerbert de azt tovább adtam, nem jött be. Igazából végtelen Ft-ot el tudnék azokra is költeni, nézem is mindig az akciókat, ha valamit látok azonnal rárepülök. Valami színes kés még nagyon hiányzik. Azóta Vaszilij is vett már másik lámpát, lecserélte az előzőeket, szóval a fertőzés oda-vissza működik
-
WestBam
Topikgazda
válasz
ZozzV6 #63661 üzenetére
Simán, mint tudjuk a köznyelvben a sarokcsiszoló (ami már alapból hibás elnevezés, hiszen pont a belső sarkokhoz nem férsz oda vele) az egyenlő a márkanévvel, ami a flex.
#63662 peestike
Jaj, de régen hallottam én ezt, még valami Markos-Nádasból rémlik. Amúgy ha van lámád akkor ugye szereted az állatokat, mondhatjuk -
WestBam
Topikgazda
Ezen a héten az Olight M2R Pro Warrior elemlámpáról írtam egy cikket, a blogon már olvasható.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
tknof1871 #63627 üzenetére
Röviden: NEM.
Hosszan: nem igazán, mivel a lumen a teljes kisugárzott fény mennyiségét méri, ezért is szokás ulbricht gömbben mérni, mert annak a speciális bevonattal ellátott belső felületén tud úgy "pattogni" a foton, hogy a végén az árnyékoló mögött elhelyezett (közvetlenül nem juthat a szenzorra fény a lámpából, az rontaná a mérés pontosságát) kalibrált szenzorra jutó fény mennyiségéből meg tudják mondani, hogy pontosan hány lument tud az adott lámpa.
Vannak próbálkozások házilag is lumen mérésre, van aki házilag készít gömböt (számomra is ez a leginkább szimpatikus megoldás) és abba tesz egy lux mérőt, majd "bekalibrálja" egy etalonnak kikiáltott lámpával, és akkor tudni fogja, hogy kb. mennyi az annyi a végén. A fórumról is van aki már épített hasonlót, de az hajlított csövekből áll, azzal éri el a szükséges fénytörést. Ha jól rémlik csak Zozzv6 fórumtárs építette meg, más nem, használja a mai napig, lumen kígyó szavakra keresve tuti megtalálod ha itt nem akkor a blogján a blog.hu oldalon. Számomra ez a megoldás kevésbé szimpatikus, cserébe sokkal egyszerűbben kivitelezhető és helytakarékosabb, mint a hatalmas gömb, amiben viszont véleményem szerint kevésbé befolyásoló tényező az, hogy egy lámpa thrower vagy flood, egy LED-es, vagy több LED-es, pontosan van-e behelyezve, stb.Pro tipp: a legegyszerűbb megoldás két lámpa nagyságrendi összehasonlítására: fürdőszobába bemész (ha fehér a plafon és a fal is, valamint nincs tele pakolva mindennel), a földről a plafonra világítasz, a visszavert fényt egy luxmérővel megméred. Eztán ugyan abban a pozícióban ülve a másik lámpával is ugyan úgy a földről a plafonra világítasz és a luxmérőn látott számból tudsz következtetni arra, hogy melyiknek magasabb a lumen értéke. Számokat nem tudsz belőle sehogy kihozni, max. akkor ha egy "normálisabb" lámpát aminek ismert a gyárilag mondott lumen értéke megmérsz és ahhoz képest az eltérésből visszaszámolsz, de ez eléggé csak nagyságrendi, cserébe a thower és a flood lámpák közt valamennyire elmossa a különbséget, mert csak a visszaverődő fényt méred, gyakorlatilag bele ülsz az ulbricht gömbbe
Egy olcsóbb luxmérő szerintem 3000Ft körül van, ennyit még talán megérhet a projekt (vagy a játék, bárhogy is nevezzük).
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Gargouille #63529 üzenetére
Amit én láttam, hogy Maglite az volt velük:
-
WestBam
Topikgazda
válasz
sarajhvh #63502 üzenetére
Rendben van, ez igaz, de sokkal jobb választások is léteznek akár alacsonyabb áron is. Hozzá tartozik, hogy ez az ár ami ki van írva ez ufó, nem lesz ilyen drága, csak tudomásom szerint nincs készleten max. 1-2 darab, míg a többi beérkezik addig nem is javul ez a helyzet, utána viszont már vállalható árazása lesz ennek a modellnek is. Erős a közeg ahol küzd, azért a Seeker 2 és a Seeker 2 Pro is elég jó elemlámpa és sok lument azok is adnak, ráadásul hosszabb ideig. Cserébe azok nem "taktikai" lámpák és nincs "Strobe ready" kapcsolójuk sem. Igazából ez volt az amit már régen nézegettem, mert még soha nem volt ilyen lámpám, ez tette fel az i-re a pontot
(és a speckó akku, amit így nem kell külön megvenni, illetve a 4400 lumen
)
-
WestBam
Topikgazda
Pici szünet után egy újabb cikkel bővült a blogom tartalma, a Nitecore i4000R elemlűmpáról írtam. Az optika és a módkiosztás egyezik az E4K modellel, a fényéről készült fotókat ahhoz a modellhez is társíthatjátok.
-
WestBam
Topikgazda
Erről anno beszélgettem velük, hogy miért lehet az ow-ön brutál akció és itthon miért nem. Az van, hogy az ow egy külön kis dimenzió, teljességgel független a többi országtól és a többi olight árustól, külön van kezelve. Sok esetben olcsóbban adnak lámpákat, mint amennyiért az importőr megkapja a gyártól (nyilván ott is van x darab ami olcsó, aztán a többi nem), szóval olyan kedvezményeket nyújt a gyár az amerikai piacnak, ami itt EU-ban kb. elképzelhetetlen, hiszen beszerzési ár alatt lenne. Nincs ellenszer, ez van, ez volt a tulajdonosi döntés. Nekünk mindenben az EU piaci dolog jut, többek közt az is egyértelműnek számít náluk, hogy ami kint 100$ az Európában is 100, csak Euróban. Nem zavarja őket az árfolyamok közti különbség. Sajnálatos dolog, mert egy-egy ilyen pakkba én is szívesen befektetnék, hiszen darabokban ki lehetne még használtan is árulni az árát, cserébe lenne sok tesztalany nekem is.
-
WestBam
Topikgazda
Megvolt az első amazon rendelésem is, német amazonról vettem egy Sofirn SP40-et, mert kaptam egy vouchert amit nem akartam bent hagyni, hogy lejárjon.
Kicsit borsos volt az ára, cserébe volt hozzá egy 3000mAh akku is, valamint 5 (!!!) nappal a rendelés után a kezemben volt a lámpa -
WestBam
Topikgazda
válasz
gyenesmartin #63456 üzenetére
Színszűrő nem megoldás?
A Nitecore NFx25 biztosan nem jó az S2+-ra, mert most rápróbáltam és lötyög rajta, de létezik 22,5mm-es NFx23 néven. -
WestBam
Topikgazda
válasz
MittuDomain_ #63357 üzenetére
Régebben is írtam, hogy a Convoy megindult felfelé, nyilván mert olcsón egész jó minőséget ad. Nem igazán értem az üzletpolitikáját, de nem is foglalkozok már vele, annyira nem vágyom vissza egyik típushoz sem. A jelenlegi kínálatból sem tudom, hogy mi lenne az amire azt mondanám, hogy hű, ez jó, kéne
-
WestBam
Topikgazda
válasz
ZozzV6 #63344 üzenetére
Melóhelyemen felfelé íveltek a görbék, ment a business és mégis egyszer csak bejelentették, hogy gáz van, nincs pénz. Ha akkor nem injektálnak be "néhány" dolcsit akkor már máshol lenne a melóhelyem. Egyébként azóta is felfelé ível (szerencsére) az eladásunk, még sincs "ereszd el a hajam", pl. tavaly soha nem látott jó évet zártunk, de a bónuszt mégis megvonták. Szóval egy név, egy távolra visszanyúló stabil múlt és a pörgő eladás sem jelent semmi olyat, amire azt lehetne mondani, hogy 100% a biztonság. Törékeny gépezetek ezek a gazdasági társaságok.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Lacerta #63336 üzenetére
Alapvetően egyik sem gyökértelen, hiszen vannak jó pár éves gyártók is a piacon, Klarus, Imalent, Sofirn, Skilhunt, Haikelite, Lumintop, Warsun, Fireflies, Lumintop, de említhetném a Jetbeam-et is ami már tényleg régóta piacon van, újak közül érdeklődve szemlélem a Weltool tevékenységét, de ott van az Amutorch vagy a sokak által kedvelt Emisar is, én mégsem gondolom, hogy bármelyik ne szűnhetne meg egyik napról a másikra. Simán lehet, főleg jelen gazdasági helyzetben, mikor jelentősen kevesebb összeget tudnak az emberek erre költeni, hiszen fontosabb két karton konzerv és egy csomag klopapír beszerzése, a melóhelyek tömeges elvesztéséről nem is beszélve. Nem tenném nyakam még egy Nitecore vagy Olight-ra sem 100% biztosan, hogy nem fogja lehúzni a rolót, talán a Maglite-ot mint "nemzeti" ereklyét valami állami pénzzel vagy adományokkal fenntartanák az amcsik, de a kínai márkák mögött én ezt az összefogási lehetőséget nem igazán látom.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Lacerta #63333 üzenetére
Na igen, az ilyenek miatt vannak fenntartásaim a feltörekvő és gombamód szaporodó kisebb gyártókkal kapcsolatban. A termék egész korrektül néz ki, igazából egy jó minőségű lámpát ismertem meg a Rofisok személyében, mégis megszűntek, pedig annyira olcsónak sem volt mondható a termék.
-
WestBam
Topikgazda
Sajnos tegnapra nem sikerült elkészülnöm, de ma megjelent a Brinyte T18 Artemis elemlámpáról szóló cikkem. A blogon máris olvasható. A legnagyobb feature a vezeték nélküli távirányító, de a színes fények terén is kiemelkedő távot képes átvilágítani, valamint az infra LED is igazi különlegesség, de azt sajnos nem tudtam lefotózni, mert minden otthon található fényképező igen hatékony IR szűrővel van felszerelve.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #63302 üzenetére
Ok, adjam a számlaszámom?
Lutrira "kicsit" drága, bár egy ismerősöm lehet, hogy vesz egyet. Ha Ő azt mondja rá, hogy nagyon jó - és ideadja pár napra tesztelni- akkor még az is lehet, hogy elcsábulok. Ha tudna 500 lumen körül stabilan az már bőven elég lenne bármire azzal az optikával. -
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #63299 üzenetére
Nem gondolod, hogy előtte nem váltottam át remélem
Természetesen bekapcsoltam, de ugye halványul 200 lumen környékére, az meg tényleg kevés arra, hogy a környezetem is lássam. Nem sétálni kellett, arra természetesen elegendő, hogy a lábam elé lássak, 20-30 méterre is szerettem volna látni, ha van valami kutya, Wolpertinger, Yeti, vagy hasonló keresztezi az utam -
WestBam
Topikgazda
válasz
sarajhvh #63297 üzenetére
Nem, meg sem próbáltam, túlságosan flood a fénye, talán ha 500 méteren próbálkoztam vele, de vagy magas (többször turbó) fokozatot kellett használnom, vagy semmit nem láttam vele. Ez igazán kisebb terekben érzi jól magát, ott viszont elég brutális amit terít. Kint még mindig a HC30 nekem a nyerő, illetve most az MH7 megszorongatja, bár vizes terepen az is kevésnek bizonyult, oda még egy kis plusz kellett volna, olyan 500 lument tudna stabilan az akkor világbajnok lenne, de sajnos nem tud. Száraz időben viszont bőven elég amit tud, a 100 méter fejről pedig bőven jó fókuszált állapotban, azt hiányolom minden fejlámpától.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
sarajhvh #63295 üzenetére
Azért előtte próbálj meg egy fejlámpát a fejeden és egészítsd ki a tömegét a 21700 akkus fejlámpa tömegére, egy picit pedig hordd, mozogj vele. Annyira azért nem nyerő dolog az a tömeg. Ugyan csak a HC35 van ebben a méretben nekem, ráadásul az nem is dedikált fejlámpa, hiszen pipalámpa lenne, de fejen sokáig azért nem mondom, hogy a legjobb választás. Talán ha hátra lenne vezetékelve egy akkutartó akkor lehet, hogy tudna kényelmes maradni, de elöl szerintem ez már túlzás.
-
-
WestBam
Topikgazda
válasz
MittuDomain_ #63268 üzenetére
De jó, hogy most csak paypalon van zsetonom, így ezt megúsztam, pedig már kezdett ez a lámpa felcsigázni
-
WestBam
Topikgazda
válasz
istika #63178 üzenetére
A P30 nem lesz jó túrázás során, túl "pontszerűen" világít. A Nitecore vonalon maradva (ha ragaszkodsz a márkához) az alábbiakat ajánlom helyette, ezek mind tölthető lámpák, de nem mindhez van akku, erre figyelj:
MH12GT - talán ez a legjobb választás outdoor felhasználásra, gyakorlatilag egy P12GT amiben van töltés is, arról írtam cikket, meg tudod nézni a blogomban, igen jó lámpa szerintem. Azért jó kint, mert már a közepes fokozatban is elvisz olyan távolra, mint a legerősebb S2+ maximumon, cserébe ilyenkor nem melegszik. Ez is hotspotos, de egészen jól használható a fénye, én télen többször is használtam, szerettem magammal vinni ezt a lámpát.
MH23 - Ez kevésbé világít távolra,viszont turbóban egészen sok lument tud rövidebb ideig. Én ezt is szerettem kint erdőben, ehhez viszont venni kell külön magas terhelhetőségű akkut, azt még számold hozzá az árhoz, szerintem azzal már ki fog lógni a keretedből, de nyogodt szívvel ajánlom, ez is nagy kedvencem.
Érdekes lehet még a "sima" MH12 modell is. Ez közel van az általam próbált "új" P12 modellhez, nem a legjobb választás túrázáshoz, viszont a kevésbé karakteres hotspot miatt "általános" felhasználásra ez már alkalmasabb lehet, mondjuk lakáson belül.A fentebb ajánlott lámpák mind "cső" kialakításúak, ami a használat során megkönnyíti azt, hogy pl. eltedd őket zsebbe, ami szerintem egészen fontos szempont lehet.
Mindezek mellet lehet érdemes lenne elgondolkoznod azon, hogy egy jó pipalámpát vegyél, amit tudsz használni kézben és fejen is. Mikor mentek kényelmes, hogy nem kell tartani, a táborban pl. étkezésnél kényelmes, hogy szabad mindkét kezed, de ha sötétben kell bármit csinálni akkor mindig jól jön. Cserébe ha akarod felkapod és tudod mint ézi lámpát is használni szinte teljes értékűen -
WestBam
Topikgazda
válasz
istika #63167 üzenetére
Csak egy pár kérdés:
- miért ezeket nézted ki?
- hol és mire szeretnéd használni az elemlámpád?
- van-e akkutöltőd, vagy a lámpában szeretnéd az akkut tölteni?
Nálunk a kettő között 5e Ft az árkülönbség, az importőrök árai: MH25GT és UC30.
A kettő lámpa két teljesen más karakter, a Fenix 16e cd fényerőt tud maximum, míg a Nitecore 51e cd fényerővel rendelkezik, de a 300 lumenes magas fokozatban is majdnem annyit tud, mint a Fenix maximuma. Ez annyit tesz a gyakorlatban, hogy a Fenixnek több lesz a szórt fénye, de kevésbé látsz vele távolra (100 méter annak sem lesz gond), ellenben a Nitecore egy szobában már szinte kellemetlen lesz az erős hotspot és kevés szórt fény miatt. Szerintem először olvasd át a topik összefoglalót, aztán ha meglátogatod a blogom ott olvasd el a "Bevezető", a "Gyik" és a "szakkifejezések" oldalakat. Szerintem sokat segítene, hogy el tudd dönteni mire is van szükséged azon kívül, hogy egy jó elemlámpát szeretnél venni -
WestBam
Topikgazda
válasz
Vertigo18 #63085 üzenetére
Az, hogy egy fejlámpának vannak magasabb fokozatai az nem zárja ki, hogy csak az alacsonyabbat használd
Első tippem az Armytek Wizard pro lenne (4 fokozat van 100 lumen alatt, majd a 30 után az 5. fokozat már 165 lumen), második és olcsóbb pedig a Skilhunt H03 vagy H04 RC lenne (szintén 4 fokozat van 100 lumen alatt, az 5. fokozat itt is 160 lumen). -
WestBam
Topikgazda
válasz
xcsabo #63079 üzenetére
Úgy látom félreérthető voltam.
Vannak olyan alis rendeléseim, amiknek visszaadták az árát mert az eladó nem tudta tovább hosszabbítani a szállítást (tracking szerint is volt valami gebasz az egyikkel, a másik meg nem volt nyomkövetett). Ezeket a csomagokat nem kaptam meg és szerintem nem is fogom már soha.
Vannak olyan rendeléseim pl. Gearbest, banggood, ebay amik 3 hónapra jöttek meg.
Hozzá tartozik, hogy igen rossz vásárló vagyok. Megveszek minden vackot és nem is szoktam figyelgetni, hogy mi hol tart, csak néha szembesülök azzal, hogy mintha valamit vettem volna, de pl. ebay-en már megszoktam, hogy nem látszanak a rendeléseim csak ha átállítom arra, hogy az összeset mutassa pl. 2020-ban, mert a 60 napból rendszeresen kicsúsznak az eladók, de nem szoktam problémázni csak akkor, ha már nagyon el van valami késve (3 hónap után elkezdek egyezkedni velük , hogy hogyan tovább)
Most, hogy ezt leírtam megyek is és végig nézegetem a boltokat, mert már elég régen ellenőriztem a rendeléseim státuszát -
WestBam
Topikgazda
válasz
xcsabo #63019 üzenetére
Convoy Biscotti, BLF A6, NarsilM 1.0 és NarsilM 1.2 kezelésiket fordítottam és írtam le részletesebben a blogon.
Ilyen lámpákat amin Andúril vagy újabb NarsilM, esetleg valami más "okos" firmware van már szándékosan hanyagoltam, túl sok kérdést vetnek fel az átlagfelhasználóknak.
Akik ilyet vesznek azok szerintem már kell rendelkezzenek olyan stabil alapokkal elemlámpa terén, hogy nem fog benne nagyon eltévedni, de legalább a resetet megtalálják még csukott szemmel is. Na nekik nincs szükségük a blog tesztjeire, a nélkül is menni fog a kezelése -
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #63001 üzenetére
Szerintem az én szkeptikusságom sem kell bemutatni a Ledlenserrel kapcsolatban.
Nem egy és nem is kettő lámpára mondtam amit láttam tőlük, hogy nem kéne, viszont nem egy és nem is kettőre mondtam azt, hogy "húvazze".
Mondjuk ez utóbbit általában kétszer is megkapták azok amik tetszettek, mert aztán otthon szembesültem az árukkal
Nem kell ezt erőltetni, ki kell próbálni, aztán ha nem jön be akkor nem jön be, ha meg tetszik akkor lehet spórolni. Persze van akinek a 10. olcsó lámpa ad megnyugvást, de van olyan is aki egyet vesz de azt mindenre is használni akarja. Nyilván a gyűjtőknek ez nem való a többi nagy márkával egyetemben, mert drágák.
Az ML6 is szerelem volt elsőre mikor mutattad, mégsem azt vettem, pedig arról tudtam, hogy nagyon jó cucc, ha nem a legjobb amit eddig láttam. Persze nyár végén még beszerezhetem azt is -
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #62993 üzenetére
valamint #62994 Zoli-bácsi és #62995 bedvóter:
A poén az, hogy egyébként egyáltalán nem rossz.
Azt gondolom láttam már elég sok fejlámpát, próbálgattam is őket elég sokat, mivel szoktam éjszaka használni fejlámpát, de most a lakásfelújítás során is "rendes" munkalámpa hiányában pipalámpákkal oldottam meg a felületek megvilágítását, pl. ajtó festés, keret festés, stb., fejlámpával szereltem villanyt, díszlécet, de gletteltem is fejlámpával a fejemen.
Nem titkoltan célirányosan a Ledlenser volt az amit kerestem, mert év elején rettentő sokat mentem ködös, vacak időben a hegyekben "kényszerből". Ilyenkor az átlagos és az általában (általam is) kiválónak gondolt fejlámpáim teljes kudarcot vallottak, a szórt fény ebben a közegben konkrétan ellenség, a jó fejlámpának pedig szórt fényből van bőségesen. Sajnos ott akkor nem volt nálam ilyen, de a lencsés lámpáim amik még voltak itthon (Sunwayman, Brinyte és SK68-SK98) kipróbáltam és bizony 100* használhatóbbak voltak, mint a reflektoros lámpáim. Reflektorosból az erősen hotspotos lámpákkal láttam távolabbra, de olyan anomáliákat is meg kellett tapasztalnom, mint az, hogy a C8+-al és a Maglite XL50-el pontosan ugyan olyan távolra tudtam ellátni és a kevesebb fény miatt az XL50 még valamivel komfortosabb is volt! Mivel idén is lesz ilyen időjárás várhatóan, terveimben pedig szerepel, hogy idén is lesznek éjjeli menetek a hegyekben, ezért ha írok róla, ha nem, akkor is beszereztem volna valamit tőlük magamnak, élesben kipróbálni őket. Mivel többeknek is van a régebbi, még beépített töltés nélküli MH5-ös és áradoztak róla, ezért becéloztam, hogy ilyet fogok venni. Az importőrnél elég sokat beszélgettem ezekről az ottani emberekkel, meglepően profi és hozzáértő csapat van összeválogatva náluk, így sikerült kimatekozni, hogy az "új" MH3 az már megegyezik a "régi" MH5-el, cserébe az MH7 pedig már minden speciálisabb funkciót tartalmaz és mint érdekességet azt is magaménak szerettem volna tudni, ezért elhoztam őket. Nem most és nem tegnap, még tél végén jutottam hozzájuk, pont a ködös időszak végére, hogy a kérdőjelek egy része megmaradjon az idei télre.Az ára valóban túlzó, ezzel nem tudok vitatkozni, konkrétan egy csúcs fejlámpa (legyen az Perun, HC65, HC33 vagy akár Wizard néven nevezve) árát kérik el érte és ez még náluk nem a csúcs kategória, az az MH11. Arra már én is sajnáltam a pénzt, mert látatlanban egyszerre vettem meg ezt a kettőt, próba nélkül úgy, hogy mindössze egyszer láttam FBLLMAG MH5-ös fejlámpáját pár percre. Ma már egyébként egyre többször fordul meg a fejemben az a modell is, hogy kipróbálnám mit tud
. A túlárazás nem érdekel, ez egy evolúció, ahol előbb-utóbb ezekkel is találkoznom kell. Sokba kerül, tény. Ezt nem is szponzorálja meg senki, mint a kínaiaknál, ahol a reflinkekből valamennyi csak-csak visszajött, ezeket én is fizetésemből veszem meg, van mikor több pénzt, van mikor kevesebbet hagyok ott egy-egy boltban. Nincs már sajnos időm és kapacitásom arra, hogy hetente jelenjenek meg cikkek, azt a keveset amit tudok írni viszont szeretném minőségibb termékek bemutatásával tölteni, amiknek a használatát én is élvezem. Még mindig csak egy hobbyról beszélünk, nem bolt vagyok ahol a végeredmény majd kézzel fogható vásárló és ezáltal bevétel lesz számomra, csak egy élménymegosztás ez részemről, és ezen nem is tervezek változtatni, addig a jó Nektek is, mert nem fogtok elfogult véleményeket olvasni.
A HC30 nálam is nagy visszatérő. Egy ismerősöm vett HC33-at és hónapok múltán is elismerően nyilatkozik róla, pedig használja rendszeresen, munkára is. Hanem félnék attól, hogy egyik napról a másikra kivezetik akkor vennék belőle egyet én is és kipróbálnám annak ellenére, hogy Zozz már írt róla és nem szerepelt nála valami túl fényesen. A téli szituban konkrétan a HC30 volt az a fejlámpa, ami a fejemre került hetente 6 alkalommal, mert azzal lehetett a legtöbbet látni a rendelkezésemre álló modellek közül. És igen, a mai napig jónak tartom azt, bár vannak olyan hiányosságai, amik engem zavarnak.
Visszatérve a Ledlenser MH7-hez. Ennek fokozatmentesen lehet állítani a vetítési képét úgy, hogy közben a hotspot átmérője változik és nincsenek zavaró anomáliák benne, hacsak nem egy fehér falra világítasz, mert akkor azért itt-ott bele lehet kötni, de alapvetően a lencse rendszer nagyon jól ki van találva-kísérletezve.
Nem titok, lesz még LL teszt a blogon, most kicsit "erőt" kell gyűjtenem a nyári táborok, nyaralások és lakásfelújítás közepette, szóval nem 1-2 hónapon belül, de még idén tervezek venni 1, de inkább 2 lámpát is tőlük. Vehetnék belőle 10 kicioccot is tudom, de hiába nézegetem őket, olyan amiben látom a potenciált vagy nincs, vagy ha van akkor pedig valamelyik okos firmware van rátolva, amiket én bojkottáltam teljesen a blogomról. Majd akkor lesz legközelebb ilyen, hogyha a telefonról wifin vagy bluetoothon keresztül tudom egy applikációval állítgatni és kapcsolgatni. Addig pedig ezekkel a vackokkal fogom magam szórakoztatni, higgyétek el, hogy nem olyan rosszak ezek, vagy még inkább gyertek el elemlámpás talira és győződjetek meg róla saját szemetekkel, hogy mi a különbség. Nem-nem, villantani és "hűházni" ezekkel nem lehet, ellenben használni őket életszerű helyzetekben igen jól lehet -
WestBam
Topikgazda
Újabb ritkaságról írtam a blogomon, méghozzá a Ledlenser MH7 outdoor fejlámpájáról. Ha nem ragadunk le a számok analizálásánál, hanem csak felvesszük és használjuk, akkor bizony rendben van ez a fejlámpa, ellenben elég drága (kuponért még futok 1-2 kört)
-
WestBam
Topikgazda
válasz
papucsiga #62917 üzenetére
Erről anno meséltek, hogy ha új típus jön arról tudnak előre, de pl. a színeket leginkább akkor tudják meg, hogy vannak, mikor egyszer csak hivatalosan bejelentik.
Gondolj bele mekkora szívás ez az eladó irányából: egy modellből ha van 3 színvariáns az 10 modellnél már kapásból 30 variánst jelent. Saccra olyan bő 20 modell van csak az Olight-nál, ami ha átlag 2 színnel számolunk is 40 féle elemlámpa, de ennél biztosan több van. Vicces, de van egy jósda az utca túloldalán a Leitz-el szemben. Talán ott tudnák megmondani miből mennyit rendeljenek, hogy biztosan ne ragadjon a nyakukon. Erre a legjobb recept a fekete, azt könnyebb eladni, mint mondjuk a karácsonyi színű S1R2-t, vagy a most betolt hupilila S2R2-t. Nyilván legyen ez az Ő gondjuk, de ahogy ismerem őket ha írsz egy levelet, hogy szeretnél olyat venni akkor biztosan megoldják, hogy a következő rendeléshez hozzácsapnak abból is egyet. Így voltam én a camo M2R Pro-val, mondták, hogy nincs, ráadásul abból volt több hibás is az első szériában. Aztán szóltak kicsivel később, hogy ha még érdekel akkor most már az is van. Nem is hagytam ott -
WestBam
Topikgazda
Új cikkem a blogon az Olight i5T EOS elemlámpáról megjelent.
-
WestBam
Topikgazda
-
WestBam
Topikgazda
válasz
domedee #62761 üzenetére
Csak annyit tudok erre mondani, hogy nekem is fájt a futócipő tavaly 50e-ért, viszont pár hónapra rá műtötték a porckorongsérvem, mert kiszakadt, így el is lettem a futástól tiltva teljesen. Nem sírtam azóta sem, van egy kényelmes utcai gyalogló cipőm
Amiket írtál fejlámpákat azok a kínai legalsó kategória, ebay és aliexpressen olyan 1500Ft körüli áron elérhetőek, nagy csodát nem kell tőlük várni. Ezekkel az a probléma, hogy a fényük folyamatosan halványul a használat során, ráadásul a hozzájuk adott akkuk 99%-ban alapból hulladékok. 1000mAh kapacitás alatt van már újonnan is, szóval kezdhetnéd azzal, hogy veszel kettő normális 18650 akkut, ami egyből tovább emeli a kiadásod. Egy jó fejlámpát ha ráérzel akkor nem csak évente 1-2 alkalommal használsz, a mindennapok szerves részévé tud válni. Ilyenkor mondjuk előnyösebb a könnyebb, de vagy nehezebb lesz, vagy magasabb üzemidőt és több fényt tud. -
WestBam
Topikgazda
válasz
domedee #62748 üzenetére
Nem akarok én jósolgatni, mert lehet, hogy tévedek, de amit keresel fejlámpát azt szerintem nem találták fel sajnos.
Már alapból az is problémás, hogy 2 órán át tudja a maximális fényáramot, mert akkor vagy nincs benne turbó fokozat, vagy megelégszel ~600 lumennel, amit a rendes stabilizált fényáramú lámpák képesek egy 18650 akkuból szinte merülésig tartani, ellenben ez nem fog a költségkeretedbe beleférni, vagy én nem ismerem még ezt a típust.
Az MH7-es egyébként azért a pénzért nagyon jó vétel, ha színével meg tudsz barátkozni, megy cerka elemmel is, illetve a benne lévő akku egyedi, szóval ha azt cserélni kell akkor az biztosan nem lesz két fillér. Viszont az 400 lument tud, mert a 600 lumen az csak "boost" mód, talán 10 másodpercig tart aztán visszalép. -
WestBam
Topikgazda
válasz
domedee #62745 üzenetére
Szerintem maradjunk a realitások talaján.
XHP70 LED ha meg van hajtva iszonyú sok hőt termel, még közepes méretű elemlámpákat is elég hamar felforrósít, fejlámpába én nem annyira ajánlom.
XHP90... szóval ebay-vagy aliexpress volt az információ forrása. SBT90 lehetne is akár, de az még több hőt termel ha meg van hajtva, az nagyobb lámpákat is forrósít, ráadásul drága maga a LED is.
XHP50 LED - na ilyenek vannak a felső kategóriás rendes fejlámpákban. Wizard Pro, Perun például.
XHP35 HD LED - ez sem rossz, de még ez is fűt, mintha kötelező lenne. Ilyen pl. a HC33.
Mint láthatod ezek drága lámpák. Olcsóbban is van élet, XM-L2 vagy XP-L LED is létezik, elegendő is lehet futáshoz. De mondok jobbat, futni szerintem bőven elég ennél gyengébb fejlámpa is.
"Zoom"-os lámpákat nem igazán szoktunk ajánlani, mert több probléma is van velük. Először is az esetek 99%-ban gagyi kategória, szó szerint a legolcsóbb, legalsó kategória. A bennük lévő LED a marketing anyagon kívül nem tudja mi az a Cree, még csak elképzelni sem. Általában hamisítvány LED van benne, ami közel sem nyújt olyan "teljesítményt" mint amit belengetnek a leírásban. Másodsorban szokásuk olyan igazi ívhegesztős kékes-lilás színárnyalatú fényt világítani, amiben a zöld fű már majdnem fekete. Ezeket itt nem igazán szoktuk ajánlani. Én most ismerkedek a lencsés lámpák közül a Ledlenserrel, ami azt mondom, hogy jó. Ellenben ez is drága, de alacsonyabb fényáram (kevesebb lumen) is elég jó megvilágítást tud adni, van szórt fénye is, illetve lehet vele a fényt fókuszálni, amivel távolra is el lehet látni. Ezekre mind 5-10 év garancia van, és általában üzembiztosak.
Ezek tudatában ha elmondod mennyi pénzt szánsz rá, milyen időtartamokat futsz és milyen környezetben, szerintem konkrétabban tudunk segíteni. Olcsóbb fejlámpák közül elég jók a Skilhunt-ok, H03 és H04 amit érdemes nézegetni. 50 méter körül ez is tud turbó módban, ezeknek van hővédelme, visszalép, nem fogja felégetni a fejed ha turbóra kapcsolsz és ott hagyod. Még olcsóbb kategóriában is vannak lehetőségek, de ott már a kényelmi és biztonsági extrákról le kell mondanod. -
WestBam
Topikgazda
Ezen a héten az Olight Array picike fejlámpáról írtam. Nekünk lámpásoknak biztosan nem való, vannak hiányosságai. Átlag felhasználóknak viszont tényleg bőven jó lehet ez is, nálunk pl. a lányom kedvence lett.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
MittuDomain_ #62722 üzenetére
Nem adod el. Én a sima GT-t nem tudtam elpasszolni 40-ért. Nagy és nehéz, semmire nem való. A Javelot Pro 1000x többet ér, annak is mindenre elég a fénye, viszont értelmezhető méretei vannak.
-
WestBam
Topikgazda
Ennek itt a helye:
Olight 40%-os akció a kiemelt modellekre most hétvégén!!!
-
WestBam
Topikgazda
Tessék: Armytek Wizard Pro Nichia
Kupon: LMBLG
Ár: 77$
Gari: magyar
-
WestBam
Topikgazda
válasz
xcsabo #62707 üzenetére
Írjuk is ki:
Astrolux FT03 mini XHP50.2
BGFMXH - 36,99$
BGASTROLUX - 39,96$
Astrolux FT03 mini SST40
BGFMSS - 31,99$
BGASTROLUX - 36,76$ -
WestBam
Topikgazda
válasz
ZozzV6 #62699 üzenetére
Semmi sem lehet tökéletes. De az tetszik, hogy ilyen rövidke. Kicsit emlékeztet a Lumzoo GH10-re, amit ha lehetne kapni akkor már vettem volna, tetszik az a kocka dizájn, de olvastam róla rosszakat is, illetve voltak gyermekbetegségei, pl. csak védelem nélküli rövid akku fért bele, buta driver volt benne mint a Convoyokban, de a dizájn az tetszett. Ha nem lenne ilyen okos a firmware és csak egy LED lenne ebben a Lumintopban én simán venném, jópofa cucc.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #62617 üzenetére
Jó későn sötétedett ma, de azért sikerült kivárni és megnézni a kur*a pókokat az erdőben, gondolom most párosodnak vagy ilyesmi, de hemzsegtek, a csajok "legnagyobb" örömére.
Nitecore HC30 -mint eddig is írtam a legtávolabb világító fejlámpa amivel találkoztam- láthatóan megvilágítja a 200 méterre lévő célpontot. Normál használat esetén ez azért nem tűnhet fel, mert a szórt fénye is viszonylag sok, és beszűkül miatta a pupilla, kevésbé fényérzékeny. Most sikerült egyik hegyről a másikra átvilágítani vele, itt nem zavart a spill, de villantott a hotspot. Nem hiába szeretem én ezt a vackot, jó cucc ezMost konstatálom, hogy már nem kapható itthon, csak az utód modell, a HC33 (most iszonyú jó áron egyébként). Kár érte.
Vittem a Ledlenser MH7-et, ami Boost módban erősebben, magas módban pedig picikét halványabban, de még úgy is megvilágította a 200 méterre lévő célt.Mindent lehet mondani erre, műanyag, meg zoomos, nem is feltétlen szép, bár nekem tetszik a kicsit ufós külső. De az előtt ahogy világít duplán kell meghajolni, mivel konstans módban (ebbe kapcsoltam) a magas fokozat csak 220 lumen a specifikáció szerint, és ebben tudta a 200 métert szemmel láthatóan
Azt hiszem ezt jobban fogom boncolgatni, mint a többi tesztalanyt, mert egészen ígéretes lehet akkor, ha a többi része is klappol és nem csak a papírformát tudja, hanem még túl is teljesíti azt.
-
WestBam
Topikgazda
Rálestem, a hiba az Ön készülékében van, vagyis felhasználójában
Szóval a VC4S tud olyat, hogy tárolási áramra állítja be az akkut, ha hosszabb ideig nem használod akkor célszerű ezen a feszültségen eltenni az akkut. Ez 3,6V.
Neked a "GRADE" menüpontra van szükséged, ez méri a kapacitást.
A legfelső sorban a "Grad" feliratnak kell világítania, ezt gyanítom valami hasonló módon lehet kezelni, mint a VC8-ast, olvasd el a cikkem, abban le van minden írva a kezelésről.
Majd jelezz vissza, de 99% biztos vagyok benne, hogy ez a probléma. -
WestBam
Topikgazda
válasz
MittuDomain_ #62654 üzenetére
Ha csak indok kell:
Sohanemszállítjákki -
WestBam
Topikgazda
-
WestBam
Topikgazda
A gyártói oldalon ennyi.
Érdemes az alin megnézni az official store-t is, mert ott még ennél is olcsóbb, plusz kupon is van hozzá, az ár alatt nyomj rá: "US $2.00 off per US $15.00 Get coupons". Posta ingyenes is lehet. -
WestBam
Topikgazda
válasz
Wendelke #62620 üzenetére
Először is ITT le tudod tölteni a magyar nyelvű kezelésit, mert megcsináltam hozzá.
Amit szeretnél azt sajnos nem lehet tökéletesen megoldani ennél a modellnél. A legjobb megoldás talán az lehet, hogy bekapcsolod a módmemóriát és a 4 fokozatot tartalmazó kettes csoportba lépsz. Ha magas fokozatban kapcsolod ki a lámpát akkor a következő bekapcsolásnál is magas fokozatban fog elindulni, onnan csak egy villantás és átlép turbóba.
Vadászatra talán a Convoy C8+ alkalmasabb a 12 módcsoportos driverrel, mert abban a 12. csoport csak a magas fokozatot tartalmazza, amit szeretnél megoldani ezzel a lámpával. -
WestBam
Topikgazda
Rossz hírem van: a beépített akkus lámpákra 2 év garanciát vállal a gyártó.
Esetleg a nitecore.com-on keress valami szerviz elérhetőséget, hátha jó fejek és küldenek egy hátlapot. Anno nekem küldtek mikor eltört az egyiké, de az 1-2 hónapot húzta csak, széria hibás volt. -
WestBam
Topikgazda
Ezen a héten a Maglite ML25LT elemlámpáról írtam.
Nem az elemlámpás közösség a célcsoport, de ahhoz képest, hogy elemről megy és relatív kompakt méretű, egészen jó kis thrower lett belőle egy a piacon egyedülálló funkcióval kibővítve. A cikk a blogomon már olvasható. -
WestBam
Topikgazda
Ha valaki fellelkesült volna a Ledlenser cikkem hatására az most elég jó akciókat talál a Kapacitás Kft. értékcsökkent szekciójában. Fejlámpák pl. 50% feletti kedvezménnyel, 2 év garival
Most nincs pont pénzem az ML6-ra -
WestBam
Topikgazda
válasz
ZozzV6 #62599 üzenetére
A Skilhunt H02-ben is a T alakú alaplap volt a gyenge pont, szóval nem túl jó ómen ez ha nincs telibe öntve gyantával. Sebaj, majd a következő jobban sikerül.
Igazából az XT12GT volt az igazi nagyágyú amibe szerelmes lettem, és az rettentően alul teljesített a speckóhoz és a marketinghez képest. Én adtam esélyt, de nem jött be. Ettől független biztos lehetnek más jó lámpái is, hiszen ott volt a kis Mi7, ami például nem vibrált ellenben jó fénye volt és a mérete és kidolgozása is felső kategóriába húzta. -
WestBam
Topikgazda
Klarust én nem javaslom megvételre. Nem olyan rossz a termék, de a hővédelem "pattogósan" működik, néha villan egy pillanatra a fénye mikor emeli-csökkenti, illetve nekem volt velük garis problémám is egy 2 percet futott lámpával, amit csak azért cseréltek, mert megírtam, hogy cikk készül róla, és a füst is elég látványos tud lenni, ha már nem cserélik ki. Egyéb esetben szerintem szimplán elhajtottak volna egy "így jártál"-lal, a forgalmazót pl. lekoptatták, hogy nem hivatalos reseller, nem jár gari, ennyi.
-
WestBam
Topikgazda
Wizardból a Pro változat a nyerő, bár van aki vett az új Nichia LED-es verzióból és imádja, azt mondta baromi jó a fénye. Ha melóba kell a kezed köré világítani akkor az is elég lehet. Bár a méterek is számítanak mint írtad. Szemmel nem fogsz észrevenni olyan különbséget, hogy az egyik papíron 155m a másik meg 170m, ugyan azt fogod látni nagyjából. Olyan viszont egy optikával nincs, hogy közelre terít, jól tudsz vele dolgozni, de ha szeretnéd akkor meg elvilágít 200 méterre is. Vagyis van, Ledlenser tudhat ilyet de zsebbe nyúlós mutatvány lesz és nem is biztos, hogy bejönne. Náluk elég hideg színhőmérsékletű LED-ek vannak, a CRI modellek pedig harmatos fényárammal rendelkeznek (ipari széria tagjai). A HC30 pontlövő és a HC33 is olyan. Nem azokat keresed. Én több tippet hirtelen nem is tudok adni, én sem ismerek mindent, de a többiek még lehet 1-2 modellt tudnak írni ami megfelelhet, de szerintem kicsit sokat szeretnél. Olyan kis és könnyő lámpában nincs emberi árban, hogy erős is legyen, szórja is a fényt, ne is lépjen vissza, valamint ha kell távolra is elláss vele.
Már nem lehet kapni, de 30e-ért volt régebben Olight H27e és H37 wave, de már nincs. Még ilyet ajánlottam volna, talán valami skandináv webshopból beszerezhető, mert elvileg arra a piacra készültek. Lamnia és varusteleka nem árulja, többet meg nem igazán ismerek arról a környékről. -
WestBam
Topikgazda
Már leírtam, hogy mi az ami szórja a fényt (nem pontlövő) és tartja is a fényáramot: Olight Perun (700 lumen konstans), Armytek Wizard (~550 lument tart konstans ha nincs légmozgás) és a Nitecore HC35 (~600 lumen konstans ha nincs légmozgás). Ezek közt szemre nem igazán fogod észrevenni a különbséget, mindegyiknek bőven elegendő a fénye visszalépés után is, de még magas fokozatban is. Viszont ezekkel nem fogsz távolra ellátni, mivel mindegyik flood lámpa, szórja a fényt nagyon.
-
WestBam
Topikgazda
Én nem vágom ezt a mizériát a kapcsoló körül
Van ilyen is-olyan is itthon bőségesen. Nézzük csak:Oldalkapcsolós:
+ két ujjal csippentve kapcsolható
- ha bal kezes vagy akkor a kapcsoló lefelé fog állni, esetlegesen a szemedbe fog villogni, ami lehet jó is (észreveszed, ha merül) de rossz is (zavarja a periférikus látásod, elvonja a figyelmed)
- a kapcsoló kilóg a lámpa síkjából, pipalámpaként használva határozottan sérülékenyebb (nekem eddig mind jól bírja)Felülkapcsolós:
+ pipalámpaként kézre esik többféle fogásban is
+ jobb és bal kezeseknek is ugyan ott lesz, elérhető, egyértelmű helyen a kapcsoló
- (de csak gyenge mínusz) nem kettő hanem három ujj kell a kezeléséhez. Megcsíped középső és hüvelyk ujjal a lámpa fejét és a mutató ujjaddal kapcsolgatod. Nem kell az egész lámpát átfogni.A HC65 is ilyen kapcsolású, teljesen logikus és használható, ráadásul az is megfordítható, kétkezes. A Boruit RJ02 szintén ilyen kapcsolású, azzal sem volt soha bajom, de más sem panaszkodott rá (ez nem megfordítható). Egyetlen hülye megoldást láttam eddig, az pedig a Nitecore HC60 volt. Na annak tényleg idióta helyre került a kapcsolója. Nem is lehet ma már kapni.
Persze kinek a pap és kinek a papné, de szerintem akármelyiket is veszed meg, ha használatba veszed akkor megszokod a kezelését és onnantól kezdve a másik lesz fura.
Míg nem jött fel ez a téma nekem fel sem tűnt, mindegyiket kezeltem ahogy kell, mondhatni reflexből. Most direkt felvettem a Perunt, hogy kipróbáljam hogy is kapcsolom, mozdul-e valamerre, mert eddig ilyen dolog nem tűnt fel. Idén év elején bő egy hónapig majd minden este használtam a Nitecore HC30-ast, egyszer sem jutott eszembe, hogy hülye helyen lenne a kapcsolója, pedig kapcsolgattam, egyik kezemben póráz, másikban elemlámpa, fejemen pedig a fejlámpa, szóval nem, hogy egy kéz, egy fél kéz is elég a művelethez. Gyűrűs és kis ujjal fogtam a rúdlámpát kapcsoláskor, működött, most próbáltam ki, mert ez is adta magát, nem gondolkoztam rajta, hanem csináltam.
Száz szónak is egy a vége, szerintem ez a dolog túl van misztifikálva/gondolva, mindkettő jó, de a legjobb az, ami már a kezedben vagy a fejeden van -
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #62503 üzenetére
Semmiképp! Ha nem célod a 21700 akkuk töltése akkor az jobb. Töltőáram magasabb is tud lenni, és végszükség esetén powerbankként is tudod használni. Nem hiába lakik még nálam is az F1 helyett már az F2, így két akkuval már van egy jó töltésnyi tárolt áramom is ha kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest