- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
Visszatérve a lámpákhoz Westbamtól kérdzeném, hogy a még tervezés alatt álló Zanflare F1-ről lehet valamit tudni? Mármint, hogy vannak e már esetleg eldöntött változások? Vagy egyelőre még csak gyűjtik a javaslatokat?
Azért kérdem mert elég sokat használom és időközben megszerettem, megbarátkoztam vele, ez a két kapcsolós kezelés - magam sem gondoltam korábban - nagyon praktikus. Picit félek tőle, hogy az új verziót túl átalakítják és majd ha kifut a raktárkészlet, akkor már nem tudok ilyet venni. Így ez esetben vennék még belőle pláne, hogy egész jó áron van már. Még a Sofirn SP30A ami hasonló lámpa (az olcsóbbak közül) csak annak az oldalkapcsolója meg az USB töltőnyílása nem tűnik olyan jónak.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
válasz ZozzV6 #51589 üzenetére
És mi lenne ha a körbeküldözgetés helyett vagy mellett a tavaszi lámpás talin személyesen csinálnánk? Esetleg ott közösen használható appot tesztelhetnénk. Már amennyiben összejön a tali.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
gyapo11
őstag
válasz FBLLMAG #51593 üzenetére
Még számolni se kell, mert teljesen jó a lux adat. Meg is fogom nézni a luxmérő és a telefon közti különbséget. Még gondolkodok a fotózáson, mert nagyjából azért az összes fényképezőgép és telefon jól exponál. Ebből kiindulva amelyiken be lehet állítani manuálisan értékeket, valószínűleg az is kb. jó lesz. Csak valami olyat kell fotózni a lámpa fényével, ami mindenkinél van otthon, és mindenkinél ugyanolyan színű/világosságú.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #51604 üzenetére
Az is cipődobozba ragasztva az igazi. Ott van derékszög is. Így pontosabbá válik, de a hátsó oldala nem kell, nincs rá szükség. 😉
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Gargouille #51604 üzenetére
Már tovább is fejlesztettem. 😃
-
WestBam
Topikgazda
válasz Gargouille #51601 üzenetére
Egyelőre köszönik az információkat, azért megkérdeznek még pár embert erről, hiszen az első körben is több ember véleménye formálta a végeredményt.
Szerintem is egy jó lámpát gyártottak elsőre, szóval a bukta esélye hatványozottan nagyobb így, mintha egy gyengébb modellt kellene cserélniük. Bízom benne, hogy nem akarnak túl merészet lépni, amibe belebuknának.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Lacerta
aktív tag
válasz Gargouille #51594 üzenetére
Nem vagyok az a fajta, aki felhúzza magát fórumozás közben, még ha úgy is tűnik.
Jól mondod, jelenleg nincs ilyen akku.
Abban viszont biztos vagyok, hogy előbb fogják tudni használni olyanok, akik velünk ellentétben valakik, mint hogy kereskedelmi forgalomba kerülne. A li-ionnál is így történt.Úgy kb. 25 éve, amikor már kezdtem tájékozott lenni akku témában, már álmodoztam arról, hogy ha a lítium-fluor rendszer elméletileg 6 kWh/kg, és abból csak 20% kihozatalú akkut lehetne csinálni, akkor az 1200 Wh/kg-os akkuval, 2 kilós tömeggel számolva, milyen fajin fémhalogénes fejlámpát lehetne rittyenteni a barlangász sisakomra.
Mondjuk 70W lenne a takarék lámpa, 250W meg az izom ( a fémhalogének már akkoriban elérték a 100lm/W-ot, szóval elég durva lett volna fénye ).
Amúgy akkoriban egy NiCd teleppel jártam, ami 2.5 kg mellett 100Wh-t tudott ( 40 Wh/kg ), és 5 meg 10W-os halogéneket használtam. Nem mondhatja senki, hogy nem merek nagyokat álmodni.Egyszóval igen, én is nagyon remélem, hogy lesz ilyen akku hamarosan.
@Wallach:
Remélem, ez így még belefért. -
bbsofficial
aktív tag
Szaisztok!
Aliexpressről a Dolidada nevű NCR18650-t meg lehet venni? Szinte majdnem csak itt nincs szállítási költség és nekem 1-2 darabra van csak szükségem.
Töltőből erre a mennyiségre elég a lii-100? Lii-500 tudom, hogy tud mérni is, de Ni-mh-ra elég alkalmatlan, lithiumra nekem pedig felesleges.Köszi
-
ace22
tag
válasz bbsofficial #51610 üzenetére
Meg lehet venni Dolidada nevű NCR18650-t, a kapacitása kb. tényleg annyi, mint amit hirdetnek, egy blogtársnak 2.5 hét alatt kihozták, másoknak 5 hét után még hozzák, de hát Kínából rendelni türelmet igényel...
Ha 1-2 darabra van szükséged, akkor az 1 cellát töltő Lii-100 teljesen jó választás.
-
ZozzV6
senior tag
Simon Ali shopjában már kapható 95 CRI-s SST20 ledes Convoy S2+ Sima reflektorral AR bevonatos lencsével és 3-8x7135 választható Biscottis driverrel.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
veterán
-
ZolkoW
őstag
-
ZozzV6
senior tag
válasz Donki Hóte #51613 üzenetére
Az Nichia volt nem? Ez SST20. És csak két napja kapható.
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
HardSanyeee
őstag
válasz ZozzV6 #51612 üzenetére
Kicsit össze vagyok zavarodva. Régebben írtad az SST20 ledről, hogy hideg fehér és rossz a CRI-je. Akkor ezek szerint ez egy másik változat, amit Simon tesz ebbe az S2+-ba?
-
ZozzV6
senior tag
Ez másik változat. Amikor én próbáltam csak hideg fehér volt 70 CRI-vel. Simonnál ez 4000K kissé meleg fehér 95-ös CRI-vel. XP-G2 méret és Nichiától jobb hatásfok. Ezért jó
-
Ra3
őstag
válasz ZozzV6 #51619 üzenetére
Pont most nézegetem én is hogy melyik sst20-assal szerelt Emisart vegyem, az 5000k-s az tényleg tudhatja a 4000lm-t? Mert ha költői túlzás akkor inkább a 4000k-s 90CRI-s verzió jobb lesz nekem, igaz hogy arra csak 3000lm-t írnak, de gondolom, ezt úgyis csak 20-30mp-ig tartja.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
ZozzV6
senior tag
Én egyedül a 6500K-s SST20-at próbáltam és D4S-t is csak XP-L HI leddel ami nekem 4800 lument tud de csak frissen töltött teli akkuval. A többiről nem tudok nyilatkozni mennyire melegszik stb. az biztos hogy a Nichia az melegszik mint az állat. Lumenben az Emisar nem igazán lódít. Tudhatja azt a 4000-et jó akkuval.
-
gyapo11
őstag
Ez a telefonos mérés nem biztos, hogy használható.
Lemértem az Imalent DM21T-t 1 m-ről frissen töltött akkuval, és a 12000 lux elég jól egyezik ZozzV6 táblázatával, ahol 12200 van.
Aztán kisebb fényekkel összehasonlítottam a telót meg a luxmérőt, és ez jött ki:
luxmérő teló
100 540
200 1280
400 1280
2000 2600
4000 10240
Ez sehogy se jó.Milyen volt az az ábra, amit FBLLMAG mutatott?
Nem tudom hogy lehetne biztosítani, hogy bárki kinyomtatja, az ugyanolyan fedettségű legyen tintasugárral, laserrel, sokféle papír van, sokféle beállítás.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
ZozzV6
senior tag
válasz gyapo11 #51622 üzenetére
Ezért mondtam ez a elefonos dolog nem jó kandela mérésre mert a programok nem a telefonhoz vannak belőve hanem csak a fényszenzortól kapnak valamit de az nem egy hiteles mért adat. Viszont ha egy korrakciós szorzót kiszámolsz egy valóban bemért lámpával onnantól tudod a telefon által adott értéket mennyivel kell szorozni a helyes eredményhez. Én mondjuk annak aki tényleg akar ilyenekkel foglalkozni javaslom legalább egy olcsó luxmérő beszerzését mert az pontosabb lesz bármilyen telefonnál. Egy S2+ árán beszerezhetőek kb.
-
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz Gargouille #51626 üzenetére
Kérheted OP-al is és megcsinálja neked. Hamarosan jönnek a 21700-as lámpái. S2+ C8+ meg tök új modellek is
-
sipi83
aktív tag
válasz MittuDomain_ #51261 üzenetére
Sziasztok!
A mai nap megjött a kuponos Eagle Eye X1R White, 2018.12.25-én adták fel.
Szerintem elég gyors volt a szállítás, a fehér színtől kicsit idegenkedtem, de élőben elég tetszetős darab.
Kérdéses volt az övklipsz megléte, de van szerencsére, és elég stabilnak tűnik. Majd használat közben kiderül.
Köszönöm a tippet és a kupon kódot is.
Pár kép:
Kép1
Kép2Szerk.: Mióta olvasgatom a topicot, ez már a 3. lámpám, ajaj...
[ Szerkesztve ]
-
HardSanyeee
őstag
válasz ZozzV6 #51627 üzenetére
Ez igazán jó hír! Én az S2+ -ra vagyok kíváncsi, hogy oldja meg Simon, hiszen a lámpa átmérője max 3 mm-t fog nőni, ami alapvetően nem baj, viszont a lámpa fejénél ennek véleményem szerint két kimenetele lehet:
1) Megmarad a reflektor méret, így megmarad a kompatibilitás a korábbi kiegészítőkkel (reflektorok, üvegek, stb) cserébe 3 mm-el vastagabb lesz a perem és az design ügyileg nem feltétlenül lesz túl szép.
2) Az előző eset fordítottja, marad a jelenlegi perem méret, ami magával vonja a nagyobb reflektor méretet, azonban, így ugrik a kiegészítők kompatibilitása. De cserébe legalább picit messzebb is világítana a lámpa.Erről esetleg van valami információd, hogy ez milyen módon lesz kivitelezve?
-
Gargouille
őstag
válasz ZozzV6 #51627 üzenetére
Amúgy igen, már kértem tőle lámpát egyedi paraméterrel (M2 meg S3 biscottival). Ha veszek ilyen S2+-t akkor OP-vel kérem majd. Baromi kíváncsi vagyok milyen lámpákkal áll majd elő.
-
MittuDomain_
őstag
válasz 1stVikman #51635 üzenetére
Vazze, mindig azt hiszem az avatar miatt, Zozz írt.
Igen, ezt már kitárgyaltuk, hogy megszívtad ezzel sajnos - nem volt aktív a felület, hogy reagálni tudj a kérdésre, vársz-e - , a BG mostanság művel furcsaságokat.
Mondjuk a GB sem jobb sajnos.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
ZozzV6
senior tag
válasz HardSanyeee #51630 üzenetére
Tartom annyira igényesnek hogy reflektort is növel. Viszont attól még a teljes kapcsoló belső és driver valamint led csillag maradhat ugyanaz. Csak az üveg és refi változik belül meg a pill.
Persze ezekről még semmi konkrét nincs csak feltételezés. A C8+ 21700-ról és egy XHP50.2 ledes 21700-as csőlámpáról láttam 3D modelt. Azok biztosak.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
sipi83
aktív tag
válasz Gargouille #51634 üzenetére
Én inkább ezüstnek mondanám.
Téma volt még, hogy a tailcap mágnese elég gyenge. Most kipróbáltam és bár nem atom biztosan, de elég határozottan megállt egy fém biztonsági ajtón oldalasan, majd fejjel lefele egy Mora késpengén.
Ennyiért ajándék volt számomra, és nem kérdés, hogy a teljes árát is megéri. -
gyapo11
őstag
válasz FBLLMAG #51632 üzenetére
Egymás mellé tettem a luxmérőt meg a telefont, és beállítottam a luxmérővel a lámpa fényerejét, átvittem a hotspotot a telefonra és leolvastam a mért adatot. Az x tengelyen van a luxmérő, az y tengelyen a telefon. Ha ugyanannyit mutattak volna, akkor egy 45 fokos görbét kellett volna kapni, ehhez képest a telefon mindenhol többet mért és azt sem egyenletes eltéréssel.
A kisebb fényeket a lámpán állítottam be, hogy beleférjek a telefon mérési tartományába, mert 10240-nél többet nem tud mérni.Megmutatod milyen az a fotózós ábra?
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
ace22
tag
Megjött a Utorch V8 CREE XPL, ami gyakorlatilag a 6X7135 Convoy S2+ klónja - a méretek, menetek kompatibilisek, a kapcsoló gumiharangja is az, holnap teszek bele világítós kapcsolót.
Ami különbözik: a low mode érezhetően PWM-es, a kapcsoló picit túllóg a peremen, ezért kevésbé stabilan áll, nincs 3+5 üzemmód, csak low-med-high-strobe-SOS, de legalább last mode memóriával.
Akciósan volt $4,99, annyit megért.
-
ZolkoW
őstag
-
iatti
aktív tag
az sst20 vagy a xpl hi ledes s2+ érdemes megvenni?ha ár alapján kell döntenem,akkor gondolom a drágábbik a jobb,az pedig az xpl.
-
gyapo11
őstag
válasz ZolkoW #51641 üzenetére
Most megnéztem, nem jobb. Az 1280-at nagyon szereti, onnan elég gyorsan fölszalad a max 10240-re, de azt egy adott tartományban tartja, hiába emelem-süllyesztem a lámpát, a 1280 marad, szóval nem jó.
Pedig láttam grafikonokat a merülő akkuval, egyenletesen csökkent a fényerő, lehet, hogy csak ez a teló ilyen, de így már megbízhatatlan a telós mérés, ki tudja más telók milyenek. Egyedileg hozzá kalibrálva luxmérőhöz még valamit érne, de ez a 1280-as plató mindenképpen probléma, abban a tartományban nincs használható adat. Képernyő fényerő vezérlése jó, szépen követi a környezeti világosság változását, de az a kis tartományokban van, pártíz/párszáz luxok. Esetleg távolabbról lehetne mérni az 1000 lux alatti tartományban maradva.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
MittuDomain_
őstag
Convoy L6 N2-3A 5000K Black 37,99USD a BG-n.
Flash sale, nem kell kupon.
Most megint agyalhatok, kell-e nekem ilyen...Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
FBLLMAG
senior tag
A szerelékek egészen sokoldalúvá teszik a lámpáimat. Használhatóak, a diffúzor egész jól helyettesíti a lámpást, a fejpánt (a Nitecore termékével futni, bicajozni, nem lehet, a Fenix termékét meg majd meglátom, de ritkább ház körüli munkához, megfelel) a fejlámpát, a bicikli szerelék is teszi a dolgát.
Persze, a lámpás, biciklilámpa, fejlámpa, céllámpák, ezért kicsit másak. Pontosan meghatározott célra lettek tervezve, optimalizálva. Jobbak, használhatóbbak a megadott célra, de akinek ritkán van rájuk szüksége, akkor megfelelnek, megfelelhetnek a szerelékek is, lámpával.
-
Ra3
őstag
válasz ZozzV6 #51625 üzenetére
Köszi a tippet, végignyálaztam egy csomót, de sokkal okosabb így se lettem, valahol már tényleg ez se jó hogy túl sok a választási lehetőség.
Nézegettem itthon is a Nitecore TIP CRI-t, összehasonlítva a neutral H03-al kb azonos fényerőn, és azt látom hogy a Tip talán nem sárgítja be annyira a színeket, pedig az elvileg 4500k-s.
Most hajlok az 5000k felé, de még holnapig megrágom kicsit, aztán megrendelem.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
-szabi-
őstag
-
kugyu21
senior tag
Tudom, hogy nagyon nem témába vágó, de itt sokat látott emberek vannak, és nagyon kell a segítség. Újabban több eszközömnél is találkoztam, hogy a műanyag burkolatuk felülete, egy idő után ragacsossá válik. Mivel olyan eszközökről van szó, ami vagy drága, vagy nem pótolható, jó lenne letisztítani, de eddig még nem találtam rá használható megoldást. Valakinek van már jó szere, eszköze hozzá?
Bocsi az OFF-ot[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Elektromos autók - motorok
- Vodafone mobilszolgáltatások