- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Diamond500 #51188 üzenetére
A Klarus egyébként a kültéri (outdor) módban, azonnali hozzáférést biztosít az ECO, HIGH fokozathoz, ECO > LOW > MED > HIGH és HIGH > MED > LOW > ECO sorrendben is lehet fokozatot váltani, energiaszint kijelzés, 2 rugó, hogy bicajon, fegyveren is lehessen használni, a lámpa oldaláról, és hátuljáról is lehet fokozatot váltani. Belső töltéssel is rendelkezik. A gyöngyvászontok természetes kiegészítő. Ez IP8 -as besorolással rendelkezik, tehát nem megy bele víz (ez az olcsóbb fókuszos lámpákból hiányzik).
Videó róla.
-
-szabi-
őstag
válasz Zoli-bácsi #51176 üzenetére
(#51178) WestBam
Rendben, köszi az infókat.
Még jobban tetszik, mint Q8.[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #51189 üzenetére
Valamelyik 1AA -st szánod a gyerkőcnek, vagy esetleg a Zanflare F2 -est?
A 2AAA -s toll lámpákat már fél éve lesem. 12 - 15 mm átmérőjűek, 125 - 145 mm hosszúak, 60 - 80 m hatótávval. A Lumintop IYP365 nagyon tetszik, a ThruNite TI4 magasabb fényárammal dolgozik, holdfény (0,3 lm) is van, a Nitecore MT06 MD magas CRI -vel rendelkezik. A Maglite MINI 2AAA rendelkezik a legmagasabb hatótávval (100 m), de vastagabb a feje, csak 1 fokozattal rendelkezik. Kb 50 g a tömegük akkukkal együtt.
Talán mégis a Led Lenser P4X toll lámpáját választom. Nekem kényelmesebb a fogása a 15 mm -es átmérőjével. Szórt fénye a beltérben már használható, elég fényes. Van LL M5 -ösöm is, 140 lm fényárammal, 120 m hatótávval, így van elképzelésem, mire számíthatok a P4X -től (szélesebb fénykör fókusz helyzetben, végre használja a 10 lm -os fokozatot is). A P4X kényelmesebb kapcsolót használ (TT / T2 modellből). A klipsz a kapcsolós kupak rácsatolásával rögzül, tehát nem áll ki sehol semmi. Inkább a számomra praktikus dolgokat kerestem.
Szóval akad pár lehetőség. Kíváncsi vagyok Te melyik mellett teszed le a voksodat.
-
Gargouille
őstag
válasz FBLLMAG #51204 üzenetére
Végignézve a kínálatot a tollámpák közt eddig egyedül a Sofirn SF02 tetszik a designja miatt. Max majd cserélek ledet benne ha nem jó a gyári. A Lumintop, a Thrunit ill. a Fenix LD05 ami még szóba jöhet, de ezek annyira nem jönnek be külsőleg mint a Sofirn. Igazából ez a toll lámpa csak amolyan kíváncsiság/szerelem dolog, de azt hiszem ezt pont neked nem kell magyarázni.
A gyerekeknek meg Sofirn SP10-et néztem ki, abból van kék meg piros is, és pont jó lenne nekik. Zanflare-t annyira nem kultiválom, biztos jó az F2, de inkább kihagyom. Még a Convoy T2 jöhet szóba, az is 1AA-val megy és hát mégis csak Convoy, ami nálam nagyon erős érv mellette, plusz hátsó kapcsolós amit személyszerint kultiválok.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
WestBam
Topikgazda
válasz FBLLMAG #51204 üzenetére
Az a Nitecore toll lámpa egy ideje engem is izgat. Nyilván mikor torokgyulladásom vagy náthám van a tükör előtt megvizsgálom magam, majd a neten talált diagnosztikai segítséggel minimum 1 de inkább 2-3 halálos, gyógyíthatatlan betegséget öndiagnosztizálok mielőtt elmegyek dokihoz.
Ebben a magas CRI LED pont jó partner lenne. Persze a gyerek kieső fogát vagy torkának pirosságát is jó lenne vele megnézni. Elég gyakran eszembe jut ez a típus egyébként, segítség nélkül is.
Most miattatok vehetek ilyet is⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #51205 üzenetére
A Sofirn SF02 esetében csak a 40 m hatótáv, 400 cd fényerő zavar. A 240 lm rendben van, szerintem. A hatótávot, ledcserével nem biztos, hogy meg fogod tudni oldani. Remélem csak elírták az oldalukon.
Írtam volna az Acebeam P10 -est is, 360 lm -nel, de az ára, még nekem is meredek, miközben csak 1000 cd fényerővel rendelkezik.
A Klarus P20 -as sem rossz, ez is magas CRI -s, de akkor inkább a Nitecore MT06 MD.
A gyerkőcök viszont jó erős lámpákat kapnak. Ezután már kezükbe sem fogják venni a gagyi lámpákat.
-
WestBam
Topikgazda
válasz Gargouille #51208 üzenetére
Legendás tollelhagyó vagyok, e miatt is használok olcsóbb schneider tollakat, nálam ezek nincsenek biztonságban. Nálam egyébként is van dedikált fürdőszobai lámpa ilyen célokra, csak abban LB LED van, gyatra a színhűsége. Persze tologatom-tologatom mindig.
A pontok szerintem csak design elem az oldalán, nem hiszem, hogy van funkciója. Erre a célra viszont kell a több fokozat!
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
FBLLMAG
senior tag
válasz WestBam #51206 üzenetére
Inkább otthoni szerelésekhez (porszívó, konyhai robotgép, vízpumpa, fűnyíró, stb) szántam a toll lámpát. Vékony, hosszú, könnyű, kellemes vele dolgozni. Táskában, ingzsebben is könnyedén elfér, elrejthető. Munkám során előfordul, hogy fényes nappal kell a sötét pincébe, padlásra menni, ott valamit meglesni. Nekem a magas CRI annyira nem fontos, lényeges. Nem kell, hogy nyugtasson a meleg fehér fénnyel. Viszont nem lenne baj, ha 20 - 30 m távra este ellátnák vele.
-
iatti
aktív tag
válasz ZozzV6 #51199 üzenetére
a clear s2+ néztem ki 4c leddel. ennek "kellemes" a fénye?nem szeretnék túl fehér hideg színt.az ára 20.36$.az árat tudom még valamivel csökkenteni? bg-gb jelenleg nem láttam clear verziót.vagy itthon foglalkozik valaki eladással?csak megjönne hamarabb mint a csíkszeműektől.
-
HardSanyeee
őstag
Az összefoglalóban az egyik kép szerintem elég jól szemlélteti a színeket. Röviden az 1A az konkrétan hideg fehér, a 3A/3B az nagyon közel áll a tiszta fehérhez (talán nagyon minimálisan sárgásak), innentől pedig minél nagyobb a szám, annál melegebb a fény, tehát a 4C az enyhén meleg fehér.
Ali-n a Convoy shopnál pont lehet csökkenteni az áron, de picit bonyolult. Beteszed a kosárba a terméket, rámész hogy fizetés, viszont amikor ki kéne fizetni, akkor kilépsz a folyamatból. Ha a "My Orders" oldalon az "Awaiting payment" fülön megjelenik a termék, akkor jól csináltad. Ha nem, akkor kicsit próbálkozni kell. Őszintén szólva ezt még csak egyszer csináltam, azt hiszem úgy sikerült, hogy a fizetésnél nem az elmentett bankkártyával való fizetést jelöltem be, hanem az "Other payment methods" opciót és ott léptem ki a folyamatból. Ebben a lépésben sajnos nem vagyok biztos, hátha valaki tapasztaltabb.
A lényeg, hogy ha megjelent a termék az "Awaiting payment", akkor írsz Simonnak, hogy legyen kedves érvényesíteni a BLF kupont a kosárban lévő termékre (mindezt relatív szépen megfogalmazva), ez 15%-os kedvezményt jelent. A kedvezmény levonásáról fogsz kapni emailt, szóval ez nem egy azonnali folyamat, meg kell várni amíg Simon átírja az árat. Utána a fizetés a szokásos módon történik. -
Gargouille
őstag
válasz FBLLMAG #51209 üzenetére
A 40 méter bőven elég egy ilyen picurka lámpának, még sok is talán. Ledcserét maximum amiatt akarok, ha nem jó a színe (túl hideg, vagy nagyon alacsony cri stb.) Csak amolyan hirtelen előkapós lámpának hordanám a szütyőmbe, ha be kell kukkantani valahová.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
Nekem a 4C a favorit szín, több ilyen lámpám is van. Határozottan sárgás a fénye, de nagyon kellemes a szemnek. Az 1B valóban a totál semleges fehér, se nem hideg, se nem meleg.
-
gl59
csendes tag
Sziasztok!
A minap a padláson kerestem valamit és a kezembe került a feltöltött képeken látható zseblámpa, amit anno még az átkosban vettem és használtam.
1 db. 3 voltos elemmel működött (már nem emlékszem a típus nevére, de méretben nagyon hasonló a 18650-es aksihoz, valaki esetleg tudja a típus nevét?), a hagyományos, menetnélküli zseblámpa izzóra 2,2 V 0,25A van írva.
Szóval, arra gondoltam, hogy lehetséges vagy érdemes lenne ezt upgradelni egy 18650-el működő LED-es zseblámpává?
Csak azért gondoltam, hogy ez cool (király) lenne, hasonlóan ahhoz a szituhoz, mint amikor a piros lámánál várakozó Porschét állva hagyna egy felspécizett, biturbós Suzuki amikor a lámpa zöldre vált.
A lámpatest elemtartó részének az átmérője 22 mm, a hossza 70 mm, a sapkában még van plusz 4-5 mm.
Szétszedett állapotban, hosszában a lámpa teste teljesen átlátható.
-------
Ha az ítélet az, hogy LED-essé nem lehet vagy érdemes, akkor és attól még érdemes lenne hagyományos izzóval használni, de alkáli elem helyett (am szerintem már nem is kapható), egy 18650-ös aksival?[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #51217 üzenetére
40 m távon van 0,25 LUX fényessége. Mint írtam 400 cd fényerő. Így elég jól szórja a fényt. 10 - 15 m a valós hatótáv, és ezért írtam, hogy remélem elírták.
De majd úgyis beszámolsz róla.
[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz FBLLMAG #51211 üzenetére
Nekem kifejezetten "kozmetikai" célokra lenne használva, szóval csakis alacsonyabb fényerőn. Talán egy izzós lenne a legjobb erre egyébként, de már ha van magas színhűségű LED akkor miért ne ilyet? A BLF 348 is hasonló, csak az meg nem fürdőbe való az acél mérsékelten vízálló testtel.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
gyapo11
őstag
Ez lehet az az elem.
A frissen töltött LiIon akku azért kicsit megerőltetné, a 2.2 V-os izzót, gondolom leht nagyobb feszültségűt is kapni, régen volt már a kezemben ilyesmi. A laposelemes lámpára még emlékszem, hogy az a 4.5 V-hoz 3.5 V-os zsinórmenetes izzót használt. Egyszer tettem bele 2.x V-osat, embertelen fénykard volt 1-2 percig.
Jobb lenne a led, de én is elég drágának találom, és mivel a hűtése is gyengécske, nem is valami nagy fényerő bajnok.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
chatran
őstag
Van 3 db 18650-es akkuval működő lámpám (S2+, Z F1 meg C8), ugyanolyan Samsung akkukkal. Ezekből rendszeresen csak az s2-t használom biciklin, a többi csak van, mert olcsó volt.
Hogyan használjam az akkukat, ha a minél hosszabb élettartam a cél?
Csak egyet használjak folyamatosan, a másik kettőt meg 3-4 havonta 80%-ra töltve tároljam? Vagy rotáljam őket? -
FBLLMAG
senior tag
válasz WestBam #51228 üzenetére
Szerintem sem a nagy fényerő, táv volt a terv. Sőt, ha az ember szemébe világítanak vele, inkább az alacsonyabb fényerő számított. Meg persze a magas CRI is számít az orvostudományban.
A Led Lenser P4X viszont, családi házhoz, kisebb szereléshez, kutyasétáltatáshoz lett tervezve, erre a célra ajánlják. Hozzám ezek a célok állnak a legközelebb.
-
ZozzV6
senior tag
válasz chatran #51226 üzenetére
Rotáld őket és akkor egyformán öregednek. A túl sok tele töltve állás se jó. 3.7V-on tárolva bírják a legjobban. De igazából mindkét megoldás jó.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
Clever0
senior tag
Ledet a foglalat szerint keress, ami P13.5s! Pl.: itt is árulják: LED flashlight torch bulbs
Akkut és töltőt is kereshetsz neten, még a mechanikai méret problémákat kell távtartókkal megoldani. Léteznek a hagyományos elemeknek (pl. góliát) megfelelő méretű akkuk is, de aránytalanul drágák. -
ZozzV6
senior tag
A probléma ott kezdődik, hogy az izzós lámpához tervezett reflektor nem felel meg a ledhez.
Tehát reflektor: 2-3$
led:4-7$
driver: 3-15$
akksi: 3-6$
töltő:3-....$A legalja is 15$ és ebben a munkadíj nincs benne csak az anyag. és ez egy irdatlan pepecselős munka mivel a lednek sincs polc. Azt esztergáltatni kell. Akkor lehet már nem fér el pár dolog így ez megint 2-4000 Ft-ot ad hozzá.
Én azt mondom 8-10000Ft alatt nem jön ki akkor se ha magadnak csinálod. Annyiért veszel beépített töltős lámpát akkuval. Nem is akármilyet.Félreértés neessék poénból mert megteheted meg lehet csinálni csak nem éri meg. Nekem is kallódik fél éve egy 4,5V-os laposelemes fémházas lámpa az asztalomon és várja a ledesítést. De az biztos hogy a refi kuka belőle így vagy több refis lesz vagy TIR optikás. A ledeket még nem tudom milyenek és 2 db 18650 lesz a hasában. Na meg Andúril fokozatmentes firmware.
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
ZozzV6
senior tag
válasz Clever0 #51232 üzenetére
Ezzel csak az a baj hogy kb 160 fokban sugároz az izzószál meg hátrafelé is és így a reflektor jó része kihasználatlan marad árnyékosan. megint adtunk egy pofont a sz-nak csak olcsóbban
-
Gargouille
őstag
válasz FBLLMAG #51221 üzenetére
Igen, én is kb 10 méterre saccolom a használható távot, de egy ilyen pici lámpa amúgy is csak közelre, beltérre való, oda meg jobb ha szélesebben terít. Belenézni a gyerek fülébe, egy szerver belsejébe stb na erre pont tökéletes, többet nem is várnék tőle. Nomeg amúgy is van nálam vagy 3 nagyobb lámpa mindíg, ez tényleg inkább csak úgy azért kéne mert tetszik.
-
iatti
aktív tag
válasz HardSanyeee #51216 üzenetére
köszi mindenkinek a választ:még egy kérdés.ha 18350-re cserélem az elemtartót,mennyivel lenne rövidebb?van esetleg valami hátránya?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #51235 üzenetére
Én is pontosan így gondoltam. Nálam is apróbb szerelésekre lenne.
-
ZozzV6
senior tag
Nem elvenni akartuk a kedvedet csak páran már láttunk pár épített lámpát. Talán nyugodtan kijelenthetem hogy én a legtöbbet és már belelátok mi mennyiből jön ki. Valahol én is elkezdtem első körben érdemes venni egy gyárilag ledhez tervezett üres lámpatestet, hozzá ledet és drivert. Az is drágább mint a gyári de a szerelés és alkotás élményét is megkapod vele plusz olyan dolgokat rakhatsz össze ami gyárilag nincs és ezzel egyedit alkotsz. Persze millió lámpát építettek már mások is így lehet valaki csi ált már pont olyat de ez a tiéd lesz. Én is igyekszek olyanokat csinálni amit még lehetőleg nem láttam senkitől a neten.
-
veterán
Mivel a lámpádba való elem mérete alig tér el a 21700-as akku méreteitől (az elem átmérője 22 mm, a hossza pedig 75 mm) meg lehet próbálni belerakni egy ilyen akkut.
Ha nincs kéznél ilyen akkud, akkor egy 18650-essel is próbálkozhatsz, úgy hogy az akku két végére teszel kis neodymium mágneshengereket. Eddig ingyen van a dolog, legfeljebb az izzó ég ki
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Vlah
tag
Sziasztok!
Eagle eye x2r reflektorok, optikák csereszabatosak az s2+-hoz kaphatóakkal? -
FBLLMAG
senior tag
A Fenix -nek az utóbbi időben 2 lámpája is kijött bicajra. Az 1800 lm -os BR35 továbbra is drágább, de lopás elleni védelem is van már benne.
Az olcsóbb BR25 50 € alatti áron még mindig használható, bicajra való, bár tényleg le lett butítva, halványabb is lett.
-
HardSanyeee
őstag
Az utóbbi időkben eljátszadoztam a gondolattal, hogy pár darab 18650-es lámpa után ideje ”lejjebb” adni és be kéne szerezni pár alkáli elemmel (is) működő lámpát, kíváncsi voltam, hogy mit nyújtanak. Nem igazán tudtam, hogy AA vagy AAA méretben gondolkozzak-e, így biztos, ami biztos alapon mindkettőt vettem, ezekről írnék pár szóban első benyomás szinten.
AAA-s lámpa kapcsán az Astrolux A01 mellett döntöttem, a legtöbb lámpa, amit találtam hideg fehér fényű volt, ami nálam alapból kizáró tényező, illetve az A01-ben Nichia led van, amire kíváncsi voltam, hogy mit is tud, mert eddig nem volt magas CRI-s lámpám. A kézbesítés 37 napot vett igénybe BG-ről, viszonylag lassúnak mondható, de emlékeim szerint ők nem is a sebességükről híresek. A lámpa egy kifejezetten kicsi kartondobozban érkezett, a lámpa mellett egy pót tömítő gyűrű és egy alig 5 mm átmérőjű fém gyűrű volt, utóbbi gondolom a kulcstartóra applikálásra szolgál. Ezen felül a dobozban volt egy használati útmutató is.
A lámpa kifejezetten kicsi, kb 7 centi hosszú, jóformán akkora, mint más lámpákban az akku. Én a szürke változatot rendeltem, kicsit reménykedtem abban, hogy inkább ezüstös színe lesz, de nem, ez tényleg szürke, de egyébként nincs rossz színe. A kidolgozás minőségével meg vagyok elégedve, egyedül az nem tetszik, hogy a lámpa végén a karpánt / kulcstartó lyuknál ki van alakítva pár sarok, amik elég élesre sikeredtek, lekerekítés kb nincs azon a részen (annak ellenére, hogy elég sok ív van a lámpán), persze nem kés élességűek, de azért meglepetést okozhatnak, ha rosszul nyúl oda az ember. A lámpa meg tud állni a talpára állítva, de nagyon instabil, ha meglökjük azt a bútort, amire ráhelyeztük, akkor esélyes, hogy feldől. A ki-be kapcsolás, illetve a módok váltása fej csavargatós módszerszerrel történik, előnye, hogy így rövidebb lehet a lámpa, hátránya, hogy nehézkesebb egy kézzel kezelni. A lámpa méretei iszonyatosan kicsik, már-már túl kicsik, nincs nagy kezem, de még így is elveszik a markomban, valahogy már nem kényelmes fogni, de kulcstartóra SOS vagy éjszaka mosdóba járós lámpának szerintem így is jó.A firmware már egy érdekesebb téma a lámpában, sajnos nem feltétlenül a jó értelemben. A módok a következőképp alakulnak: low-mid-high-low-mid-high-strobe, tehát a lo-mi-hi ciklust kétszeri végijátszása után kapunk egy stroboszkópot, utána pedig kezdődik az egész elölről. Így lett megoldva, hogy a stroboszkóp ”rejtett” mód legyen. Sajnos ez a koncepció az új FW-el nem igazán működik. Az írásos BLF teszt még a legleső példányokról készült, ott még úgy volt, hogy ha kb 5 másodpercig ki volt kapcsolva a lámpa, akkor a módmemória kikapcsolt és low-on indult bekapcsolás után. Ha kevesebb, mint 5 mp után újra be lett kapcsolva, akkor a következő módban indult el, hiszen a csavarós módszer miatt csak ki-be kapcsolás útján lehet módot változtatni benne. Így tényleg rejtett volt a stroboszkóp mód és kicsi volt az esélye, hogy véletlenül bekapcsolásra kerül. Sajnos az új példányokon már nem ilyen rózsás a helyzet, valójában a FW ugyanúgy működik, egyetlen hatalmas változás történt, a kb 5 mp-es mód elfelejtési idő a saját méréseim alapján 3 órásra(!) nőtt, ami nagyon sok. Nem szerencsés, ha éjszaka felkelve épp a stroboszkóp kapcsol be a low helyett (meg amúgy sem). BG-n a kommentek között írták, hogy egy 100k-s ellenállást a megfelelő helyre forrasztva újra a régi 5 mp-es memória alapján tud működni a lámpa. Csak felmerül bennem a kérdés, ha ennyiből tart ezt a problémát kijavítani, akkor miért nem így gyártják a drivert? Nem túl szimpatikus hozzáállás ez a gyárótól. Továbbá alacsony feszültség védelem nincs a driverben, ami azért kár, mert így nem annyira alkalmas Ni-MH akkuk fogadására, annak ellenére, hogy egyébként működik velük, de így képes túlmeríteni azokaz. 10440-es li-ion akkut nem támogat a driver.
A módok elosztása szerintem megfelelő, a low mód nagyon alacsony, 0,14 lumen, ez új minimum rekord a lámpáim között, a medium az 7 lumen, a maximum pedig 102. Az intenzitás 450 cd, azaz 42 méter a gyártói adatok alapján. Sajnos az üzemidők az AAA elem miatt nem annyira hosszúak, a gyári adatok alapján 100 (low), 7,2 (mid), illetve fél órát (high) bírják az üzemmódok. Nem mértem konkrétan üzemidőt, de az említett BLF-es teszt szerint alul vannak értékelve az üzemidők, a tesztelő 130, 14, illetve 1-1,5 órát mért a különböző módok esetén. A vetítési kép a kicsi OP reflektor és a nagy led méret miatt szép egyenletes, persze nem H03 szint, látszódik a hotspot, de nem annyira hangsúlyos. A 102 lumen egész nagy fény egy ekkora lámpából, jól is használható a fénye, persze az AAA kapacitás korlátai miatt nem hiszem, hogy a folyamatos max fényerő lenne ennek a lámpának a fő erőssége.
Pár szót ejtenék a Nichia ledről is. Igazából kicsit káoszos a BG-n lévő leírás, ott a 219B, illetve a NVSW219C-R9050-SW40 típus is megjelenik (ez utóbbi inkább 219C-nek hangzik, egyébként a dobozban lévő leíráson is ez utóbbi szerepel), szóval ezért is némi ejnye-bejnye a gyártónak. Feljebb írtam, hogy kíváncsi voltam mit tud ez a magas CRI-s led, hát őszintén szólva egyáltalán nem volt meg a wow faktor bekapcsoláskor. Sőt, konkrétan csúnyábbnak is tűnik a színe a Cree ledes lámpáimhoz képest, kicsit olyan zöldes fénye van számomra. Nem tudom, hogy az én példányom hibás, vagy a kis teljesítmény nem hozza ki az igazi látványát a lednek, vagy ez tényleg ilyen, de mindenesetre nekem némileg csalódás. Persze hozzá kell tenni, hogy én eleve kerülöm a hideg fehér ledeket, így csak semleges / meleg fehér példányokhoz tudtam hasonlítani, azoknak viszont nem annyira rossz a színvisszaadásuk tudtommal, szóval azokhoz képest nem volt akkora ugrás, mint vártam.
Összefoglalva felemások az érzéseim. A kidolgozás megfelelő, a méret tökéletessé teszi kulcstartón való hordásra (ha nem félünk a karcoktól), a vetítési kép szép, a módelosztás el lett találva és az üzemidő is oké, ha nem maxon szeretnénk folyamatosan használni. Cserébe a driver elég buta, a 3 órás mód memória reset nagyon sok, az alacsony feszültség védelem hiánya szembe megy azzal, hogy Ni-MH akkut használjunk benne, a csavarós megoldás nehezebbé teszi az egykezes használatot, a led színe pedig számomra kicsit csalódás. Vésztartalék lámpának szerintem működőképes, mindennapos használatra már kevésbé ajánlom.
Azt hiszem, hogy az AA-s lámpáról inkább egy másik hozzászólásban írok, már ez is túl hosszú lett
-
iatti
aktív tag
simon oldalán a clear s2+ ezüst és a desert tan s2+ között van valami különbség tudásban a biscottin kívül?vetítési kép egyforma?a festés mennyire tartós?jobban tetszik a barna,plusz biscotti is van.
-
törölt tag
válasz HardSanyeee #51243 üzenetére
A régiek jók voltak és ugyanazok voltak mint a manker a01. De amióta a BG változtatott a led sem a 219B és ez a "következő mód memória" . Nincs ember akit ez ne idegesítene! A driveren van egy kondenzátor amire ha grafit ceruzával húzol egy-két vonalat az megoldja, hogy mindíg alacsony módban induljon 5 másodperc után. A blf-en olvastam erről amikor ilyet akartam venni. Egy próbát megérhet.
Sajna nem jól választottál. Nekem van egy 219b ledes lumintop tool aaa. Annak nagyon szép színe van.https://m.imgur.com/gallery/pmSAI
Az 512-es feliratú nemtudom mi mellett jobbra van az a négyzet alakú szerintem kondenzátor. Azt kell ceruzázni.
[ Szerkesztve ]
-
xuser
tag
melyik most a legajánlottabb töltő?, ami mindent tud (főleg AA/AAA elemekhez)
ezt néztem ki: Maha Powerex MH-C9000 , van ami jobb?[ Szerkesztve ]
-
HardSanyeee
őstag
válasz #07813632 #51246 üzenetére
A 219B ledes Lumintop a réz változat? Mert azt már nem árulják ha jól látom.
Igazából tudtam erről a következő mód memória effektről, nem ért meglepetésként, de tényleg kár, hogy rontottak a minőségen. Sebaj, SOS lámpának tényleg jó lesz.
A képeket köszi, ránézek ha úgy alakul!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest