- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vlah
tag
válasz
BigBlackDog #77956 üzenetére
Kevés mérés van ezzel kapcsolatban és nem tudom, hogy mi az oka, de úgy tudom, hogy a boost driverek sem tudják végig ugyanazt az áramot adni, merüléssel általában a maximum is csökken, még egy zebralightnál is. Igaz ott amit láttam csak 2/3-ra esett vissza. Szóval felelősséggel nem tudok olyat mondani, amire ez nem jellemző, az eggyel alacsonyabb fokozatok talán valamivel jobbak.
-
Vlah
tag
válasz
BigBlackDog #77946 üzenetére
Bármilyen xhp50.3 csőlámpa jó erre, convoynál van s3 s21a és s21b, de ha írsz neki, talán az s2+-ba is beteszi, de alacsony fokozaton a mostani lámpád is teljesen jó szerintem.
-
Vlah
tag
válasz
WestBam #77931 üzenetére
Értem én, hogy szándékos, hogy hiperbola alakú a futásgörbe, de azt is látni kell, hogy ehhez szinte semmi nem kell, kb csak egy ellenállás amin az áramforrást és a ledet sorbakötik, ezt persze el lehet adni fantasztikus ötletes konstrukciónak, hogy milyen jó, mert marad tartalék és nem hagy cserben, ha kell és ez igaz is, csak emellett még kb ingyen is van.
Ha valaki ilyen könnyű fejlámpát akar, akkor szintén aluházast lenne érdemes venni, a fenix hl32r-t pl gyári specifikáció szerint tud 400 lm-t tartani. Ezen kívül súlyra sincs érdemi különbség(tokkal vonóval 100g), tartósságra viszont annál inkább. Persze drága, de ideje lenne ezt a konstrukciót levinni a középkategóriába. (Mondjuk skilhuntom csak másfélszer ekkora és nekem igazából nem kell könnyebb, még futni is teljesen jól lehet benne.)
Amúgy szerintem nem lenne felesleges a topik, egy gyártó esetén sem. A konstrukciókon lehetne vitatkozni, hogy miket érdemes megcsinálni stb. Szerintem 30-40 lámpából le lehetne fedni a teljes piacot, a többi csak a verseny és a marketing miatt van. Úgy gondolom vannak alapvetések, amik mindenkinek ideálisak lennének, maximum az ár miatt kellene kompromisszumot kötni.
Ilyen pl az aluminium szerkezet, a jó hatásfokú driver, a korszerű led. Ha ezek adottak, akkor ki lehet hozni a legtöbbet az adott geometriából.
De pl a kezelés, az ideális méret, a CRI és a színhőmérséklet, az áramforrás már preferencia kérdése.
-
Vlah
tag
válasz
WestBam #77927 üzenetére
Ez a Tikka egy márkának a belépő terméke. Amit mutattál, az elemmel hajtott futásgörbe?
Ez részletkérdés, hogy a drivere is kőkorszaki-e, de gyanús. Egy ilyen fejlámpa, ha aluházas lenne akkor tudna talán 5-700 lument tartani, leadva 4-5 W hőt. Egy műanyag ház szerintem nem tud 2 W-ot sem leadni, túlmelegedés nélkül, pedig ennyi kellene 300 lumen tartásához. 100-150 lumen körül lehet a tartós képesség egy ilyen műanyag cumónak, ami szerintem még mindíg elegendő a legtöbb dologra. -
Vlah
tag
Nem régen elkezdték árulni a FireflyLite X1S Pharos lámpát, nagyon ígéretes adatokkal, úgy mint 36.5mm-es fejméret, xhp50.3 Hi 90 CRI led, magas hatásfokú boost driver, anduril 2 UI PWM nélkül és Tir lencse.
Most jött ki 1lumenen teszt és úgy néz ki az ígéreteket sikerült betartani, ránéztem a vetítésre ott láttam egy nem túl szexi gyűrűt, ezt leszámítva nem tűnt rossznak, ha 50$ lenne, alighanem vennék egyet, de 100$ körül mozog. Kijött még pár másik új fireflies is, a sokledes floodok engem nem érdekelnek, még van egy xhp70.3 hi lámpa, arra kiváncsi leszek. Szerintem itt most nagyon kezd összeállni valami. -
Vlah
tag
válasz
FuRiONight #77820 üzenetére
Az xhp50.2-re sokan fújnak, mert szivarvanyos a vetítése, az intenzitása sem túl jó, ez egy előző generációs elavult led. Az acebeamben levő ledeknek jobb minőségű fénye van, bár én nem vagyok barátja a többledes megoldásoknak, ez a megoldás rontja az elméleti cd/lm arányt és körülményesebb a módosítása. Az acebeam jobb márkának számít a skilhuntnál, szóval ha nem akarsz bütykölni, az Acebeam felé billen a mérleg nálam. De ha jól tudom bedvóternek van ilyen Acebeamje, hátha mond róla pár szót.
Kicsit meglepődtem, hogy ezeket a flood lámpákat céloztad meg végül, mert multkor inkább koncentráltabb fényt akartál. -
Vlah
tag
Akit érdekel wurkkoséknál 1-2$-ért adnak mainstream ledeket, sst20, sst40, nichia 519a, sft40 stb, de nem adnak hozzá lapkát, a szállítás 4-5$, de így is elég jó akció.
-
Vlah
tag
válasz
FuRiONight #77802 üzenetére
Tudni kell mekkora átmérőjű a lapka, amin a led van, vsz 20mm-es azzal együtt tudsz venni a convoy webshopban biztos. Le kell forrasztani az eredetit ez két drót, és az újra vissza, alá meg kell hővezető paszta. Ha van pákád, ónod, akkor nincs nagy gond, hővezető paszta kell még a lapka alá, sztem kb 2000 ft egy elektronikai boltban. És persze lehetnek gondok a szétszedéssel, van ahol ragasztják a menetet stb.
Színhőmérséklet ízlés dolga, a sznobok általában 4000 K-t szeretik legtöbben, de van akinek bármi jó, van aki a melegebbet szereti, van aki a hidegebbet, van akit a cri is hidegen hagy, szóval semmi sem kötelező.
-
Vlah
tag
válasz
FuRiONight #77800 üzenetére
Leginkább ezt, csak ki kellene cserélned a ledet xhp50.3 hi neked tetsző színhőmérsékletűre magas cri verzióban. De mókolás nélkül hasonló a Convoy S21E ezzel a leddel. vagy convoy m21h xhp70.3 hi.
-
Vlah
tag
válasz
bedvóter #77792 üzenetére
Szerintem te kevered az emisarral, de ez még arra sem igaz, az általa kinézett skilhunt, gyári adatok szerint 8cd/lm. Ha sima reflektor lenne benne, akkor 12 lenne. Szerintem ez teljesen kielégíti az összes feltételét, ha nem zavarja a hideg fény és az alacsony cri. Amúgy az emisarból is hasonló vetítésű lámpát kapsz w2 leddel, a w1-gyel meg kb 15cd/lm, azaz még szűkebb, az már erdőben ideális, közelre kevésbé.
-
Vlah
tag
Ami a legjobban hasonlít a skilhunt m 300 v2 xhp50.3 hi fényére az az sst-20 6500K-es változat. A skihunt fénye valószínű koncentráltabb, szerintem többet is tud, mint a megadott 20000 cd.
A vélemény szubjektív, van akinek tetszik, van akinek kevésbé. A kettő közül nekem a skilhunt szimpatikusabb, mert kevésbé melegszik és kevesebbet eszik. A fénye az összes variánsnak nekem kicsit flood, de sokaknak ez megfelel.
-
Vlah
tag
válasz
FuRiONight #77789 üzenetére
Milyen lámpára van szükséged? Általános célra? Mennyire fontos a magas színhűség? Ha fontos, kb 30-40%-kot veszítesz a fényből. Inkább koncentráltabb fényt akarsz vagy jobban szóródót? Mennyire fontos az üzemidő? ...
-
Vlah
tag
válasz
gyenesmartin #77735 üzenetére
Nem mentem bele a reszletekbe, de ott is vannak buktatók, mert szilikonos a lapos led és az hajlamos megégni, hogy mekkora áramon azt nem tudom. 8A-en szerintem 4000 is meg van neki, a 70 Cris verzioban, de lehet, hogy ott már ég a szilikon. A driver sem tokeletes, mert gyorsan beesik az áram, szóval inkább 6A-t tud, de legjobb ha megnézed meg a fórumokat. Ilyen ez a convoy, sok a buktató. Azt a drivert inkabb az xhp70.3-hoz talaltak ki.
-
Vlah
tag
válasz
gyenesmartin #77729 üzenetére
22mm driver kell bele a convoynak 12A-es van azzal kb 3500 lumenig tudod hajtani a ledet. A mntelectricnel van még egy, az talán erősebb, de egy vagyonert postázzák ide. Esetleg megrpobalhatod megerdeklodni a wurkkos ts30, vagy a pronak a drivere mekkora es el adjak e neked. Vagy meghajthatod a 8A-es boost driverrel az xhp50.3 hi-t és ugyanott vagy egy olcsóbb leddel és jobb alsó fokozattal. Igaz, ahhoz narancsos refi kellene.
-
Vlah
tag
Westbam megvannak még az M1, M2 lámpáid? Mennyire csereszabatosak a csövek egymással?
-
Vlah
tag
válasz
papucsiga #77549 üzenetére
A convoy árulja a noname klónjait, lmp néven megtalálod a webshopjában. Elvileg ezek ugyanazok a ledek, csak más foszfor van rajtuk, kaphatóak alacsonyabb színhőmérsékleten. Koef tesztjei alapján nagyjából ugyanúgy viselkednek, mint az sst40, 5050esek ők is. Meg elkezték árulni az új cree xml2-ket kb ezek is ugyanazt tudják. De hogy hogy kulonbozteteted meg az újat a régitől és honnan kapod meg, nem tudom. Mielőtt megveszed bármelyiket azért nézz utána.
-
Vlah
tag
Elfelejtettem a lumenháború témát, szóval ebbe az olcsóbb és a drágább lámpák is beleesnek. A lámpát lumennel lehet eladni, ezért túlságosan erre hegyezik ki őket. Melyiknek a legerősebb a turbo fokozata, amit 20 másodpercig tud tartani, mert aztán túlmelegszik. Legtöbben ez alapján döntenek, de ez nem ideális.
A legfontosabb a fénynyaláb koncentráltsága, hogy nagyon közelre, beltéren, szereléshez akarod használni, vagy minél messzebre akarsz ellátni, vagy valami köztes kompromisszumot akarsz ami mindkettőre jó, de egyikre sem a legjobb. Ezt a cd/lm érték írja le.
A maximális lumen érték, amit a legtöbb kisebb lámpa tartani tud az nagyjából 1000 lumen, ami ennél több, azt csak rövid ideig. Ezért ha 3000 lument tud a lámpa akkor azt kb 20 másodpercig tudja, után visszavesz 1000 környékére, vagy inkább alá, ezalatt felmelegszik 50 fokra és renget energiát kiszív a telepből. Hogy ez a turbo fokozat mennyire fontos azt mindenkinek maganak kell eldöntenie.Most pl thrower lámpát keresel, akkor az a fontos, hogy legyen minél nagyobb cd értéked és azért még ne legyen a fénynyaláb túl szűk sem, mert akkor nem látsz távolra sem jól csak egy kis spotot. Throwerre az ideális vetítés valahol 25-120 cd/lm között van preferenciától függ. Ennél magasabb érték már csak kb távcsővel hasznos, az alacsonyabb, meg már közelre is használható de nem világít annyira messzire.
Ezért ha 1000 lumen körül van a fenntartható fényáram, akkor a magas cd/lm lámpával látsz legjobban messzire, nem a legnagyobb cd értéküvel, mert az csak turbó fokozatban tudja, és nagyon hamar a seggére ver a rendelkezésre álló energiának.Ezért fújok a fenix throwereire, mert stf70 es leddel 30-40 cd/lm-t tudnak a kisebbek, cserébe ráírják a 3000 lument, amit nem is érnek el. Az hogy nem sft40-et raktab bele egyikbe sem az az én szememben csak marketing miatt van, mert így nagyobb lument írhatnak rá, de ccserébe nem fogsz tudni olyan messze látni vele.
Ez a csapda a kisebb gyártóknál még súlyosabb eseteket eredményez.Bocs ha túl sokat pofáztam, be is fejezem.
-
Vlah
tag
A nagy nevek garanciát jelentenek, egy minőségre, így ha nem vagy hozzáértő, és nem akarsz belemenni a részletekbe, de hajlandó vagy megfizetni a felárat, akkor ez jó megoldás. Ezek a kütyük többnyire átgondoltabb kompromisszumokat hoznak, jobb hatásfokú a meghajtásuk, pontosabban központosítják a ledet, profibb TIR optikát használnak(már ha nem reflektort), beleraknak 1-2extrát, illetve lehet, hogy jobb az eloxálás ilyesmi. Kevesebb a hiba.
Aki ki akar cserélni egy ledet, mert saját elképzelései vannak és pontosan tudja mit akar, vagy át akarja építeni a lámpát, jobb lehetőséget talál az olcsóbb szegmensben, ahol lehet venni külön alkatrészeket, más lencséket, ki tudja cserélni a reflektort simára, vagy narancsosra, stb.
Alapvetően az alsóbb pocos lámpák is jó anyagból vannak és a menetek általános minősége is jó, hűtésük is hasonlóan jó és ugyanazokat a ledeket használjáķ.
Ezeknek a hátránya sokszor a meghajtóban van, rossz hatásfokú emiatt jobban is melegszik, rosszabb kezelésű.
De pl ott van az anduril, ami sokaknak a legjobb kezelhetőséget biztosítja dimmelhető fényerővel és programozható fokozatokkal, cserébe rossz hatásfokot és stabilizálatlan fokozatokat nyújt. Az emisarnál, meg a fireflynál már lehet, hogy túlléptek ezen a dilemmán, de ez nem teljesdn világos. Persze az olcsóbb lámpák közt is vannak jó hatásfokú buck driverek, de sokszor ott is van valami baj, pl elavult ledet adnak hozzá, vagy rossz a hőszabályozása, mint a sofirn sp35 esetében.A felső pocos lámpák közt ritkán tudod kérni a lámpát egy bizonyos színhőmérséklettel, vagy magas színhűségű leddel. Legtöbbször 6000K-es hidegfehér leddel adják mert ez a leghatékonyabb. De azért vannak kivételek.
Akik itt a fórumon vannak legtöbbször boldogak a válsztásukkal függetlenül attól, hogy olcsóbb, vagy drágább cuccot vettek.
-
Vlah
tag
olcsóban ezt vedd szerintem, ez kb 140000 cd és 2000lm, de a 8A-es driverrel érdemes venni az emeli ki igazán a tömegből. És van lehetőség 5000K-es fényre.
A nitecore sem rossz választás, a fenixeknel mindenhol az sft70et használják, én inkább az sft40-et raktam volna beléjük. Az acebeam l17 még érdekes lehet. Az meg osram ledet használ és szűkebb mindegyik korábban említettnél.
-
Vlah
tag
válasz
BigBlackDog #77498 üzenetére
Szerintem itt a fórumon alig használ valaki védett cellát, nem teljesen világos, hogy a convoy csak figyelmeztet, vagy megbízhatóan leállítja a lámpát. Van aki azt mondja, hogy van az újabb driverekben valódi védelem, a webshopban csak figyelmeztetést írnak. Viszont a védelem eszi a feszültséget és ritka az olyan ami 5A felett enged. De ha körülnézel, biztos találsz.
-
Vlah
tag
válasz
BigBlackDog #77492 üzenetére
Lehet a kontaktokat is érdemes megtakarítani, esetleg a rugókat áthidalni, azzal kisebb lesz a feszültségveszteség, ezen segít egy nagyobb áramú akku is, mint pl a samsung 30q, régen az volt a sláger 5A felett, de a sanyo NCR18650GA is megteszi elvileg, csak 0,1-0,2V-tal kevesebbet ad. De a legtöbbet és legegyszerűbben az érintkezési felületek oldószeres takarítása számít talán.
-
Vlah
tag
válasz
FBLLMAG #77476 üzenetére
Ezek szerint megbukott az elméletem, hogy csak egyféle led van, mert ez amit belinkeltem így nem viselkedhet. Köszi a méréseket!
Benéztem a fejméretet is. Akkor fogalmazzunk másképp, a fenix fd35 v3-nak 2-3mm-rel kisebb a reflektora, a convoy m2-nek, meg 2-3 mm-rel nagyobb, mint a nitecore mh12 pro-nak. Persze ezek sem pontos mért adatok, de képek alapján becsülve ilyen arányok vannak.
Sft40-nel szerelt lámpáról nem láttam még olyan tesztet, ahol 2000 lumennél többet kihoztak volna belőle érdemben, a blfes tesztek alapján pedig tudna annál többet, szóval sok a bizonytalanság. Maradjunk abban, hogy mindkettő jó led.
-
Vlah
tag
válasz
WestBam #77473 üzenetére
Az uhi 10 és 20 ugyanúgy a noname yingdong kör ledek más sajátmárkásítva. Ezek a nagyobbak, a zoomra készítettek már eredetibbek, de itt nem a led lapka a nagy puki, hanem hogy többet raknak kis helyen össze. Ez most még nagy ugrás, de a jövő az olyan ledeké lesz, amik mondjuk akkorák, mint az xhp70.3 hi csak mondjuk 9x9 ledből vannak összerakva nem 2x2-ből és külön kapcsolgathatóak. Egy ilyennel egy teljes zoomtartomány lefedhető lenne, egy c8 és egy fejlámpa között.
-
Vlah
tag
válasz
FBLLMAG #77472 üzenetére
Nagyon köszönöm a méréseket, nagyon nagy dolog, hogy itt vagy a fórumnak a rengeteg lámpával és a lelkesedéseddel!
Jobb, mint vártam, ezek alapján nem egyből, hanem 80%-os töltöttségnél kezd el lejjebb menni a turbo, kiváncsi lennék 60%, 40% és 20%-nál mit mutat a diagram.
Te egy 25 mm-es 5 A-rel hajtott lámpát vetettél össze egy 28 mm-es 10 A-essel...
Ilyen versenyt én is tudok:
Convoy M2
32mm 8A-es buck driver sft40 led.
Ez tudni fog 70000 cd-t és csak 30$
Tartani fogja a 20000 cd-t
És a turbó teljesítménye is kevésbé esik be, meg jobbak a színei.
Igaz, hogy ennek a vetítése már 30cd/lm, kvázi a régi c8 xml2-vel.Amúgy az általad említett fenix nekem sokkal jobban tetszik, mint ez a nitecore, amit egy kicsit a marketingnek gyártottak. A fenix szürke egérnek tűnik mellette, de jobb a mérete, jobbak a fokozatok és kevesebbet eszik. Egyedül az az ócska akku gáz amivel adják. A sft40-nel is az a baj, h nincs választék színekben és criben, de hátha maj' lesz.
-
Vlah
tag
válasz
WestBam #77470 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e egyáltalán több gyártó, az meg, hogy annak az egynek mi a neve reszletkerdes. Koef a német tesztelő tag okfejtése szerint limitált a csúcstechnológia közeli gyártók száma, drága az egész, marketingfogásnak jó, hogy a nitecorenak saját ledjei vannak, csak nem tűnik valószerűnek, a cég forgalma fasorban sincs egy ledgyártóéhoz képest. Ez az elemlámpa biznisz picsafüst a vilagítástechnikában.
Szóval gyanús, hogy az összes köralakú emitter egy gyártótól származik és sok néven fut. Van három méret, mi most a legnagyobbról beszélünk. Stimmel az emitterfelület és a footprint az uhi40-nel. Az adatlap alapján 10 A-en tud 3300 lument maximum a led. Elvileg minden stimmel. Szerintem ilyen termék csak egy van. De semmi sem biztos persze. Koef tesztjei alapján úgy látom az sft40 jobb dióda.Egyébként nem vagyok nagy barátja a Kínai gyártunk, de nem mondjuk meg mit filozófiának. Ez a fogyasztó részéről oroszrulett, a gyártók meg mítoszokat építhetnek bármit kamuzhatnak. A tudatlanság hatalom. Már az is nagy szó, hogy kikerült egy adatlap, ami összevetve a cree, luminus, vagy nichia lapjaival szintén nem túl bizalomgerjesztő.
A turbó szerintem kezdettől folyamatosan csökken, az általad említett 25%-nál érheti el a második fokozat szintjét a turbo, addig meg kb egyenletesene csökken. Talán egyszer valaki megméri. Végülis nem baj ez, mert 40W ebben a testben aránytalan és nem túl okos dolog, 2600 helyett meg 2000 lumen is bőven elég...
-
Vlah
tag
Gyanús, hogy ez a cutting the edge UHI 40 led valójában. Amint látható a vf elég magas, ez alapján a Nitecore MH12 pro nem sokáig tudja leadni a maximális fényt merülő akkuval és egyértelműen hátrányban van a luminus ledekhez képest. A színek binnelése is gázos. A beeső turbó teljesítményt cáfolhatnák a tulajdonosok, ha van kedvük méregetni.
-
Vlah
tag
Azért, ha egy db lámpát akarsz venni, ne throwert vegyél, mint az if22a, a végén csunya félreértés lesz belőle. Szerintem nem rossz lámpa, amit haddent vett és az is kiváló, amit bedvóter ajánlott. Az ideális kompomisszum valahol 7-20 cd/lm között van az ilyen edc lámpáknál, ezek közül válassz az ízlésednek és egyéb szempontjaidnak megfelelően.
-
Vlah
tag
Köszönöm a válaszokat!
Ebből a sorozatból ez az első nem flood lámpa, és az első, amit igazán hasznosnak találok. Nem vagyok barátja a sok ledes kialakításnak, az upgrade, vagy az átalakítás drága és körülményes és feleslegesen áldoz fel a távolságból. Az egy ledes megoldások híve vagyok, ahol ez lehetséges, illetve a led mátrix féle kialakítás lenne még jó, amivel a nitecore kezdett kísérletezni. Azzal megoldható lenne a zoom.
Gondolom a régi nagy cree ledek (50-es és 70-es sorozat) kellemetlen szivárványos színei sodorták ebbe az irányba a gyártót, de ezek a lapos ledek új lehetőséget teremtettek. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e CRI változat, ez a led erre is lehetőséget teremt. Olight szinten még az ára is elfogadhatóbb, mint a többi modellé, de persze a saját akkumulátor mindenféle ambíciómat aláássa.Következő kérdés, ez a lámpa, vagy a Nitecore MH12 Pro?
-
Vlah
tag
Mit gondoltok az olight seeker 4-ről?
-
Vlah
tag
válasz
sherlock82 #77289 üzenetére
Viszont! Kipróbáltam este, az eredeti állapotban xpl-hi leddel tartja a legmagasabb fokozatot téli időben, 800 lumen körül. Sft40-nel 1000 is lenne.
-
Vlah
tag
válasz
sherlock82 #77285 üzenetére
Nekem most jött meg a Sofirn Sp31 V2.0, ez is hasonló lámpa, itt is nagy a boldogság.
-
Vlah
tag
válasz
sherlock82 #77282 üzenetére
Bedvóter vett most hasonlót, csak ő az újat 25k-ért. Persze, ez is jó lámpa, mennyiért adták?
-
Vlah
tag
Beszéltünk erről korábban, az astrolux szeret füllenteni. Még Zozz-t is megvezették az ft03s-sel, pedig ott csak kb 30%-ot hazudtak candelában. Itt inkabb olyan 400%-ot ha jól emlékszem. A led típusa és a fejméret behatárolja a lehetőségeket, könnyű kiszúrni marketinget.
-
Vlah
tag
-
Vlah
tag
válasz
Dluinet #77136 üzenetére
$31.55 | Convoy C8+ XHP50.3 HI,18650 flashlight
https://a.aliexpress.com/_mPXSgNm$28.56 | Convoy C8+ with luminus SFT40 white light,copper DTP board and ar-coated inside,18650 flashlight
https://a.aliexpress.com/_mLwC6VI -
Vlah
tag
válasz
BullZeye #77137 üzenetére
$8.69 | 17mm 3V 5A buck Driver for SST40 519A ,12groups , max current output 5000mA, Temperature protection management inside
https://a.aliexpress.com/_msnLu4cValszeg azzal a leddel ami neked van nem lesz 5A, de jobb lesz az uzemido es nem lesz idegesito, mondjuk a 2es modcsoport.
-
Vlah
tag
válasz
Dluinet #77131 üzenetére
Ha xml2 leddel van szerelve a régid, akkor lehet érdemes kipróbálni az xhp50.3 Hi ledes verziót, hasonlóan vetít, tetszőleges színben és crivel megtalálod, nem nagyon olvastam a tapasztalatokról, még új, szóval azért nézz utána és lehet hogy jobb, ha narancsos reflektorral kéred. Ebből akár 3000 lumen is kijöhet. Ha xpl-hi verziós c8-ad van, ahhoz az sft40 változat hasonlít. Abból kevesebb a válsztási lehetőség, csak 6500K-es van bár most megjelent 5000K es pedzegetik a 3000K cri verziót. Ez utóbbit még nem frissítették és régi lienar 5A-es driverrel küldik, én 8A-es buckot tennék bele, de lehet ,hogy ezt a változatot készre kapod az m21A változatban.
-
Vlah
tag
válasz
BullZeye #77067 üzenetére
Sofirn sp33s, bár ez egy kicsit floodabb, a sima sp33 inkább olyan mint az a6, de annak a driveret nem szeretem. Ha kicseréled a ledet xhp70.3 Hi-re akkor meg egy kicsit koncentraltabbesz, mint az a6. Aztan sokan szeretik itt az emisar ds4-et, annak en megint nem szeretem a driveret. Esetleg convoy s11 xhp50.2-vel.
-
Vlah
tag
válasz
FBLLMAG #77020 üzenetére
Ezekben a throwerekben mindenki a hidegebb fényekre esküszik, én azért kipróbálnám a c8-at egy melegebb leddel, csak ugye az osram ledek, meg az sft40 is 5500-6500k-ban elérhetőek. Most van kilátás sft40 melegebb árnyalatokra ráadásul 90+ crivel. Lehet, hogy a hatótáv 15%-ot esik, de pl az a fénycsóva talán nem lesz anyira zavaró, ha kevesebb kék van benne.
-
Vlah
tag
válasz
WestBam #76768 üzenetére
Nagyon tetszik a lámpa alakja, egy viszonylag kis, könnyű, kezelhető testbe bele lehet rakni ezt a nagy akkut, beleraktak egy fejmérethez képest nagy reflektort és ehhez ideális mértű ledet, aminek a vetítése nagyon kedvemre való, és tetszik a kör alakjú emitter. A kör alakú enitter egy kicsit kisebb koronát és nagyobb hotspotot jelent, nem biztos, hogy ez jó, de érdekes. Maga a led az igazságot nyomokban tartalmazó marketinganyaga ellenére nem rossz, egy kompromisszumos megoldás a cri és a duv rovására nyer valamennyi fényt. Méretéhez képest egy kicsit felülmúlja az sft40-et a fénysűrűségben, már amennyire hinni lehet a teszteknek. Hogy ez megéri-e nézőpont és ízlés kérdése.
A probléma az, hogy 40 W-tal hajtják, az sft40-nek elég 30 W a csúcsához, 8A-rel hajtják a maximalisták, de szerintem annak sincs értelme 5A fölé menni. Itt is elég lenne kb 6A. Ez a test kb 7W teljesíményt bír el az nagyjából 2 A a leden. Szóval fölöslegesen túl van hajtva a turbó. Ez kell a népnek ok.
A fokozatkiosztás nem ideális, a maximum ugye nem 3300 hanem talán 2600 bemeleedett leddel az 1200 nem feltétlen rossz fokozat, mert hőszabályozással, hűvös nyárestén menetszéllel akár tartósan is tarthatja, de lehetne mondjuk egy 5-600 lumenes fokozat, amit tenyleg tartani is tud, mert a 300 nagyon messze van.
Szerintem lehetett volna ilyen fokozatokkal: 2200-900-300-100-30-1. Ez még mindig csak 4, ha levesszük a turbót, meg a holdfényt. Bár úgy láttam a turbót nem lehet közvetlen elérni.
Persze én nem vennék ilyen drága lámpát ilyen színekkel, inkább megelégszek egy sp31 v.2-vel és belerakok egy sst20-at magas színhűséggel. Annak ugyan csak 600 lumen lesz a turbója és 300 a tartós fokozata, de 100 méterig az is elegendő lesz.
-
Vlah
tag
válasz
Wolfskin #74803 üzenetére
Convoynak ez a legnagyobb vonzereje, hogy sokféle LED közül választhatsz és rendelhetsz külön alkatrészeket, nem kamu, az összes termék ilyen. Ezek közül a ledek közül az első az egyetlen, amelyik 70 körüli crivel van, ez amikor a max lumenre van optimalizálva, a legtöbb fény és a legnagyobb hatótáv ezzel lesz, de a fényminőség itt a leggyengébb. A többinek szebb fénye van, de kevesebb, a ledek amúgy elég régiek az utolsó az egyetlen új, mostanában az a sláger a cri lámpákban, de a samsungnak talán több fénye van és jobban szór, viszont nem olyan szép a színe. A két régebbi nichia ugyanúgy vetít, mint az xp-g2, csak kevesebb fénnyel és jobb színekkel. Az 519bpicit jobban szór, azonos lumenhez 2/3 cd lesz, a samsungnak fele.
A másik hozzászólásodban a skilhuntnál lithiumos elem és nem akku szerepel a diagrammon. A li-ion akku, amit lekonvertálnak 1,5 V-ra kb ugyanannyi energiát tárol, mint a nikkeles, vagy a sima li-ion. A legjobbak 3Wh-t AA és 1Wh-t AAA esetén.
-
Vlah
tag
Párásodás csak hidegből melegbe probléma fordítva nem.
z123456z
senior tagTesztelésnél bizony a akkuról közvetlenül adtam neki az áramot ,de csak egy egy pillanatra. Ezzel árthattam a led-nek?
Alig hiszem, csak ha tulmelegedett, ahhoz kell egy kis idő. Meg ha egy 10A-es cellat raksz bele, akkor nem lesz gond, max a cellának nem tesz jót.
-
Vlah
tag
-
Vlah
tag
válasz
WestBam #73936 üzenetére
Lehet, hogy rosszul látom, de nekem úgy tűnik, h az armytek kb 5 éve nem fejleszt terméket. Még a ledeket sem cserélik modernebbre, a hibákat nem javítják. A vevőket és a kereskedőket cserben hagyják, csak az utolsó bőrökat akarják lehúzni a döglődő márkáról. Nem tűnik úgy, hogy hosszútávon gondolkodnának. Lehet, hogy csak nem tudnak versenyezni a kínai prémium márkákkal, de szerintem eljött az ideje, hogy elfelejtsük őket.
-
Vlah
tag
Azért csak óvatosan, mert a hotermeles is 2x akkora lesz... Ha az ultrabrutal megauberhyperled érdekel az az sbt90.2, de ez sokszorosa árban az előzőeknek, kicsit jobban terít, de 20A mellett 5000 lument ad le. Azt a 70 Watt hőt viszont csak hatalmas lámpák bírják leadni és azok is csak rövid ideig.
-
Vlah
tag
Ha fontos a footprint(5050), meg amúgy is égen földön az sst-40-et használják. Elvileg az Osram P9 többet tud, és talán 3737es, rámegy a 3535ös csillagokra. Ezeknek viszonylag alacsony a nyitofeszultsege, szóval könnyen kihajthatoak, ha valakinek ez szempont. De szinvalsztekban és criben nem jeleskednek. Ha ezek is szempontok, akkor az egyik legjobb kompromisszum még mindig a Samsung lh351d, bár ennek a feszültsége sokkal magasabb. A legújabb hasonló méretben a Luminus Sft-70 hasonló méretben, bár ez kicsit szűkebben hord.Ez 6V-os változatban elérhető, de elvileg 2500 lumennel gond nélkül lehet hajtani. Az utóbbihoz hasonló a Nichia 519A vetítésben, de ez a színhűsegben, nem lumenben erős.
-
Vlah
tag
válasz
gyenesmartin #73824 üzenetére
Manker e03h II.
-
Vlah
tag
válasz
bedvóter #73582 üzenetére
Komoly. Egy ugyanolyan vetitesű lámpát lehet csinálni. Kevesebb lesz a lumen, meg a candela, kicsit gyengébb lesz az üzemidő, a fenntartható fokozat erőssége, cserébe kisebb lesz a fej. Lesz egy kicsit kevésbé hatékony lámpád, aminek hiányzik a legmagasabb fokozata és nem fog tudni akkora fényt tartani. Hol van az ideális kompromisszum a méret és a teljesítmény között?
-
Vlah
tag
1lumen inkább felfelé szeret tévedni. Amúgy djozz mérésében a LED maga tudott 20 A-en 5000 lument, és a reflektoron, meg az üvegen van kb 10% veszteség, szóval ez sem tűnik teljesen hitelesnek. De jobb is ha nincs kihajtva a LED, mert úgy gazdaságosabb
A 4000-et 14A-n viszi, az baratibb ebbe a pici lámpába.
-
Vlah
tag
Valaki felvetette múltkor, hogy a convoynak van egy viszonylag új 22mm-es buck drivere aminek a legmagasabb fokozata 8A-t tud. Ezutóbbi engem kevésbé érdekel, de a lényeg, h buck azaz sokkal kevésbé melegszik és cserébe kevesebbet is fogyaszt elvileg. További fontos infó, hogy úgy tűnik bele lehet rakni nemcsak az M21-es szériába, de az S21B-be is. Ezzel pedig, ha jól működik a driver lényegében mindent ki lehet hozni a 21700-as csőlámpából, amit a nagy gyártók is megcsinálnak. Kicsit utánaolvastam és voltak vele bajok még tavasszal, de remélem megoldódnak, valamiért a webshop nem is adja vele az S21B-t. De azért bíztató.
-
Vlah
tag
válasz
FBLLMAG #73309 üzenetére
Amúgy vannak még itt szenvedélybetegek, még ha nem is szólnak hozzá olyan gyakran. Olvasol minket titokzatos idegen?
-
Vlah
tag
válasz
nemethbalazs #73167 üzenetére
Nitecorenak kapni a HC65 ás az újabb verzióját is. Talán olcsóbb a skilhunt, azt megveheted a kedvenc samsung lededdel. De van még sok opció.
A Zozz féle moddolt M1 pótlására több lehetőség is van:
M21C és M21D GC-FC40 Leddel. Ez nagyjából ugyanúgy vetíthet, mint a régi M1 XM-L2-vel, csak 55mm-es feje van. Kicsit jobban szór M21A és M21E ugyanezzel a leddel, de ezeket kb C8 méretű fejjel adják. A led cca 95 CRI. Elvileg a nagyobbak minden kritériumot teljesítenek tartják elvileg a 800-at és tudják a 2000-et.
Választhatod az S16-t,vagy M21B-t Nichia B35AM leddel, de ennél csak cca. 1000/400 lm értékeket fogsz kapni. És picit jobban szór. CRI 97-98.
Maradhatsz a jól bevált kombónál: M1 LH351D 5A-es driverrel.
És végül kompaktabb méretben: S21A, S21B, illetve S21E, A Nichia 519A leddel. Ezek érezhetően jobban szórnak. Szintén 1000/400 lm. CRI 95-96.
-
Vlah
tag
válasz
#75655680 #73062 üzenetére
szerintem olvasd el a teszteket, zeroair és 1lumen csinal ilyeneket. Azt kene atgondolnod, hogy hogyan akarod az akkut tolteni, akarsz-e tartalekot tartani, mert ezekkel az akukkal is van mizeria, a vedelmi aramkor miatt hosszabbak, mint a szokasosak es nem lehet akrmivel potolni. Ha tobb akkut veszel, akkor lehet, h nem art egy tolto is. Ha meg nem, akkor jobban jarsz, ha minel nagyobb a kapacitas. A premium minoseggel joreszt az uzemidon nyersz, meg garanciat, ugyhogy ezek nem elhanyagolhato szempontok. Árban, ha jol lattam 20%-nal nincs nagyobb kulonbseg ezek kozt, es mindegyik masszivan a 40es hatar alatt van. a topikgazda blogjan talalsz 10%-os kuponokat.
-
Vlah
tag
válasz
MC Pite #72988 üzenetére
A legtöbb dologban egyetertünk a turbó fokozatokat ENSZ BT határozatban kellene letiltani a reklámanyagokról.
Amikor az első lámpámat vettem én is minél nagyobb lument akartam, szóval értem ezt a nyomorúságot, ezt kell szeretni. Sorra nyomják ki az 500 ledes gigalumenes flooder lámpákat, még a nagy gyártók is. SZVSZ semmi értelme az ilyen lámpáknak, ezúton kérek elnézést mindenkitől akit a napokban megbántottam. Spec a fejlámpában lenne értelme a többledes megoldásnak, de még nem hozták ki a lehetőségeket belőle. Annyi előnye van ennek a lumenháborúnak, hogy az alacsony fokozatok egyre hatékonyabbak lesznek ezekkel a böszme ledekkel. -
Vlah
tag
válasz
#75655680 #72984 üzenetére
Fenix prémium termék, nem középkategória. Néhány kivételtől eltekintve kiváló lámpákat csinál. A legtöbb kritika azért éri őket, mert csak hideg fehér szinhomersekletet használnak, mert ezeknek a leghatekonyabb a fenykibocsatasa. Ezenkívül nem raknak Holdfény módot, 1 lm körüli üzemmód, ami nem vakít és senkit sem zavar, néha hasznos lehet. Nekem mondjuk nem kell mert a kulcstartó lámpámnak van 3 lmes fokozata. Ezen kívül a szingusegre sem figyelnek, mert ez is fenyveszteseggel jár. Annyit érdemes tudnod az 1 col-os csőlámpákról, hogy 5-6 Wattnál nem tudnak nagyobb teljesítményén tartósan üzemeln, a keletkezett hő miatt szobahomersekleten. Ez led és meghajtó elektronika függvényében 500-1000 lumen közötti fényáram, így az ennél nagyobb értékeket csak rövid ideig tudják tartani. Nyilván télen azért jobb a helyzet. Az adott lámpát a szórt fénye miatt nem tartom szerencsésnek, ahogy az olight batont sem. De nagyon nagy csalódás ezekkel sem fog érni. Vannak olcsóbb lámpák, amiket tudunk ajánlani 10000 HUF tól kezdődően, némelyik csak kisebb kompromisszumokat igényel, vannak, amelyek nagyobbat. De ezeknél már nagyobb a választék a szinhomerseklet és a színhűség terén.
-
Vlah
tag
válasz
#75655680 #72934 üzenetére
Elosztod a megadott max candelat a megadott max lumen értékkel, ebbol lehet következtetni, hogy mennyire koncentrált a fénye a lampanak. Van még a nitecore mh12s is amire érdemes lehet ranezned. Amit kineztel olight warrior mini talán még jó lehet ha ragaszkodsz az olighthoz.
-
Vlah
tag
válasz
#75655680 #72906 üzenetére
Szia ezek közül egyiket sem ajánlanám túrázás hoz, olyasmit nézz, aminek 8-15 a candela/lumen aránya. Az olight nagyon jó lámpa, de túlárazott és vannak olyan buktatoi, hogy csak a saját akkujat használhatod, azt még picsa drágán adják. Olyan filozófia van ott mint az applenel. Aztán a szinhomersekletre figyelj 4-5000K szokott lenni a preferált. Ha olcsóbb típus érdekel akkor a sofirn sp35 jó lehet, drágábbak közül az inkább fenixet nézzél, abba bármilyen akku mehet. Pl pd36r megfelelő lehet. Minden márkának lesz ilyen kategóriájú lámpája, prémium kategóriás még a nitecore meg az acebeam is. A wurkkost én nem ajánlanám, ott elmentek a túl olcsó irányba, ami leginkább a gyenge üzemidőn és az akku merüléssel együtt csökkenő fényerőn látszik. Meg persze azon, hogy nem arra mennek rá, hogy minden klappoljon, hanem hogy minél olcsóbban minél jobb legyen a marketingje a lampanak. Pl rairnak 3500 lument aztán azt sosem tudja, de a 2000rol visszaesik 500ra egy percen belül. Az anduril az előnye és hátránya is ezeknek a folyamatosan állítható fényerővel reklámozzák, ami jó játék, de cserébe a fenti hátrányokat kapod és véleményem szerint nem lesz tőle jobb a lámpa.
-
Vlah
tag
válasz
bedvóter #72876 üzenetére
Bár ez lenne a legnagyobb bűne az oldalnak. Amúgy hiába nem annyira szűk a spot, a tiszta TIR miatt kevés a szórt fény, Így tekintheted egy throwernek egy jó nagy spottal. A nagyobb baj, H előszeretettel kamuzzak a mérési eredményeiket. Illetve lehet, H csak ügyetlenül mérnek, de valahogy mindig felfelé tévednek, lumenben is candelaban is.
-
Vlah
tag
Szerintem nincs értelme vitatkozni, hogy veszélyeket hordoz a lion technológia, ezt mindenki tudja. Az ember jól tud sáférkodni a veszéllyel, megszelídítette a tüzet, a robbanást és a radioaktivitást is, mégis okkal félünk mindegyiktől, mert rendszeresen történnek balesetek. Azt is tudja itt mindenki, hogy te azzal üzletelsz, hogy házilag raksz össze akkupakkokat és ezért vagy ennyire rápörögve, hogy a sajátos stílusodban védjed őket. Én pl azt is kockázatnak érezném, hogy beengedjek a házamba egy házilag pontheggesztett pakkot, mert nagyobb az esélye a hibáknak, egy nagyobb gyártónál mindenféle minőségügyi előírásoknak kell megfeleljeniük a műveleteknek, ezzel szemben te csak hangosan és határozottan tudod mondani, hogy ez egyáltalán nem veszélyes, csak ha nem márkás. Szerintem te sem vagy egy brand, úgyhogy én nem fogom a termékeidet megvenni.
-
Vlah
tag
Mostanában, mintha a demokrata-republikánus, fideszes-ellenzeki polarizációs kísérleteknek lehetnénk szemtanúi itt a fórumon. Régebben talán kevésbé voltak személyesek ezek a viták és megmaradt a tisztelet. FBLLMAG példa értékű, ahogy nem veszíti el a türelmét a stilusdeficites replikákkal szemben, de a legjobb lenne megtartani a régi szokásokat. AA és AAA elemek a mai napig rendkivuz elterjedtek, sőt bizonyos dolgokban megkerülhetetlenek. Annak ellenére, hogy létezik modernebb technika még egy darabig velünk lesznek. Minden háztartásban vannak ezek a szabványos cellák, amik nem mondhatóak el a lion cellakrol, habár vannak laptop akkuban, ebikeokban, szerszamakkukban pakk formájában. Ráadásul a cikk állításaival szemben nincsen forradalmi különbség hétköznapi emberek számára. Az elemeket többnyire alacsony fogyasztású alkalmazásokban használják, ahol nincs jelentősége a lion hatalmas teljesitmenyleadasanak. Egy normál elemlámpa a mai napig elegendő, ha 100 lumennel tud világítani, a többi leginkább az erekcio méretét növeli. Így az elemekkel szembeni legnagyobb ellenérv, hogy hajlamosak kifolyni és nem túl környezetbarátak. A Nimh energia sűrűsége nagyjából egy nagyságrend a lion-éval. Csak nehezebb és kisebb teljesítmény nyerhető ki. Így a legbölcsebb, ha elfogadod, hogy valaki szereti használni. Pl nekem van egy lumintop tool AAA lámpám, illetve egy manker e03h fejlampam, a 4 db 18650es portéka mellett. Jó lion töltőt kapni drágább, a lion robbanás és tűzveszélyes, emiatt pl nem rakhatod be a reptéri csomagterbe sem. És az egész vita értelme azért is megkérdőjelezhető, mert valójában olyan nagy szükség nincs is zseblámpákra, mert a telefonokon is van 50 lmes szórt fény.
-
Vlah
tag
A 1 lumen megbízhatatlansága. Anno Zozz kampányolt a lakatfogós ampermero mellett, mert nagyobb aramiknal a multimeter kábelek túl nagy hibát okoznak. Valószínű a kisebb áramot így mérték, mert a nagyobb reális.
-
Vlah
tag
válasz
Clark_1 #72452 üzenetére
Én a régi nx7135-ös driverrel már nem ajánlanék Convoy lámpát, csak a 3x7135, vagy 4x7135 kiszerelésben, ha valaki megelégszik 4-500 lm-nel. Ha ennél többre vágyik, akkor jobban jár az 5A-es változattal, mert ott az alsóbb fokozatok jobb hatásfokúak, mint a regieknél és még lesz hozzá egy turbó fokozata hővédelemmel.
Ha valaki elégedetlen az sst40 színválasztékával 5000/6500K, 70CRI mellett, akkor még mindig jobb, ha a Samsung ledet választja, ott több szín van és 90+ CRI. Ez utóbbi változat is hasonló vetítést ad, mint az xm-L2 és az sst-40, és sem lumenben sem üzemidőben nem fog lemaradni az xml2 8x7135 változattól, csak sokkal szebb fénye lesz. Az sst-40 5A-es driverrel már előnyben lesz vele szemben, csak rosszabb színekkel. Ha valaki ennél is jobb CRI-t akar akkor ott van az új Nichia 519A led, ez egy picit szűkebben hord és kevesebb fenyt ad, de cserébe még szebbek a színei. Ha valaki kifejezetten tavolabbra akar latni az meg megint más ledek közül válasszon, de általábos használatra ezek a lehetőségek. -
Vlah
tag
válasz
WestBam #72344 üzenetére
"Én még mindig azt mondom, hogy ha elromlik akkor az emberek jelentős része nem alkatrészt fog venni és cserélni, mert nincs hozzá érzéke/tudása/képessége."
Erre elég bátorítást kapnak a kultúrából, én nem csatlakozom a kánonhoz, a biciklipumpát is csak meg kell zsírozni, ahelyett, hogy vegyen újat az ember, az elemlámpából is azt a vállalkozást támogatom, amelyik javítható terméket árul, az áremelkedés is ebbe az irányba tolja a dolgokat és az árakat pedig az erőforrás szűkössége tolja felfelé. Ha már itt a napokban valaki a zöld témát feszegette a legzöldebb lámpagyártó a Convoy lehetne, ha nem repülővel hoznák ide a szarjait. A nagy lámpákra semmi szükség nincs hétköznapi életben, nekem a legnagyobb a C8, de azt sem használom sosem. A telefon fénye az esetek döntő többségében elég is, ahogy nekem a kulcstartómon levő tool is. Fejlámpa és bringalámpa viszont sokaknak kellhet, egyik sem úri huncutság. Bringalámpának pedig én is rúdlámpát használok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest