- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
Topikgazda
válasz
papucsiga #73049 üzenetére
Jó megfigyelő vagy, a válasz természetesen helyes
bedvóter
Az egészben az az érdekes, hogy a TIR és a reflektor mennyire másként viselkedik.
A száraz adatok (labor adatok):
Seeker 2 Pro:
3200 lm
15600 cd
Fenix PD36 TAC:
3000 lm
18700 cdLáthatóan nem számottevő a különbség a kettő lámpa közt, A Seeker 2 Pro ~7%-al magasabb fényárammal, míg a PD36 TAC pedig ~20%-al magasabb fényerővel rendelkezik. Annyira nem nagy a különbség, de szemmel is látható hogy az egy LED + reflektor vs. 3 LED TIR lencse páros mennyire más karakter. Mindkettő jól használható, de a reflektor a nagyobb LED-del hotspotosabb, de nem sokkal kevesebb a szórt fénye. Alacsonyabb fokozatokon látszik, hogy kevesebb a szórt fény, de turbón már elhalványul a különbség, a Fenixnek is van szórt fénye rendesen. Ma reggel csak azt vittem a kutyasétára, simán láttam a cipőm orra előtt is már kb. 10cm-rel mindent. Igazán jól eltalált elemlámpa, ha tudna holdfényt is az lenne a legjobb. Az Olight egy gombos vezérlése azért még mindig király.
-
WestBam
Topikgazda
Játsszunk ma is?
Fenix PD36 TAC vs. Olight Seeker 2 Pro (kifutott)
Melyik van jobb és melyik bal oldalon? -
WestBam
Topikgazda
válasz
Lacerta #73017 üzenetére
Azért sántít a példád leginkább, mert a szemed adaptálódik, 50-100 lumen csökkenést észre sem veszed 1000 lumen mellett, ami viszont üzemidőben már pluszt jelent.
Ettől függetlenül az ilyen mértékű visszalépéssel én sem értek egyet, mi több, nem is csípem az ilyen apró hotrodokat, mik 4-5000 lumenről 10%-ra lépnek vissza. Pont arra jó, hogy jól összehúzza a pupillád, mire felfogod mi van ott addigra meg lelép tizedére (jobb esetben) és aztán meg ott mereszted a szemed mint a csiga, csak hiába, mert aztán meg mintha gyertya lenne a kezedben annyit látsz csak. A tökéletes értelmetlenség ékes példái ezek. Mivel eladni viszont a sok lument lehet, a piac ezt kényszeríti rájuk. -
WestBam
Topikgazda
válasz
papucsiga #73011 üzenetére
Köszi az infót, még jó, hogy ilyen hülyeségeket csinál a Fenix, hogy a cseheknek Amber-t, a finneknek meg Superraptort készít külön kérésre. Valóban az alapmodellt kellene frissíteni mindenki örömére, hiszen a fejlesztett modellek sokkal jobbak, mint az alapmodellek, igaz valami felár is társul a módosított kivitelhez.
Nekem alapból 99,9%-os a Mini Pro + -
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #73001 üzenetére
Valóban, a fene ebbe a sok fura névbe. Szóval PD36 TAC. Ennek aztán elmosott a hotspotja.
Persze ízlések és pofonok, nekem/nekünk tökéletes a PD35 v3.0 vetítési képe is, most esténként az jön velünk kutyát sétáltatni. Jó cucc ez az SFT40 LED, nekem bejött már a Cyansky K3-ban is, mások is kedvelik ahogy olvasgatom.
Egyik barátom a TK16 v2.0-t ajánlgatja nagyon, hogy az mennyire jó lámpa... soha nem lesz ezeknek vége -
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #72993 üzenetére
Eltaláltad
Szerintem a PD35 v3.0 már használható, mert elég nagy a hotspot. Persze értelem szerűrn nem olvasásra termett, ez egy tisztes “mindenes” lámpa, de inkább outdoor felhasználásra. A TK36 TAC tetszene, annak teljesen egybeolvad a hotspotja a spillel, izomból meg megy neki a távolság is. -
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #72922 üzenetére
Ezt a képet tegnap este csináltam.
Tippeld meg melyik a PD32 v2.0 és melyik a PD35 V3.0
A túlpart kb. 200+ méter a google maps szerint.
Egyébként amiben másabb a PD35: szélesebb hotspot, jelentősen több látható szórt fény, több fokozat, kettő kapcsoló, tartozék beépített töltős akkumulátor (igaz csak 2600mAh kapacitás, de legalább van). Jelenlegi áron nem kérdés, hogy melyik éri meg jobban, a PD35 v3.0 sokkal jobb vétel és egy jobban használható elemlámpa. De a másik is kellett -
WestBam
Topikgazda
Köszönöm
Nagyobb reflektor/TIR lencse általában = nagyobb fényerővel. Ez egy “cső” alakú lámpa, alig foglal helyet.
Erre egészen pontos választ tudok adni: ezt hamarabb megvettem mint azt. Ha nem lenne új a PD35 v3 akkor ez nem is lenne meg valószínűleg. Egyébként teljesen más karakter a kettő, a PD35 v3 sokkal jobban használható általános célokra, kevésbé specifikus lámpa. Idén nem, de jövőre mindenképp lesz arról is cikk. Egyébként idei utolsó Fenixem mindent visz: PD36 TAC
-
WestBam
Topikgazda
Újabb cikk a blogon, ezúttal a Fenix PD32 v2.0 elemlámpáról.
- OSRAM KW CSLPM1.TG
- 18650 akku
- 1" test
- 30e+ cd
- 13e+ cd visszalépés után stabilan több mint 2 órán át
- forward clicky kapcsoló kis trükkel
Érdekes szerzet, aki szerette a P12GT-t annak ez is be fog jönni. Otthoni lámpának persze nem jó ez sem. -
WestBam
Topikgazda
A holdfény éjjel lehet jó mikor felébredsz és azt kapcsolod be akkor nem vakít el a fénye, ha kikapcsolod könnyebben visszaáll a szemed a sötéthez. Olvasni és egyebekhez kevés. Kitalálni a mosdóba, előkeresni valamit úgy, higy nem keltesz fel mást, ilyesmire alkalmas. 30 lumen erre már sok. Leesett kulcsot keresni a 30 lumen jobb. Ha nem használtál még holdfény módot nem fog hiányozni, de azért jobb, ha van ilyen is a lámpádban, néha jól jöhet. Az olight menüje szerintem az egyik top a piacon, a fenix meg szög egyszerű, funkcionális.
Szerintem pro és kontra csak a lényegi dolgokban: Olight jobb menüvel és holdfénnyel ad többet, valamint a közelség szenzorral. Cserébe speckó akkuval megy plusz speckó a töltő is. Fenix egyszerűbb menüvel, kevesebb funkcióval és type-c töltővel rendelkezik, valamint megy bármely button top akkuval. Ebben nincs holdfény és azonnali fokozatelérések sem.
Bármelyiket is veszed szerintem elégedett leszel, mindkettő minőségi termék, mindkettő hideg fényű LED-et használ. -
WestBam
Topikgazda
válasz
UberMutant #72711 üzenetére
Én is megkaptam a Nitecore LR40-est, köszöntem a közbenjárást a mylitee csapatának (minvel mincs készleten még náluk, de szereztek kettőt nekem expressz szállítva a gyárból)
Nekem a bekapcsolásnál nincs problémám, nem vált fényerőt. A legkisebb fényáram valóban lehetne még alacsonyabb, nekem is ez a véleményem. Ez egy relatív "olcsó" lámpás, a célpiac sem mi vagyunk, hanem a japán glamping közösség, akikkel én szimpatizálok, ezért is örülök neki, hogy hozzánk is eljutnak az ilyen retro lámpások és még ráadásul egészen korrekt áron is juthatunk hozzá. A vörös folyamatos fényt én nagyon hiányolom, tök jó lenne ha lenne, és mondjuk még kicsit magasabb fényáramú is lenne, mondjuk 20-30 lumen vörös fény már teljesen használható lenne táborban is, bogarak nélkül. A filament meleg fényű, tényleg retro érzést nyújt, a hideg fényű LED valóban hideg fényű eléggém, a kevert fény számomra tetszetős. Nem olyan brutális, mint pl. az Olantern, de teljesen használható a fénye, én nem bántam meg a vásárlást. -
WestBam
Topikgazda
Oh, azok a régi szép idők... akkor még nem ment a fújás ha valaki márkás lámpát vett, és a fikázás sem, ha valaki olcsót. Örültünk, hogy van valami ami világít, ami jobban világít, mint egy "normál" áruházi elemlámpa, és azokat hasonlítgattuk össze. Mindenki megosztotta a tapasztalatát, és a többiek örültek neki, hogy olvastak olyanról, ami nekik (még) nincs.
AA és AAA elemes részével teljesen egyetértek, hozzátenném, hogy egy elemes elemlámpa is sokkal használhatóbb fényt nyújt, mint a telefon vakuja. -
WestBam
Topikgazda
Ebben a visszahívásban pl. a magyar Samsung gyárban készült cella szennyezett volt, ami miatt maguktól kigyulladhattak az akkuk az autókban, az összes ilyen cellával szerelt autót visszahívták és cserélték az akkupakkot bennük. Na ez az igazi környezetszennyezés, és a cella márkás volt, nem gagyi.
-
WestBam
Topikgazda
Új cikk a blogon: Acebeam E70 CRI GT-FC40 LED-del szerelve.
-
WestBam
Topikgazda
Az Armytekkel kapcsolatban nekem is kettős érzéseim vannak:
Egyfelől azt kell mondanom, hogy nagyon frankó, kivételesen jól kialakított lámpákról van szó. A kezelésük, a funkcióik, a vetítési kép, a bevonat, minden nagyon rendben van. Nekem sem volt semmi gondom velük. A Wizard pro megkockáztatom a mai napig sok pipalámpát kisujjból lepipál. Az újabb modelleket pedig már nem is ismerem, de gondolom csak fejlődtek.
Másfelől ott van a gyártó felé a bizalmatlanság, amiről itt olvashatott bárki. Az üzletpolitikájukat hagyjuk, hogy mit tettek a Wilconnal, mint "elvben" kizárólagos importőrrel, aztán mit tesznak a mai napig az Armyteklámpával, mert kaphatunk olyan árakat a gyártói webshopban, amit itthon még az importőr sem kap beszerzési árnak. Szemrebbenés nélkül adnak importőri jogot bárkinek, holott abból csak egyet illene fenntartani, és annak a munkáját támogatni maximálisan.
Én személy szerint eladtam az összes Armytek lámpám, és ez a bizalmatlanságom nem a termékeknek, hanem a gyártónak szól. Sok érdekes és egyedi lámpájuk van, folyamatosan dilemmázom is, hogy vegyem-e vagy ne. Szerencsémre a többieknek is vannak olyan lámpáik, amikbe be tudom a pénzem fektetni, de sok esetben rezeg a léc és ott van a kurzorom a "kosárba" gomb felett.
-
WestBam
Topikgazda
Bocsánat, akkor rosszul emlékeztem. Ez a negatívum akkor ne tartson vissza.
És egy kis plusz adalék: aliexpress teli van mindenféle méretű, elrendezésű és kapacitású lítium akkukkal. Ha meg lehet bontani a lámpát akkor jó esetben kettő vezeték átforrasztásával máris lehet új akku a beépített akkus lámpában is -
WestBam
Topikgazda
A 350lm ne riasszon el. Az Olight Olantern is "csak" 360 lumen papíron, aztán olyan fénye van, hogy 800 lument is besaccolnád rá, mindenre is elég!
Fotót ugyan nem csináltam, meg most nem is fogok, mert már elpakoltam, de az Olantern-re találtam kupakot, ami pont illik rá és ~2500K lesz tőle a fénye!
AirWick Botanica pumpás légfrissítő, kellemes az illata, környezetbarát, és hajszálpont illik az Olantern felső gyűrűjére. Párom szerint "hangulatos" lett az eredetileg 5000K-es fénye tőle. -
WestBam
Topikgazda
válasz
Lacerta #72378 üzenetére
Igen, azt is ismerem látásból, talán még a Nitecore HC33 ami piacon van és hasonló képességű. Vagy az XTAR Magnemite H3R, esetleg a Sofirn SP40, bár ez utóbbit eladtam, nekem nem jött be.
-
WestBam
Topikgazda
Akár jó is lehet, 4000K bár nem tudni, hogy mindkettő, vagy csak a flood fénye, és, hogy tényleg 4000K, vagy csak ezt írják rá. Illetve azt láttad, hogy ez beépített akkus? Azokat nagyon ellenzed emlékeim szerint.
Én most erre gerjedtem rá: Nitecore LR40
-
WestBam
Topikgazda
Nekem valóban nagy ködben (ismert terepen is eltévedtem, ezt a szintet képzeld el), a Ledlensereknél is jobban bevált a Nitecore HC30. Azt már nem lehet kapni, de ha fejlámpa akkor valami hasonlóra tudnék gondolni, és mint írták is, nem a legnagyobb fokozaton, mert akkor azonnal ködfalat kapsz. Ledlenser nekem nem jött be ködben, mivel a hibrid lencse miatt van szórt fénye is ezért pont ott tartottam vele, mint a többi fejlámpával.
Mint írták többen is egy szűken hordó elemlámpa, a szemedtől távol tartva és a föld felé irányítva megoldás lehet. Ebben a témában mélyre fogom magam ásni, mert most fogok folyópartra költözni, minden nap köd vanEz a fejlámpa (Nitecore UT27) egyébként nem lenne rossz ködben, ha nem lenne konstrukció hibás (itt kezdett leszállni a köd, ez a part melletti fasor):
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Zoli-bácsi #72350 üzenetére
Én egészen sok embert ismerek akiknek a munkájukhoz szükség lehet elemlámpára, ezért felkészülnek önerőből, mert az állami cég nem nyújt megfelelő felszerelést csak néhány kivételezett szolgálatnak, a magán cégek pedig hamarabb vesznek piacos elemlámpát 5e-ért, mint "rendes" munkaeszközt 10x annyiért.
Sokan hobbiból elemlámpázunk, én is többek közt, bár a gyűjtögetés nem az én világom, nem szeretem ha sok felesleges eszközöm van. Nekünk kutyasétához is több elemlámpa dukál. Kulcstartós (nekem 1x AA) ha csak a városban sétálunk, de amint kimegyünk terepre máris legalább egy keresőlámpa és egy flood lámpa vagy fejlámpa jön velünk.
Az viszont egészen meglepő tény, hogy a kutató-mentők sem használnak olyan szörnyetegeket, amiket itt többen is vesznek polcdísznek. Zsebben elférő, jó üzemidővel és fényerővel rendelkező rúdlámpákat visznek magukkal. -
WestBam
Topikgazda
Erre csak annyit tudok mondani, hogy a convoyokban is van bőven szórás, ha megnézed a tesztben a fotókat láthatod, hogy az S2+ 6500K sokkal hidegebb fényű, mint a tesztelt XTAR, amire ~5600K színhőt mértem. Nem egy és nem is két S2+ esetében tapasztaltam azt, hogy a neutrál fényű (5000K) az túl sárga volt, vagy két azonos LED-del vásárolt de több hónap eltéréssel rendelt ugyanazon specifikációjú lámpa közt is szemmel jól látható különbség volt színhőmérsékletben.
Én még mindig azt mondom, hogy ha elromlik akkor az emberek jelentős része nem alkatrészt fog venni és cserélni, mert nincs hozzá érzéke/tudása/képessége. A javíttatás pedig bőven nem éri meg, pont a lámpa alacsony ára miatt. Elpostázod oda-vissza, kifizeted az alkatrészt és a munkadíjat, ennyi költségből már rendelsz kínából egy új S2+-t.
Az már nagyon jó dolog, ha valaki idejön és kérdez. De sokan sajnos eddig el sem jutnak. -
WestBam
Topikgazda
Nem tud. Mint ahogy a prémium gyártók sem tudnak, csak egy jó lámpát adnak a pénzedért. Őszintén szólva talán 2 alkatrészt cseréltem ki elemlámpában az elmúlt 5-6 évben. Moddolni pedig nem moddoltam semmit, nem is áll szándékomban, mint ahogy a vásárlók 98%-nak sem. Az itteni közösség nem tekinthető tipikus mintának, ne ezt vedd alapul.
-
WestBam
Topikgazda
S2+ nanjg alapú driver, de nevezik 7135 drivernek is (XM-L2, XPL-HI, Nichia 219, SST20) nem lép vissza, szétégeti a kezed már a 6x7135 is hosszabb idő után túlmelegszik, plusz PWM is van alsóbb fokozatokon.
S2+ újabb driver (SST40, Osram CSLNM1. .... , LH351D, SFT40, Nichia 519) 55 foknál visszalép, PWM mentes a fénye minden fokozaton. -
WestBam
Topikgazda
Miben jelenik meg számodra az, hogy elavult a LED?
Nem tetszik a fény profilja?
Nem elég az üzemideje?
A "basic" S2+-hoz viszonyítva sokkal jobb szerintem az XTAR WK18.
Valóban sokkal magasabb fényáramra képes az SST40 LED-es S2+, vitathatatlan. Majd visszalép kb. ugyan arra a fényáramra, amit ez a régi elavult LED is tud a WK18-ban. Szóval kb. 2 perc előnyről van szó. Cserébe a holdfény 0,1% fokozaton a Convoy esetén csak elvileg 1 lumen, gyakorlatban több, legalábbis ezt olvastam BLF-en valamelyik szakitól. Én hiszek neki, venni meg nem fogok, vettem már elég S2+-t, eluntam.
Ha az a kérdés, hogy SST40 vagy SFT40, esetleg XM-L2 LED-es S2+-t ajánljak valakinek, na akkor az utolsó lesz az XM-L2 kiadás amit meg fogok említeni.
De ha az a fránya XM-L2 verziót (ami már csak emlékeinkben van 9,9 USD áron 270-es árfolyammal), vagy picit drágábban ugyan ilyen LED-del szerelt XTAR WK18-at említem meg, akkor biztosan ez utóbbira fogom terelni a szót. Mert szerintem jobb használni, jobb vele világítani, biztonságosabb szerkezet. Én ezt tapasztaltam, mikor vittem magammal a klasszikus S2+-t, és a WK18-at is este, és használtam. -
WestBam
Topikgazda
Igen, ez így igaz, vagyis nekem más a matek, de legyen igazad:
- sportlámpa S2+ legolcsóbb XM-L2 verzió 8990Ft
- google első találat árukereső -> Intercell XTAR WK18 Pacer 10990Ft
Persze a kínai árakat is nézhetjük, de ez jelenleg mint írtam is nincs aliexpressen, itthon van viszont elfekvő készlet, és szerintem megér plusz 2000Ft felárat bőven. -
WestBam
Topikgazda
Újabb cikket írtam az XTAR WK18 PACER elemlámpáról. Konkrétan egy faék elemlámpa ami mindent tud amit egy S2+-nak tudnia kell(ene), plusz még egészen jól is néz ki. A blogomon már olvasható.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Lacerta #72302 üzenetére
Mondjuk ezt saját tapasztalattal tudom cáfolni, céges kompakt fényképezőbe vettek AA akkut töltővel (Ansmann ha jól emlékszem), és bizony 2-3 év után már nem lehetett vele 5-6 képnél többet készíteni, mert lemerült. Kolléga imax B6-osát itt tartotta a cégnél, kapott jópár teljes kisütést és feltöltést, máris lehetett vele fotózni, szinte mint új korában. Igaz ez után már hamar, kb. fél év múltán ismét kezdett rohamosan romlani a kapacitása.
-
WestBam
Topikgazda
Az NU25 régei verziójára én pánttal együtt mértem ~53g-ot, az új pánttal együtt 56g.
Egy 18650 akkus pipalámpa kb. kétszer ekkora tömegű, jellemzően ezért is van azoknak a fejtetőn is pántjuk.
A másik probléma, hogy a pipalámpák egészen távol helyezkednek el a homlokodtól a kis műanyag keretükben. Ez futás közben mint erőkar működik, a nagyobb tömegű, homlokodtól távolabb lévő fejlámpa elkezd(het) fel-le billegni. Nekem legalábbis billegett. Ezt meg tudod előzni azzal, ha szorítasz a pánton. Akkor meg nem lesz kényelmes mert szétnyomja a fejed. Futáshoz, gyerek fejére bőven jó egy ilyen pici egyszerű fejlámpa viszonylag korrekt fényárammal és fényerővel. Beépített akkus igen. Majd ha 2 év után baja van akkor ráér törni a fejét, hogy kellett-e ez neki, vagy inkább cserélhető akkus fejlámpát kellett volna vennie. De ha nem napi használatban lesz, akkor ez az idő lehet 4-5 év is. -
WestBam
Topikgazda
Ha csak egy lámpád van azzal is meg lehet oldani mindent, éveken át sok ismerős megtette. Fateromnak adtam már rúdlámpát, fejlámpát, naponta használja őket és bizony rajta látom, hogy nagyon nem mindegy, hogy milyen színvonalú lámpád van, és az sem mindegy, hogy egyvalamivel kell-e megoldani valamit, vagy van a feladathoz megfelelő eszközöd. Egyébként 3 jó lámpával (fejlámpával) már kb. mindent is meg lehet oldani.
-
WestBam
Topikgazda
-
WestBam
Topikgazda
Pár Nitecore újdonság is kikerült a piacra mostanság:
MH12SE - a kis kedvencem, az MH12S módosított változata SFT40 LED-del szerelve. 1800 lumen, 41000cd fényerő, Type-C töltőcsatlakozó, tartozék 5000mAh kapacitású akku. Számomra egy szimpatikus modell, még az is lehet, hogy teszek vele egy próbát.
NU33 fejlámpa - beépített akkus (2000mAh li-ion) fejlámpa TIR lencsével, Elsődleges LED spot és flood keveréke, 3 fokozattal rendelkezik. A másodlagos fehér LED az csak flood fény és két fokozatban állítható. A vörös fényű LED 2 fokozattal rendelkezik. Két nyomógombbal lehet a lámpát vezérelni, ami a töltöttséget is visszajelzi a test oldalán. Másodlagos áramforrás használatára nincs lehetőség!
NU25 és NU25 UL - Mindkettő fejlámpa specifikációja ugyan az, csak az UL változat egy ultra könnyű kiadás, a pántban különböznek. 650 mAh kapacitású beépített li-ion akkuval rendelkeznek, másodlagos áramforrás használatára nincs lehetőség. A fő LED-ek spot és flood TIR lencse mögött találhatók. A spot fény két fokozatban állítható, a flood fény 3 fokozatban, valamint van 3 mixelt fokozat is, amiben mindkettő LED világít. A vörös LED két fokozatta, egy konstans 10 lumenes és egy villogó 10 lumenes fokozattal rendelkezik. A test oldalán ez is visszajelzi a töltöttséget.
TM12K - a TM10K utódja, aminek nem sok értelme volt, nos ennek sem igazán a funkcionalitás az elsődleges célja. Kis OLED kijelzőn kommunikál a használóval, és a 6 darab XHP50 LED egy 21700 akkuból préseli ki pár másodpercre a 12000 lumenes maximális fényáramot. Tetszetős darab, de inkább csak gyűjtőknek van értelme ezzel foglalkozni. -
WestBam
Topikgazda
válasz
salytmasztor #72195 üzenetére
Talán a Campgo T2A lenne amit kipróbálnék ilyen alacsony költségvetésből. 100%-40%-15%-3% a fokozatok elosztása, a 100% elvileg 40 másodperces turbó fokozat. Alzán készleten van.
-
WestBam
Topikgazda
Ha már újdonság, akkor egy szokatlan márka újdonságait mutatnám meg:
PETZL 2022-es újragondolt modellek:TIKKINA® - 300 lumen maximum fényáram, 7/100/300 lumen fokozatok, flood lencse, 3x AAA elemmel/akkuval, vagy CORE akkuval is kompatibilis. Egy gombos vezérlése van, 4 színben érhető el.
TIKKA® - 350 lumen maximum fényáram, 7/100/350 lumen fokozatok fehér fény esetén, 2 lm / villogó fokozatok vörös fény esetén. 3x AAA elemmel/akkuval, vagy CORE akkuval is kompatibilis. Egy gombos vezérlése van, a gomb lezárható, 4 színben érhető el. A reflektor GITD anyagú, kikapcsolás után még egy ideig világít a sötétben. Az akku töltöttséget visszajelzi bekapcsoláskor.
TIKKA® CORE - 450 lumen maximális fényáram. A fentebb részletezett TIKKA modelltől csak az akkumulátorban tér el, ami miatt a maximális fényáram 450 lumenre módosul, a többi fokozat maradnak 7/100 lumenesek.
ACTIK® - Ez már egy ígéretesebb modell, tud mindent amit tudnia kell egy fejlámpának. 450 lumen maximális fényáram, 7/100/450 lumen fehér fényű világítási fokozatok. 2lm/villogó vörös fényű üzemmód. 7 lumenes módban csak flood fény, 100 és 450 lumenes mód esetében flood+spot fény keverve érhető el.Egy gombos vezérlés, a gomb lezárható. 3 darab AAA elemmel/akkuval, vagy CORE akkuval is működik. A reflektor GITD anyagú, kikapcsolás után még egy ideig világít a sötétben.Az akku töltöttséget visszajelzi bekapcsoláskor. 4 színben érhető el.
ACTIK® CORE - 600 lumen maximális fényáram. A fentebb részletezett ACTIK fejlámpával megegyezik, csak az akkuban tér el tőle, ami miatt a maximális fényáram magasabb.
Lassan cserélődik a hazai PETZL állomány is ezekre az új modellekre. Árukat tekintve nem alsó polcosak, a gyártó a lámpákra 5 év, a CORE akkukra pedig 2 év vagy 300 ciklus garanciát vállal.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
salytmasztor #72187 üzenetére
A linkelt boruit az igazán hulladék kategória, az ilyen "zoom"-os, konvex lencsés lámpákról igyekszünk évek óta lebeszélni mindenkit, de vannak köztünk olyanok akiknek mindegy, hogy Te mit veszel. Tartaléknak, ha soha nem veszed elő akkor jó lehet ez is, de én akkor is inkább vennék egy elemes fejlámpát a Decathlonból. Online nem elérhetők, de kb. minden decathlon üzletben készleten van belőlük, és akkor ott meg is tudod nézni, ki is tudod őket általában próbálni.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
salytmasztor #72180 üzenetére
Decathlonban szétnézhetsz ilyen ügyben.
-
WestBam
Topikgazda
Amúgy ha van pár akkud mindig lehet belőle töltve, hová kellene sietni a töltéssel? Nekem nem vesz el időt az életemből, hogy feltegyem az akkuim tölteni míg itthon vagyok, ráérnek fél nap alatt is elkészülni, reggel beteszem a töltőbe, este meg kiveszem, és kész. Van egy csomó akkum, megtehetném én is, hogy szétküldöm őket, de mindek? Nem sietek sehová
-
WestBam
Topikgazda
válasz
mickemoto #72145 üzenetére
Csuda jó AA elemes lámpák vannak, én mindjárt ajánlanék is kettőt a felső polcról:
Fenix E12 v2.0
Fenix E20 v2.0
Ezek ugyan drágábbak, mint az átlag, mégis azt mondom, hogy megérik az árukat, mert jól használható darab mindkettő. Az alacsony lumenszám ne riasszon el, használható lámpák a mindennapokban mindketten. -
WestBam
Topikgazda
Új cikk a blogon: TrustFire MC3
Röviden: jobb mint az S2+Hosszabban: azért koránt sem tökéletes. A belső töltő jól muzsikál. A töltöttség visszajelzés szerintem nem jó elosztással jelzi vissza az akku szintjét. A fokozatok elosztása nem optimális. A fénye viszont kiegyensúlyozott, kellemes. A mérete meglepően apró ahhoz képest, hogy 21700 akkut rejt.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
belsodavid #72091 üzenetére
Ha valódi 6500K akkor nem színezett lilás-kékes a fénye, hanem fehér.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Digitalpimp #72074 üzenetére
Én ezt ismerem csak, de ez sem teljes adatbázis. Olyan szerintem nem létezik.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
MittuDomain_ #72055 üzenetére
Finom szerkezet, jó választás. Sajnos az árfolyam és az elkerülhetetlen adó miatt ufó lesz az ára mire megkapod
-
WestBam
Topikgazda
válasz
MittuDomain_ #72053 üzenetére
-
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #72051 üzenetére
Nem hibátlan, ez így van, de valóban egészen jó darab. A hotspot ennél is meglepően széles és feszes, ugyan nem éri el az M2R Pro warrior szintjét, de az erdei ösvényt egészen szépen bevilágítja ez is. A kettő közül az utóbbi előnye, hogy a holdfény, a turbó és a közepes/stroboszkóp fokozatok kikapcsolt állapotból is elérhetők. A Fenix előnye a "taktikaibb" kialakítás, a mindenféle button top akkut evés. Az Olight túlzottan sárgás fényű, a Fenix pedig túlzottan hideg fényű. Az igazi "nagyágyú" szerintem a Fenix PD36 TAC. Egy nagy hátránya van, hogy nincs rajta töltöttség visszajelzés. Ez egészen nagy hártány, cserébe a fénye sokkal inkább flood, ezért kellemesebb a szemnek alacsonyabb fokozatokon, valamint a 21700 akku miatt az üzemidők is combosabbak. Hol egyiket, hol másikat viszem magammal próbálgatni, jók mindketten.
Megjött egy újabb újdonságom is, az Acebeam Pokelit 2AA. Eddig a gyári akkuval használtam, ez nem tetszik. Az alacsony túl halovány, a magas pedig túlzottan erőteljes. Még NiMh akkuval nem próbáltam, azzal lehet, hogy kellemesebb lesz. A hotspot széles, karakteres, talán túlságosan is. A fény színhőmérséklete és a magas CRI kellemessé teszi a szemnek. Tetszetős darab, de nem biztos, hogy ismét megvenném.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #71984 üzenetére
Azért kérdezz csak rá, lehet karácsony előtt kapsz CW-t is
@Beri #71982
Nekem nem kérdés. Én pl. nem szeretem a fokozatmentes kiosztást. Ha kell, ha nem, mindig magasabb fényáramon járatod a lámpád, ezzel pedig veszíted az üzemidőt. Meg aztán kattingathatsz össze-vissza. Hidd el, az emberek jelentős részének még az is problémát jelent, hogy a Biscotti lámpán váltson módcsoportot. Az Andúril nem feltétlenül "kezdőknek" való. Persze ez csak az én véleményem, ráadásul nekem egészen jók a tapasztalataim az Olight lámpáival, mert gyakorlatilag még nem volt olyan Olight-om, ami csalódás lett volna. Sofirnek közül 3 is volt, de igazából az volt a legjobb bennük, hogy sikerült őket eladnom nagyobb bukó nélkül -
WestBam
Topikgazda
válasz
Zsombe #71972 üzenetére
10e Ft különbség? Akkor nem kérdés az 5 év nyugalom és az Olight. Ne aggódj az akku miatt, évekig nem lesz szükség a cseréjére és lesz egy prémium lámpád hazai garival amit kérdés nélkül azonnal tudsz érvényesíteni az importőrnél (ha közvetlen tőle veszed, és miért vennéd máshonnan?) ha szükséges. Az S2R2 egyébként a mai napig az egyik legkompaktabb 18650 akkus EDC lámpám.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Zsombe #71886 üzenetére
Nekem egy nagy bajom van: a TrustFire nem ad meg normálisan adatokat. Pl. fokozatkiosztás nem fellelhető, pedig az egészen fontos információ lenne.
Biztos forrás: trustfire.hu - kizárólagos importőre a márkának, gyártói supporttal. -
WestBam
Topikgazda
Azért van átmenet a sötétzöld meg a nemtörődöm közt. Én bízom abban, hogy Te is ebbe a kategóriába sorolod magad. Nem kell elhajítani az -lítiumos- elemeket, be kell tenni abba a fránya elemtárolóba, meg a gagyit ami tényleg hulladék nem kell támogatni azzal, hogy megveszed. Ha mindenki ennyit megtenne már az is nagy lépés lenne
-
WestBam
Topikgazda
válasz
WestBam #71866 üzenetére
Próbálgatom a legújabb szerzeményem a Cyansky P25 v2.0-t és egyre jobban tetszik. Az "ECO" mód (5lm) rejtett (és nem valós holdfény), az alacsony fokozat 50 lumenje meg már elég a sétához. Mondjuk egy érdekes tény szembeötlött:
Cyansky P25 v2.0 - 50 lm - 25 óra futásidő
Nitecore MH12S - 50lm - 45 óra futásidő
Mindkettő tartozéka 5000mAh kapacitású 21700 akku.
Gyakorlatilag egy árban van a két lámpa (~100USD vs. 43e Ft).
Fényáramban a Nitecore marad alul, minden másban a Cyansky.
Szóval nem rossz ez, de azért nem is az igazi -
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Zsombe #71858 üzenetére
Jetbeam Mini SE kulcstartó lámpát írta, hogy volt nála. Nitecore TIKI, Rovyvon Aurora kb. ugyan az. Ez a kategória kb. a Fenix E05R is.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Zsombe #71826 üzenetére
Párom a Nitecore TIP-et használja már egy éve erre teljes megelégedéssel. Városban kutyát sétáltat este (is). Én szoktam neki tölteni általában kéthavonta, de csak azért, hogy nehogy lemerüljön. Egyszer jelzett már neki, hogy merül, de akkor sem volt vele probléma, mert össze tudott vele szedni mindent.
Én a városban általában AA NiMH akkus lámpát használok, Olight i5T, Fenix E12 v2, Convoy T2, ezeket észre sem veszed, hogy a zsebedben vannak. Ha kimegyünk erdőbe vagy mezőre futtatni akkor sokkal izmosabb lámpákkal szoktunk menni nem csak az üzemidő, sokkal inkább a megvilágított táv miatt. Városba szerintem teljesen felesleges egy S2+ vagy hasonló méretű-fényű lámpa, ha kimentek erdőre-mezőre akkor viszont szükséges egy jóval erőteljesebb elemlámpa a biztonságos sétához. -
WestBam
Topikgazda
Több dolog is a mellett szólt, hogy kipróbáljam a Cyansky P25 v2.0 MAO elemlámpát.
Az egyik a bevonat maga, hiszen a MAO elemlámpák esetében egy egészen új, még nem elterjedt felületkezelés. Akit érdekel mi is ez, az utána tud pl. ITT olvasni.
Aztán ott van az egészen új Cree XHP70.3 LED is, ami elég új.
Ha mindez nem lenne elég, hiszen ez eddig semmire sem elég, szóval az első tesztek amik megjelentek róla stabil ~1200 lumen körüli fényáramot ígérnek. Na ez azért már egészen jól hangzik egy zseb méretű lámpából. Ez már inkább indok a vásárlásra.
Aztán ott van a valós 3600 lumen körüli fényáram is, persze ez csak kb. 1 percig áll rendelkezésre, de egy ilyen kicsi hostból ez is bőven jó eredmény.
Tegnap megkaptam, este gyorsan ki is vittem a Dunapartra, hogy megnézzük milyen lehet ez. A turbó az mondjuk egészen brutális. Erről hoztam egy képet is. Gyakorlati tapasztalatok szép sorban érkeznek ahogy majd használgatom a lámpát. Csak az a fránya árfolyam ne lenne ilyen magas... -
WestBam
Topikgazda
Tölteni a lámpád fej részén lehet? Mert ha igen akkor kb. biztos, hogy a vezeték tört meg valahol és azért nem működik.
-
WestBam
Topikgazda
Nitecore HC65 v2 fejlámpa teszt olvasható a blogon
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Ereshkigal #71744 üzenetére
Kupon természetesen működik
A kérdés egyébként ravasz és fogós, hogy megéri-e váltani az S2R2-ről a Baton 3 Pro-ra. Valószínűleg nem.
Ha új EDC lámpa kellene akkor nem kérdés a Baton 3 Pro létjogosultsága. Akkuból csak az Olight akkukkal fog menni, ahogy én láttam a teszteket a sima akkukat nem kezeli egyáltalán. Ha az S2R2 mellé néznék lámpát akkor inkább a Warrior mini 2 lenne a befutó. A Baton 3 Pro és az S2R2 közt szerintem szemmel nem is igazán lehetne látni a különbséget, a Warrior mini 2 azért már hotspotosabb lámpa. -
WestBam
Topikgazda
válasz
MittuDomain_ #71741 üzenetére
A Baton 3 pro valóban kívánós, a jelenlegi árazása pedig (sajnos) még korrektnek is mondható.
Kb. egy kategória mint a Fenix E28R vagy a Nitecore EC23, de ez utóbbihoz még akkut is kell venni. Még ott van az Armytek Prime C2 Pro is a sorban picit drágábban. Érdemes szemügyre venni a Trustfire MC3-at is, kb. 23,5e Ft-os áron egészen jó vétel 21700 akkuval együtt. Persze kicsit béna a fokozat kiosztása, meg a kezelése sem egy Olight, de ezt az ára is tükrözi.
Jelen árfolyamok mellett lassan megszűnik az olcsó kínai lámpa fogalma -
WestBam
Topikgazda
Van pár Olight újdonság:
iMini - 3 gombelemmel üzemelő picike kulcstartó lámpa. Leírom, mert nem biztos, hogy elhiszitek, 10 egész lumen! KELL!!!
iXV EOS - Ez is egy aprócska kulcstartó lámpa, de ez már beépített akkuval rendelkezik.
Arkfeld - lézeres kis EDC lámpa beépített akkuval, szokatlan formavilággal.
Gober - pozíció jelölő lámpácska. Kutya nyakába, futóknak a gatya hátuljába jól jöhet.
Gober kit - mint fentebb, csak kapásból kettő van együtt. Tud ez is mindenféle villogást és világítást 4 színben.
ODiance - nagy fényárammal rendelkező munkalámpa területek bevilágítására. Távirányítható, max 3000 lumen és a színhőmérséklete is állítható.
iMorse - ha jól értelmezem ezt a kis kulcstartó lámpát itt nem is lehet megvásárolni. Különlegessége az oldalára mart morse abc adja.
Baton 3 Pro - A méltán népszerű S2R Baton II utódja. Ez nagyon ígéretesnek tűnik -
WestBam
Topikgazda
Ha ebben a tempóban tudok haladni a hétvégén újabb fejlámpa tesztet tudok megjelentetni.
Nem csak azért igyekszem a cikkel, mert az "én fejlámpámról" írom, de a cikk formája is átesett egy kis ráncfelvarráson egy-két visszajelzés alapján. Remélem, hogy nektek is tetszeni fog az új séma és maga a cikk is
-
WestBam
Topikgazda
válasz
benfolds #71719 üzenetére
Általában a ciklusszámot adják meg ami lítium-ion akku esetében 300-500 közt van, vagyis ennyi merítés-töltés után kezd el a kapacitása érezhetően csökkenni, feltételezve, hogy nem volt túlmerítve és túltöltve, vagy pl. túlhevítve sem. Ez utóbbi egy izmosabb lámpában kb. megoldhatatlan feladat, a LED felé lévő oldal ilyenkor bőven kap plusz hőt, pont mondjuk egy S2+ esetén, ahol nincs hővédelem.
Korban vegyesek az elméletek, én 2-8 év közt mindenről olvastam már. Nyilvánvaló, hogy onnan kezdve, hogy feltöltötted először, ha nem nyúlsz többé hozzá akkor is öregszik az akkumulátor, mert a belső kémiai reakciók attól, hogy nem használod még folyamatban vannak. Ezt nem tudom megmondani mennyiben rövidíti meg az akku életét, de biztos vagyok benne, hogy egy 8-10 éves akkut nem használnék szívesen. Saját példa: apukám EagleEye X2R lámpájában 3 évet ment egy samsung cella, a végén már naponta töltötte, én ekkor cseréltem ki neki (persze mert nem szólt, hanem én vettem észre, hogy le van merülve és csak akkor mondta ezt el).
Zanflare F1: ha nem is “klasszikus”, de az egy nagyon-nagyon jó vétel volt anno. -
WestBam
Topikgazda
Reménykedem benne, hogy több modellt is meg tudnak "beszélni" a gyártóval, ha így módosítják őket. BLF-en is szóba került az Amber modell, hogy létezik ilyen is, de ez egy szűk piac számára elérhető, amibe szerencsére már mi is beletartozunk. Örülnék ha lenne ilyesmi színhővel lámpásuk is, megszerettem nagyon a CL23-at és a CL26R-t is.
-
WestBam
Topikgazda
A Fenix HM61R Amber változatáról készült cikkem már olvasható a blogon. Szerintem érdemes beleolvasni
-
WestBam
Topikgazda
válasz
MittuDomain_ #71683 üzenetére
Mindenkinek kialakul mi a kedvence.
Nekem is megvan egy-egy adott környezethez a kedvencem, bár - szerintem - nekem nincs ennyi lámpám, mint neked. Mindig próbáltam arra figyelni, hogy ne csapjon át gyűjtögetésbe a lámpázós szenvedélyem. A befektetett összeg, mint minden hobbi esetében itt is "kidobott" pénz, csak töredékét lehet viszont látni, de én ezzel nem is foglalkozom, mert 1-2 lámpa kivételével egyiket sem bántam meg, hogy megvettem, mind adott valami kis pluszt. Idén is vettem párat, most is vettem pár Fenixet, a HM61R Amber minden Forintot megért, hamarosan cikk is lesz belőle, A PD35 v3.0 már más tészta, ez is jó termék, de kevésbé univerzális, mint mondjuk a PD36 TAC, ami egyébként egy nagyon jó lámpa méretéhez és a műszaki adatokhoz képest az egyik legjobban használható rúdlámpám lett. Mellette a napi kutyaséta során az E12 v2.0 vagy az E20 v2.0 jön velem. Melóba jobb szeretem az Olight S2R2 Batont, vagy a szintén leköszönt Warrior Mini-t hordom a mai napig. Túrán pedig az M2R Pro és a Nitecore MH12S amit szeretek leginkább. Fejlámpából a leginkább univerzális pedig a fentebb említett Fenix-en felül a Nitecore HC65 v2, de ebből is szívesen kapom fel ha közelre megyek a Black Diamond Revolt350-et. A lámpásokról még nem is írtam, szóval megvan ott az összesnek a helye -
WestBam
Topikgazda
válasz
z123456z #71678 üzenetére
Racionalizáld a készletet azokra a lámpákra, amiket szeretsz kézbe venni és használni.
Van az úgy, hogy a kevesebb az több, mint pl. a Maglite Solitaire. Igen, egy hasznos eszköz amit jó használni. Nem programozható, nincs 80 módja, de működik, talán ez a lényege, az egyszerű és célszerű működés. Én egy ideje már ezt vallom, többször le is írtam. Eladni a fórumon nem lehet, tedd fel a hardverapróra hirdetésbe őket és ide ne linkeld, mert az is tiltott. Persze ha kommnikálsz itt és az aláírásodban ott van, hogy eladó lámpák és egy link, abba én nem szólhatok bele (és nem is fogok).
-
WestBam
Topikgazda
Értelmes keretek közt hajtva lehet a LED “normális” is még egy kisebb hostban is. A Cyansky P25 v2.0 egészen korrekt fényáramot tud kiváló hőfokok mellett. Gyakorlatilag egy Nagyobb S2+ (S21 vagy mi) stabil 1200 lumenes fényárammal épp csak langyos testbe rejtve.
-
WestBam
Topikgazda
Tanulságos teszt: Lumintop PK21
Mit tudhat egy LED, illetve mit tudhat egy lámpa (és meddig). Én még mindig azt gondolom, hogy nem ez a helyes út.
L6 fokozat @10 perc használat - 11%-ra visszalépés
L7 fokozat @ 10 perc használat - 11%-ra visszalépés
Turbo fokozat @10 perc használat - 8%-ra visszalépés -
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #71630 üzenetére
Az lehet, hogy van olyan ami távolabb, akár sokkal, de sokkal távolabb visz, de ennek tényleg jó a fénye, még visszalépés után is kellemes a szemnek és távolra hord. Persze helyén kezelve, hisz a P30i visszalépés után tud 100e cd fényerőt, de azért nagyobb a feje és picit nehezebb is. Szóval jó cucc ez, de reálisan olyan 65$-os lámpa lenne ez 300Ft-os árfolyamnál. Ezen az áron hamarabb fogok márkásabb, hazai garis lámpát javasolni.
-
WestBam
Topikgazda
Cyansky K3 "taktikai" lámpáról írt cikkem megjelent a blogon. Újdonságnak számít a Luminus SFT-40 LED, ami jól dolgozik ebben a host-ban.
-
WestBam
Topikgazda
Egy kis olvasnivaló a Fenix PD36 TAC lámpáról, ha már hozzájutottam és ki is próbáltam:
Fénye inkább flood, de izomból előre tud törni mégis. A kapcsolója az igazi "puki", legalábbis ezt adja elő a gyártó. A valóságban pedig működik a dolog!
A mechanikus forgatható gyűrűvel a taktikai mód (fix 2000 lumen, vagy ha hosszan nyomva tartod akkor stroboszkóp), zárt állapot, valamint a mindennapi módcsoport (3000/1000/350/150/30 lumen) érhető el.
A forward clicky, sokak által "taktikai"-nak nevezett kapcsoló könnyen hozzáférhető, abszolút könnyen kezelhető. A pillanatnyi felkapcsolás hibátlan, jobbat el sem tudok képzelni, nem találkoztam még ilyennel más gyártónál. A teljes bekapcsolás már másabb tészta, a nyomáspont fura, nekem kicsit műanyag érzés. Ettől függetlenül kellemes, és teljes biztonsággal kezelhető a lámpa.
A fényéről részletesebben: flood. Eléggé, ami a hotspot hiányában meg is mutatkozik, gyakorlatilag teljesen elmosott a széle, ami a szemnek igen kellemes, főleg ha alacsonyabb fokozaton használjuk a lámpát például sétánál. Erre a 150 lumenes alacsony fokozat elegendő is, az eco fokozat 30 lumenje nekem már kevésnek bizonyult. Az üzemidők papíron rendben vannak, szerintem a gyakorlatban sem lesz vele gond. A közepes és magas fokozatok (350 és 1000 lumen) nem nagyon használtam, ellenben a 3000 lumenes (és a 2000 lumenes taktikai mód) turbót többször is.
Kicsit fura, mert ugyan forward clicky a kapcsoló, mégsem a klasszikus módon működik, hogy előre ki kell választani a fokozatot, majd abban kell "kattanás" után járatni a lámpát, hiszen itt ha bekapcsoltad a lámpád utána is tudsz fél gombnyomással fokozatot váltani. Ez számomra tetszetős és praktikus megoldásnak tűnik. Így van egy "taktikai" lámpád, ami valóban alkalmas ilyen feladatokra is, de mellette nem kényelmetlen a mindennapokban sem a használata. Ez mindenképp sok-sok plusz pont a Fenix PD36 TAC modellnek!
Van viszont negatívum is, ami a szórt fény külső gyűrűjén jelenik meg egy furcsa lila fényű gyűrű formájában. Ez szerintem a Luminus SST70 LED sajátossága lehet. Végül is nem annyira zavaró, de a tudat valahol mégis ott motoszkál az ember fejében. Izomból nagyobb távot is képes lenyomni, de alapvetően nem erre van ez a modell kitalálva szerintem. A "taktikai" mód 2000 lumenes maximuma és a napi módcsoport 3000 lumenje közt én nem igazán vettem észre különbséget használat közben. A fénye ugyan hideg színhőmérsékletű, de mégis enyhén sárgás, legalábbis másik hideg fényű modell mellett látható volt a különbség. CRI értékben, vagyis színhűségben viszont nem láttam semmi jelentős eltérést a hideg és ennek a fénye közt, szemre kb. 70-es értéket tudhat.
Alapvetően egy kifejezetten jól használható fényű lámpának találom, aminek a kapcsolója átlagon felül sikerült. Használható kül- és beltéren is eredményesen, és nagyobb tisztásoknál sem fog vele szégyent vallani a tulajdonosa. A tartozék 21700 akku rendes kapacitású, nem budget szükségmegoldás, ráadásul kapunk rendes gyöngyvászon övtokot is a lámpa mellé a csomagban. Drágának drága, nehéz ezzel vitatkozni. A vetélytársakat megnézve viszont azt látom, hogy bizony aki ezt a kategóriát szeretné (21700 akku, 2500+ lumen, 5 év gari, kompakt méret, taktikai kialakítás) a "brand" gyártók termékei közül, annak nem nagyon van árban alternatívája, mert ezek itt mozognak. Ha egy igazi "mindenes" outdoor lámpát szeretnél ezzel szerintem nem nyúlsz mellé. Egy alap fejlámpa mellé a kézbe, vagy könnyen elérhető helyre téve nagyszerű társ lehet az éjszakában. Aki munkába használja annak is jó lehet a taktikai módra kapcsolva, őrző-védő feladatokra használható kompromisszumok nélkül. Helyszínelésnél beltérben is jó a fénye, ha kell a plafonra vetítve pedig a magas lumenszám miatt egy egész szobát jó erősen képes bevilágítani. Ha kell akkor viszont elvakítja azt aki szembe jön. Tényleg azt gondolom, hogy ez egy univerzális mindenes lámpa, ráadásul a mérete kompakt, a tömege pedig nem jelentősen több, mint egy 18650 akkus modellé. Szóval ideális választás lehet sokak számára. A gyakorlatban a lilás gyűrű nem annyira zavart, konkrétan 2 napig fel sem tűnt, csak mikor az erdőben bóklásztunk akkor vettem észre először. Csak az a fene tudatalatti ne lenne...
Kupon lesz ismét Fenixekre is!!! -
WestBam
Topikgazda
Még egy fontos dolgot kihagytam, ami a Fenix "szokásaival" szembe megy: A HM61R Amber stabilizált kimenetű, nem halványodik a fénye.
-
WestBam
Topikgazda
Este én is dobtam egy próbakört a Fenix MH61R Amber pipalámpával.
Az ECO fokozat 5 lumenje még nekem kevés volt a haladáshoz, de a holdfényhez képest meg sok. Ez mondjuk várható is volt. Táborban, lakásban matatni pont jó lesz. Az alacsony fokozat 50 lumenje már jó sétatempóhoz is. A közepes 150 lumenjébe már senki nem kötne bele túra alatt sem, teljesen jól használható. A magas fokozat 400 lumenje már kb. mindenre elegendő, és ugyan "csak" 1200 lumen a turbó fokozat, de azért párom elejtett egy "hú"-t, ami jelezte, hogy nem csak engem lepett meg a turbó fénye, őt is. Pedig itt a kiserdőben még csak nincs is vak sötét, mert erősen fényszennyezett terület. Kíváncsi leszek élesben mit tud, de engem elsőre meggyőzött. A fénye teljesen kellemes semleges, neutrális fehér. A vörös fény 1 lumenes gyenge fokozata holdfény helyett használható. Az 5 lumenes közepes fokozata már elegendő ahhoz, hogy sétálni lehessen vele (ugye ilyenkor megmarad a tág pupilla). A kezelése faék, nem lehet vele hibázni nagyon. Villogó fokozat csak a vörös fényen van, ez lesz akinek hiányzik, lesz akinek pozitívum. Nekem egy rejtett pozíció jelölő fehér villogás hiányzik, annak én örültem volna, de így is tetszetős számomra ez a pipalámpa. Ismételt kedvezményt biztosan tudok rá szerezni, de szerintem megpróbálok egy cikket is összerakni róla, megérdemelné (több mással egyetemben).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest