- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
válasz
Gargouille #48736 üzenetére
Azok nem mi voltunk!
Véget ért a móka mára, én személy szerint nagyon sok értékes tapasztalattal gazdagodtam. Örülök, hogy személyesen is megismerhettem néhány embert, illetve kézbe foghattam egy csomó lámpát, amik közül azt hiszem, meg is találtam a kedvencem: GT Mini.
Szeretném megköszönni mindenkinek, aki ott volt, segített, jó hangulatot teremtett, illetve olyan kínálatot hozott, ami elképesztő volt. Remélem, hogy legközelebb többen is tudtok jönni! -
G@ben
addikt
válasz
ZozzV6 #48607 üzenetére
Igen. Van egy sorompó, ami nyitva van, de elvileg nem zárható, csak egy villás ágra rárakható.
Viszont a nagyobb távos kanyarban (linkelt képeken a második) már látszódnak a szomszéd falu fényei, amit egy erdősor kitakar az első kanyarban. Szóval ott nincs tök sötét, de messze vannak a házak, nem zavarnak be szerintem.
Én ott leszek időben, elzavarok mindenkit. -
G@ben
addikt
válasz
ZozzV6 #48534 üzenetére
Jobban megnéztem, az első pontról is láthatók elvileg az 1km-es fák (hetes kép, alacsony facsoport mögött a magasabb).
Bár onnan kicsit hiányolom a 200 és 600 méter közötti távokat, de kis ügyességgel lemérhető 300-400 méter is.
Az előrejelzés alig mutat hidegebbet, mint ma, és fél 9-kor még pólóban mászkáltam, szóval nem vészes.
Nekem jó a 13-a. -
G@ben
addikt
Lámpás találkozóhoz elmentem ma felmérni a terepet. Az előzetes tervekből többet ki kellett zárnom, mert már fákkal betelepítették, szűk, illetve hullámos, ezért nagyon lekorlátozták volna a lámpákat.
Találtam egyet, ami sötét, ritkán járnak arra, autóval megközelíthető, tágas tér van különböző távra lévő facsoportokkal, bár hozzá kell tenni, hogy az első pontról 750m kb a maximum táv, mert onnantól leszűkül az út, ezért nem hinném, hogy az 1km-re lévő fákat jól meg lehet világítani. De 150 méterrel arrébb sétálva már elvileg 2 km-re lévő fákat is látni, szóval ha kell, van távolság.
Az első pont azért jó, mert onnan vannak közelben lévő magányos fák, 200m-re erdősáv, 600m-re facsoport, 750m-re másik facsoport, és a házakat is kitakarják fák.
A második ponton elérhető a 2km is, illetve van 300, illetve 400m-re facsoport, szóval tényleg több távot is ki lehet próbálni 150m gyaloglással. Itt viszont már látszanak a város fényei, de nem arra világítanánk, illetve azok sem jutnának el hozzánk, lévén azok is 600-700m-re vannak.
Első pont, a hozzá tartozó képek jobbról balra haladva:
1 2 3 4 5 6 7
Második pont, a hozzá tartozó képek szintén jobbról balra:
1 2 3 4 5Remélem látszik minden kép, és remélem, megfelel a helyszín, mert 28km-t gyalogoltam, hogy felmérjem a terepet!
-
G@ben
addikt
Tudtok még tippet adni, hogy a találkozóhoz milyen lenne az ideális hely? Gondolom széles, illetve minimum 400 méter hosszú, illetve ne egy nagy büdös pusztaság legyen, hanem legyen fa, amit meg lehet világítani. Esetleg házaktól minimum milyen távol legyen, hogy ne zavarjon be azoknak a fénye?
Egyéb tipp? -
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
válasz
ZozzV6 #48452 üzenetére
Elvileg be lehet ide hajtani kocsival, legalábbis sokat szoktam látni bemenni. Van egy tisztás játszótérrel, főzőhellyel, az szerintem tele lesz, de onnan egy kicsit továbbgurulva, és út szélén megállva van jó hely. De akkor hétvégén kinézek, felmérem lámpás szemmel a terepet.
Erre a részre gondoltam:
[kép]
Az alsó nyitott rész apró tereptárgyakkal a játszótér, felette van a kétfelé ágazó úttal egy nagyobb üres rész, kb 400 méteres távokkal az erdősávig, illetve keresztben is kb akkora a táv, ha be nem ültették azóta.
Ennél nagyobb táv is elérhető ott, de az már csak az út szélességében, kb egy km pedig a töltésen van. -
G@ben
addikt
válasz
ZozzV6 #48442 üzenetére
A Püspökerdő: [link]
Itt bent az erdőben is vannak távok, bár azt elsőre nem tudom, hogy abból mennyi látható egyenesen, de ha igény van rá, kimegyek és felmérem a terepet. A belső utak viszonylag szűkek, tehát nem nagy nyílt terep, de ha kimegyünk a töltésre, akkor az szélesebb nyílt terep, meg jó hosszú is, de nem tudom, este mekkora lesz a forgalom, azaz gyalogosok, biciklisek. Ez a folyó melletti töltés, de van egy másik, az északi oldalán, már a házak felé, ott valószínűleg jóval kisebb a mozgás, csak nem tudom, hogy a kb 700 méterre lévő házak mennyi fényt adnak. Persze el lehet menni a civilizációtól jó távol is, nem tudom, meddig enged autóval, de kérdés, hogy érdemes-e. Győr környékén ezt a részt merem ajánlani lámpázásra. -
G@ben
addikt
Nekem jó a jövő péntek, szombat is, utána héten inkább a szombatot preferálnám a munkanap miatt. Utána bizonytalan ideig nem jó.
-
G@ben
addikt
Most jutott eszembe, hogy a tervezett találkozó utáni szombat munkanap. Nem okoz gondot senkinek?
-
G@ben
addikt
Megcsináltam, jó is lett, miután harmadszor is szétszedtem, hogy a kimaradt központosító gyűrűt is beletegyem, amit persze első alkalommal sikerült beraknom, csak kiszedtem a forrasztás lapításához, aztán így megint nem világított, mert a gyűrű nélkül ismét hozzáért. Azt már hozzá sem teszem, hogy az első forrasztásnál csak félig odasandítva sikerült a páka fém részére ráfognom, úgyhogy két ujjamon is lett hólyag, de ez már csekélység, mert újra világít, és ennek nagyon örülök!
Tanulság: ha valamiben kezdő vagy, figyelj oda, mert könnyen megégeted magad (szó szerint is)! Ma már tényleg nem csinálok semmit, mert nem megy ez nekem.
A tanácsot köszönöm Zozz! -
G@ben
addikt
válasz
ZozzV6 #48107 üzenetére
Meg is oldottad, mivel kiszedtem a reflektort, majd a pillt nagyjából a helyére visszatekerve és összerakva a lámpát világít, azaz tényleg hozzáér a reflektorhoz a forrasztás. Mindjárt kitalálom, hogy tudom jó laposra megcsinálni, mert forrasztási gyakorlatom csak minimális van.
Köszi! -
G@ben
addikt
Rendeltem az S2+ba egy ilyet. Beforrasztottam a vezetékeket, pirosat a pozitívra, feketét a negatívra, tettem a pill és a csillag közé hővezető pasztát, összeraktam a lámpát, jól betéve a középső elemet, nem fordítva, az akksi 4,1V-on áll, de a lámpa meg sem nyikkan. Hol kezdjem a hibakeresést?
-
-
G@ben
addikt
Covoy S2+ 8x (kis-közepes-magas-villogó-sos driver, de ezek nem változtathatóak, hanem mindig ilyen sorrendben jönnek) fénye elkezdett vibrálni (mintha random változna kicsit a fényerő), de csak a két kisebb fokozatban, a legnagyobban nem vettem észre. Illetve emellé az eddig halk sípolás elég erős lett. Ami változás van benne, hogy a reflektor ki lett cserélve egy 60 fokos lencsére, de az már vagy egy éve, más nem lett piszkálva rajta. Mi lehet a gondja?
-
G@ben
addikt
válasz
gyenesmartin #47232 üzenetére
Köszi, akkor megrendelem ezt!
A driver max 3,5A-t tud, azért azt szeretném megadni neki. -
G@ben
addikt
Most nézem, hogy a linkelt led U2 3C. Az enyém T6 3B volt, a kérdés az, hogy ezek mennyire különböző színhőmérsékletűek?
Illetve azt írja, hogy max 3A adható neki, miközben a mostani 3,5A-t kapott. Ennek is adható ennyi, vagy sem? -
G@ben
addikt
válasz
gyenesmartin #47225 üzenetére
Ez ilyen drága? Egy komplett S2 akciósan 10 dollár alatt van.
-
G@ben
addikt
Convoy S2+-ba keresek XM-L2 T6 3B ledet réz csillagon. Hol kapható legolcsóbban?
Sajnos a led visszaforrasztása a csillagra nem jött össze, és ha már veszek, akkor legyen réz csillag. -
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
Széttekertem az S2+t, hogy a lencsét kicseréljem a reflektorra, de ahogy kitekertem, a led lejött a csillagról. Hogy lehet azt visszatenni?
-
G@ben
addikt
válasz
ZozzV6 #46119 üzenetére
Úgy nagy általánosságban kérdezem a kisméretű throwereket. Mondjuk ez a három pont érdekelne, ha időd engedi valamikor, szívesen vennék a leírásnak megfelelő képeket!
FBLLMAG:
A Nitecore-t megnézném szívesen 45 és 430 lumennel, az Acebeam-et 150 és 500 lumennel.
Mind a kettőtöknek köszönöm a felajánlást, nem sürgős a dolog, csak szeretném látni, hogy kis teljesítményen közelre világítva milyen képet adnak, mert ilyet tényleg nem találok neten.
-
G@ben
addikt
Valaki nem tudna csinálni pár képet egy igazi thrower lámpáról, pl Astrolux C8-ról, vagy Emisar D1S-ről, amint kicsi és középső fokozatban maga elé világít a földre mondjuk 2 méterre, illetve 10-15 méterre? Mindenhol csak a maximum fokozatot mutatják messzire, thrower híján pedig nem tudom pontosan, hogy közelre mégis milyen fényt ad. Igen, tudom közelre ne ilyet, de azért érdekel a dolog.
-
G@ben
addikt
válasz
Gargouille #45981 üzenetére
Van olyan szilóm.
-
G@ben
addikt
válasz
Gargouille #45976 üzenetére
Fém kábelkötegelőre gondoltam.
A rázkódás engem is érdekelne, illetve nem tudom, hogy bele lehet-e tenni tömítést utólag, mert az megoldaná az esőt, még ha ritkán is találkozik vele. -
G@ben
addikt
válasz
Gargouille #45973 üzenetére
Így van, köszönöm az észrevételt! A bicikli, amire raknám, 5-6000 Ft-ot ér, illetve a gyár területén tárolja, ahol akadnak enyves kezek, így egy olcsóbb lámpa jobb, tekintve, hogy párszor tuti elfelejtené levenni. A lámpát szeretném fixen rögzíteni, erre úgy tűnik, hogy a Boruit alkalmas. Nem szeretnék sokkal drágább, erősebb lámpát, mert nincs rá szükség. Hogy az én bicajomra mi megy, az már más kérdés, de asszonynak egy ilyen pont jó lenne, mert csak munkába használja a biciklijét, 90%-ban jól ki van világítva az út, a maradék 10%-ra kéne, napi egy odaútra, mert hazafelé már világosban jön. A hagyományos, kormányra tehető lámpa fényét kitakarja a kosár, ezért kerestem más lehetőséget.
Igen, tisztában vagyok vele, hogy sokkal jobbak a drágább lámpák, de nem fog éjjel downhillezni, nem megy egész éjszakás túrákra, szóval a képek alapján ami fényt ad, az elég.Még egy kérdésem lenne hozzá: tesztben olvastam, hogy kicsit túltölt a beépített töltője. Gondolom ezért kéne bele egy védett akksi, ha jól sejtem, az megakadályozza a túltöltést. A nagy kapacitás fontos, nem kell nagy áramúnak lennie, de nem tudom, hogy button top, vagy lapos tetejű kell-e.
Mit ajánlanátok hozzá? Pl a Panasonic NCR18650B protected megfelelne? Nem védettet használok ilyenből az S2-be, ott bevált. -
G@ben
addikt
válasz
FBLLMAG #45952 üzenetére
Egy sima bicajlámpa nem jó, mert az elöl lévő kosár kitakarja a fényét. Ezért kerestem más megoldást. Asszony csak városban használja a bringát, munkába jár vele, oda kéne egy normális lámpa. Ahogy a Boruit fényét nézem, elég is lenne neki, mert nem teker gyorsan.
Egyébként jól láttam, hogy a 300 lumenhez 1,26A tartozik? Nem sok az egy kicsit? Tudom, hogy ismeretlen típusú a led, de pl a Convoy S2+ ezt kb 800mA-rel tudja. Nem a melegedés zavar, mert az bicajon nincs, csak az üzemidő.
-
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
válasz
HardSanyeee #45947 üzenetére
Az a baj vele, hogy véletlen a Tool AAA-t néztem, az meg 110 lumen.
A Tool AA sem sokkal kisebb, mint akár egy S2, sajnos nem nagyon tudom hova tenni.
Viszont ahogy nézegetem a kosarat, egy elfordított fejű lámpa jó lenne, az meg lehetne 18650-es is, mert úgy elfér. De az jó lenne beépített töltővel, mert ha lehet, fixre szerelném fel, és nem tudom, mennyire hozzáférhető az akksicseréhez.
A Boruit RJ-02 sem tűnik rossznak, olvasom is a tesztjét. -
G@ben
addikt
válasz
HardSanyeee #45945 üzenetére
Hosszban és átmérőben is.
A Sofirn annyival nem kisebb, hogy jó legyen, a Lumintop pedig gyenge erre a feladatra. A tartó kényes kérdés, mert nem a kormányra menne, hanem kosárra, oda meg valami egyedit kell fabrikálnom. Fejlámpa is jó lehet, ott viszont már lehet 18650-es, mert másképp fogatnám fel, de ott követelmény lenne a megbízható, beépített töltő. -
G@ben
addikt
Keresek biciklilámpának alkalmas, kb 300-400 lument tudó, Convoy S2-nél érezhetően kisebb lámpát. Árban ne legyen drágább, mint az S2+! Ha tudná a belső töltést, az nagyon jó lenne! Inkább terítsen, lassú járatú női biciklire lesz, illetve megoldott, hogy felfelé ne vakítson.
-
G@ben
addikt
Végre rájöttem, mi zavar az Emisar D1s kinézetében! A markolat túl vékony a fejhez képest! Nincs infó, hogy esetleg kiadnák 26650-es akksival? Az arányos lenne, és meglenne a tökéletes thrower számomra.
-
G@ben
addikt
válasz
ZozzV6 #42574 üzenetére
Most láttam, hogy van belőle SST40-es változat, bár lehet, hogy csak utólag épített, ott 2300 lument írtak.
Az nem zavar, ha stabilan 5-600 lument tud, hosszú ideig nem is kell több, a maximumot meg tudja fél percig, aztán kész. -
G@ben
addikt
válasz
Masooo #42362 üzenetére
Inkább fixre tenném fel, ezen mondjuk van töltő is, azaz ki se kéne venni az akksit, mivel a bringa a lakásban van, ott tudnám tölteni. Viszont a rázkódás miatt nem feltétlen a gumi tartóban tenném fel, hanem anélkül, mert bár nem ismerem a típust, de szerintem abban elforogna.
A rögzítést nagyon fixre csinálnám, hogy ne lehessen csak úgy lekapni, meg a kosár alatt nem is igazán látszódna. -
G@ben
addikt
Asszony bringájára keresnék lámpát, ahogy tavaly is tettem, csak nem találtam. Néztem a Boruit RJ-02 lámpát, amit az elöl lévő kosár aljára fel tudnék fixen fogatni, mert most a legnagyobb gond, hogy a kormányon lévő lámpa a kosár belsejét világítja meg. Viszont az a bajom vele, hogy nem vízálló, pedig napközben a bringa a szabadban van, és néha elázik. A kérdés, hogy vízállóvá lehet-e tenni, vagy van-e hasonló lámpa, ami alapból vízálló? Illetve az is kéne, hogy fix rögzítés esetén a teleszkóp nélküli bringa rázkódását bírja. A teljesítmény, amit a Boruit tud, elég is lenne, városi, néhol kevésbé kivilágított környéken kéne, de árban is a Boruit körül kéne maradni. Létezik ilyen lámpa?
-
G@ben
addikt
Igen, az lenne a minimum cél.
Néztem az UTorch-os, de ez sem jön be.
Azért néztem az elején az XHP35 ledeket, mert új, erős, thrower, stb, de lehet, hogy az XPL HI jobb helyette. Csak közben XPL HI riválisnak felmerült az MT G2, de ha nagyon szór, akkor nem az igazi, tehát marad az XPL HI.kner: azért 250 méterre még ellátok, az kb elég is.
-
G@ben
addikt
válasz
HollyBoni #41843 üzenetére
Persze, egyértelmű, csak azt szeretném, hogy ne a lámpa legyen a szűk keresztmetszet ilyen esetben, hanem a szemem.
200-250 méter körüli valós táv már elég, azon túl én sem nagyon tudom már megkülönböztetni nappal sem az állatokat.may15: a körülményeket is ismerem, vegyük alapul az ideálisat, hogy nincs köd, pára, stb.
Viszont nézem az MT G2 ledeket is, és kezdek elveszni a sok infó között. Szerintetek melyik lenne jobb egy kisméretű throwerbe, az XPL HI vagy az MT G2, ha az elvárás a nagy hatótáv, de nem lézeresen, hanem bővüljön a hotspot, illetve legyen kis szórt fény is?
-
G@ben
addikt
válasz
ZozzV6 #41835 üzenetére
Köszi az infót, ezt eddig nem tudtam!
Akkor lehet, hogy jó lesz nekem is az XPL HI, ha jól láttam, akkor olyan 1700 lumenre fel is lehet húzni. Néztem a C8-ad, ami 5A-rel megy, egy olyan teljesítmény már elég is lenne nekem valószínűleg, csak oldalkapcsolósban.
Tökre örülnék, ha Simon kihozná mondjuk a BD06-ot XPL HI leddel, azt kéne kicsit megtuningolni 5-5,5A környékére, és szerintem meg is lennék.
A megvilágítási táv kérdésemre tudnál mondani valamit?kner: tiszta, hogy nagy tükör kell hozzá, de valamiért sosem jöttek be azok a lámpák. Mindig különleges formájú zseblámpám volt, azok tetszettek. Az SC01 más mintázattal lehet, hogy marhára bejönne, hasonló kialakításban pl az Imalent DN70 szerintem gyönyörű.
Illetve az S2+ nagyon tetszik, az S3 nem annyira, a Zanflare F1 pedig szerintem kifejezetten csúnya, hiába cső mind.
Ez van, ízlés dolga. -
G@ben
addikt
válasz
Gargouille #41833 üzenetére
Az oldalkapcsoló alapfeltétel. Meg jóóó nagyot kéne rajta kuponozni.
-
G@ben
addikt
Nézelődtem még kicsit a thrower témában, és találtam egy érdekességet. Gyári adatlapon hasonlítják össze az XHP35 és XPL HI ledeket, és minimális az eltérés a megvilágítási távolságban: [link]
Ez igaz lehet? Ráadásul az XPL kisebb lumennel éri el. Én azt hittem, hogy az XHP35 jóval messzebb visz, mint az XPL HI.
Illetve azt tudom, hogy a megvilágítási táv a holdfény erejének felel meg, de hétköznapi szituációban kb mennyivel kell osztani, ahol még használható fényt ad? Pl ha egy kutyát, őzet szeretnék meglátni, akkor kb mennyivel osszam a hivatalos távot? -
G@ben
addikt
válasz
ZozzV6 #41815 üzenetére
Mondom, amit az SC01 tud távban és vetítési képben, az már tetszene. Ahhoz sem kell őrült nagy refi. Nem tudom, hogy a BD06-é mennyivel kisebb, meg egyáltalán mi szedhető ki egy XP-L HI ledből, de ha hasonló távot és szórást tud, akkor az is simán szóba jöhet.
Persze csak ha nem száll el az ára.
-
-
G@ben
addikt
válasz
Zoli-bácsi #41795 üzenetére
Volt egy kérdésem, hogy létezik-e ilyen, a válaszok alapján még nem. Ergo várok. De látom, ez neked nem esett le.
Zozz: nézegettem én is, de tényleg egy jó throwert keresnék kompakt méretben. Tudjon kb annyit, mint az SC01. Mondjuk úgy, hogy annak az alternatíváját keresem.
-
G@ben
addikt
válasz
Gargouille #41792 üzenetére
Ez sem tetszik igazán, meg sokat kéne rajta alakítani, hogy megfeleljen.
De ha egyelőre a Haikelite SC01 az egyetlen lámpa, ami a kritériumoknak megfelel (kivéve, hogy nem tetszik), akkor hagyjuk még, tudok várni. Majd lesz még riválisa. -
G@ben
addikt
válasz
Gargouille #41788 üzenetére
Kicsit nagyobb, mint a max méret, a fénye gyanítom, hogy kevés lenne, illetve nem oldalkapcsolós.
-
G@ben
addikt
válasz
gyenesmartin #41783 üzenetére
Pedig kifejezetten throwert keresek. A Haikelite SC01 nagyon közel áll az elképzeléshez, mármint méretben, teljesítményben, árban (ha akciós egy kicsit), de nem szívesen birtokolnám, mert nem szép. Szerintem.
szabi: köszönöm, de az már tényleg nagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest