- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lacerta #70549 üzenetére
Nem mértem, de miért is tenném ha van olyan változata is?
De, megjegyzem akkor a spotja, hogy a HS05höz vagy a D25L-hez hasonlóan hatalmas!WestBam: Ez jogos... De
1, Honnan tudja átlag ember ki az importőr? 10 perc keresgélés után sem találni rá a legtöbb márkánál. Ez kiknek a hibája?! Szerintem a gyártóé és az importőré is.
2, Megkérdeztük az importőrt, hogy pénzért vállalná-e az ügyintézést.
3, Lámpás nagykerekkel nincs tapasztalatom, de bringásnál van. Hogyismondjam... többször kellett volna garanciában valamit megcsinálniuk, cserélniük, vagy csak behozniuk alaktrészt, mint importőr. Az lett belőle hogy 10ből 8szor nekem kellett megoldanom, mert 3-4 hónapra, vagy semmikorra nem vállalták ha már nem volt garis (míg az itthoni helyzetet ismerve az osztrák nagykertől csak azt kértem adjon webshopot akik külföldre is szállítanak; de elpostázták nekem a szükséges alkatrészeket). Vakukkal, alaplapokkal, motorolajjal és egyéb dolgokkal kellett az unmotivált importőrt kikerülnöm és megoldanom máshonnan.
De egyetértek, az lenne a dolgok normális menete, hogy itthonról kicsit drágában, de gyorsan megvehetjükahelyett hogy 3 éves termék az utolsó amit behoznak, és amíg a gyártó termékre garit vállal, azt itthonról tudjuk elintéztetni! -
válasz
WestBam #70536 üzenetére
Köszönjük!
Sportlampa.hu (de a legtöbb forgalmazó hasonlóan reagált) més Nitecore (mint gyártó) garanciáztatás terén szerzett tapasztaltatok:
Ismerős itthonról akarta venni a lámpát, mert félt a külföldi garanciáztatástól.
Honlapon itt is, és jelenleg is más weboldalakon az alábbi felirat szerepel:
A gyártó a termékre 5 év garanciát, az akkumulátorra 1 év garanciát biztosít!
A gyártó vállalja az 5 évet, nem feltétlen az itthoni kisker; vásárlás előtt ezt (írásban lehetőleg) kérdezzük meg! Ezt a hozzáállást nem nagyon méltatnám.3 éves HC60 volt a beteg, a kisker elhajtott minket, mondván ő csak 1 évet vállalt.
Kevesebb mint 4000Ft-ért kiküldtük a gyártóhoz november végén, és a múlt héten érkezett meg a javított lámpa (saját költségükön küldték vissza). -
-
-
válasz
Cyborg #70467 üzenetére
Röviden nem. Mert most egyik sincs
Viszont van SP40 XPL, LH351D és SP40A összehasonlítóm és van sima SP40 XPL és HS40 összehasonlítóm.
Kb hasonlóan nagy a spot (talán picit nagyobb az SP40A-é); viszont a flood fényesebb a HS40nél (de olyan széles majdnem mint az SP40A-é, és olyan fényes legalább mint a reflektorosoké).
Viszont míg a cree/samu homogén, addig a luminus 5000K spotja elég meleg (nincs 4500se), a 6500as változatban meg 5300-5700 körül van, de zöldes. Csak jelzem, akit ez zavar, tudjon róla.H3-ban nincs töltő
. Nem említhető egy napon a boruit
szarjaivaltermékeivel, inkább a Petzl kidolgozottság, de a Tikka/Tikkináknál jobb a műanyag meg a vetített kép. -
válasz
WestBam #70465 üzenetére
A második eset lesz (a panán nincs is elvileg védelem) és köszi, 35E-vel lesz/van használva, de ezekkel az akkukkal is kipróbáltam. Igen, sejtem hogy az akkut akarja védeni, de nem biztos hogy égető szükség van arra, hogy a nagyobbik turbon induljon ha azon volt utoljára, illetve nyilván nem látom a pontos feszültségesést(4 V feletti akkukról beszélünk), de szintén bővíthették volna, hogy pl x másodpercig csak visszakapcsol előbb egy villanás/kihagyás után. Átkapcsolni T2-re csak otthon egy másik akkuval van csak lehetőség. Nem mindenki viccből használná a turbot.
Ha ilyen érzékenyek lennének a lakossági kismegszakítók, akkor sűrűn lenne sötét a lakásokban.
A 18650es akkus 2xxx-3xxx lumenes turboknál azért ezt lehetne finomítani kicsit (sztem amúgy se nagyon van értelme ezeknek az értékeknek ekkora lámpákban, inkább 1000-1500 környékén egy picit tartósabb hasznosabb lenne). Bár valami ilyesmire szolgálhat a 800lumenes high is a HS40nél, hogy a lejtőt visszakapcsolás nélkül végigvigye.
-
Nekem a H300R nem ezt csinálja, de a túl okos stabilizált lámpa kikapcsol... [link]
NCR18650B vagy a Trustfire akksival is(azzal a kisebbik turbóra is kikapcsol néha), 80% felett, főleg 'hideg' akukkal: ha véletlen a magasabb turbo fokozat jönne (memóriából) akkor nem higy nem engedi és marad a korábbin, hanem kikapcsol. Nem sok értelme van ennek, turbo esetén a 2,5 amperes, nem a bő 5 anperes móddal kellene kezdenie, mindig.
Egy gyors lejtőn bringával nagyon nem vicces ha kikapcsol!
Ugyanezek az akkuk a HS40ben a 2000 lumenes turbót meg viszik.
A kevesebb néha több, vagy a turbóra nem kellene memória. Meg kikapcsolnia ilyen esetben... -
válasz
Lacerta #70431 üzenetére
Így van, jó nagy a spot, pontosan ez tetszik benne
.
Foxpost, postánmaradó, stb. Egyelőre úgy néz ki csak a 300 lesz szabad, szürkében kb 17700ért, 35E-vel 20ért. Már csak a teszt miatt várom, mosttudomsejtem hogy az R marad nálam. Amíg az R nem ért ide, nem tudtam. Max ha van akit még érdekel R, akkor rendelek magamnak egy szürkét és eladó a fekete
Tippeljetek, a 6500K SST40 HS40, vagy a 5000K XHP50.2 H300R-nek melegebb/színhelyesebb a fénye? [link]
A fene essen ezekbe a jelölésekbe, pont ennyit érnekHS40 5000/6500K és a színsor... [link]
-
Dehogy építek erre bizniszt; csak több darabra már tudok kupont érvényesíteni, amit egyre még nem tudok
.
Igazából akkora spotja van az R-nek, hogy ugyan jóval fókuszáltabb a H300 mint elődei, de kicsi az esélye hogy ezt választom majd az R ellenében. De azért kicsit kíváncsi vagyok a simára is -
Izé, nemhivatalos felmérés: Szerintetek a Skilhunt H300 vagy H300R lenne a keresettebb itt/hardveraprón?
A sima sem szór annyira mint a korábbi Skilhuntok, de az R-nek is akkora spotja van, hogy majdnem felesleges belőle a TIR vezió.Tudom, csináljak már összehaosnlítót róluk.
Töröltettem a mostani rendeléseket, mert 2 hónapja lóg a levegőben, és megint továbbtolták februárra a várható beérkezést BG-on, úgyhogy inkább rendelek máshonnan, ahonnan az R-es is jött (de akkor gondoltam hogy már nem egyet...)Lacerta: Én valahogy nem szeretem addig sisakra rakni, amíg elfér máshogy, meg terepen összebaszcsizom sárral esetleg a pántját
.
Telefont nem rakok több okból a kormányra (normális tokkal viszont világítani nem félek vele a topiklakókkal ellentétben), ellenben az eTrex20-hoz van bringás tartom, azt szeretem. Gondolkoztam órás tartón is(van mellkaspántom), mert az etrex elég ritkán kerül fel, és vaktérképet az Instinct is tud, de azon is olyan ritkán használom ezt, hogy jó lesz a kezemen (hőmérséklet meg nem izgat annyira. SportsTracker meg a Garmin is rögzítik az időjárási adatokat a tevékenységhez, viszonyításnak az elég; hogy most fent a 'hegyen' 3-4°al hidegebb volt nem annyira izgis.
-
-
-
válasz
Cyborg #70389 üzenetére
Persze, érdekel! HS50-el kellene összenérni.
Vszínű nagyon hasonlít az MC12re ami volt nálam. 1-2 órát futni jó, de nem 200 lumenellel, télen (hanem főként 50-el, de kozépre súlyozott, sok fényt ad oda, legalább úgy látni vele mint SP40-el 90 lumennel). Ill 200on várhatóan az is melegszik rendesen.Lacerta: Nem tudunk komolyan venni hogy olcsó kell, mert stabilizáltat akarsz
A, legolcsóbb S2+
...nincs bé, nem találok olcsó 18650es edc zseblámpát. D10, de az is kb S2 szint minőségben, meg nem klasszik csőlámpa. -
válasz
Lacerta #70384 üzenetére
Van stabilizált változata, vagy mind az?
Kesztyűtartóba amit rakok, főleg nem akarom vele a kezem lefoglalni, mert sötétben ha egy k..a defektet kell szerelnem, nem hiányzik még hogy a lámpát is hova tudom lepakolgatni. De ahány ház, annyi szokás. Én egy D25(L)-t vennék a célra, vagy Wuben H3-at, elemmel
. Vagy most akciós a Sofirn H05, meg is remegett a kezem a kosár felett, elemmel kb 8k-ból megáll. Bár az M300ast szánom elsőre a másik kesztyűtartóba(egyikbe régi decathlonos lámpa van), meglátjuk.
-
válasz
WestBam #70376 üzenetére
A színeződés nem zavar. Az SST40 esetén már kicsit, mert sokkal melegebb a spot de túlélem: [link] Amennyi zöld van benne, azt már nem is említésre méltó ahhoz képest mennyire eltér a spot a floodtól
. De a HS40 legalább tűrhetően színhelyes. Jobban zavar a 'deszaturálság' az XHP50.2-vel.
A Trustfire MC12 és ezé, amit próbáltam és szilikonos, én nem nagyon vetem észre különbséget, hogy jobban tapadnak az (esetleg izzadt) homlokomra szilikonnal mint anélkül, de lehet hogy valakinek használ
. Vagy kipróbálom kislányom csúszós haján
Jut eszembe kicsit lazább volt a H300R pántja mint szokott (mert a középsővel használom gyalog, bukóval meg leveszem a középsőt), lehet hogy azért is fickándozott el a szemüvegemről, de meglátom. Meg próbálom valahogy megjelölni a pozíciót is, mert szerintem lefelé fordult rázkódás közben. Max kell egy O gyűrű/gumi a tartóra, mert azt nem kaptunk hozzá.Jut eszembe, több reviewban is említik a H300 gyenge mágnesét. Aki vízszintesen is akarja használni, annak erősebb mágnes kell bele vennie.
Szerk:
Lacerta: Igen, az MC20 jár hozzá. Többet tud, vagy csak más/nem kompatibilis a 04el?
Köszi, már vadászok is ilyen gyűrűt -
Rövid videó kültéren a lámpa fényéről: [link]
Elvileg van a lámpában alacsony feszültségre védelem (~2,95V-nál) tesztek szerint, ami pozitív. Ellenben hővédelem az elvileg nincs benne (relatív gyorsan melegszik is, ami jó hír, mert jó a hőelvezetés).
Futásra jó kérdés melyiket ajánlanám SP40A/HS40 ellenében, akinek nem kell a felső pánt, ez szélesebb spotot tud az SP40A-tól - bár akkor a HS05 is alternatíva. -
Skilhunt H300R tapasztalatok folytatás:
Tartozékok: Nem jár hozzá szütyő ahogy pár tesztben volt, a többi a szokásos. Nagyobb a klipsz (és elég erős, nehéz rárakni a lámpára), és a jobbik fejpánt.
Színhőmérséklet: Amit eleinte úgy hittem a honlapon, hogy hibás lehet a kép a NW/CW összehasonlításra, az úgy tűnik mégsem hibás. Az más kérdés hogy mi az 5000K, mert a fénye inkább 5800K környéke. [H300 NW-CW] Mondjuk ez alapján mintha jobb CRI-vel rendelkezne a CW... Én ugyan nem nagyon szeretem a gyakorlatilag hidegfehér fényt, de ez még elmegy. Zero air szerint: Measured CCT Range (K)4950-5800 Kelvin
[HL55 NW- H300R NW - HS05 5000K nappal] és sötétben .A színhűség továbbra is zavaró számomra. Papíron alacsony CRI-vel rendelkező emitteres lámpákhoz képest (Fenix HL55NW, SP40 XP-L, HS40 SST40; és ezek szemre elég közel vannak a 90es HS05/SP40A/D25L-hez) is olyan mintha lehúzták volna a szaturációt 75%ra. Tudom, ez a hobbifotós érzékeny kis szemét zavarja, de ha valaki még háklis erre, tudjon róla.
Töltés: 4,1V környékére tölti alapból az akut(elvileg bő másfél amperrel), ezt szeretem (a mágneses kábelt annyira nem).
Fejpánt: Leszedhető középső pánt, műanyag talp, ami sajnos nem a legjobb, nagyon kiáll a súlypont. Ez az első fejlámpa, ami nem marad nyugton a szemüvegemen (bukó alatt hordom) hanem kirázkódik. És még csak egyszer tekertem vele, de úgy tűnik hogy le is fordul a tartóban kicsit - még megerősítem ha többször voltam vele.
Reflektív a felirat a pánton, pluszfeleslegesszilikon csík is van rajta, ami nem igazán segít a tapadásban szerintem, de hülyén néz ki a visszafordított részen mindkét pánton.A fokozatok jók (jobban tetszik mint az elődein). A HL55-el összevetve a 45 lumenes állása a Fenix 50étől érzésre elmarad, és 160/165 illetve a 420/480 lumennél is ez érződik, hiába a Sklihuntnál az előny. Pontosabban nagy a spot, és a spot közepén már kicsit csökken a fénymennyiség. Ez falon jön ki, élőben nem igazán látszik.
Pl az SP40A-nál és HS40nél a nagyobb spot miatt érzésre világosabbnak tűnt mint az SP40 például, de itt egy kicsit kevésbé fényes a spot, ami végülis nem baj, sőt; közelebb van a TIR lencsésekhez a képe mint bármelyik általam korábban próbált SMO vagy OP reflektorosnak. Jellegében a HS05 talán ami hasonló még (jó nagy spot).
Ez eredendően jó, de pl bringázásra magában már csak éppen elég nagy sebességnél (cserébe kellemes a széles az erősebben bevilágított terület átlagos közlekedésnél) - persze ilyenkor mindenképp ajánlott egy kormánylámpa is amúgy is.
Nagyságrendileg a HS40 méretű (nagy) a spot (emlékeim szerint az kicsit erősebb fényt ad), és HL55 méretű a flood (erős közepes-nagy, a HS40-é nagyobb). Várom hogy Ideérjen a kövi HS40 és a H300 TIR változat, addig nagyon nem állok neki fotózni/videózni magában/Fenixhez.Gyors telefonos képek a fényéről falon a HL55-el és a HS05-el összevetve, kb 1 méterre van a fal.
-
válasz
MittuDomain_ #70348 üzenetére
Kifelejtetten hogy relatív gyenge a H300R mágnese (vízszintesen lecsúszik, kb csak arra jó hogy a kulcsszekrényen lógjon), ellenben adnak a helyére kis távtartót.
HM60R mellé felvenném a tesót is, a HL60R-t, az egy nagyon jól sikerült lámpa,
felesleges dolgok nélkül. De egyik sem messzire szűken világítós fajta. -
válasz
MittuDomain_ #70345 üzenetére
Első benyomások
Sofirn D25L: Átlagember tökéletes olcsó(fej)lámpája.
+: LH351D kellemes színű, jók a fényerő szintek (a 30 inkább 20 szerencsére), dönthetőség jó és tartós mechanika, micro usb tölthetőség, nem csak fel, hanem lefelé is lehet léptetni(!) ha kb 2 másodpercen belül újra nyomvatartjuk. Jó széles spot, közepesen széles és elég homogén a flood. Akkuval jön, negyed fordulat a kupakon a lock.
-: Nincs moonlight, akku 2200mAh, a turbo is benne van a körben, 2 emitter többet kajál/jobban melegszik mint egy.H300R:
+: Nagy spot, OP-hez képest relatív nagy flood, jó L és M fokozatok . Jó a méret (alig nagyobb a H04-nél). Pánt korrekt.
-: A NW inkább CW, sztem 5500-5600K lehet, és a színhűsége nem annyira fasza (a NW XML2U2 és az 5000K-es SST40 es lámpáim is jobbak ebben, nemhogy az LH351D), bár legalább homogén, nem melegebb a spot. Ennél se szeretem a mágneses töltést. A 2xxx lumenes turbó 3,9V-os pana akkumat is egyből piros villogásra vágta, addig se tartott ki, hogy 1300 lumenesre vissza tudjam venni - és természetesen szemre alig van különbség a T1 és T2 között.Sajna most nincs nálam HS40 hogy összemérjem őket, és a H300 sincs még feladva. Kellemes összességében (ha akkuval huszasból megáll), jó lett az optika ehhez a ledhez, már csak egy normális/80+ CRI változat kellene hozzá.
-
Ákcijós Skilhunt H300 a Banggoodról (dec 10-i rendelésem):
In order to guarantee your shopping experience, we will cancel the order and issue a refund for you if it is still not shipped after 7 days.
Out of stock? Igen. Készleten volt mikor vettem? Persze, csak úgy lehet. Kb két hete megint lehet venni? Igen.
-
válasz
gyapo11 #70327 üzenetére
Nekem bringán úgy van a fejlámpa, hogy felül a szemüvegen, szinte semennyit nem emelnek a bukó elején. Engem nem zavar, van akit igen. Legalább nem mocorog a lámpa ami gumis tarzóban van, és normálisan áll még a bukó.
De mondjuk HS20at így nem tudok hordani.
Papíron 1 lumentől stepless a HS40, gyakorlatban a szerintük 10 lumentől. Mindegy, így még megfelel a külön moonlightal nekem.
-
válasz
xcsabo #70319 üzenetére
Az M300ast? Az nekem ma adták fel.
Ellenben a H300ast december tizedéken vettem, és még mindig nem adta fel a BG
gyapo11: Jó a steples, de speciel térkép olvasásánál nem sokat segít rajtad, ha papíron 10, gyakorlatban 20 lumen az alsó állás
. Így van a HS40nél is; viszont van moonlight elvileg 1 lumen.
Fenix középső pánt nélkül jön a bukó alá, a sofirnok szilikonja elfér alatta. Utóbbi mondjuk nem is elég hosszú hogy rárakjam, meg nem is tudom hogy fogatnám szépen rá. -
Esetedben nem tudom mennyivel javulna. Nagyobb a spot és erősebb, nézz yt videókat róla. De neked ha jól értem szúrófény kellene. Pl bringára sokkal potensebb a HS20 mint az SP40.
Amúgy nálad is hasznos lenne tudni hogy mennyi ideig milyen fényerő/fénycsóva/megvilágítandó táv/tárgyra van szükség. Nem horgászok, gőzöm sincs. Igaz, a kolléga 200 méteres bringás projektje sem teljesen tiszta
. Léteznek kormányra 200 métert (sokáig) világító szörnyek nagy akkupakkal és nagy hűtőbordákkal, de
kicsifejlámpában nem vágom hogy elérhető ez.szerk: Bár ahogy nézem a HD20ra nagyobb távolságokat mérnek, (144-175métert látok) beam distancere mint a HS20nál (hisz ott nagyobb a spot), és 21700 tovább is bírja. Bár fejre szerintem karcos ha rázkódunk menet közben (egyhelyben ülve jó lehet).
-
válasz
krisztianAMG #70306 üzenetére
Ill a tir lencse is némi veszteséggel jár.
SP40A vs HS40 (iso adatokat is érdemes nézni, meg a sötétebb nedves aszfaltot): [link]
Hiába 8⁰os az előbbi, utóbbi sokkal több fényt ad.
Amúgy nem a legkisebb 18650est moddolnám (főleg nem tir-el) messzire. Trustfire MC18 lencséje lehet esetleg jó, ami középre fókuszál, vagy a HS20 (a floodja meg kiváltja a H02-őt). -
válasz
sarajhvh #70305 üzenetére
HM61R nem világít messzebb, sőt. Gondolom az erősebb itt erre vonatkozott.
Ha ezek alatt is kellene alternatíva, talán a Sofirn HS20 lehet még érdekes.krisztianAMG: Csak szúró fejlámpa? HS40 sem jó mint allinone? Vagy H300R, Th30. 200 méterre világító fejlámpa kevés van -ezt a H02 sem fogra tudni- nem is tudom mire kell bringán. Oda inkább 21700(B2)/2x18650-es(BC30) lámpa kellene. Fejen tartósan 3-400, kormányon 500-800 lument tartok reálisnak.
-
válasz
krisztianAMG #70296 üzenetére
Én egy kormánylámpát javasolnék mellé, vagy szintén a reflektoros átalakítást.
De sokkal jobban megéri egy Wuben B2, Lumintop B01, Fenix BC25R.C verzió egy pl Sofirn HS40 (és eladni a H02-őt esetleg).
-
Nyilván fénycsóva mellett a kapacitás is megjatározza .ire jó egy lámpa és mire nem. Jól átbeszéltük, már csak ftb01 kérdésére nem lett válasz
. Nálam a Sofirn D25L az alja amit ajánlani szoktam, és árban az is másfélszeres.
Igaz, Wuben H3 belefér, futni is jó és alkalmi használatra elemmel még sokaknak jó is; bár hiába jóféle, de mégiscsak műanyag. De nem zseblámpák.Vakon a C01S vagy... Izé, nem találtam mást 15$ alatt. Nem a kedvenc forgalmazóm
, de itt van pár olcsóbb: [link]
Ugye kis saját akku az nem előnyös ritka használatta, az AA lámpák nem olcsók (sőt). Bár 10€-ért ezt azért kipróbálom, de kislányom mellett sztem nem ritka használatban leszSzerk: Mondjuk a fejpánt nélküli pipalámpák amúgy minek számítanak?
-
Kinek mi
. Az évi 4-5* ház körült értem is, de én soha nem akarom a kezem lefoglalni vele. Ha sportolok, azért. Ha dolgozok, azért. Ha olyat szerelek amitől olajos, fékporos a kezem, azért. Ha nincs más, sokszor kislányom kezét fogom. De azelőtt se éreztem kéztetést. Ha valamiért leveszem fejről, pánt nélkül még mindig lerakhatom/foghatom ha azt akarom (pl akkora porral jár a meló, hogy sajnálom a pántot).
Ködben valóban nem jó, olyankor leveszem, vagy minimálon hagyom és a kormánylámpa a fő fény.
Felújításnál munkalámpa (pl falat lapos szögben megvilágítani) meg fejlámpa jellemző, hisz nem kéz nélkül dolgozok.
Engem nem érdekel városba ki mit gondol, és épületben lenyomom. Túrán papírtérkép vagy itiner esetén nem kellemes (ha nincs kis fényfokozat), de átlagban van, vagy kopp lefelé fordítom a legkisebb fényen. Bár fogni a térképet, mutatni rajta és világítást fogni sem feltétlen kényelmes.
Télen engem nem zavar a fejlámpa, hisz sapka/bukó alá veszem a pántot, sose rá (egy két földreeső lámpa után).Egyszer mentem a BC30-al mint zseblámpa kisebb túrára (ködösnek indult az idő), de nagyon nem jött be a lóbálás, folyamatosan mozgó fény, kézlefagyasztás, megcsúszásnál a foglalt kéz). De a pipalámpáink is rugalmasabban rögzíthetőek(beleértve kormányadapteres használat), nejem a városban csak táska vállpántjára rakja klipsszel, meg volt hogy lóbálta csuklópánttal, de 99% inkább szabadon hagyja a kezét.
Baseball sapkát amúgy ritkán hordok (ha igen, fotózás vagy szerelés miatt hátrafelé a shield) arra nem csíptetem, sapkára meg nem rakom.Látom hogy a topikban a kézbenfogósak vannak többségben, ők olyat csinálnak amihez gondolom ez így jó. Mindenki oda rakja ezeket, ahova szeretné; én valóban magamból/ismerősökből indulok ki elsőre (sport/munka).
De hát azért is van ennyiféle lámpa -
Nyilván lehet azoknak is értelme. Legtöbbszor a nagyobb fény/táv esetén szokott előnyük/értelmük lenni, ami méret fejen már nem praktikus.
Átlag juzernek, vagy inkább azt mondom, hogy nekem elég egy-egy igényeimnek megfelelő 18650-es fejlámpa (HL55, HS40, stb) kb mindenre.
Az AA/16340/18650, esetleg 21700 vonalon ezek mellé nekem nem adja egy fejre nem rakható (siltre nem rakom több okból) zseblámpa, és legtöbb fejlámpától idegenkedő nem próbált értelmes EDC fejlámpát (EDC célokra).Ház körüli munkára nekem értelmezhetetlen az egyik kezem lefoglalása, és sport közben is; ezért nincs sok tapasztalatom velük, ismerősöknek szoktam valaminolyat kölcsön adni, ami sztem nekik való, és idáig mindig (20+ eset) megtetszett nekik. Egy kivétel volt, amire sokalták méretben/árban az SP40/HS05-öt is futáshoz, de jövő héten viszem neki a H3-at
.
De sokan vagyunk sokféle igénnyel.Szerk: Van munkalámpám is, az megint más; a többi lámpám nem szivesen tologatom az autók alatt
. De 95%ban fejlámpa is fent van mellette egyébként, így szeretem
-
Zseblámpákat passzolom - a fej és kormány/bringalámpákat tudom kézben is fogni (nem jellemző, de lehet ha kell), ellenben 99,999%ban nem tudom/akarom használni a zseblámpákat.
Plusz jellemzően messzebbre/szűkebb csóvával és nagyobb fényerővel világítanak mint a fejlámpák.
Kb 20 éve lámpázok aktívan(sportra és munkára főként) ezalatt 1(!) zseblámpát rendeltem (viszonyításképp csak az elmúlt bő egy hónapban 13 db,8 féle lámpa lett rendelve főként ismerősöknek rajtam keresztül, és persze mindet le kell tesztelni), de csak mert 10€-ért van rajta uv (évente párszor kellene) piros, fehér aux fény a spot mellett, így néha az uv/sátorfény/kislányomnak jó lesz (a Sofirn HS05öse mellé).
-
válasz
csibe1 #70275 üzenetére
Jó cuccnak tűnik, de ezzel a tartóval, főleg bringázni/futni sztem nehéz. HS20 legalább ilyen baba (maga a spot is elég lenne rajta) de szintén nehéz, ill az nem bukó kompatibilis.
ftb01: Mindig csak az egyik kezedben akarod fogni, vagy fejlámpa is játszik? (Mondjuk ennyibe kb a Wuben H3-on túl sok normális minőségű lámpa nem fér be.) Illetve ha jól sejtem szórt fény, kis fényerő fokozatok kellenének inkább neked?
-
Pl Sofirn store, Ali Beamax Lighting store, stb. De úton van még 3db akcióból, ha aki nem szokott kintről venni.
-
válasz
MC Pite #70269 üzenetére
Sofirn HS40 vélemény:
SP40hez képest a különbségek:
Erősebb zöld és piros ledek, USB C csatlakozás, jobb klipsz, kellemesebb rovátkázás a felületen, és jelülik a polaritást is. Új UI: Van moonlight (külön), momentary (lockout mellett), turbo külön elérhető (kikapcsolt állapotban is). 10(van az 20 is szemre)-300-800 lumen a lépcsőzetes, és 10-2000 lumen közötti a folyamatos fényerőállítós mód, aminek nagy előnye hogy visszafelé is megy, nem kell mindig felküldeni maxig (és itt is egyből megy duplanyomással a turbo). Van strobe, sos és beacon villogás is.A fénye korrekt. 5000K-es SST40 felel a fényért, OP reflektorral. Az SP40nél nagyobb a spot(az LH351D-s változatétól is, kb akkor mint 40A vagy a HL55-é), lágyabb a spot-spill átmenet, és nagyobb a flood által megvilágított rész, ráadásul fényesebb is (azonos spot fényerőnél). Inkább melegebbnek mondanám összességében, főleg a spot (ha nem is annyira mint az SP40A esetén). Nem hi CRI a led, de jó a színhűség (hasonló az LH351D-s SP40-hez/HS05-höz), bőven jobb mint az XPL-es SP40el pl.
Akku a szokásos elvileg védelemmel rendelkező (elvileg a lámpa is rendelkezik vele), mágneses kupak, alapszintű (>80%,<20%)töltöttség visszajelzés a gombnál, 18350-es cső jár hozzá.
Nálam a moonlight, az oda-vissza fényerőállítás, és a nagyobb spot/flood ill korrekt színhűség miatt felkerül a kedvencek közé. Várom már a H300R (és a sima H300) mikor ér ide hogy megmérkőzzenek
-
Ha az SP40-re gondolsz, szerintem a Best Budget lamp címet hozta el a legtöbb helyen, csak tavaly elvileg 50.000et adtak el belőle. SP40A (TIR) változatával magasabb színhűség, nagyobb spot, szélesebb, de halványabb flood fényű változata is van; illetve szintén OP reflektoros, de LH351D emitteres válozat is akad.
És megjelent a kistesója (HS05, átlag felhasználónak/EDC lámpának szerintem a legjobb; mert 14500 akku mellett az AA elemekkel, akukkal is működik, és szép nagy homogén spotja van, 90CRI színhelyeséggel elvileg), és a nagytesója (HS40) - SST40es leddel, USB C töltéssel micro helyett, 1 lumenes moonlight móddal és fokozatmentes fényerőállítási lehetőséggel is.
Ma kölcsönkértem egy SP40et (a simát, az XP-L-eset) és igyekszem összefotózni a HS40-el.
Addig is a korábbiakról: képek és videón a fénycsóvák összehasonlítása.Első kérdésedre válaszolva: Attól függ mire kell; de ezek elég erős ajánlatok, ugyan nem stabilizáltak, de korrekt minőségűek, jól használhatóak.
Sklihunt H04 szokott még ajánlott lenni a nem drága kategóriában (és várom a nagytesó H300 és H300R-t is), de én mellé raknám a HS05öt is, mert bár papíron nem ellenfelek, gyakorlatban mégis közel állnak. -
Új jövevény a bal sarokban: [link]
Röviden: jó.
Picit bővebben: meglepően jó.
Többet majd holnap, meg kérek kölcsön egy SP40est is mellé fotózni a fényét. De máris rezeg/magasan (ár/telejesítményben, és ui terén) a léc az úton lévő H300R-nek.
Idáig nem hangzott annyira csábítóan a tesztekben; de élőben király a fokozatmentes oda és vissza(!) fényerő állítás. -
válasz
Gargouille #70257 üzenetére
Az derék, ha 25 méterről világítasz, és mégsem árnyékolsz magadnak. De értem, ez logikusabb mint fejlámpát használni
Én fejlámpa teszteknél nézem, mivel mint írtam, nem vagyok polip, nem használok zseblámpát
Teszem hozzá, kb semmi értelme a turbót runtimeot mérni, aminek van; az a high állás, amit meg hűtés nélkül szoktak megadni
-
válasz
Gargouille #70253 üzenetére
Ok, én csak fejlámpákat használok, nem vagyok polip, nincs egy fölösleges kezem hogy markoljam.
Onnantól viszont haladok vele, és teljes felülete szabadon van a hűtéshez. És a turbó jellemzően a gyors haladás (lejtőnél) kell, egyébként minek használnám.
Ha te turbó fokozattal szerelsz villanyt, akkor minimum egy napszemcsire is szükséged lesz, ahogy kartávolságból odabaszol neki 1000-2000 lument
Sokkal életszerűbb a hűtött turbó, mint a konstans, többen használjuk lejtőn/futáskor ezt a fokozatot, mint villanyszerelés közben -
válasz
Gargouille #70248 üzenetére
Télen bringázás közben használva pl az pont olyan mint a hűtött eredmény. Nem meleg szobában használom a turbo fokozatot
Más kérdés hogy ha bírja is percig, akkor is 70%ot jó ha tud a végén.
-
válasz
Vertigo18 #70210 üzenetére
18650-es? Inkább szórt homogén fény vagy messzire vigyen szűkebben? Középső pánt?
Sofirn SP40A(a legolcsóbb már normális lámpa) vagy HS40, Skihunt H04 (R ha messzebre kell), Nirltecire HC65 V2, Fenix HL60R/HM65R-T. Ha hidegfehér is játszik, akkor van egy két versenyző, de én pl csak a természetes fehéret (5000K) szeretem.
A Skilhuntoknak van (térképolvasós) pici fényszintje is (ill a HS40-nek is). -
-
válasz
Gargouille #70197 üzenetére
Futásra, túrára jó; bringázni városban, vagy kormánylámpa mellé. Az azért barokkos túlzás szerintem hogy beltérre jó csak a H03/H04.
Srácok, ha 19K-ból ideérne Skilhunt H300/300R 5000K, kellene valakinek? (Szürke opció +600Ft, R OP reflektoros opció szintén). 2 napon belül meg kéne rendelni. Rendeltem egy R-t is,
hátha az hamarább ideér; hiszen ezt 1 óra után fel is adtákhogy össze tudjam hasonlítani őket. -
-
válasz
HollyBoni #70172 üzenetére
Nekem sem a 35E (2 aszfaltos kör a Corier DT-n), sem a NCR18650B nem csinálta a montikon (7 év alatt).
Kemény a gumi meg a teló
Elől1,6-1,7b 2,25-ös 650B-vel (korábban1,8-2b volt 26*2,1/2,25-el) meg kb 20% SAG-al aszfalton hamarább összerázom a lámpát (622-28, 6b), mint terepen. -
válasz
xcsabo #70132 üzenetére
Nem; akinek még nincs, az csatlakozáskor kap 60 nap superdealt. Ahhoz hogy később is legyen, ahhoz kell újabb ember. De úgyis 2 hetes etapokban jönnek a dealek, azaz január 18ig él az alis, utána ki tudja lesz-e/hányszor/hány százalékkal.
cellpeti: A nagy fényerejű az kevés, szerintem itteni viszonylatban az közepes fényerő ami kell, viszont kellenek kis fényerő fokozatok is, és inkább szórt mint szúrófény. Ezt a két Ledlensert kihagynám, nem erre valók.
Legyen 5-30 lumen közötti állása is a lámpának mindenképp; szerintem 5-200 lumen között fogod kb használni ilyen helyeken, 3-400 lumen már esti bringázáshoz kell ha gyorsan haladsz. Körbenézéshez meg mindegyiken van turbo fokozat, általában 1000 lumen környékén.
Én inkább Sofirn SP40(A sz szórtabb és magasabb CRI-s), Skilhunt H04 felé nézelődnék a helyedben. Esetled Wurkkos HD15, aminek külön van a szórt (magas CRI-s) és a szúrófénye (mint a pandánál, csak attól olcsóbb), kompakt méretben a Sofirn HS05 ami erre tökéletes, a spot fénycsóvája ennek a legszélesebb (a telibe TIR lencséseket leszámítva mint a H04, de a folyosói összehasonlító képek alapján látszik hogy a fényeloszlása talán még jobb is a HS05-nek). [link]
Alternatívának Fenix HL60R, Nitecore HC65 V2, Skilhunt H300. És amiből csak van, 5000K-es/NW változatot céloznék be, mert ha nem is magas CRI-s (általában Samsung LH351D) leddel vannak szerelve, akkor is a valóságban egész korrekt színhűségűek. -
Aliexpressen Vivid Moneyval 16% cashback. Hátha valakit érint/érdekel.
-
Megérkezett a Wuben B2 (21700-as, 18650-es cső is tartozék).
Röviden: Jó. Nem egy BC30 kategória, de ennyiért jó.
Külön elemlámpát nem is vennék (sose értem miért jó az egyik kezem lefoglalni), de ha mégis, akkor egy ilyet vennék throwernek, oszt mehet a kormányra is frankó adapterével
Megjegyzem, 1900Ft értékkel küldték, így annyi áfát kellett rá fizetni. -
válasz
Lacerta #70105 üzenetére
Köszi, ránéztem, nem volt meg.
De nem látom hogy ez mitől 50dolcsis lámpa. Ronda, fényszintek, adatok kb semmi nincs megadva.
Elsőre nemhogy egy HS40, de még egy SP40-nek sem ellenfele. Jó, elvileg stabilizált. (Akkor HL60R/H04R RC ellenfél, de azok minőségibbek).
De HS40 (is) úton van, arról beszélhetünk ha csak közepesen vagy stabilizált fetisiszta -
válasz
Cyborg #70101 üzenetére
3000es, védelemmel rendelkező akkut szoktak adni, használható. A sima SP40ben egy év alatt nem igazán öregedett. Nem tudom kitől veszi.
A diffúzort el kéne forgatni, aztán remélem bírná. De igen, tartok tőle.
Francba, a H300-ból kellett volna még egy kuponnal (pl egy R-es). -
-
válasz
MC Pite #70076 üzenetére
A fejlámpára valami ötlet esetleg?
HS40 és HS05, esetleg Wurkkos HD15 amik a tizenpárezerbe beférnek és korrektek; de egyik sem mozgat meg annyira (esetleg a HD15, mert a spot és a spill jobban egybevan, nincs árnyékosabbbrész a spoton túl). Kár hogy runtimeban a dupla emitteresek (HD15/20, HS20, Panda 3, HM65 [utóbbi kettő fényereje bringázáshoz kevés sajna] elég gyengék, és egy részük nehéz is (főleg gagyibb pánttal problémás).
iatti: Sokszor átcsúsznak marhaságok a típusengedélyen, főleg német gyártóknál (indexekkel, tükrökkel, féklámpákkal, stb).
Megjegyzem azbelőzőekhez, a retrofit engedélyes lámpák között is nem kevés FF fényszórós autó van.
Mosó és szintszabályzó nélkül max 2000 lumen lehet a tompított (lásd D5S xenon), de sajna a szórt fényt új, tiszta búránál nézik. Szórt fény kell, mert nem látnánk a táblákat, de nem mindegy hogy mennyi Sergiu videójával is az a bajom, hogy az erősek mind vakítják a többieket, és magas részecsketartalomnál (köd, eső, hó, stb) saját magunkat is. Legalább neki lehetne ennyi esze hogy ilyet nem ajánl.
A gyáriaknál meg pontosabb mérési metódus kellene, és szabályozni a refi által bevilágítandó részt, mert sajna soknál baromi szűk sávban világít (izzóval is voltak ilyen típusok, de illene előrefelé haladnunk).
De miért pont ezt csinálnák ésszel -
Foncsoros alatt a FreeForm simaüveges parabolikus lámpákra gondoltok? (Nyilván a projektorban is van foncsor.)
Képen akkor egymás ellen a parabolikus (reflector headlamp a videóban) és a vetítőlencsés (projector).
Ugye egyesek szerint elsőben minden led vakít, és gondolom a projektorosban meg a maszkolás meg királyul kitakar, hogy ne vakítson; ugye?
Parabolikus lámpákban: [link]
Projektoros lámpák: [link]
Ahol ezekkel az expó beállításokkal a piros vonal felet látszanak a falon a vonalak, az vakít (túl sok szórt fény). Nem azért nem csinál pl a Philips meg Osram erősebbet, mert nem tud, hanem mert az engedélyeztetésre hajtanak (tavaly elég sok autóra meg is kapta az Osram a németeknél).
Javaslom, olvass, vagy nézz képeket, de ne mondj hülyeségeket. Főleg, hogy nagyon hasonló az új autók (alapáras parabolikus) ledes lámpái. A mátrixok nagyja már vetítőlencsés. Igaz, pl a Civic meg a Passat annyi szórt fénnyel nem tudom hogy kapott típusengedélyt (Docus és Vitara esetén is rezeg a léc), de kaptak, és legálisak.
Meg nyilván az albumomban is phitosoppolt képek vannak, meg a yt videóim is szerkesztettek? Meg az ezzel foglalkozó yt csatornáknál is?Igen, ez illegális; sajnos a trehányság a tulajdonosoknál és vizsgáztatóknál viszont nem az. Én nem vakítok senkit, de a sok legális *** 60%-a meg folyamatosan vakít.
Maradjunk annyiban, hogy a német hozzáállás szinpatikusabb, ami jó vizsgázhasson, de ami bármiért nem jó, azt szárazon b***uk meg jól!
És pl azért rázza az ember gatyába a lámpáját, hogy a, oda menjen (annyi) a fény ahova kell és lásson b, hogy ne vakítson másokat?Lacerta: Lehet, bár eredendően nem értem az elejétől, miért ne kéne
adóztatnivizsgáztatni az autókat covid alatt, és is mindig vittem szerelőhöz is meg vizsgára is. Igen, 2017 óta átmennek ezekkel a főfényekkel az autóink, mert csak oda világít ahova szabad, ellenben a sok matt/orra elé világító vacakkal.H-Zol: Itthon sose lesz legális. Ha mégis, a topikra mindenki meghívok egy sörre/kávéra, eskü!
-
válasz
Zoli-bácsi #70081 üzenetére
Ha te is több mint 20 autóban próbáltál kb 15 féle ledes főfényt, és tisztában vagy az autós világítótestekkel/fényforásokkal; elhiszem.
Látod magad is galériában, van pár nem projektoros, pl a Picasso H4-el eleve nem lehet az, de akad egyéb H7-es is (Leon 1m). Amin két 4,5-5mm-es keskeny ledcsík van kis bázistávolsággal (lehetőleg kisebb mint 2mm, minél kisebb annál jobb), azok tudnak jól világítani.Az 5000es kínaizás arra, ami a Philipsek továbbfejlesztett változata, nem túl okos dolog, és nem sok ismeretre vall.
H7,H11,HIR2-esekbe használtam ilyenekből (mindkét autónkban ez van a tompítottban), és összességében elég korrekt. A régi is hasonló design volt, nem a 10000es változat, hanem akkor 25K; de ez volt jó (az olcsóbbak akkor még nem). Szempontokkal nem akarok tovább offolni itt.
-
válasz
HollyBoni #70077 üzenetére
A spotot a földre irányítsd kb 50 méterre, csak a spill fénye érje az autósokat/többieket! A spot teteje is érje valahol a földet. Erdőben célszerű viszont kicsit fentebb állítani.
papucsiga: Dehogy van maszkolva, normális ledizókkal foglalkozok csak
A Picassomban NSSC 5S Plus van kb 2017óta, meg még a mostani tulajnál is (kb 100k km óta van bent). Ilyet nem kapni, de az 'utódja' is pont 5S Plus névre hallgat, a linkelt videóbál a hsz-ek között a link. Ez a Philips klónja, de lecseréltem a Philipset erre, mert kisebb a driver, és nincs csati.
H7ből bő tíz, kétizzószálasokból inkább 15 körül van normális. De fehérebb a fehérnél, tartósabb a tartósnál, fényesebb az emelt fényerejű izzónál, sztem nem rossz deal.
Csak jó állapotú lámpába tegyétek, jó foncsor/búra fontos!
Meg nyilván pontosan beállítani, nem pénzt pazarolni a beállításokra, mert 10ből 10szer rosszul állítják be, csak a mértéke változó.
Akit érdekel, átmehetünk ezzel az autós offba, talán ott kevésbé off.
-
válasz
Lacerta #70075 üzenetére
Tévedés, egész évben az autósok 80%-a nem helyes világítással jár! Napi két órát vezetek, autóbolond vagyok, hidd el; fogadhatunk is. Legtöbben 1-2 csíkot (15-30méter) világítanak meg 80-120 méter helyett(!!!), rengeteg a kiégett izzó (akár helyzetjelző, féklámpa vagy rendszámvilágítás), sok a vakító (rosszul berakott vagy xar xenon/ledizzó, vagy matt foncsor vagy matt búra, vagy fos TYC/Depo lámpa miatt) autó.
A sok *** ember nem tudja/érti azt a sok bonyolult szabályt, hogy1, Lakotton kívül, ha van menetjelző fény, akkor azt használjuk, nem az útmegvilágító berendezést.
2, Ha [I]rosszak a látási viszonyok[/I] vagy nincs menetjelző, [I]akkor[/I] a [B]tompítottal[/B] [S]nem helyzetjelzővel[/S] közlekedünk.
+1: Ködzáró fényt lakotton kívül, a sor végén (ha utolérnek/lakottra érünk, lekapcsoljuk kapcsoljuk be, erősen korlátozott látási viszonyoknál.Sok *** tompítottja 2 csíkot világít, persze a ködlámpája sincs beállítva a kellő1,3% lejtésre, hogy 30-40 métert világítson 250-300 métert ellátni, de ködlámpázik ezerrel, az persze nem zavarja hogy sötétben ennek a tizedéig világít csak el
Így van, csak a műszaki
vizsgáraadóra 'javíttatják' meg az autóikat. Itthon a közlekedési kultúra, felelősségvállalás, vagy a biztonság, józan ész nem nagyon dívik
De ha a rendszer engedi, mert tökéletesen inkompetens a vizsgarendszer; akkor mit várunk? Egy németben 8 pontban bukott autó nálunk kenőpénz nélkül átmegy a vizsgán. Nem meglepő hogy eu roncstemetője vagyunk.H-Zol: Milyen a szűrt izzó?
A linkelt videóban a tompítottamban van a ledizzó; vakít, sok a szórt fény?
Polír után lakkozás vagy fólia is kell, ha a foncsor szép, finoman töröld le a port róla; sokat javul az eredmény. Jó izzóvaligényes ledizzóvalbaromi sokat javul az eredmény.
Fun fact, amit falnál ellenőrizhetsz: ha nem ilyesmi a vetített képed, akkor ha alig ezer lumennel is, de te is vakítasz folyamatosan (lásd szinte az összes Fábiás, rengeteg G Astrás, stb) minden előtted menőt és szembejövőt!Ontopic: Elvitték az egyik H3-at és SP40A-mat. Amíg lesz H300, és vannak kuponok, mit vennétek? 5000K, 18650, fejlámpa, nem drága.
Sofirn HS40 esetleg (SP40 jobb uival és erősebb driverrel kb), vagy H04F lenn jó 2/3 áron,... Esezleg D25L/S... Bő tízezres lámpák amiket könnyen el is tudok passzolni, de még kétszer ennyiért kevés olyan van amit ah HL55 és HS05 mellé azt mondom lenne értelme hogy maradjon.
-
Gratulálok a zseblámpás büntetéshez
Nálam ha valaki vakít, legyen rosszul beállítva, matt, gagyixenon vagy gagyiled, kap egy kis refit, hogy tudjon róla. Lámpával a szemébe világítani minimum veszélyes.
Attól hogy ledes főfényt raksz az autóba, nem kell hogy vakítson/szar legyen, sok agyhalott már a hidegfehér fényre vérszemet kap, főleg ha ő elhanyagolt lámpával van. Más kérdés hogy rengeteg a gagyisz@r, de nem csak az van.
Attól pedig hogy itthon a műszakiadóztatásnál nem vizsgálják, mindenkinek jól felfogott érdeke lenne normális állapotra hozni a világítótestjeit! Neked is is melegen ajánlom!
Áfa: Tudtommal sehonnan nincs áfamentes rendelés, BG-ról sem. Mindenütt ott az inclusive VAT, ami 27%.
B**** posta mégis kifizettetné pluszban, szállításra is, meg 400/800Ft szolgáltatási díjat, így amim jönne cucc, kétszeresébe kerül az idióták miatt. Elküldtem a számlát, de elseje délután (2 nap) volt a határidő a csak 400Ft-os díjra, úgyhogy nem tudom mi lesz ebből, de sok jó nem várható -
BUÉK!
Tegnap ismi 14500as akkuit néztük(kis lámpázás szilveszterezéskor), ami... Lion, 3,6V; rá van írva hogy AA size, de kicsit kisebb, és gyengén világít vele a lámpája. Ez milyen elem lehet? Hasonló mint ami S7 400asokba megy...
-
válasz
MC Pite #69940 üzenetére
H3 nem túl jó minőségű videón: [link]
Futásra is simán elég, és a flood kb a cipőmig ér. Nice. 4,5órát tudott 50 lumenen normális 750es újratölthetővel.
Kár hogy hidegfehér.
Rákerestem mire van a kék led, elvileg a vér és az olaj látszik vele jól, és horgászathoz használják. Sose tudtam mire jó. -
Bringalámpát rendeltem a wubentől; és nem tudtam otthagyni az akciós H3-at.
Műanyag, meg AAA, szóval pfujj; de meglepően korrekt kis cucc -
válasz
Wolfskin #69909 üzenetére
A réz lámpákkal nincs tapasztalatom, a hűtéssel, fémekkel kapcsolatban van egy kicsi. Ugyan a (vörös)réz jobban vezeti a hőt, a súlytöbblet miatt maximum békés sétálásra jó még fejlámpaként. Meg nem tudom lakozzák-e (gondolom), vagy hogy védik a felületet az oxidációtól... De az zicher, hogy az eloxált alu meg jobban le tudja adni.
Maradjunk annyiban, hogy csak designbeli előnye van, hűtésben ne számolj, hogy emiatt 9 másodperccel tovább lesz turbód télen bringázás (menetszél) közben... -
válasz
MC Pite #69848 üzenetére
Úgy nézem (más videókban is) hogy a HS20 nagyon odab.sz az XHP50-el, csak bónuszként van mellette az LH351D. De engem eléggé zavar az eltérő színhőnérséklet (még az SP40A-nál is zavar kicsit mennyivel melegebb a spot mint a flood, pedig egy ledes). A fenti videón alig, a többin nagy(obb) a különbség. Speckóban is kétféle van, ki tudja melyik az igaz...
-
SP10 20%os kedvezménnyel van a sofirnnál.
HD15re kellene valami jó kis akció -
-
válasz
HollyBoni #69801 üzenetére
Utolsó négy kép: H04, HS05, HL55, SP40A: [link]
A HS05-höz áll talán közelebb (1-10-100-350-1000l), a spot mérete hasonló, de floodra többbfényt ad a kompakt Sofirn.
A HL55 is kicsit szűk, de nem sokkal kisebb a spot, és addig több fényt ad a flood amíg van (jobb oldali közelebbi ajtótokon vagy baloldalt a kapcsolón a falon látszanak pl). SP40A floodja meg a cipőfűzőt is megvilágítja, bár nyilván kisebb a spot, és halványabb a flood. -
válasz
Lacerta #69785 üzenetére
De hát ez a sima, azaz a TIR lencsés verzió
Ellenben ha jó lenne hozzá a H300 TIR lencséje, na az instant rendelném!
Lehet hogy az akkus H04RC árától olcsóbb, de innen vettem most, lámpa+35E akku+posta az bő 14K Huf. De érdekel az a kupon, megnézném mennyi az annyi.
Ehh, elsiklottam a tartós információ felett idáig. Elsősorban nejemé a lámpa, ő jobban szereti a szilikon; más kérdés hogy 99%ban én használom -
válasz
gyapo11 #69777 üzenetére
Ehh, valóban
.
Hogy ne legyen egészségkárosodásom, azért csak szereztem egy H04-et (sima, XPL 5000K).
Röviden, tetszik.
Picit szűkebb a flood mint gondoltam, de nem vészes.
B módban használom, ez dolog fura:
Off>Hold 0.5sLowest programmed option (Can be L1/L2 but might also be M1 or whatever).
Szal a LMH sorba nem tenném be a fireflyt, ha ez úgyis indítható a 0,5s-es nyomvatartással, de csak akkor lesz kis fényű mód, de oda is beteszem. Az a 3 lumenes állás az inkább jó 10 (szerencsére). A H300 UI (és lencse) szimpatikusabb, de nem bő kétszer annyira...Amúgy süssék meg, hogy a manuálban nem mutatják hogy fűzzem össze a fejpántot, ha már szétszedve érkezik
. Fura hogy a feliratok és minták nem reflektívek (pedig nagyon hasonló a Trustfire pántja ami reflektív), csak ha aközépső pánt is fent van, arra vartak egy téglalapot fényvisszaverős anyagból.
Arra nem jöttem rá melyik H04hez jár szilikon, melyikhez a műanyag lámpatartó (talán az RC-khez?), ehhez szilikon járt (kár, de legalább könnyebben fordul benne a lámpa mint a Sofirnosban).ANOka: Ettől függetlenül a 4000-5600K színhőmérséklet között jellemzően természetes fehérnek hívjuk a fényforrásokat (kb 4000 alatt meleg, kb 6000től hideg). És én a házban is (4000K) és lámpáknál is (4500-5000K) a természetes fehéret preferálom.
De valóban a pupilla méret/szempálcák állapota alapján ugyanazt a fényt más hőmérsékletűnek látunk, mert más hullámhosszra érzékenyebb a szemünk (este a természetes/hideg fehér felé tolódik el az a tartomány amire érzékenyebb a szemünk). [link] -
válasz
Sterilzona #69772 üzenetére
Nem vagyok ampervadász, de szerintem a kérdés biztos megválaszolásáshoz a lámpa felvett teljesítménye lenne fontos infó.
Röviden amúgy igen, vszínű nem maxon, de meghatja (nem hiszem hogy a nettó 2A-t folyamatosan tudja). -
válasz
csibe1 #69762 üzenetére
Abban nincs mágnes, ha ez szempont (de jó hozzá a külön kapható kupak).
SP40ből melegen ajánlom az A verziót. A HS40 a fokozatmentes fényerőállítás miatt lehet jó akinek ez szimpi; inkább messzire visz. Az SP40A meg jobban használható közelre, legalábbis nagyobb a spotja, és gyengébb, de szélesebb a floodja.gyapo11: Ah, ok. Mondjuk szerencsére nálam idáig egyik sem merült sokat hosszú távon se, pedig a HC60, BC30 (sokszor fél évig nem is használom) és az SP40-nél is van led is a gomb alatt.
Múltkor volt szó arról, hogy bírják a liIon cellák a hidegben; akinek ez fontos, akad azért pár alternatíva: [link]
-
válasz
csibe1 #69750 üzenetére
Szinte sose töltöm tele, és szinte sose töltöm lámpában az akkukat - Nitecore UM4et használok erre, és reltatív kis árammal, 18650et 500mA-el, a kisebbeket 300-al.
Nem tölti túl (hármat próbáltam, de csak tesztre hogy működik), sokan csak ezzel töltik az akkut, évek óta. Tesztekben mindig ellenőrzik a töltést, nincs rá panasz, és a sebesség is jó (sőt, talán kicsit gyors is, de vész esetén jobb is ha majd egy amperrel tölt mondja sokat kell várni).
Alkalmi használatra, meg ha nincs több akkud, jó lesz. Nem a gagyi/veszélyes kínai szint; de egyszerű töltő van benne; mint a lámpákban/kábelekben általában.Ha páratlan számú Nimh töltés kell, akku kondíció kijelzés, töltőáram választás, akkor kell egy korrekt töltő szerintem. -
-
válasz
csibe1 #69739 üzenetére
Jelentem az SP40 tölt.
Tesztek szerint majd egy amperrel: [link]
A sima SP40 talpában is van mágnes; de kapható mágneses kupak, ami jó a HS40hez is.Skacok; Armytek: Tényleg nincs LVP a lámáikban (Wizard, Elf). Van olyan aki érti az elnevezéseket/típusokat? Ok, Elf kevesebbet tud mind a Wizard üzemmódokban, C1 a rövid...
De pl a fényerő fokozatok, a használt emitter színe, az rejtély marad számomra...
Van 1-2 lámpa ami bő huszasból meglenne; de ez a két infó elég fontos lenne azért nekem... -
válasz
csibe1 #69713 üzenetére
Nincs HD20am, de az SP40A is ilyen, és könnyebb. Szerelni tökéletes (ha nem nagy a fejed, vagy nem a sapkára akarod venni). Nagyobb fejre, bukóra, futni/bringázni már nem annyira jó, mert nyúlik/rugózik benne a lámpa.
BBD: Ha a hidegfehér fény számára megfelelő, a Fenix elég korrekt cuccokat gyárt.
MC12 volt nálam, korrekt, viszont beltérre nagyon sok, és kültéren is inkább pár méterről jó.
A 60 lumenes állása inkább 90 volt, az MC18 86 lumenje nem tudom mennyi. A papíron 3 luemenes állás viszont tényleg 3 lumen közeli lehetett, az meg kevés volt nekem.MC18 ársávjában inkább SP40A amit vennék/vettem; vagy kettő között Fenix HL60R egy nagyon jól sikerült lámpa pl. (Nitecore HC60 v2 is jó lehet, de az 1 és 40 lumen között nagy a lépcső picit, és a a turbo is benne van a 'körben').
Ha viszont nem kell neki messzire világítania (bringázás erdőben vagy hasonlót kell érteni ezen), akkor lehet hogy egy szórt fényű Skilhunt H04-el jobban jár, amit a hardveraprón be tudtok szerezni, és szintén elég korrekt minőségű. -
Bukósisakot sztem senki nem azért hord, mert szereti... Mióta gyermekem van, lakotton belül, a péksékig is felveszem.
Nejemnek is mentette már meg valószi az életét a bukó, így megúszta agyrázkódással és arccsont repedéssel.Én BC30 + HL55-el megyek főként, vagy az SP40A.
-
válasz
Lacerta #69649 üzenetére
Hát jah... Képeken úgy tűnik az Armytek se rossz, HS20/Panda3 a 2 emitter miatt kerül be a pakliba. Amúgy érdekes, a szintén sok keresgélés után kiválasztott HL55ösöm még mindig nagyobb spotot csinál mint az SP40A, és nem olyan éles az átmenet a floodba, futás/túrázás/bringázáshoz kiváló, már épp jó a spot méret. És a (stabilizált) fokozatok is egész jók (bár ilyen fénycsóva mellett nem bánnám ah a 10 lumen picikét kevesebb lenne, de még épp elmegy). Ja, és messze a legszínhelyesebb lámpám, a két LH351D mellett is.
Amúgy nyilván radaron van a H04, de képeken egyik verziója sem tűnik elsőre nagyon bejövősnek, de talán az F ami bringás/szerelős módba válható. Remélem 90°al is forgatható a diffúzor, mert csak 180as fordításokat láttam, és lefelé fordítva gyári állapotában nem fasza bringázáshoz.
Egyébként az MC12/MC18, és képek alapján kb a HS10 lencséje lenne amit keresnék inkább a fenix mellé.
Vagy diffúzort rakok az SP40reNem mindenáron akarok váltani, de kicsit nagyobb spotnak jobban örülnék, a nagyobb fény/messzire látási igény hogy nem járunk éjszakai túrákra, kisebb prioritás, inkább sétákhoz, munkákra legyen jó. De még 20k-ig is rengeteg lámpa esetlenebb pár dologban mint az SP40A...
Amúgy féloff, de tegnap néztem meg a Hm65R tesztjét; (Fenix) lámpában ekkorát még nem csalódtam... Itt a 2 emitter szinte dísz; kizáró vagyba is lehetne tenni őket. [link] Nem gondoltam hogy a 65 a lámpa nevében azt jelenti, hogy hány lumenre képes tartósan High álláson mindkét leddel. Igaz, a T verzió már normálisan teljesít, de nem szeretem az olyan pántot, és a kis fokozatok kb eliminálva lettek.
-
bedvóter: Hm valóban, a Th30 kimaradt. Ugyan kompaktabb lámpák keresek elsősorban, de ennyi fényt 18650es fejlámpából még nem láttam - ami ténylegesen tud is ennyit, és emellett az alacsony fokozatok is használhatóak. Nem a legjobbak számomra, de elgondolkoztató
Nagy hátránya, hogy nem látok most NW-ot belőle (meg persze drága).DC Fix Diffusion Film jellegű megoldás nincs mostanság? Az Sp40A-ra pont jól jönne egy ilyen.
Dapro: Kézbe akarod fogni a lámpát?! Kellenek kis fényerők is (munkához, keresgéléshez)? A kutyasétáltatás az olyan helyen is megy, ahol elengeded, és kellhet nagyobb fényerő is néha?
Sofirn SP40(A) pl jó lehet. 18650-es akkuval néznék lámpát ha több napig kell 1-3 órás üzemidő (a 90 lumenes álláson a fenti lámpánál). Ne feledd, 0°közül télen kb a fele üzemidőt tudják a LiIon akksis lámpák! Még egy ok, amiért nem vennék nem cserélhetős akkus lámpát.Vagy Decathlonból bármi, ha úgy érzed nincs szükséged a masszív házra/üzemidőre/akár nagyobb fényre. Nem tudom van-e bármi olcsóbban ami normális (védelmek, masszívság terén, fényerőfokozatok, fejpánt, a világítási fénycsóva, stb terén).
AAA elemeseket szerintem erre véletelenül se vegyél! Ahogy kínai csiliólumenes minden védelem nélküli silány vackot se (pl Boruit).
Fenix HM23 az első a Mylitee-ról amir erre megvennék - ha megfelel a tölthető AA akkus megoldás (mert van már az akkuk mellé okostöltőd amivel egyesével lehet tölteni őket.
Esetleg Wowtac H01 vagy Trustfire MC12 , de 2 naponta tölteni kell, mínuszokban inkább naponta feltenném, és hidegfehér, amit utálok (4500-5000 Kelvin környéki fény szeretem este). Külföldről ilyen kicsikből (16340es akkus) a Sofirn HS10 ami ezek között az egyik legjobb, és árban is nagyon jó.
18650 5000Kelvinből az SP40A mellé Convoy H1, bár szerintem a 25 lumen kevés, a következő 250 lumen meg sok. -
Továbbra is várnék tippeket tőletek is a HL55 és SP40A mellé/helyett egy fejlámpára.
18650, natural white, Nem túl erős spottal, de ne is legyen nagyon floody (ezt hogy mondjuk maygarul, ne legyen nagyon szórt a fény?
). Közeli szerelésekhez (való 5-10 lumenes állás kell emiatt), gyalogtúrákhoz erdőben és alkalmi bringázáshoz. Azaz tudjon gyakorlatilag 500 lumen körül legalább 8-10 percig, és 100-200 lumen körül órákig. Relatív nagy/lightos spotot szeretnék, de legyen relatív széles floodlight is.
Akkuval mindennel együtt huszasból álljon meg lehetőleg.Előny ha a turbo nincs az alap fokozatok között, ha kormányra rakható (univerzális kormányadapterrel), illetve ha legalább 80as a CRI.
H61R drága és hideg. HC60am volt, drága kicsit és az 1 után 38 lumen túl sok (és benne van a 'körben' a turbo). H04(F?) drága (nem tudom mennyire szűk a képe lencse nélkül). HD15ről kevés az infó, és félek a szilikonos fejlámpatartóban remegni fog a lámpa rossz úton (már SP40nél is jelentkezik). Panda 3 árban so-so, de két leddel kicsit gyengus az újabb verziók fényereje (és még így is meleg a lámpa), illetve picit már meleg a fénye. Eleinte több próblémáról beszámoltak, meg szerencsétlen méretű pántról, de idáig ő a B terv (saccperkábé SP40A szintű a spotja).
Armytek Wizard (C2 Pro Nichia, bár a 15-40-226-os mért szintek nem a legjobbak; vagy a sima Pro jobbnak tűnik a 26-122-293-al, de tényleg nincs LVP?) is akár jó lehet, bár ez is húzós, és még nem sikerül kibogoznom a gyártó palettáját, sőt, a fényerő szinteket sem látom -
válasz
bedvóter #69595 üzenetére
Bringás cuccokat 90%ban németből vagy angliából veszünk. Először is van kínálat, másodszor szállítással is olcsóbb általában, a szuper forintunk ellenére is.
Hozzáállásban pedig ééééég és föld a különbség!
Sokszor kellett volna az importőrtől valami (akár garanciáztatás végett), de nem hoznak; nem akarják megoldani. Van olyan nagy teló gyártó (RS), akinek itthon annyira gatya a forgalmazója, hogy egy bizonyos bp-i kisker részben abból él, hogy ő be is hozza az alkatrészeket és szervizeli. Én is azt az opciót választottam, hogy garancia nélkül olcsóbban veszem újonnan(magyar boltból), mert később, amikor lett garanciális problémám, ide felvittem és pár óra alatt megcsinálták 7000-ért. 3-4 hónap lett volna a hivatalos importőrnél.
Vagy legutóbb (spéci) küllőket törtem egy faággal, importőr közölte hogy idén már rendeltek cuccok, nem terveznek nyár végefelé már idén újabbat rendelni. Osztrák nagykernek írtam, hogy sorry, tudnának-e kiskereket mondani Ausztriában, ahonnan vehetnék, mert itthon nem kapok; akkor voltak olyan jó fejek, hogy elküldték direktbe nekem a pótalkatrészeket, azt mondták tudják hogy itt kicsit nehézkesen mennek a dolgok.
De sajnos sok más területen is hasonlóak a tapasztalatok.
Mylitee-val nincs tapasztalatom, hogy milyenek (bár idáig nem nagyon hallottam panaszt rájuk).
Árak tekintetében adott ország/kormány rendeletei, szabályai elég sokat módosítanak, és ilyen téren nagyon rosszul állunk. A hozzáállás az viszont más kérdés.zolikaDB: Köszi a linket. Bár itt szerintem nem nagyon látszik rendesen a különbség, a korábbi [videóban] jobban látszik. Meg felvágtam ide is a képeket amiket otthon csináltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest