- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Zoli-bácsi #51969 üzenetére
-
WestBam
Topikgazda
Utorch/Sofirn SP36:
Úgy tűnik, hogy teljesen rendben van a boltba kerülő szállítmány! Másoknak is adtak belőle, pozitívak a visszajelzések. Akkutöltést még nem teszteltem, csak a fényét és a melegedést.
Ugye elég összetett a driver programozása, ezért a cikkel várni kell egy kicsit, hogy megcsináljam hozzá a magyar leírást is, meg szeretném kicsit többet is használni mielőtt bármi konkrét kijelentést tennék. Elsőre viszont azt mondom, hogy ez valami brutálisan nagyon jó cucc!
- Kompakt méret, egészen hordozható.
- A ramping mintaszerűen működik, ahogy kell.
- Melegszik, de az alapbeállításon 0°C körül simán használható, valószínű a turbó módot rövidebbre fogom venni. Nem mértem, hogy 2 vagy 3 perc az alapbeállítás, de bármelyik is az egyel rövidebbre veszem és akkor nyáron sem fog odasülni a kezem (teljesen).
- BRUTÁLIS a fénye.
- Hidegfehér, 6000K körüli a színhőmérséklete.
- 3 darab 18650 button top 30Q = 9000mAh kapacitás.Pár negatívum:
- Kicsit kagylós a felépítése miatt a vetítési kép széle. Ez a gyakorlatban nem észrevehető/zavaró!
- Túl erős a nyomógomb alatti LED-ek fénye.Egy szó mint száz, szerintem mindenki kezdjen csoportosítani a paypalra egy kis zsetont, mert ha valami, akkor ez bizony megéri az árát.
Azt az árát amin épp küzdök a gearbesttel
További részletek hamarosan. -
WestBam
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #51949 üzenetére
Kevesebb mint 6000Ft-ért az Astrolux szerintem hibátlan választás.
Nem rossz a Convoy sem, az is melegszik azért ha huzamosan van használva maximumon. Szemmel nem látni ám ekkora különbséget az Astrolux visszalépése utáni fénye és a Convoy C8 maximuma között, a fotókon ezek sokkal jobban kijönnek, a szemed meg adaptálódik hozzá -
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #51840 üzenetére
Konkrétan az Astrolux S1 esetében: Megkapod a holdfény módot és mellette még 5 fokozatot és a 45 másodperces turbót. Ha nem kapcsolod be a turbót akkor olyan, mint egy S2+. Ha bekapcsolod akkor meg szét tudsz nézni, ha szükséges akkor nagyobb területen is.
Reagálva:
1. Mi a jobb: ha van lehetőséged rövid időre ellátni pl. 100 méterre, vagy az, ha közelebb kell menned 50m-el, hogy meg tudd nézni mi van 100 méterre? Mert én baromira lusta tudok ám lenni
2. Ezzel én együtt tudok élni, ilyenek ezek a boost driver-ek. Ha 12V és sok amper kell a LED-nek akkor egy lemerült 3,5V-on álló cellából már nem tudja kinyerni. De előtte volt rá lehetőséged, szerintem ennek is örülni kell.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
HollyBoni #51837 üzenetére
Tipp:
C8 biscotti driver-rel szerelve 12-es csoportba (csak 100%) és egy lengőkapcsoló hozzá. Némi gyorskötöző és máris megvan a bicajos budget reflektorod egyszerű kezeléssel -
WestBam
Topikgazda
Még nem kapható, csak BLF-en vannak fent róla képek. A "wc kagyló"
Ha azt nézzük, hogy fillérekből megoldhatja a bicajon használt lámpáknak a vakítás problémáját akkor a kiindulási alap nem rossz. Nyilván lehet fejleszteni, alakítgatni, illetve kísérletezgetni vele, de legalább valami történt ez ügyben is, ami olcsón kivitelezhető.
-
WestBam
Topikgazda
Többeket érdekel a C8+ 21700 verziója: Youtube
Ennél sokkal hasznosabb kiegészítő, remélhetőleg hamar továbbfejleszti és piacra is dobja, mert ez sokaknak a "problémáját" megoldaná fillérekből:
-
WestBam
Topikgazda
válasz
1stVikman #51769 üzenetére
Az erős driver az én mániám, én propaglom, hogy azt kell venni. Alacsonyabb fényerőt kisebb fokozatban lehet az alacsony és a közepes fokozatokat használva elérni. Viszont ha kell a kakaó akkor ott a lehetőség, hogy kiaknázd a "végtelent". A 6x és a 8x driveres is melegszik mint állat a magas fokozatban. Szerintem ha már lúd, legyen kövér. Egyébként meg S1-et kell venni és akkor nem probléma, mert visszalép. Mondjuk a 7 módos csoportban hiába lép vissza
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Diamond500 #51808 üzenetére
Semmi konkrét nincs még az utódról. Ha lesz infó akkor megírom itt is, egyelőre a gyártóval egyezkednek árban, aminek én 20$ környékét javasoltam.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Zoli-bácsi #51767 üzenetére
Miért ne merítené? Ami világít az mind meríti.
Az AAA elemtől kell "félni", mert kicsi a kapacitása. Az, hogy mennyi áramot vesz fel a lámpa elképzelni sem tudom, de volt aki írta, hogy egy hulladék. Látatlanban nyomok erre egy +1-et -
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Diamond500 #51750 üzenetére
-
WestBam
Topikgazda
válasz
-szabi- #51743 üzenetére
Ha azt nézem mit tudnak és a kuponos árakat, akkor kifejezetten jó vételnek tartom őket.
Persze nem mind az, érdemes előtte elolvasgatni a teszteket róluk, mert vannak olyanok is, amiket használni nem nagyon lehet értelmesen, pl. az S41 is ilyen szerintem. Vettem, hogy kipróbáljam és úgy is lett ahogy gondoltam. Vagyis nem, mert még annál is nagyobb csalódás volt számomra.
Folyamatosan jönnek ezek a sok LED-es csodák TIR lencsével, de nekem egyik sem jött be eddig. Jó meg minden arra a pár másodpercre míg vissza nem lép, mert látványos, meg tüzet gyújt, de egyébként meg a használható tartományban pont a kandela hiányzik belőlük, így sokszor magasabb fokozatban kell járatnom, ami miatt meg melegednek. Ördögi kör, de ezek sajnos ilyenek. A hibrid TIR lencse más, ezt kifejezetten ezekre írom, ahol 3-sok LED van egy lencse alatt. -
WestBam
Topikgazda
válasz
Zoli-bácsi #51741 üzenetére
Egyáltalán nem off, nagyon is elemlámpa téma.
3xAAA elemmel elég karcsú lehet az üzemidő. Semmiképp nem venném meg.
Minimum 3x AA elemes legyen, tölthető Ni-MH akkuval 6000+ mAh kapacitással már jobb üzemidőket is el lehet érni. -
WestBam
Topikgazda
válasz
Zoli-bácsi #51706 üzenetére
Egyelőre nem, hegyekben állnak a cuccok amikről írnom kellene.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Gargouille #51687 üzenetére
Azért nem fej nehéz, mert nem a testet fogod, hanem a testet és a fej hátsó felét markolod meg, így esik kézre. A vállpánt a lehető legjobb ajándék egy ilyen lámpához, rászokhatna a többi gyártó is. Jetbeam T6-hoz is járt, igaz az olyan kis gagyi volt, ez egy fokkal komolyabb cucc.
-
WestBam
Topikgazda
Idei első cikkem az Astrolux MF02S keresőlámpáról a blogon olvasható
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Gargouille #51601 üzenetére
Egyelőre köszönik az információkat, azért megkérdeznek még pár embert erről, hiszen az első körben is több ember véleménye formálta a végeredményt.
Szerintem is egy jó lámpát gyártottak elsőre, szóval a bukta esélye hatványozottan nagyobb így, mintha egy gyengébb modellt kellene cserélniük. Bízom benne, hogy nem akarnak túl merészet lépni, amibe belebuknának. -
WestBam
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #51516 üzenetére
Ahogy az elektromos autókban az akkukat hűtik, az űrben ugyanezt napelemekkel meg lehet fordítani és fűteni őket. Például.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Gargouille #51496 üzenetére
Igen, ez a teszt valóban sok mindent bizonyított.
Pl. ha kint felejted a lítium akkus lámpád télen akkor koránt sem biztos, hogy működni fog ha ismét kimész és be akarod kapcsolni. Ha pedig kint hagyod a kocsiba akkor szintúgy kétséges a használhatósága. Elég tanulságos volt, annak ellenére, hogy itthon viszonylag kevés a -20°C körüli hőmérséklet. A teljesítménybeli visszaesés kifejezetten látványos, azzal viszont már nem igazán lehet vitatkozni sem. Éljenek az elemes lámpák -
WestBam
Topikgazda
válasz
Gargouille #51447 üzenetére
Az elemlámpáik természetesen bérgyártásban készülnek, a bevonat készítésének technológiáját pedig minden gyártó titokban tartja. Ha nem így tennének akkor már az olcsóbb (és sokszor a drágább) elemlámpák is baromira ellenállóak lennének, de sajnos nem azok.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Gargouille #51438 üzenetére
Beírom mint ötletet, de nagy reményeket nem fűzök hozzá.
Leírhatom én 100x is, de akkor sem fogjátok elhinni, hogy egy plusz verzió milyen mértékű költséget jelent a gyártásban. Ha valami nem kecsegteti a gyártót azonnali, vagy valamivel gyorsabb megtérüléssel akkor az már nehezen letolható a torkukon.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Zoli-bácsi #51437 üzenetére
Akkuval együtt drága lenne, ráadásul akinek van akkuja annak ez nem prioritás.
A gyártó fejével kell gondolkozni, nem a sajátunkkal. Neki plusz költség ha ilyet is, olyat is csomagolnia kell. Akkut neki akkor éri meg bele tenni, ha minden legyártott darabhoz tud csomagolni, mert akkor tud tervezni, hogy mekkora mennyiségre alkudjon meg az akku gyártóval. Mivel az akkus verzióra az igényt nem lehet megjósolni (valószínűleg az eladások töredéke lenne ilyen változat) sokkal kisebb tételben tudna venni akkut drágábban, ami a végösszeget jobban emelné. Az meg senkinek sem jó. -
WestBam
Topikgazda
válasz
Gargouille #51430 üzenetére
Még időben vagytok, ma írtak, hogy akkor kellene mondanom valamit.
A mintára senki nem panaszkodott, maga a "brand" névjegye is ez a kinézet, szerintem ez maradni fog, én nem is bánnám.
Akku töltöttség visszajelzést írtam.
Üvegtörő pöcköt írtam, hogy felesleges, de jó ötlet a mélyítés, ezt nem írtam, beírom gyorsan.
A ragasztás ellen sokan szavaztak, azt írtam, hogy hagyják el. Kérdés, hogy ragasztó nélkül is teljesíti-e az IPX szabványt.
Eloxálás is elég hasonló mindegyiken, egy eloxáló berendezést nem tudom mennyire nehéz más üzemre átállítani, de arra nem jött mástól panasz.
Töltőnyílás zárást írtam, hogy maradjon, mert nagyon jó.
Magas CRI LED-et beírom, de ahhoz már másik driver is kellene, mert nem bírja pl. a Nichia sem a 3A környékét, amit írtam, hogy tovább lehetne növelni, akár DD-ra.Többieknek:
Tokot írtam, javasoltam is helyette anyagot. -
WestBam
Topikgazda
Egyáltalán nem. Nekem ilyeneket nem csinál.
Mivel a kapcsoló fizikailag választja le az akkut Neked sem csinálhatna ilyet.Megpróbálnám a zárókupakot és a test végét alaposan letakarítani, mert így távgyógyítva én kontakt hibát tippelnék valami kosz, vagy oda nem illő kenőanyag miatt.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Zoli-bácsi #51403 üzenetére
Ha 500mA-en indítottad akkor dőlj nyugodtan hátra
A teljes teszt bizony lassú, nem töltő márka függő, a 26650 akkuk a VP4 Dragonban is mennek simán többet mint egy nap. -
WestBam
Topikgazda
válasz
kugyu21 #51358 üzenetére
Egyértelműen adathalász oldalra jutottál, amennyiben az oldal nem biztonságos (SSL tanusítvány nincs) és a webhely nem így kezdődik: https://www.paypal.com/
Hagyd el azt a lapot és ne foglalkozz vele a továbbiakban! Ha gmail-es vagy akkor jelöld meg spamként, hogy a szűrő rendszerükbe bejusson ez a próbálkozás is.
Ha a valós paypal oldalra belépsz és valami gyíkjuk van akkor azt ott fogják is közölni veled a kis harangocskán lesz is egy szám, hogy mennyi üzenetük van számodra. -
WestBam
Topikgazda
válasz
MittuDomain_ #51306 üzenetére
Már 30-án kint volt a blogon:
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Gargouille #51304 üzenetére
Ebből még én is csemegéznék jó ideig 😍
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Gargouille #51288 üzenetére
1. Annyira nem kicsi, a fénye rendben van. Ami zavar az a villogás mód, sajnos egészen könnyen be lehet kapcsolni ha gyorsabban szeretnél módot vàltani. Megszokott convoy minőség.
2. Ha megtalálom a pontos leírást akkor elküldöm, egy ellenállás és egy multiméter kell hozzá csak ha jól emlékszem.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Gargouille #51280 üzenetére
Oh, igazán jól esik pozitív visszajelzést olvasni, köszönöm.
Remélem jövő évben is kellően érdekes lesz a tartalom. Nem ígérem, hogy első héten lesz is cikk, de az első cikk egyből egy nagyon ütős darabról fog szólni
-
WestBam
Topikgazda
válasz
ZozzV6 #51277 üzenetére
Igazolom, több olyan ismerős is van aki semmit nem tud az elemlámpákról, ellenben bemegy a boltba, meglátja, hogy milyen szuper és mennyit tud, majd megveszi. Aztán megmutatja, én meg mutatok sokkal olcsóbban ugyan olyat neki. Nyilván akik expedícióra indultak ismerősök azoknak nem ajánlottam, hogy vegye az L6-ost, ők vegyék csak meg a csúcsmodellt 70-100e körül nyugodtan, én is sokkal nyugodtabban alszom, ha azzal indul neki, de egyéb esetekben jó az az olcsóbb változat is.
Tipikus példa a 20e körüli fegyverlámpa szett 2x18650 akku, gagyi töltő, lengőkapcsoló és egy kínai valami lámpa szép kofferben egy 4$-os 1"-os ótvar szerelékkel. Aztán mikor felnyomtam mellette az XPL-HI C8-at akkor meg volt nagy kalimpálás, hogy ez nem lehet. Persze én tudom, hogy nem lehet, csaltam és előreszaladtam, hogy az enyém távolabbra hordjon -
WestBam
Topikgazda
válasz
HardSanyeee #51266 üzenetére
De ezen az úton már elindultak, ezt írom, hogy már észrevették, hogy van igény az NW árnyalatra is a CW mellett, de lehet nem NW hanem CRI modellként kapod meg. Lassú és rögös az út, de elindultak és ez a fontos!
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Gargouille #51262 üzenetére
Azért róna némi mennyiségű melót pluszban a nagyobb brandek-re ha nem csak a megszokott kettő változatot árulnál (CW és NW vagy CRI), hanem mondjuk minden modellből 4-5-6 változatot.
Nem beszélve a forgalmazókról, akiknek így jóval nagyobb készletet kellene fenntartani.
Aztán ott van a sor végén Átlag Béla is, aki bemegy a boltba, elemlámpát venni. Dönthet, hogy sárgás, vagy fehér fényűt szeretne (ami azért brand gyártóknál valóban hófehér színt takar, nem kékes-lilás gusztustalan árnyalatot). Ugye Átlag Béla is sokkot kapna ha oda vetnél elé 5-6 változatot, hogy akkor melyik kell, döntsd el. Így sokkal egyszerűbb Neki is a döntést meghozni.Szerintem ez így rendben is van teljesen, hiszen aki benne van valamennyire az ismeri az alternatív forrásokat, vagy tud kettőt forrasztani, ha LED-et cserélne a lámpában. Mondjuk Brand lámpában nehezebb, mert az emittert kell cserélni nem kompletten PCB-vel, de ilyeneket még a topikból is max 1-2 ember csinál, a többiek elfogadják azt ami van. Én is megbékélek ezzel, miért is szívatnám magam?
-
WestBam
Topikgazda
válasz
HardSanyeee #51243 üzenetére
Köszi a tesztet, így már biztos vagyok benne, hogy ezt kihagyom, pedig rajta volt a kis listámon!
Egy észrevétel:
Ilyen felépítésű JetBeam JET-u is, annak is ilyen "emeletes" a driver-e. Ugyan így twisty kapcsolású és jelentkezett is rajta hiba, mégpedig nem minden esetben kapcsolt be. Ha túl erősen húzzátok rá a fejet a testre akkor a drivert túlságosan megnyomja, és e miatt tud eltörni az átvezetéseknél a forrasztás. Javítható házilag ha van egy jó picike pákád, türelmed, célzóvized és még egy kis türelmed, de eléggé szívás ha valaki nem ebben melózik. Szóval csak épp összezárni, nem kell meghúzni! -
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #51211 üzenetére
Nekem kifejezetten "kozmetikai" célokra lenne használva, szóval csakis alacsonyabb fényerőn. Talán egy izzós lenne a legjobb erre egyébként, de már ha van magas színhűségű LED akkor miért ne ilyet? A BLF 348 is hasonló, csak az meg nem fürdőbe való az acél mérsékelten vízálló testtel.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Gargouille #51208 üzenetére
Legendás tollelhagyó vagyok, e miatt is használok olcsóbb schneider tollakat, nálam ezek nincsenek biztonságban. Nálam egyébként is van dedikált fürdőszobai lámpa ilyen célokra, csak abban LB LED van, gyatra a színhűsége. Persze tologatom-tologatom mindig.
A pontok szerintem csak design elem az oldalán, nem hiszem, hogy van funkciója. Erre a célra viszont kell a több fokozat!
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #51204 üzenetére
Az a Nitecore toll lámpa egy ideje engem is izgat. Nyilván mikor torokgyulladásom vagy náthám van a tükör előtt megvizsgálom magam, majd a neten talált diagnosztikai segítséggel minimum 1 de inkább 2-3 halálos, gyógyíthatatlan betegséget öndiagnosztizálok mielőtt elmegyek dokihoz.
Ebben a magas CRI LED pont jó partner lenne. Persze a gyerek kieső fogát vagy torkának pirosságát is jó lenne vele megnézni. Elég gyakran eszembe jut ez a típus egyébként, segítség nélkül is.
Most miattatok vehetek ilyet is -
WestBam
Topikgazda
válasz
kamant #51155 üzenetére
Alkáli elemmel üzemelőt válassz, lehetőleg AA elemest, így tudod használni a piacon lévő két gyártó (varta és energizer) lítiumos alkáli elemét, ami bírja a meleget és a fagyokat is, ráadásul sokkal magasabb a kapacitása, mint a rendes tartós elemnek, tehát sokkal tovább tud működni a lámpa ha kell. Konvex lencsés (zoom-os) lámpákat nem szoktuk ajánlani, a Zanflare F2 egészen olcsón jó kis lámpa a kesztyűtartóba szerintem, a blogomon találsz róla részletesebb leírást is.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #51132 üzenetére
Ha már mindenki megmondta a magáét én is így teszek, csatlakozom nagyjából minden előttem szólóhoz szerintem is halott ez a dolog.
Nem rossz, hogy próbálkoznak, az ötlet sem elvetendő, bár vannak kétségeim a fülemre nehezedő műanyag tartó kényelmét illetően, de a legnagyobb problémát mégsem ebben látom, igaz már csak a ránézésre kényelmetlensége miatt sem venném meg.
Abba gondoljatok bele, hogy ezt milyen kényelmes lehet állítgatni, ha szeretnél fokozatot váltani. Ékes példa a 2xAA elemes modell a fején a videóban, biztos nagyon jó lehet oda hátra nyúlkálni, majd ha megvan a lámpa vége akkor azt nyomkodni egy fokozat váltáshoz. -
WestBam
Topikgazda
Kb. két éve vettem a csomagtartóba plusz világításnak ILYET. Azóta is a legjobb döntésnek tartom, irtózatosan sok fénye van méretéhez képest, lemezre tettem fel közvetlenül kétoldalassal, nincs probléma a melegedéssel sem, igaz az autóm magától lekapcsolja a lámpákat kb. 10-15 perc után, ha nyitva van akkor is. 1:1-ben kötöttem be a gyári világításra, nem ugatott miatta semmi
-
WestBam
Topikgazda
válasz
lkristóf #51071 üzenetére
A kapcsolónál nem teljesen világos így elsőre, hogy mit forrasztottál át, de ha a zárókupakot leveszed és rövidre zárod az akku végét és a testet és ez 10-ből 10x felkapcsolja a lámpát akkor a kapcsolónál keresd a hibát. Ha nem akkor kell előrébb nézelődni.
Testen a meneteket és a test végét takarítsd le, hogy a kontakt tökéletes legyen, valamint a driver környékén kell szétnézni, például a driver szorító gyűrű rendesen be van-e tekerve. -
WestBam
Topikgazda
Boldog elemlámpa napot minden topiklakónak!
FB oldalamon érdemes 1 fotót feltenni a kis kedvencetekről a mai cikkem alá
-
WestBam
Topikgazda
Így a téli pihenés és welness közben is írtam Nektek egy cikket, méghozzá a Maglite Solitaire lámpácskáról, ami minden bizonnyal az egyik első EDC elemlámpa ami valaha is készült. Nem mellesleg ismerősi körben is van még az izzós változatból 15-20 év körüli darab (nem tudta a pontos korát megmondani, de ide lőtte be), mai napig hibátlan működéssel, igaz már csak csupasz alumínium, mert annyira elkopott a bevonata, de világítani világít, a mai napig hibátlanul. Nyilván nem az elemlámpa fanatikusok a célközönség, de meglepően jól használható lámpácska, ráadásul a 47 lumenes változatnak újra van lámpás funkciója, szóval kettő az egyben eszköz!
-
WestBam
Topikgazda
Azt írtad, hogy erdőbe kellene. Oda a bármeddig üzemelő max fokozat miatt az M1 szerintem jobb választás. Szubjektív dolog, én azt venném/vinném. Vitathatatlan, hogy az F1 egy jó lámpa és mostanában tényleg jó áron is van, akinek fontos, hogy legyen töltés is benne az olcsóbban nem nagyon talál értelmes alternatívát. Vedd meg mindkettőt és döntsd el magad, hogy melyik tetszik jobban
-
WestBam
Topikgazda
Kis ontopik: Wuben E05 kis EDC lámpa cikk már olvasható is a blogon.
Véleményem: meglepően jó minőségű cucc, a fénye brutális, a kezelés és a menü szerintem kellően egyértelmű. A kiemelkedően magas készenléti fogyasztás viszont nem tetszett, arra még gyúrnia kell a gyártónak, mert így hamar le fog merülni a kikapcsolt lámpában lévő tartozék akkumulátor. -
WestBam
Topikgazda
Vess egy pillantást a blogomra, megkapsz minden választ, mivel mindkettőt használtam és írtam is róluk egymás után. Nekem az M1 jobban bejött, a mai napig megvan.
Régi cikkem még itt is fenn van: Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató -
WestBam
Topikgazda
válasz
1stVikman #50730 üzenetére
Kollégád nézzen utána rendesen, hogy mit vesz, mert ecigibe nagyon izmos akku kell, nem tudom miket forgalmaz az a srác, de csak ilyen VTC6, HG2, ilyesmi ajánlott, szerintem az ecigis szaktopikban tudnak mondani olyan akkut ami kell a modjába minimum. Gyengébb akkuval tudom, hogy nem tudnak megfelelően működni.
A rosegal-t én nem ismerem, elvagyok a három ismert webshoppal (banggood, fasttech és gearbest), a C8 sosem rossz, ha van rá felesleges pénzed akkor vedd meg, jól jöhet néha a 200m körüli hatótáv is.
Töltőből kérdés, hogy mit szeretnél vele csinálni. Ha csak 1-2 lámpába akkut tölteni akkor felesleges a kijelző és extra funkciók. Ha van Ni-MH akkud is és azt is töltenéd, karbantartanád akkor mindenképp a lii-500-ra lesz szükséged minimum, de arra figyelj, hogy sok esetben táp nélkül adják jó áron, az pedig kell a működéséhez!
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Diamond500 #50725 üzenetére
C8 Astrolux vagy Convoy kivitelben. Ez utóbbiból inkább a C8+, vagy a sima C8 biscotti (12 módcsoportos) kivitelben.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
janakbacsi #50722 üzenetére
Nem gond, feature
-
WestBam
Topikgazda
válasz
janakbacsi #50720 üzenetére
Lezártad.
Gyorsan elővettem és megnéztem mi lehet, nyomd le hosszan, kb. 4 másodpercre a gombot, ekkor be fog kapcsolni valamelyik fokozaton. Ezek után már a leírtak szerint fog működni -
WestBam
Topikgazda
Ugye mindig szóba kerül, hogy elem/akku/fényáram/üzemidők.
Most, itt, ebben a szent pillanatban szívtam meg egy akkus elemlámpával
Csak arra tudok gondolni, hogy a zsebemben bekapcsolt és ezért merült le.
Hogy miért nem zártam le a gombot? Vagy miért nem tekertem le a zárókupakot?
Egyszerű a válasz, mert csak fogtam és bedobtam a zsebembe reggel mikor rohantam, mert késésben voltam. Itt van tőlem egy köpésre tesco, praktiker, obi, penny, benzinkutak, vegyesboltok. De a problémám egyik sem tudja megoldani.
Ha lenne nálam töltő sem lennék előrébb, hiszen most akarom a lámpát használni 2 perc múlva a korom sötét parkolóban.Szerencsére rajtam nem lehet csak úgy kifogni, a kocsiban elemes lámpa van. Ha véletlenül lemerült (kizárt, mert évente cserélem az elemet az autó szervizekor,a benne lévőt elhasználjuk otthon) akkor besétálok a boltba és venni fogok egy csomag cerkaelemet és csinálom a dolgom az eredeti tervek szerint.
Legyetek Ti is felkészültek!
(Zozz-ra és FBLLMAG-ra nem vonatkozik, nekik tudom, hogy van kéznél/autónál elemes lámpa)
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Lacerta #50584 üzenetére
Nem rossz ez a lámpa, volt szerencsém a padláson több alkalommal is használni, jöttek a kéményseprők, aztán láttam az egyik kibújó nem 100% ezért hívtam a tetőjavítókat, azokkal is körbe lett nézve vele, szóval jól használható fénye van, mi több, elég is amit nyújt fény, de semmiféle ragaszkodás nem alakult ki bennem irányába. Majd minden lámpában megtalálom azt, ami miatt tudom szeretni, nos ebben nem volt ilyen. A powerbank funkciót mint a cikkben is említettem parasztvakításnak érzem, a mérések is megerősítették ezt.. Leginkább ezért is nem vetem még xiaomi elemlámpát, hiszen az egy kicsi powerbank LED-del az elején.
Megvettem az eddigi legrosszabb ár/lumen arányú lámpám is, csalódott is vagyok kicsit, de mégis szívesen nyúlok hozzá és használom, ma is használtam, mert az apró hibái ellenére a fénye meg jó. Eszembe nem jutott az MR30-ast zsebre vágni e helyett, pedig sokszorosa teljesítményben, de mégis inkább ezt tettem a balomra
-
WestBam
Topikgazda
Rofis MR30 cikk frissítve a tartozék 21700 akku mért adataival. Elég hervasztóak lettek az USB doktorral mért adatok, ezért ellenőriztem őket a VP4 plus dragonnal is.
Kapacitás: 3795mAh
Powerbankként nem tudtam 1800 mAh-nál többet kivenni belőle. Szóval így kerek a cikk, erről érdemes tudni! -
WestBam
Topikgazda
válasz
HardSanyeee #50569 üzenetére
Nekem is furcsa ez a "frissítés". Olyan legyen valami, de igazán semmi sem.
Az M1 és M2 szerintem úgy jó ahogy van, a biscotti driver-el már nagyjából megfelel a mai kor kívánalmainak, még a régi LED ellenére is. Én csípem.
Sokkal ütősebb lett volna egy XHP50.2 vagy XHP35 HD LED-es változat, OP refivel és jó árazással. Esetleg egy 21700 testtel összehozva. Na az tolná a szekeret ismét. -
WestBam
Topikgazda
válasz
BB9000 #50518 üzenetére
Köszi a beszámolót
Biztosan para lehetett, de a lényeg, hogy megúsztátok!
A tube fényénél elég kalandos lehetett a tisztogatás, azért sok mindent lehet rá mondani, de azt, hogy hú de erős a fénye mondjuk pont nem. Még jó, hogy nem merült le menet közben.
A T1 helyett egyszerűbb működésű modellt választottam volna, pont múltkor kerestek meg vele, hogy nem tudják kezelni rendesen, mi lehet a baj. Pont annyi volt csak, hogy nem tudták kezelni
És persze ha igazán "gondoskodó" szeretnél lenni akkor egy rendes elemes elemlámpát is adhatsz nekik, mondjuk egy zanflare F2-t vagy ha az anyagiak engedik akkor még jobbat, aminek az ajándékozását össze is kellene kötni egy tisztességes útmutatással, hogy akkor hogyan is kellene használni, tárolni, ha nem használja nem benne hagyni az elemeket, nem a piacról az olcsót megvenni bele, mert hamar kifolyik, stb. Nálam részben már működik a dolog, 80 feletti rokonnak is adtam már elemlámpát, szigorúan elemmel működőt (világít akkor jó, ha nem világít elemet kell cserélni, ezt megérti mindenki). -
WestBam
Topikgazda
válasz
ZozzV6 #50479 üzenetére
Ebből az usb c töltésből lesznek még itt gebaszok én látom.
Nekem pl. a telefonom lightning csatis, szívás az usb minden formája, kábelt kell cseréljek. Kényelmetlen. Ráadásul az én adapteremmel ha kábelt cserélek sem fogy úgy tölteni szerintem, mint a QC kompatibilis töltőkkel menne. Szóval nekem ez plusz költség, ha a lámpában szeretném használni, mert kell egy újabb adapter, amit be kell egy újabb lyukba tömködni.
Mint írtam nem olyan régen: a lányom telefonja type-c QC nem tudom hányas, azzal nem tudja tölteni az S9-et ami az övé. Azóta más is megszívta ezt másik típusú lámpával. Visszafelé ha jól tudom kompatibilisnek kellene lennie, de sokan vannak akiknek van lámpájuk USB töltéssel, azok meg majd nézelődnek, hogy miért nem megy a lámpában a töltés, és azt fogják gondolni, hogy a lámpa romlott el, holott az új telefonjuk adaptere kavar csak be.
A nagyobb töltőáram minden esetre üdvözölendő, de mint a legutóbbi cikkemben is írtam, a sima mikro usb-s csatin is lehet 1,75A-el tölteni szépen, 2A-nél többet meg nem biztos, hogy küldenék az akkura, nem tudom hol van jelenleg a töltőáram maximuma ezekben, de gondolom valahol 3A körül tudhat max a type-c csatival is.
Azzal egyet tudok érteni, hogy a wuben jó minőséget képvisel, de a brand nekem még nem ér jelenleg egy Forintot sem, sehol nincs egy Nitecore, Fenix, Acebeam márkanévhez mérten. De az irány nagyon jó
-
WestBam
Topikgazda
Ezen a héten a Rofis MR30 elemlámpáról írtam. A blogon olvasható.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
ZozzV6 #50435 üzenetére
Én nem preferálom egyik kapcsoló elhelyezést sem, szerintem ez is egyénenként változik kinek melyik tetszik vagy kényelmes, de azt tudom, ha a zárókupakban van fizikai kapcsoló akkor ha kikapcsolom akkor az ki van kapcsolva.
Ha ki van kapcsolva akkor meg nincs készenléti fogyasztás, parazita áram sehol, így kicsi az esélye, hogy meglepetés érjen. Ez számomra megnyugtató tud lenni.A nehezen nyomható gomb hátterében is állhat simán az, hogy a gyártó ezzel próbálja a véletlen bekapcsolást megelőzni. Persze az is, hogy szimplán sz*r a kapcsoló, de ennek kisebb esélyét látom, hiszen az összes Nitecore lámpámnak korrekten érezhető volt a nyomáspontja, ezért is merek szándékosságra gondolni.
-
WestBam
Topikgazda
Na most megkapod a magadét, miért írsz ilyeneket, hiszen ugyan az a kettő!
Még csak színes, nyomtatott zsugorcsövet sem árulnak, amin rajta lehet az eredeti gyártó jelölése és bármire rá lehet húzni-melegíteni. Ja de, mégis lehet ilyet kapni
Páran már megírtuk honnan lehet valóban eredeti akkut venni. Ha valaki más forrásból szerzi be attól az még lehet eredeti is, és akár olcsóbb is. Csak nem jellemző...
-
WestBam
Topikgazda
válasz
kugyu21 #50425 üzenetére
Tesznek más lámpákra is, csak valószínűleg még olyat nem vettél
Amúgy ha műanyag tartóba van pattintva akkor nem is kell ilyen a lencsére, mert nem tud mihez hozzáérni véletlenségből.
Ha gondolod reklamáld meg a tömítőgyűrűk hiányát, de ha bemész a boltba kb. 20Ft-ért kapsz helyette másikat, ha olaj és benzin állót kérsz akkor sem lesz 100Ft-nál több az ára. Nem jellemző, hogy elszakadna, főleg nem ha a lámpában töltöd az akkut és nem külön. -
WestBam
Topikgazda
válasz
ZozzV6 #50418 üzenetére
"Nem lehet az oldalgombokkal kikapcsolni standby-ba. Ha azt tudná jobb lenne és nem kéne fogást váltogatni."
Engem pl. a Klarusnál ez pont, hogy zavart. Az egyik (hátsó) legyen a ki és bekapcsoló gomb, a test oldalán meg lehessen módot váltani. Vagy legyen csak egy kapcsoló rajta. Annak nem látom értelmét, hogy miért kell két kb. azonos funkciójú gombot beépíteni. Több gomb = több gond
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Tomicsek83 #50388 üzenetére
Szerintem ezek mellé inkább a Q8 ami illene, a manker inkább szélesen és közelebbre erősen világítana, nem lenne látványos a távolságbeli növekedés. Ha nem szeretnél a programozással tökölni akkor érdemes lehet megnézni az egy XHP70 LED-es modelleket is. Van belőlük választék és bizony azok is tudnak nagyot villantani, akár távolra is, szélesen.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Tomicsek83 #50384 üzenetére
A Cree LED magasabb fényáramot és nagyobb távolságot ígér, a Nihia LED-del pedig sokkal természetesebbek lesznek a színek.
Ez lesz az első elemlámpád? Mert annak nem pont ideális. -
WestBam
Topikgazda
válasz
Tomicsek83 #50373 üzenetére
Azért a Manker más ligában játszik árban és minőségben is. Nem mellesleg abban 12 LED van TIR optikával, míg a Q8-ban 4 teljesen más LED van reflektorban. A Q8 távolabbra (2-300m) is jó lehet, míg az MK34 inkább egy erősen flood lámpa.
-
WestBam
Topikgazda
Kell a pont, kell a pozitív értékelés. Ők is szelektálnak. Alis topikban írta mostanság valaki, hogy ott is szelektálnak.
Saját példa: a terméket megváltoztatja. Ad olcsón valamit ami jó, a szöveget nem engedi megjeleníteni, csak a sok-sok feedback a sok csillaggal ott figyel. Aztán egyszer csak elkezd vackot árulni. Ilyen velem még csak alin esett meg, de nyilván ezek is leleményesek, szeretnének kevés pénzből sokat csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest