- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacerta
aktív tag
EDC témakörben még megemlíteném a Sofirn SP35-öt, aminek igen jó ára van még kupon nélkül is, és a Skilhunt M300-at.
M300-am van is, egyik legjobb vételemnek tekintem, mondjuk a mostani árán már szívnám a fogam, mert nekem még kijött 12e pénzből szállítással. -
Lacerta
aktív tag
válasz
Lacerta #71908 üzenetére
Itt van pl. az SP33S EU raktárból. Oké, magasabb az ára mint a kitűzött monetáris eseményhorizont, de EDC-nek eléggé felsőpolcos is a cucc. 2000 lument elég sokáig tart atomstabilan, tartozék akku, beépített töltés, és stabilizált driver.
Ha nem kell rögtön, és vársz, simán lehet hogy dobnak rá egy 15-20%-os kupont ( ezt pár naponta variálja a Sofirn ), sőt, esetleg a színválaszték is bővül. -
Lacerta
aktív tag
válasz
Zsombe #71905 üzenetére
Convoy van BG-on, bár ahogy elnézem erősen csappant a készletük. Nem értem, mi bajod az Alival, ott ez a gyártó hivatalos oldala, innen bátran rendelhetsz. Hint: keresd a "15 day delivery on US $10.00" címkét, akkor gyorspostával küldik, nincs sz*rakodás a postán és gyorsan itt van.
Sofirn SC18 most tényleg nincs EU készleten, de van más, vagy megvárod hogy legyen nekik, vagy behúzod kínai raktárból. Az áfát ugyanúgy rászámolja előre, és ugyanúgy gyorspostával jön.Nem értem ezt a kína/ali fóbiát, amióta áfát kell fizetni, és a szállítás sincs ingyen, nagyot drágultak a cuccok, de cserébe a szállítás is sokkal gyorsabbá és megbízhatóbbá vált.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Zsombe #71902 üzenetére
A stabilizált fényáram hiányának mik a hátrányai? Nem egyenletesen adja le az x lumen fényerősséget?
Ahogy merül az akku, úgy csökken a lámpa fénye. A megadott fénykibocsájtási értékek egy töltöttségnél ( jellemzően teljesen töltött akkumulátornál ) érvényesek, aztán folyamatosan csökken ehhez képest minden fokozat, a megadott érték kb. feléig.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Zsombe #71886 üzenetére
Vegyél nyugodtan Sofirnt vagy Convoyt, ezek beleférnek a keretbe és nem úgy alsópolcosak, hogy vállalhatatlanul sz*rok, hanem úgy, hogy a vállalható és élvezhető minőség minimumát nyújtják. Vagy vegyél Wubent. Esetleg több pénzért Skilhuntot.
Nézd meg a gyártók saját oldalait is, időnként kifejezetten olcsóbb onnan venni, mint Aliról. A Sofirn pl. folyamatosan kuponozza a cuccait, és van EU raktáras készlete is. -
Lacerta
aktív tag
válasz
DonThomasino #71869 üzenetére
Vannak fejpántok amik fogadnak rúdlámpát. Pl. ilyen. Szükség esetén megteszi, de se nem praktikus, se nem kényelmes igazán.
Vagy valami ilyesmivel tudod megoldani, ez valamivel civilizáltabb, de bonyolultabb is. Kell hozzá minimum egy ilyen, opcionálisan pedig még ilyen is, hogy ne a homlokodról meredjen előre a lámpa. -
Lacerta
aktív tag
válasz
Robyka #71795 üzenetére
megcsiszolom az segít?
Egy időre igen, aztán biztos hogy sokkal sz*rabb lesz, mint előtte bármikor, mert eltávolítottad a bevonatot is.
Szerintem ne csiszolgasd, egy alkoholos vagy petróleumos letörlés elég kell, hogy legyen. Ha nem, akkor nem ott van a hiba.
Próbáld esetleg állítható tápról, csipesszel az akku oldaláról is megtáplálni, hogy úgy megy-e? -
Lacerta
aktív tag
válasz
jézusom #71620 üzenetére
Igen, konkrét kapacitás.
A kapacitás, ami rá van írva, az akku új állapotában, szobahőmérsékleten, névleges kisütőáram mellett, a megengedett kisütési végfeszültségig értendő, minimum kivehető kapacitás.
A megengedett kisütési végfeszültség 2.5..3V szokott lenni, áramerősségtől és elektródafelépítéstől függően. -
Lacerta
aktív tag
Dehogy kisebb az emitter. Legjobb esetben is ugyanakkora. XHP35-nél még nagyobb is, láthatóan. Az SST70-ben tényleg kisebb.
És határozottabb a rés a magok közt. Ettől lesz fánkos SMO refiben.
A hatékonyság Hi változatnál biztosan rosszabb, mint a dómosnál. A .3-asok ráadásul magasabb Vf-et produkálnak ugyanakkora áramnál.
Ez az új sorozat minden tekintetben visszalépés műszakilag.
De ezen nem akarok összezördülni senkivel, én rühellem ezeket a ledeket, és egyébként is látszik a Cree-n, hogy az utóbbi időben nem innovatív, csak kamu fejlesztésekkel nyomulnak. -
Lacerta
aktív tag
Ezzel vitába szállnék.
Teszteltem dómos/nem dómos azonos sorozatú ledeket ugyanabban az optikában, van különbség, de nem sok, inkább csak a kóma ami látványosan kisebb HI lednél.
Ugyanakkor teszteltem XHP35.2-t sima XHP35 ellenében SMO refiben ( ugyanaz a különbség, mint a 50/70-es XHP-k esetben a .2 és a .3 közt ), és durván nagyobb volt a hotspotja, egy benga nagy lyukkal a közepében. -
Lacerta
aktív tag
De, elég sokat elvesz, mert rohadt sok a spillje, és nagy a hotspot is. Pont azért izgatja a fantáziám a lámpa, mert szeretnék valami lefűrészelt csövű 21700-ast, ami 1000+ lument tud fixen tartani.
Értem én, hogy f*s az xhp 50.3, mert fánkos mint az állat, de akkor minek bele a hi, vagy miért nem kapott egy 50.2-t? Az SMO refiben is szépen vetít.
-
Lacerta
aktív tag
Sofirn C8L van esetleg valakinek? Egy ideje bizgatja az ingerküszöbömet.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Tartarus #71234 üzenetére
meg megmagyaráztad magadnak, hogy a LED viszont sokkal, nem kicsit gyengébb fényáramot ad le, mint mint egyennel hajtva.
Ezt nem egészen értem, felteszem arra gondolsz, hogy a led gyors, ezért ha nagy áramon szaggatom, akkor a nagy áramhoz tartozó hatásfok érvényes, nem az effektív egyenértékű egyenáramé. Ezt eddig is tudtam, nem magyaráztam meg magamnak.
Ez okozza a menetidőgörbék összehasonlításánál azonos fényerő mellett a sokkal rövidebb üzemidőt azaz alacsony hatásfokot.
Az a helyzet, hogy a stabilizált DC-DC átalakítós meghajtók is általában így dimmelnek. Tehát nem nagyon van mihez képest mondani, hogy jobb v. rosszabb.
Ha több csatornás, mint amit én is csináltam, kis fokozatban is magasabb a hatásfok.
Ruszki fórumon olyan verziót láttam régebben ahol 3 csatornássá alakították, 1+2+5*7135 -tel, így minden fokozat pwm mentesen kapcsolható volt, csak legkisebb fokozatban moon-ban volt a 350mA szaggatva.Ez valóban működik, de ugye LDO-ról beszélünk, ami eleve úgy szabályoz, hogy elfüstöli a teljesítmény számottevő részét. Kicsit olyan ezt reszelgetni, mintha CAN-BUS-t tennél a gőzmozdonyra. Nyilván jobb lesz, csak maga a műszaki alap sz*r.
Zárójelben jegyzem meg, hogy a 7135-nél vannak sokkal kifimomultabb áramgenerátoros LDO-k is, némelyiknél akár mikrovezérlővel is programozhatod a kimeneti áramot. PWM nélkül.Ugyanakkor, még mindig nem tudjuk, hogy hogy lehet, hogy ~100mA effektív LED áramnál semeddig sem tud stabil fényáramot tartani FBLLMAG lámpája 30Q akkuról.
-
Lacerta
aktív tag
Ne hülyéskedjetek már, csak meg kell nézni egy bármilyen S2+ runtime graph-hot alacsony fokozaton. Teli van velük a net.
A 7135-nek nem értelmezhető úgy a hatásfoka, mint egy DC-DC konverternek, mert veszteségi szabályozó, a ( Vbatt-( Vf+Vdrop ))*Iled teljesítményt egyszerűen hővé disszipálja, és tökmindegy, hogy régi vagy új a driver.
Az teljesen igaz, hogy a 7135-ösökön az effektív teljesítményt PWM-mel állítják be, de nincs olyan összefüggés, hogy mivel a csúcsáramot szaggatják, ezért azt kell figyelembe venni az akkunál. Ezzel az erővel, a másik oldalról, amikor meg van szaggatva az áram, akkor meg semmi sem folyik, tehát 0 a terhelés. ->Hurrá, végtelen üzemidő.
A valóság az, hogy az effektív értéket kell figyelembe venni, és kész. Az akkunál az átlagáram számít, főleg ilyen nagy frekvenciákon, tehát 2.8A sok kHz-en, 2.8%-os kitöltési tényezővel az az akku szempontjából 100mA lesz.A led fényárama más tészta, mert a led rohadt gyors, különösen egy kémiai áramforráshoz képest, de ez csak annyit fog jelenteni, hogy az effektív 100mA esetében kisebb lesz a fényáram, mintha 100mA egyenárammal táplálnánk meg.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MittuDomain_ #71163 üzenetére
SST70-esből nincs high CRI.
Legfeljebb a te szemed kompenzál ügyesen. -
Lacerta
aktív tag
-
Lacerta
aktív tag
Nekem is valahogy az az érzésem, hogy a gyártók 2017 magasságában végre eljutottak oda, hogy nagyjából alappá váljon a holdfény fokozat, a stabilizált meghajtás, és a beépített töltő.
Aztán, hogy jött a COVID, megint gyorsan leszoktak róluk. Mindezt 2x-es áron. -
Lacerta
aktív tag
válasz
stellaz #70959 üzenetére
Fejlámpából szvsz az nem okoz csőlátást, ami szélesen hord, és a periférián is van elég spillje.
Skilhunt H04/H300 sorozat elég jó ár/érték arányban ( még most is ), és használhatod kézből vagy vállpántra akasztva is.Ha kézi lámpát ( is ) akarsz, szintén Skilhuntból az S2 és S3 pro kifutó modell a Skilhunt honlapján, és elég jó áruk van, ami kb. azt jelenti, hogy áfával, postával és a mostani árfolyamon kb. úgy jönnek ki, mint régen. De mivel a többi lámpa is rohadt sokat drágult, ez igen jó ár. Ezek throwerek, szórt fényű fejlámpa mellett vagy párás időben tesznek jó szolgálatot túrázáskor.
Általános kézi lámpának én egy Skilhunt 300-at ( is ) hordok erdőbe, az szélesebben terít, nem flood, de nem is szúróláng. Árban húzósabb, de alin akcióban be szokott nézni 50 dollár környékére ( áfával ). -
Lacerta
aktív tag
Akinek van H300 ( és nem rest belenézni
):
- Mekkora optika megy bele?
- Milyen feszültségű led van benne? -
Lacerta
aktív tag
válasz
WestBam #70816 üzenetére
és nem látható az alagút vége.
“He'd been wrong, there was a light at the end of the tunnel, and it was a flamethrower.”Terry Pratchett, Mort
Nem akarok nyeglének tűnni, de miért pont a ledeket ne érintené a globális ellátási lánc éppen folyamatban lévő összeomlása....?
Eddig volt évente egy Buy Nothing Day, most lesz néhány Can't Buy Anything Year.
Sajnálom a lámpákat, de a napi megélhetési költségek sokkal jobban fájnak már most is. -
Lacerta
aktív tag
válasz
janakbacsi #70725 üzenetére
Mire tippelsz, miért van benne a védelem...?
-
Lacerta
aktív tag
A F*s®-ozást légyszi hagyjátok meg nekem.
-
Lacerta
aktív tag
A BG-al tudja valaki, mi a törp van? Tökre le van fogyva mindenük.
Vajon még mindig a rizsbortól másnaposan fetrengenek az ünnepi papírmasé sárkányok maradványai közt? -
Lacerta
aktív tag
válasz
krisztianAMG #70679 üzenetére
Kis irodalom
Bár olvasni tudom kevés, érteni is kell hozzá -
Lacerta
aktív tag
válasz
krisztianAMG #70667 üzenetére
Nice try.
-
Lacerta
aktív tag
H04 RC-t.
Esetleg H300-at ha van rá jó kupon.
Ha muszáj a Type C töltés, akkor nincs jó tippem, esetleg a Thrunite TH30 vagy egy ligával feljebb az Acebeam H30. De ezek nem teljesen hotspot-mentesek.
Vagy, fogod a H04 töltőkábelét, és forrasztasz rá egy Type C aljzatot, és meg is van oldva. -
Lacerta
aktív tag
válasz
krisztianAMG #70649 üzenetére
Minden DC-DC valtonak van egy feedback pinje
Nem igaz. Csak akkor, ha visszacsatolt. PWM kontroller nélkül is lehet DC-DC konvertert építeni. Akár kézzel is kapcsolgathatod.ahova a kimeneti feszultseg van visszavezetve (a kiemeneti kondenzatorok utan) egy feszultsegoszto ellenallas-paron keresztul.
Aha. És akkor ez szerinted mi, ha nem visszacsatolás? Minek nevezed?
De így, ilyen formában ez sem igaz, mert nem feltétlenül a kimeneti feszültségre szabályozol, lámpákban pl. ( amikről itt konkrétan beszélünk ) kimeneti áramerősségre szoktak szabályozni, ami mondjuk valóban szintén egy feszültségérték, de nem osztóval, hanem áramérzékelő ellenállással állítjuk elő, és nem 1.2V körüli érték ( 0.8..2.5V közt konkrét kontrollertől függően, de tényleg 1.2..1.25V a leggyakoribb ), hanem mindössze jellemzően 10..100mV. Van olyan megoldás, hogy külön erősítővel ebből megcsináljuk az 1.2V-ot, de egy tipikus LED meghajtó kontrollernek van olyan lába, ami direktben fogadja ezt a 10..100mV-ot.
És igen, bent erősíti fel, hogy a saját belső referenciafeszültségével összevethető legyen.Es tudod mit iranyit ez a PWM jel? Egy csunya, nagy es rossz N-MOSFET-et.
...Kivéve amikor tranzisztort vagy P-fetet...
A tranzisztor nagy előnye, hogy rohadt gyors tud lenni, ezért pici, monolit meghajtókban a mai napig előfordul.
P-fetet pedig azért használnak előszeretettel mikrovezérlős lámpa driverekben, mert ott jellemzően a mikrovezérlőre programozzák a PWM kontroller funkciókat is. Egy N-fet meghajtásához pozitív feszültség kell, és izmos pozitív áramimpulzusok. Egy P-fetet viszont elég testre húzgálni, és ahhoz még a mikrovezérlő áramnyelési képességei is elegendőek.
Amúgy én is jobban szeretem az N-feteket, tisztább, szárazabb érzés, de nehezebb meghajtani, ezért elemlámpában nem is jellemző a használatuk.
Utolag mar eszrevettem, hogy mindig "szurke" valaszt adsz. Mondtal is valamit, de igazabol semmit. Csak valami nagyon altalanons dolgot, amibe aztan bele lehet barmit is magyarazni.
Az van, hogy a) általánosságban beszélünk a műszaki háttérről b) a többieket baromira nem érdekli és/vagy nem értik, te viszont igen c) semmi kedvem komplett irodalomjegyzéket mellékelni minden egyes hozzászólásomhoz, csak hogy te elégedett légy, valamint mert a) és b).Ezert is kerdeztem ra konkretan a "buck" vagy mas neven step-down converterekre. Ahogy a neveben benne van, o csak lefele tud transzformalni. Raadasul csak veszteseggel.
Utólag már észre vettem, hogy olyan dolgokban kérsz számon, amiket nem vitattam, vagy nem volt szó róla / nem arról volt szó.Tehat a buck converter kiemeneten mindig alacsonyabb feszultseg lesz, mint a bemeneten. Nehany kiveteltol eltekintve a PWM jel kitoltesi tenyezoje nem tud 95%-tol magasabb lenni (ennek technologiai hattere van, de pontosan nem tudom mi, nem jartam utana). Feltetelezzuk, hogy az adott aramkor rendelkezik CC moddal (tehat aramot stabilizal). Ennek a kiemenete pontosan ugyan ugy fog mukodni, mint a reszedrol lesajnalt 7135. Nem azert, mert nincs visszacsatolas (bar ezt a kifejezest sokmindenre hasznalod). O nem tud a bemeneti feszultsegtol magasabbat letrehozni.
Ez mind nagyszerű, de mi a hozzáadott értéke, hogy leírtad?
A 7135-öt egy primitív megoldás. Mert veszteségi szabályozó. Ettől te még szeretheted, nem foglak lehülyézni miatta.
A visszacsatolás meg azt jelenti, hogy valamilyen kimeneti paraméter felhasználásával szabályozom a rendszer működését. Még csak nem is irányítástechnika. Ne kelljen már az alapvető műszaki szókincset magyarázni.
A többi mind igaz, de sosem állítottam az ellenkezőjét.Az aramerzekelo ellanallas azert van ott, mert a kelvin-modszer a legolcsobb mondja az aram meresenek. Sok DC-DC converter IC-nek van integralt ADC-je, amin keresztul kozvetlenul tud rajta feszultseget merni, ami alapjan allitja be a kimeneti aramot.
Ez mind igaz, a következő kiegészítésekkel:
1. Az áramérzékelő ellenállás nem azért van ott, mert az a legegyszerűbb módja az árammérésnek ( bár önmagában ez tökéletesen igaz ), hanem mert a LED-et fix árammal kell hajtani, és ez a legegyszerűbb módszer rá ( illetve kb. az egyetlen is, mert az áramérzékelő transzformátor ilyen nem szinuszos, lüktető egyenáramnál nem annyira jó választás).
2. A DC-DC konverter IC-k nagy része teljesen analóg módon működik, semmi szükségük belső ADC-re és ezáltal precízebbek is. ADC-t a mikrovezérlős meghajtókban használnak, de valszeg ha van elég integrált periféria ( műveleti erősítő, komparátor, beépített PWM generátor ), akkor nem muszáj. Ebben nem vagyok teljesen biztos, ennyire nem ástam bele magam a mikrovezérlők lelkivilágába. Az tuti biztos, hogy ha a PWM is programozva van, akkor kell az az ADC.Lehet azt mashogy is csinalni, meg csak PWM-et sem kell hasznalni, hasznalhatod a MOSFET gorbejenek linearis szakaszat is. A sontellenallas csak a legegyszerubb.
De mi azért mérjük az áramot, hogy be tudjuk a PWM kitöltési tényezőt állítani.
Ha nincs PWM, nem kell áramot sem mérni.
A FET Rds-ét valóban fel szokták használni DC-DC átalakítókban, de én csak védelmi célokra találkoztam ilyennel. Nem pontos. De nem vitatom, hogy van lehetőség rá.Penge azert nem vagyok, bar igyekszem azza valni. Meg hianyzik par ev, de azert ezt-azt mar sikerult osszerakni. Engem csak az zavar, hogy hatalmas onbizalommal irsz valamirol, amit nem, vagy csak reszben ertesz es ezt probalod igazsagkent beallitani.
Nem szeretnék mélyebbre menni a személyeskedésben, de nem én vagyok az, aki a lámpákról tényleges gyakorlati tapasztalatok nélkül mondja a tutit.
Szívesen beszélgetek elektronikáról általánosságban is, de ez itt egy lámpás topic, és ennek megfelelően lámpás kontextusban célszerű értelmezni az elhangzottakat, ennek külön kiemelése nélkül."Fosozni" egy elektronikat csak a topologiaja alapjan...
A veszteségi szabályozó, egy teljesítmény áramkörben f*s. Mindegy, milyen a topológiája. XIX. század.
Egy mérnök legfeljebb annyival egészítheti ezt ki, hogy f*s, de ide, ennyiért elmegy.Egyetlen tulajdonsag alapjan hasonlitasz ossze mindent, de meg egy hatasfok szamitast/osszehasonlitast sem lattam toled.
Ennek számos oka van, mindjárt az első, hogy ez egy fórum, ahol mindenki a saját véleményét, a saját szempontjai alapján vezetheti elő. Nekem ez a véleményem, és ezek a szempontjaim. Amikor véleményt mondok, meg is szoktam indokolni, miért. Nem kötelező figyelembe venni, nem is várom el.
Ami a hatásfok számítást illeti, volt itt egy trollunk, aki mindenre azonnal írásos bizonyítékot követelt, bár ő maga semmit semmivel sem támasztott alá. Felteszem, nem te vagy az másik nicken, mert te soha nem is kértél ilyet, illetve témaként sem merült fel.Orulok, hogy erdeklodsz az elektronika irant, tenyleg csodalatos vilag, de nem ez a megfelelo modja. Eloszor rengeteget kell tanulni. Tenyleg rengeteget. Es nem csak olvasgatni.
Ööööö. Minek, mi a módja?
És mi a mérőszáma annak, hogy valaki egy hobbitopikba írhasson mélyebb technikai dolgokról? Mi a beugró szint?
Taníts, Mester! -
Lacerta
aktív tag
válasz
krisztianAMG #70647 üzenetére
PWM visszacsatolt DC-DC drivert, mert elektronika szempontjabol ez a kifejezes ertelmezhetetlen.
Ha nem akarod értelmezni, akkor nyilván.
Egy vesszőt kihagytam, az igaz, helyesen: PWM, visszacsatolt...A buck convertereket miert tartod stabilizaltnak?
Természetesen nem a buck konvertereket általában, hanem a visszacsatoltakat. Önmagában a sem a kapcsolós DC-DC átalakító, sem a PWM üzemmód nem implikálja. Van lámpám ( korai beszerzés ), ami pl. buck konverteres, nem visszacsatolt. Tehát esik a fényárama ahogy merül az akku.En tudom, de abban sincs PWM visszacsatolas.
Az sem biztos, hogy ok mernek barmit is. Siman be lehet allitva egy fix aram ertek, amit ok megallapitottak, hogy ezen az erteken tud az adott LED 900 lument. Mert amig a DIY driverok ilyen beallitas eseten minden LED-del mas erteket fognak produkalni, nekik eleg a sajat konfiguraciojukhoz igazitani.
Magyarázd már el pls. ( ha ekkora penge vagy ), hogy hogyan tudsz fix áramerősséget előállítani a leden PWM-mel, ha a bemeneti feszültség folyamatosan változik, illetve a led Vf számottevően függ a hőmérséklettől?
...illetve, hogy mi a radai rossebnek van ott az összes stabilizált, pwm-es, DC-DC átalakítós driverben az áramérzékelő ellenállás ( amit ha rövidre zársz, azonnal padlógázon kezd el futni a lámpa )...? -
Lacerta
aktív tag
Erre nem tudok jó választ adni, mert ebben a kategóriában még úgy sem találtam rendes driverrel lámpát, hogy engem nem izgat a gimmickful UI.
I mean a monetáris fájdalomküszöb alatt.
Egyelőre várok a Skilhunt M400-ra, bár az inkább ilyen lupara jellegű 21700-as lesz, ha minden igaz. De az S2/S3 sorozatot is kifuttatják, igy most nem lesz thrower a portfólióban, talán pótolják azt is.Andurillal, Narsillal tudtommal nincs rendes stabilizált DC-DC konverteres lámpa. Pár éve volt szó a BLF-en róla, hogy valaki portolja, de aztán elhalt a dolog.
7135-ös driverre viszont rá lehet tenni mindkettőt, ha nem zavar, hogy elfűti a drága delejt. Láttam már ilyen marék 7135-össel megszórt nagyteljesítményű lámpákat review-ban, de nem emlékszem, melyikek voltak, és milyen UI-val.
Van még ( az építésen kívül ) egy lehetőség, a Mountain Electronics-nak vannak custom driverei ( aranyár + Áfa + szállítás ), ott tudsz előre paramétereket kérni, de stepless mode pl. biztosan nem lesz.
-
Lacerta
aktív tag
Ez jó kérdés, főleg azoknál a gyártóknál, akik rendes drivereket építenek be.
Van, aki meg szokta adni, hogy "constant current" driver van az adott lámpában. Mások megadják a runtime-okat, abból lehet sejteni.Az FT03 ha jól látom fet driveres, azaz turbóban direktben rányitja a fetet a ledre, és kész. Mintha kapcsoló lenne.
Nem látok a NYÁK-on induktivitást, tehát alacsonyabb fokozatoknál meg csak annyit csinál, hogy ugyanezt a fetet kapcsolgatja nagy frekvencián ki-be.
Mivel a kimeneti áramot nem figyeli semmi, csak fix szaggatási frekvenciákat állíthatunk be, ezért leköveti a fényáram az akkufeszültséget.
Ha van benne termikus védelem, akkor adott hőmérséklet elérésekor a mikrovezérlő valamilyen függvény szerint ( ez programozás kérdése ) ugyanúgy elkezdi szaggatni a kimeneti áramot, mintha te kapcsolnád alacsonyabb fokozatra.FBLLMAG stabilizált 150 lumenje lehet, hogy onnan jön, hogy kisebb teljesítményre betesznek pl. egy 7135-öst, hogy ne egy nagy állat fetet kelljen kapcsolgatni. Az stabilizál, és kb. pont ennyi fényáram jön ki 1 darabból.
-
Lacerta
aktív tag
Ha csak a sajátjaimat nézem, akkor:
Lumintop AAA ( boost ), Manker E02/E03 ( boost ), Utorch UT01 ( boost - ez megy 14500-ról is de olyankor nem stabilizált ), Rofis R3 ( buck ) Skilhunt H04R RC ( buck ), Skilhunt S3 Pro ( boost ), Skilhunt M300 ( boost ), Imalent HR20 ( buck ), Sofirn SP10B ( boost - ez is megy 14500-al, de akkor nem stabilizált ), Goread Y20 ( ez egy host átépítés XHP50.2-vel és egy OEM Manta Ray buck driverrel ), meg az épített bicajos lámpám ( XHP50.2 + Manta Ray OEM boost driver + 3.6V 9600mAh akku ).Miért lényeges?
-
Lacerta
aktív tag
válasz
krisztianAMG #70634 üzenetére
Pontosan milyet szeretnél?
-
Lacerta
aktív tag
válasz
krisztianAMG #70632 üzenetére
Elég sok lámpában van ilyen. Én törekszem is rá, hogy csak olyanokat vegyek.
Nem ez a problémás feladat, hanem azt megoldani, hogy ne a mikrovezérlővel kelljen a fetet meghajtani, és mégis beleférjen a lámpába. Akkor lehetne tetszőleges áramköri topológiát választani, meg N-feteket használni, és mehetne rá bármilyen elmebeteg firmware. -
Lacerta
aktív tag
Az anduril a Narsilm továbbfejlesztése, ha jól tudom.
De mindegy, ezek mind úgy működnek, hogy egy szimpla PWM ( jellegű ) vezérlőjelet adnak ki a beállított paraméterek alapján. Ennyit tudnak.
Ha nincs a firmware-el felprogramozott mikrokontroller alatt olyan hardver, ami stabilan tartaná a kimeneti áramot, akkor nem lesz stabilizált kimenet. -
Lacerta
aktív tag
Onnan, hogy a FET-es Anduril lámpák nem stabilizáltak. Amiben 7135 van, azok igen.
Elvileg lehetne rendes PWM visszacsatolt DC-DC drivert is építeni Andurillal, csak nem csinálja senki.150lm alatt sem stabil, csak ott lassan csökken a fényáram. Illetve láttam tétova kísérleteket arra, hogy visszacsatolás nélkül stabilizálják a kimeneti áramot, pusztán programozással. Elég randa runtime graph-ok jönnek ki.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
Ereshkigal #70614 üzenetére
Az Astrolux/Mateminco mostanában csupa ilyen parasztvakító lámpával jön ki.
Színes-szagos megjelenés, halálra bonyolított UI, stabilizálatlan f*s FET driver. -
Lacerta
aktív tag
Wubenéknél hogy néznek ki a webshop árra rárakódó költségek?
-
Lacerta
aktív tag
válasz
z123456z #70477 üzenetére
Próbálj csak meg bármit elintézni egy nyugati cégnél december végén, vagy esetleg augusztusban. Ez kb. ugyanaz.
A világ többi részén gond nélkül tudomásul veszik, hogy vannak időszakok, amikor egyszerűen nem dolgoznak ott, vagy más helyeken.
Az már a mi K-európai nyomorunk, hogy nem csak, hogy mi viszont igen, de még csak szénné sem keressük magunkat vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest