- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1956
senior tag
válasz
kugyu21 #40012 üzenetére
Szerintem meg használható, és tökéletes védelmet ad.
A lencsés végét rakom be először,a szán felé nézve aztán a másik vágét kicsit összecsippentve simán rámegy..
Lehet, hogy használni kell egy kicsit akkor jobban kinyúlik.
Táskában ezt jobban szeretem, mint a hagyományos tokokat, mert pormentesen véd.
Övre, az már egy más kérdés.
Ja, és én a klipszet nem használom... -
-
balazs1956
senior tag
-
balazs1956
senior tag
válasz
ZozzV6 #39869 üzenetére
A convoyos világító kapcsolót, már meg is rendeltem.
A 14 mm-es gumigombból viszont találtam, 6 és 8 mm-es magasságút is.
Szerinted melyik az F1 be való? -
balazs1956
senior tag
Betelefonáltam ma L6 postai nyomkövetés ügyében.
A státusz
2017-12-04 10:58
A rendeltetési országban történő feldolgozás.A hölgy szerint vámvizsgálat alá vonták, és hogy gyorsítsam az egészet, küldjem el az összes doksit (Rendelés, Paypal stb) nekik. Semmilyen értesítést nem kaptam eddig, pedig a telefonszámom szerepel a csomagon.
Egy óra múlva újból hívtam őket, mert kérdésem lett volna, de egy másik ügyintéző szerint minden csomagot átvizsgálnak, és ne csináljak semmit.
Szerintetek? Ha elébe megyek a dolgoknak, az biztos fizetés. Ha várok rájuk akkor lehet, hogy megúszom?
-
balazs1956
senior tag
válasz
ZozzV6 #39851 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes leírást, fényképeket, tanácsokat.
Egy Convoyos kapcsolót berendelek, de a 14 mm-es nyomógombot honnan érdemes megrendelni?
Az eltávolítandó gumigyűrűnek van valami funkciója?Azt a lyukat kéne nagyobbra fúrnom?
Nagyon várom az esti tesztet, mert ha pozitív lesz, az sokat lendít az F1-es használhatóságán -
balazs1956
senior tag
Jaja, én is. Bár holnap hatkor kelek, de már alig várom. Egy két óra alvás általában elég.
Pláne azzal a tudattal, hogy holnap jön egy F1, meg valószínűleg megjön a BD06.
Karácsonyig remélem ideér az L6, egy lii 402, és egy lii 500-as töltő, és akkor idénre befejeztem!
Hacsak Wesbam nem gyengít el megint valamivel -
balazs1956
senior tag
Itt senki nem tud aludni?
Ma jött meg a kis Klarus mini lámpám.
Nagyon aranyos kis jószág, és nem tudtam lefeküdni anélkül, hogy kipróbálnám!
Elég jó utat futott, 20 nap, de az aksikat valami kínai csiga hozza, sosem akarnak ideérni.Zozznak gratula, igen irigylem az ügyességét!
-
balazs1956
senior tag
válasz
ZozzV6 #39778 üzenetére
Szuper lenne ha jó lenne bele.
2 db f1-em van, egy pedig még úton.
Az egyik kedvenc lámpám, mert, ha már kézben van, vakon is megtalálom a hátsó gombot.
A holdfény mód, az ár, a tölthetőség miatt szuper ajándéknak, és mindennapos használatra is.
Csak világítana a hátulja... -
-
balazs1956
senior tag
Nekem a Liitokala 100-as egy 14500-as védett Keepower aksit 4,22-re töltött.
Mérés a töltés után 1 órával történt, egy lidlis multiméterrel.
Nem tudom, ez mennyire számít soknak ?
A fórumon ajánlottak egy olcsó kis töltőt, érdekelne at esetleg pontosabb-e mint a lidlis mérőm.
Sajnos hirtelen nem találom a linket, de úgy emlékszem 9,9 dollár körül mozgott az ára.
Ha valaki segít, azt előre is megköszönném -
balazs1956
senior tag
válasz
MittuDomain_ #39101 üzenetére
Arról sajnos lemaradtam
-
balazs1956
senior tag
válasz
MittuDomain_ #39091 üzenetére
Köszönöm, behúztam egy Lii 500-ast.
Ha megjön, akkor pont 24 db 18650-est tudok egyszerre tölteni -
balazs1956
senior tag
Olyan lámpát tudtok ajánlani, aminek van moon fokozata, mint az f1-nek, és hátul világítós kapcsolója?
-
balazs1956
senior tag
Köszönöm, de közben kiderült, hogy tudja a 26500-ast is tölteni
Jó lesz a tartaléknak. Ennyi pénzért ajándék. -
-
balazs1956
senior tag
válasz
MittuDomain_ #38757 üzenetére
Köszi, behúztam egyet.
Bár utólag láttam csak, hogy a 26650-est nem tölti -
balazs1956
senior tag
válasz
MittuDomain_ #38703 üzenetére
Na most nagyon erős leszek.
Van egy vc4-em, egy Opusom, vagy 10 db Liitokala100, amiből igaz 4 most van úton.
Mondd, hogy nem kell megvennem a Liitokala 500-ast . Plíííííííííííííííííííííííííííííííz! -
balazs1956
senior tag
válasz
MittuDomain_ #38703 üzenetére
Nagyon is!
Ez a topik tönkretesz!
Te is az egyik "főellenség " vagy Westbammal, Kozyval, Zozzal együtt.
Semmiféle kuponnak nem tudok ellenállni.
Westbam topikját be kéne tiltani -
balazs1956
senior tag
válasz
MittuDomain_ #38701 üzenetére
Nemá!!
Megint elgyöngültem -
balazs1956
senior tag
Húha! Lehet, hogy reflink volt az összes?
Bocsánat, csak nagyon igyekeztem, hátha elmúlik....
Más: 26500 akkuból mi az ajánlott az L6-hoz?
-
balazs1956
senior tag
Tegnap este ráírtam a Gearbestre, a Zanflare 1 miatt, ma reggel jött a válasz, hogy ne változtassak, mert hirtelen lett!
Máris Packed a státusza. -
balazs1956
senior tag
Most olvastam az eBay-es topikban, hogy akinek még nem adták föl a Zanflare 1 -es lámpát, (4500-5000K),
az ha ír nekik, hogy megfelel a 6000-6500 K-s is azt másnap feladják. -
-
balazs1956
senior tag
válasz
MittuDomain_ #38432 üzenetére
Ne bánkódj, nekem sem sikerült
Én még csak nem is láttam mikor vált át.
Előtte betettem a kosárba, és vártam, miután egy atomórát elébb szinkronizáltam, de semmi .
Nem volt telihold, át sem változott. -
balazs1956
senior tag
válasz
FBLLMAG #38280 üzenetére
Mikor még aktívan bicikliztem (város, országút, Bp-Szentendre erdős részei), nekem tökéletesen bevált, egy nevetségesen olcsó zoomos fejlámpa.
Három kis AAA elemmel ment, könnyű volt és pont a zoomja tette használhatóvá.
Ha városban, aránylag félig vagy éppen hogy kivilágított úton mentem, akkor jó volt a nagyobb fénykör, ha meg erdőben tök sötétben, akkor a szűkebb állásba "húzva", tökéletesen tette a dolgát. -
balazs1956
senior tag
-
balazs1956
senior tag
válasz
MittuDomain_ #38265 üzenetére
Kettőt rendeltem fél órás különbséggel, a már meglevő, és jól működő harmadik mellé. ( F1 statisztikának).
Az egyik packed, a másik processzor. -
balazs1956
senior tag
Vettem kėt akciós F1-et.
Mindkettő alatt ez szerepel:
Dispatch faster.
Ez mit takar?? -
balazs1956
senior tag
-
balazs1956
senior tag
válasz
WestBam #37601 üzenetére
Érdeklődnék, hogy az Imalent DN 70 kapcsolói érintőkapcsolók, vagy pedig rendesen kattanós fizikai gombok?
Ugyanis van egy Astrolux mh 10-es lámpám, amit még világosban is művészet bekapcsolni az érintőkapcsolója miatt. Nagyon patent kis lámpa, de gyakorlatilag használhatatlan a bekapcsolás nehézsége miatt. -
balazs1956
senior tag
válasz
Gargouille #36753 üzenetére
Köszönöm, ha legközelebb Convoyt vásárolok, megpróbálom. De már van itthon vagy 5 db, most kivárok...
-
balazs1956
senior tag
válasz
Gargouille #36749 üzenetére
"hol" lehet ilyet kérni?
A GB oldaláról szoktam vásárolni, ott nem találok rá lehetőséget, vagy csak szimplán ügyetlen vagyok.
Ha meg "rácsinálják" a biscotti firmware-t, azt nem fogja bezavarni a hátsó kapcsoló világítás? -
balazs1956
senior tag
válasz
FBLLMAG #36746 üzenetére
Végül is találtam olcsóbban is.
A holdfénnyel igazad van, és is azt használom, ha éjjel fel kell kelnem.
A convoyokba is jól jönne, lehet, hogy meg is oldható, valamilyen firmware -rel.
Ami még a gumimacskám, az a kapcsoló éjjeli világítása. Amiket házilag barkácsoltam, azok tökéletesek, de ami gyárilag így jött, az felejthető.
Szinte csak egy szögből látható ,szemben a házi barkáccsal -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
A tuningoló kollégáktól szeretném megkérdezni, hogy az F1 kapcsolóját át lehet-e alakítani világítóvá?
Pár S2+-t sikerült Westbam fórumtárs leírása alapján, ugyanígy "gyári" alkatrészekkel szeretném ezt is megoldani, ha lehetséges.
Köszi, előre is -
balazs1956
senior tag
válasz
Gargouille #36610 üzenetére
Ez egy szép, precíz munka!
Köszönjük szépen, sokat segít a választásban.
Csak azt áruld el, hogy a piros nyilakat milyen programmal szerkesztetted rá? -
balazs1956
senior tag
válasz
FBLLMAG #36579 üzenetére
Van ilyenem. Szép lámpa, jó lámpa, de ennyi pénzért már inkább egy s2+ , egy olcsó töltő, és egy akku.
A lidlis elég nagy , és nehéz, meg nem olcsó az üzemeléséhet a 3 db baby elem.
A töltő sokszor van akcióban, az s2+-hoz találsz kuponokat. -
balazs1956
senior tag
válasz
yohnsee #36445 üzenetére
Szép kis topik, mondhatom!
Mivel hogy erre semmiféle választ nem kaptam, , kénytelen voltam hirtelen felindulásból megrendelni.
Most már csak szépeket lehet róla írni! -
balazs1956
senior tag
-
balazs1956
senior tag
Bocs, ezt a Boruitot akartam linkelni.
Nagyon megszerettem, van 3 darabom is belőle.
Beépített töltő, fokozatmentesen állítható fényerő, és ha úgy állítod be, akkor az infra egy kézmozdolattal be, illetve kikapcsol. Ez akkor jó, ha a kezed piszkos olajos stb.
Súlya az van, de otthoni munkákra mindig ezt használom.
Kuponozva nagyon olcsón elő szokott fordulni. -
balazs1956
senior tag
válasz
Anubis_9 #36391 üzenetére
Itt ez a favorit. Kuponnal 30 körül megkapni.
Ez olcsó, de otthonra jó választás..
De üsd be a keresőbe a fejlámpa szót, és bőven találsz infot hozzá.Itt olvashatsz teszteket róluk.
Nehéz lesz a választás. -
balazs1956
senior tag
válasz
Gargouille #36290 üzenetére
Én is tokban, főleg zárt tokban szeretem tudni a lámpáimat.
Sajnos elég nehéz összeszedni a sokféle méretet, és van már egy rakás itthon, ami semmire sem stimmel.
Lehet, hogy gány, de csináltam már tokot farmeranyagból, pattex ragasztóval, tépőzárral egyedi méretben.
Mindenesetre tökéletes védelmet nyújt a lámpának, úgy hogy hónapszámra a táskámban hurcolászom.
Ezt minden méretben meg lehet csinálni némi kézügyességgel.
Biztosan nem gyári, de az is biztos, hogy karcmentesek a lámpáim -
balazs1956
senior tag
válasz
MittuDomain_ #36237 üzenetére
Ma hat tétel jött meg, és még 20 van függőben. De abból is csak pár kapcsolatos a lámpabetegségemmel.
Mágnesgyűrű az s2-höz, karabiner a q8-hoz, LG akkupakk.
Viszont kéne ötlet a Q8 tokhoz.
Ha valaki talál megoldást, ne fogja vissza magát, tegye közzé! -
balazs1956
senior tag
Megjött a két új családtag:
ez 26 napot utazott,
emez pedig csak 19-etAmi úton van Ő, meg Ő.
Ja, és még ez is -
balazs1956
senior tag
válasz
ReMek(k)Elek #36130 üzenetére
Mindig tanul az ember!
Elemlámpablog az Indexen! Gratula Westbamnak!
-
balazs1956
senior tag
válasz
Gargouille #36128 üzenetére
Részemről igen, mindegyik bevethető.
-
balazs1956
senior tag
Nemrég dobtam ki jó pár NDK-s horgászlámpát, színváltós 4,5 voltos "laposelemes" lámpát, elajándékoztam egy, hazai gyártású (Balaton északi partja), 6 voltos akkus horgászlámpát.
Sajnos ezek rengeteg helyet foglaltak el, és esély sem volt, hogy bármelyikbe vegyek mondjuk 4 góliát elemet...
Ezt azért megtartottam. Szerintem ritka állatfajta, egy dinamós lámpa, ami csak addig világít, amíg tekerem.: -
balazs1956
senior tag
válasz
WestBam #36101 üzenetére
Köszönöm szépen, ez a tube lockolás nekem új információ volt, bár van belőle 2 darabom is.
Kipróbáltam, tényleg működik
A TIP már régebbi, az még a gombokkal lockolható, ami szerintem sokkal jobb megoldás, mint a tartó.
A TIP-et a díszdobozában tartom, mert gyönyörű szerkezet, nem szívesen karcolnám szét
Kocsikulcsok közé sajnos nem lehet tenni, mart mivel fém, szétcseszné rövid úton a környezetében lévő cuccokat.Az íróasztalomon 40 centiméteres távolságon belül 11 lámpám van. Az éjjeliszekrényen a fejemnél 5 db,
az íróasztal fiókjában további hetet számoltam össze. Tehát 18 lámpához csak a kezemet kell kinyújtani.
És ezek csak a gyorsreagálású pilácsaim -
balazs1956
senior tag
Köszönöm a gyors választ.
Nekem ez túl bonyolultnak tűnik, meg úgy sem használnám a sok funkciót. Ha meg megtanulnám, mire kéne, biztosan elfelejteném.
Ha majd az itteni képzett kollégáktól kijön egy részletes leírás, akkor beállítok rajta egy Moon- közepes-turbó- stroboszkóp módot aztán úgy hagyom.
A blf a6 is elég bonyolult, csak papírral a kézben tudom állítgatni.
Én birtokolni, szeretem ezeket a tárgyakat, használni igazából csak a világítós végű s2-ket használom napi szinten.Megtanulni ezeket a nem fehér embernek szánt menüket nem látom sok értelmét..Más: Tokot látott már valaki ehhez? Arra szívesen áldoznék, mert szeretném karcmentesen megőrizni.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Ma megérkezett a Q8-ba szánt 4 db samsung akku
Lassan teljesen feltöltődnek, és szeretném kipróbálni az új fénykardomat.
A gondom az, hogy a menüjébe egyelőre nem szeretnék belepiszkálni.
A kérdésem az lenne, hogy amivel gyárilag megérkezett (bekapcs, és fokozat nélküli állítási lehetőség), az felviszi a max 5000 lumenre a fényerejét?
Vagy hogy a legjobb teljesítményét meglessem, ahhoz be kell lépnem mégiscsak a menübe?
Egyáltalán ez a mód lenne az egyes mód? lm-től 500 lm-ig?Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
balazs1956
senior tag
Na ma megjött a q8
.
Belga postával utazott, ami kb 1 hete eltűnt a nyomkövetés elöl.
Ma reggel hirtelen láthatóvá vált, és jelezte, hogy a postán átvehető.
Ami érdekes, hogy ekkor már látta a Magyar Posta nyomkövetése is, ami eddig ismeretlen nyomkövetési számot jelzett.Állítólag próbálták kikézbesíteni is, de egyrészt itthon voltam, másrészt ennek semmi nyoma sincs.
A lámpa csomagolása nagyon gagyi: egy fekete zacskóban, egy széteső papírdoboz, benne némi szivacsbélés.
A lámpa, na az már döfi! Ugyan csak szedett-vedett akkukkal tudtam kipróbálni,de működik.
Tanulva Westbam esetéből, csak bekapcs, és folyamatosan nyomva tartás mellett felerősítés, aztán kikapcs.
A használatihoz elővettem az 1000-szeres nagyítású usb mikroszkópomat, de inkább várok a profik leírására.
Fénye az van rendesen, mivel nem volt itthon a szomszéd, én néztem bele 5 centiről. Hát nem kellett volna.
A leégett retinám mellett, egyben az arcüreggyulladásomat is pillanatok alatt megldotta... -
balazs1956
senior tag
válasz
WestBam #35872 üzenetére
Szóval akkor sikerült 40 dollárért egy használhatatlan menüjű lámpát rendelnem??
Ndkem iy van blf A6-om,de ha átakRom állitani,előveszem hozzá az ábrát. De többn,ire nem akaromállitgatni inkább...
A q8-hoz nem tudna valaki hozzáértő egy rendes magyar nyelvű ldirást adni?
Akár egy teszt kerdtében is...
Szerintem lenne rá igény! -
balazs1956
senior tag
Azt használtam, de rájött egy kis szállítás, biztosítással, így jött ki az összeg.
Már írtak is, hogy két napon belül visszautalják a pénzt. Majd figyelem az akciókat, mert szükségem van egy ilyen lámpicskura.
Egy héten belül ez a negyedik rendelt lámpám!
Törölni fogom magam a topikból
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest