Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kner

    csendes tag

    válasz peestike #42808 üzenetére

    Hagyományos zseblámpa+fejpánt kombót el ne hidd. Az kb. olyan élmény, mint Ford Fairlane esete a sajtreszelővel. Mellesleg egy jó fejlámpa ugyanúgy jó a ház körül, akár fejen viselve, akár kézi lámpaként is.
    Boruit rj-02 és egyéb hulladékokra szintén ne hagyd rábeszélni magad - legfeljebb szimpátiaszopásként Forddal - nem ebben a ligában játszik.

    Nekem van H03 és HR20 is és sokat is használok fejlámpát.
    A HR20 klasszikus fejlámpaként gyakorlatilag használhatatlan (értsd: karnyújtásnyi távolságban szerelsz valamit). Többször kísérleteztem vele, de mindig perceken belül felidegesített. A hotspot elvakít, mellette meg alig látsz. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a HR20 szar - kiváló lámpa, csak másra jó. Túrázáshoz vagy tóparton nagyon szeretem, mert messzire világít, és a körülöttem lévőket is kevésbé zavarja, mert nem ad akkora szórt fényt. Azt hiszem a gyártó is outdoor fejlámpaként kínálja. Előnye még, hogy beépített USB-s töltővel rendelkezik, így nem feltétlenül kell kivenni az akkut töltéshez. A talpában nincs mágnes.

    A Skilhunt H03 szerintem az egyik leguniverzálisabb és legjobban eltalált fejlámpa (ma is rajtam volt 4-5 órát, az előbb húztam ki a pántból). A TIR lencse gyönyörűen teríti a fényt, nincs is észlelhető hotspot. A NW színű változat kellemes a szemnek, öröm vele dolgozni. Nyolc fényerősség közül választhatsz, szinte mindenféle munkához találsz megfelelőt.
    A talpában mágnes van, amivel oda lehet tapasztani sokmindenhez - pl. radiátorhoz, boilerhez, karosszériához.
    Gyakran kézilámpaként is ezt használom, annyira szeretem. Kis távolságra az egyik legjobb.
    Azzal tud megtréfálni, hogy az akku merülését nem a fő-LED villogtatásával, hanem a kapcsoló alatti piros LED-del jelzi - amit persze nem látsz, ha a fejeden van - és egyszer csak kikapcsol. De mivel sokat használom, már észreveszem, mikor fog lemerülni, mert a drivernek lesz egy kis cicergős hangja percekkel a blackout előtt. Ilyenkor belepattintok egy másik akksit és a munka megy tovább.

    Nemrég megjelent egy mágneses töltős verziója, a H03 RC, de arra úgy tudom még nem szokott lenni kupon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák